|
|
Stranica: 328/328.
|
[ 8198 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 stu 2024, 21:05 |
|
|
Motivacija i fizička sprema je glavna uz tehniku .
Kad imaš nešto slabije od neprijatelja od ta tri sveta trojstva borbenih jedinica pušiš svaku bitku i na kraju rat.
Ako imaš motivaciju obučavat ćeš se do iznemoglosti i dosta brže učit od onoga ako nisi zainteresiran i tu su samo radi plaće .
O fizičkoj spremi i tehnici ne treba trošit riječi .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 14:50 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4308 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Trupinić: 'Mnogi se iznenade da sam vojna pilotkinja, misle da sam stjuardesa'
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 15:23 |
|
|
MiB je napisao/la:
Trupinić: 'Mnogi se iznenade da sam vojna pilotkinja, misle da sam stjuardesa'
Ne vjerujem da bi je primili kao stjuardesu.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 15:31 |
|
|
Ima neku manu?
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 15:42 |
|
|
Hahaha stjuardesa. Bar se zeza:)
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 15:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60121 Lokacija: DAZP HQ
|
Izgleda kao Selakova kćer.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 16:05 |
|
|
dudu je napisao/la: Izgleda kao Selakova kćer. E pa tako ispada kad svima prvo nos upada u oči.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 16:29 |
|
|
I dalje mi nije jasno zašto ne vjeruješ da bi je primili kao stjuardesu.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 16:53 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3814 Lokacija: Stolni grad
|
MiB je napisao/la: I dalje mi nije jasno zašto ne vjeruješ da bi je primili kao stjuardesu. Valjda misli da su sve stjuardese kao one u filmovima.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 17:01 |
|
|
Gazda je napisao/la: MiB je napisao/la: I dalje mi nije jasno zašto ne vjeruješ da bi je primili kao stjuardesu. Valjda misli da su sve stjuardese kao one u filmovima. Moguće Avionske sobarice i konobarice često znaju biti ispodprosječne. U par letova moćnom Lufthansom posluga uglavnom starije tete. Slično iskustvo sa Croatia Airlines. Nešto zgodnije curke su bile u Wizzairu. Slučajno živim pored hotela u kojem odsjedaju kabinske posade raznih kompanija, primijetio sam kako Etihad Airways za stjuardese ima vrhunske mačke.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 18:52 |
|
|
Tko leti zna da su stjuardese većinom babuskare i da je veliko slavlje kad se naleti na neku zgodnu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 stu 2024, 19:31 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:09 |
|
|
Razmišljam malo strateški, nisam tenkista pa neću ulazit u detaljne specifikacije Kad je već odlučeno da uzmemo njemački tenk Leo 2A8. Zašto MORH nije uzeo Leopard 2A4 od Švicarske njihov Pz-87 oni imaju 70 tenkova na zalihama.
Ako ništa barem da se tenkisti imaju na čemu obučavat tako kada dođe 2A8 su već obučeni i spremni za koristit ih u akciji. Uostalom ko zna kad će doć novi 2A8 ne možemo bit bez tenkova do tada. Plus možemo se onda riješit svih M-84 i poslat ih u Ukrajinu sve a ne samo 30 tenkova.
M-84 koristi borani top 125 mm Leo 2 koristi glatki top 120 mm
Znači nema nikakve šanse da su komptabilini da funkcioniraju zajedno ta 2 tenka.
Njemačka pokušala kupit švicarske tenkove al su ih odbili jer inzistiraju da ne smiju ići u Ukrajinu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:15 |
|
|
A zašto se švicarci i drugi prvotni korisnici polako rješavaju starijih leoparda u korist novijih?
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:24 |
|
|
Kada bi vam netko rekao da umjesto para za Leoparde (1.5 milijardi eura ako se ne varam) potrosite na nesto drugo, na sto bi potrosili, mimo ovih ostalih nabava koje su vec u pipelineu ili su najavljene (himarsi, baryaktari, korvete, pzo)?
