Naslov: Re: SP Brazil 2014 - Reprezentacija Bosne i Hercegovine
Postano: 15 lip 2014, 04:13
Navjam za Hrvatsku ali ne navijam ni protiv bilo koga. BiH je moja domovina ali, na žalost, nije i moja država jer mi ta država već skoro pola od pola stoljeća radi o glavi.
Protiv sam zločinačke države ali sam za domiovinu!
Postano: 15 lip 2014, 11:28
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21425 Lokacija: među zvijezdama
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović otputovao je u Brazil na Svjetsko nogometno prvenstvo.
Čović je, kako smo ranije objavili, pratio prvu utakmicu reprezentacije Hrvatske protiv domaćina Brazila. Pojavila se njegova fotografija u dresu Hrvatske, sa zastavom hrvatskog naroda i napisom Mostar.
No, nakon poraza Hrvatske, a uoči nastupa Zmajeva u duelu protiv Argentine, do javnosti je dospjela i njegova fotografija u dresu s obilježjima BiH. Uz Čovića je snimljen i bh. folk pjevač Enes Begović.
Čović se slikao se i sa našim navijačem Kerimom Sačakom iz Zenice, koji je nosio dres s ljiljanom i napisom Zmajevi.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Postano: 15 lip 2014, 11:52
SarajkaDjevojka je napisao/la:
http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/155087
Sopta :)
Dal je ona svjesna da piše samo o Federaciji? Ja ne znam da sam vidio ijedan njen tekst u kom bi ijedan od 33% stanovnika ove zemlje koji pišu ćirilicom mogao da se prepozna?
Stalno neko sra+e o BiH, a Srbi ko da ne postoje...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
Prema službenim saznanjima iz MUP-a HNŽ, do kojih je došao Bljesak.info, u subotu navečer je u Ulici Stjepana Radića došlo do verbalnog incidenta, zatim fizičkog obračuna, a onda i do upotrebe vatrenog oružja.
Prema policijskom izvješću u ovom incidentu ozlijeđene su dvije osobe koje su hospitalizirane u RMC 'dr. Safet Mujić' i nalaze se pod policijskom prismotrom.
Također zbog ovog incidenta ukupno je pet osoba lišeno slobode, te se vrši dalje dokumentiranje i istraga oko ovog incidenta.
Čović zajebaniji igrač nego što sam mislio, svaka čast. Isto bih učinio da sam lider neke stranke ili državni funkcioner. Gesta koja skoro ništa ne košta, a dugo se pamti.
Da sam srpski funkcioner, ne bih, drukčija dinamika, pogotovo u predizbornoj godini.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Postano: 15 lip 2014, 12:08
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21425 Lokacija: među zvijezdama
Ministry of Sound je napisao/la:
Čović zajebaniji igrač nego što sam mislio, svaka čast. Isto bih učinio da sam lider neke stranke ili državni funkcioner. Gesta koja skoro ništa ne košta, a dugo se pamti.
Da sam srpski funkcioner, ne bih, drukčija dinamika, pogotovo u predizbornoj godini.
LatinHska luHkavost.
Vadi šal i dres BHF.-a!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
LatinHska luHkavost.
Vadi šal i dres BHF.-a!
Ne znaš odvojiti privatno od službenog. Učinio bih isto kao i Čović da moj gest nešto znači i da od toga ima nekakve koristi. Ako uspije malo sniziti tenzije (da običan Bošnjak vulgaris ne pomisli da je šejtan) i olakšati Hrvatima u sredinama gdje su manjina, super. Uvijek sam za suštinu iznad forme.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Nabili su svojim "zmajevima" takav pritisak i stres da večeras ne da će izgubiti, već će to biti očajno gledati. Stavili im na ramena maltene opstanak "države", "sve hrabre akcije abih će propasti ako izgube", itd...
Postano: 15 lip 2014, 12:47
Odličan potez Dragana Čovića. Zašto bježati od nečega što je objektivno naše? To što mi i Bošnjaci ne vidimo političko uređenje države na isti način ne znači da trebamo bježati i sami sebe isključivati iz društvenih, ekonomskih, političkih i drugih dijelova.
Postano: 15 lip 2014, 13:29
BBC je napisao/la:
Nabili su svojim "zmajevima" takav pritisak i stres da večeras ne da će izgubiti, već će to biti očajno gledati. Stavili im na ramena maltene opstanak "države", "sve hrabre akcije abih će propasti ako izgube", itd...
Postano: 15 lip 2014, 13:53
Veceras debituju Ljiljani...
Prosle godine u ovo vreme sam bio u Sarajevu...bila je neka lokalna ekipa momaka od 25-30... dohvatimo se price o fudbalu... sta je za njih svetsko...to je kao sletanje na Mesec 1969... tad jos nije bilo sigurno da idu, posle par piva bilo je ono - joj, zamisli nas u Brazilu...
Nisu imali evropske i svetske prvake ni u jednom krstenom sportu...tu i tamo neki pojedinac, Dzekson u sitiju... nekome prodje citava mladost a da ne vide svog zemljaka u direktnom prenosu...
Pratim malo medije... zamisliti atmosveru Hrvata pred polufinale 1998, Srba pred Nemce na proslom svetskom...sve to podici na 10-ti stepen, i pomnoziti sa kvadrilionom...e tako sad tamo kuva...
Ne zelim da slome nogu... da se obrukaju tako da im se posle svi smeju... nek igraju koliko znaju i umeju...ako se useru od treme i pritiska... jbg, onda i nisu trebali da idu tamo...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Postano: 15 lip 2014, 14:11
Agathonikos je napisao/la:
Gde nadje ovakvu majcu jbt
Ispalo mu skembe... a kvalitet majce je da si za 20 minuta znojav i smrdljiv dojaja...posle piva jos...mozes da je bacis u smece...
Agatone, moram priznati da sam veliki fan tvojih pesama o Bosni i Hercegovini taj minimalisticki skraceni duh u kome se kaze samo ono sto treba, pleni srce i razum i onih koji nisu iz Bosne i Hercegovine...tako da moze se ocekivati plaketa i od turistickog saveza... ko ne bi zeleo da poseti BiH posle takvih reci?!
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.