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:30 |
|
|
MiB je napisao/la: A zašto se švicarci i drugi prvotni korisnici polako rješavaju starijih leoparda u korist novijih? To je trenutno nebitno nama, MORH je nabavio 2A8 potpisali su ugovor il predugovor, mene nisu ništa pitali. 2A4 i 2A8 su isti tenkovi samo modernizirani, nama trebaju za obuku, kasnije ih možemo prenamijenit u bacače raketa ili terminatora za potporu tenkovima kao rusi svoje.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:31 |
|
|
Ta sredstva bi stavio u fond za financiranje inovativnih projekata u obrambenom sektoru, tkz startupa.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:37 |
|
|
MiB je napisao/la: Ta sredstva bi stavio u fond za financiranje inovativnih projekata u obrambenom sektoru, tkz startupa. Odlican odgovor.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:38 |
|
|
MiB je napisao/la: Ta sredstva bi stavio u fond za financiranje inovativnih projekata u obrambenom sektoru, tkz startupa. Misliš na ovih 144 mil.€ što su dobili za 30+30 tenkova i oklopa od njemaca... zanimljiva ideja, podržavam. Za ove ostale tenkove M-84 mogu napravit exchange sa švabama/švicarcima.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 28 stu 2024, 16:57 |
|
|
Mislim na minimalni određeni postotak od onih 2-3% BDP što će se izdvajati za MORH. 29% od tih 2% se izdvaja za modernizaciju OSRH, ako nemaju gdje potrošiti na kupnju, neka investiraju u projekte i proizvodnju.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 29 stu 2024, 17:55 |
|
|
Nova francuska fregata FDI sa kontra provom na završnom testiranju. Cijena oko 400 mil.€ Grčke 3 su operativne i grci su od Naval-a naručili još jednu jer su zadovoljni, znači da bi i francuske morale bit dobre. Zumwalt američke su se pokazale katastrofalne zato su i povučene, bilo kakvu kupovinu brodova od USA treba izbjegavat jer su loši što se tiče kvalitete.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 06 pro 2024, 15:48 |
|
|
RAZGOVOR: general-bojnik Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstvahttps://hrvatski-vojnik.hr/mi-se-ne-mij ... misljanja/Uzimate li pri uvođenju Rafalea u obzir i senzorske, oružne i druge sustave koji će se moći i ubuduće ugrađivati u avione?Uzimamo. Platforma Rafale podrazumijeva otvorenu arhitekturu, što znači ugrađivanje novih ili zamjenu starih modernijim, lakšim i sposobnijim sustavima i opremom. Tehnološki razvoj iznimno je brz, naravno da mi to pratimo i gledamo unaprijed. Ne smijemo se zaletavati i uzimati sustave koji nisu potpuno razvijeni ili operativno dokazani. I opet se vraćam na simulator – na njemu se prethodno mogu testirati neki sustavi koje namjeravamo nabaviti ili budući sustavi, tj. njihova uporaba na našim Rafaleima te u našem operativnom kontekstu.Koliko je za HRZ bila bitna nedavna aktivnost MORANE, koju ste proveli zajedno s francuskim kolegama?Suradnja s Francuzima oko Rafalea razvija se slično kao suradnja s Amerikancima oko Black Hawkova i Kiowa Warriora. Da bismo stekli temeljna znanja, u suradnji s njima prolazimo strukturiranu obuku. Međutim, za našu nadogradnju za koju koristimo saveznička operativna iskustva, njihove taktike, tehnike i procedure, zajedničko uvježbavanje i drugo, potrebno je provoditi MORANE i slične aktivnosti. Dakle, aktivnosti idu dalje, s Francuzima, Amerikancima, Grcima i ostalima, i to ne samo kod nas – naši Rafalei ići će i u inozemstvo.Kako se odvija modernizacija radara FPS-117 i kad će biti završena?Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora Republike Hrvatske s NSPA-om (NATO Supply and Procurement Agency) i tvrtkama koje će ga modernizirati. HRZ je pripremio ono za što je bio zadužen, a to je tehnička strana, ljudi, ideje, projekti za infrastrukturu… Dobit ćemo bolje sposobnosti za točnije i preciznije otkrivanje i identifikaciju ciljeva, za otkrivanje i identifikaciju ciljeva manjeg radarskog odraza s veće udaljenosti, imat ćemo višu razinu svijesti o situaciji… Dobivamo usto i sposobnost prepoznavanja prijatelj-neprijatelj (IFF Mode 5). Ona je bitna da u čuvanju zračnog prostora reagiramo ne samo lovačkim avionima nego i zemaljskim sustavima protuzračne obrane koje Hrvatska ima ili će ih nabaviti, ili PZO sustavima na budućim korvetama HRM-a. Da skratim: svih pet moderniziranih radara trebalo bi 2027. biti u funkciji, a i oni će biti spremni za buduće nadogradnje.Prošle godine rekli ste da HRZ vodi priču kad je riječ o digitalnom umrežavanju postrojbi OSRH? I dalje je tako?U kontekstu komunikacijske mreže Link 16, HRZ ima vodeću ulogu. No, treba istaknuti i napore HKoV-a i HRM-a u smislu umrežavanja njihovih snaga, kojima ćemo se i mi priključiti, tako da ćemo svi zajedno imati bolju arhitekturu za razmjenu podataka važnih za združenu svijest o situaciji. Nadovezujući se na prethodno pitanje, Oružane snage RH bit će opremljene besposadnim letjelicama TB2 Bayraktar. Kako je HRZ uključen u taj projekt? Što se tiče OSRH, projekt uvođenja tih letjelica u operativnu uporabu bit će raspoređen na dvije ustrojstvene cjeline: HRZ i Obavještajnu pukovniju. U čijem će sastavu biti postrojba koja će njima operirati, trenutačno je manje bitno. Moguće je da prvo bude u HRZ-u, a poslije prijeđe pod Obavještajnu pukovniju. U svakom slučaju, s OP-om razvijamo sinergiju, a u novoj postrojbi bit će pripadnici HRZ-a i OP-a. Za razliku od prijašnjih besposadnih letjelica u OSRH, naš je udio bitan jer je TB2 letjelica velikih sposobnosti i gabarita, između klase 2 i klase 3. Uz senzore koji joj daju obavještajno-nadzorne i druge slične sposobnosti, može nositi i naoružanje te djelovati kinetički. Doduše, po namjeni i funkcijama logično je da bude u OP-u, no njezina operativna uporaba, upravljanje njom, održavanje, baziranje, interakcija s civilnim strukturama (CAA, HKZP, aerodromi i sl.) i regulativom te mnogo toga drugog zahtijevaju uključivanje sposobnosti, kapaciteta i iskustava HRZ-a.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 08 pro 2024, 00:55 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|