|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 224 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89868 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ova tablica bi se mogla proširiti za još koju kategoriju: -kvaliteta zraka i čistoća javnih prostora (ovdje bi Sarajevo i Zenica bili kažnjeni po oba pitanja poput nekog Sibirskog industrijskog grada, a Mostar bi bio kažnjen po ovom drugom pitanju). Zapravo ne znam koji grad u BiH bi dobio bod za čistoću i zadovoljavajuće održavanje ulica, parkova i javnih prostora. -muzej (veći umjetnički ili arheološki, nešto što vrijedi pogledat) Ovdje bi Mostar dobio 0 bodova (vjerojatno i Tuzla i Zenica) a Fojnica bi dobila debeli bod zahvaljujući Franjevačom muzeju ( http://www.klix.ba/vijesti/kultura/zavi ... /140527077). Sarajevo bi dobilo 0 jer je trenutno Zemaljski muzej zatvoren. Mislim da je franjevački u Fojnici jedino što je otvoreno a da vrijedi pogledati.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89868 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Agathonikos je napisao/la:  B. Luka Ima i onaj projekt ogromnog poslovnog centra s kulom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zapravo ne znam koji grad u BiH bi dobio bod za čistoću i zadovoljavajuće održavanje ulica, parkova i javnih prostora.
Banja Luka, čista je i uređena kao da je u nekoj mnogo mnogo uređenijoj državi od naše države Bosne i Hercegovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:29 |
|
|
|
Agathonikos, što iskreno mislite o katoličkoj gimnaziji u Banja Luci?
Smeta li vam, indiferentni ste, ili imate pozitivno mišljenje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Agathonikos, što iskreno mislite o katoličkoj gimnaziji u Banja Luci?
Smeta li vam, indiferentni ste, ili imate pozitivno mišljenje? Iskreno, nisam ni znao da postoji. Ne smeta, zašto bi mi smetala jedna više škola u BL.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:39 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Agathonikos, što iskreno mislite o katoličkoj gimnaziji u Banja Luci?
Smeta li vam, indiferentni ste, ili imate pozitivno mišljenje? Iskreno, nisam ni znao da postoji. Ne smeta, zašto bi mi smetala jedna više škola u BL. Pa vi malo znate o gradu u kojem živite gospodine Agathone, to vam je jedna od dvije gimnazije u gradu: http://www.banjalukaforum.com/viewtopic ... 40&t=36467http://vimeo.com/23481906U KŠC Banja Luka ima više djece od RS političara, doktora i odvjetnika iz Banja Luke nego prave hrvatske djece. Čuli ste valjda za networking. Možete upisati i svoje dijete, škola je multietniĆna i čujem da ima dobre odnose sa gospodinom Dodikom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:48 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Možete upisati i svoje dijete, škola je multietniĆna i ima dobre odnose sa gospodinom Dodikom.  Upisaću ali pod uslovom da mi gospodin Milorad sredi da mu razrednica bude kakva dobra časna sestra. Razgovaraću s njim o tome pa budem javio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:55 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Možete upisati i svoje dijete, škola je multietniĆna i ima dobre odnose sa gospodinom Dodikom.  Upisaću ali pod uslovom da mi gospodin Milorad sredi da mu razrednica bude kakva dobra časna sestra. Razgovaraću s njim o tome pa budem javio  Ako želite dobro svom djetetu, svakako ćete mu priuštiti katoličko obrazovanje (strogi kriteriji i disciplina). Kao i mnogi vaši bogati sugrađani, a kako čujem i ministri i poslanici u skupštini RS, pa čak i neki predsjednici vlada (možete pogoditi  ). Raspitajte se gospodine Agathone. Ako možemo u Sarajevu uzgajati generacije tolerantnih Muslimana ( http://forum.klix.ba/katolicki-skolski- ... 23547.html), možemo i uzgojiti i bar 15% srpske elite u Banja Luci.  Mir i diplomacija nemaju alternativu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amidza
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 22:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40 Postovi: 3288 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
|
Po robbijevom pisanju o Mostaru, covjek bi pomislio da se radi o gradu u rangu Los Angelesa.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 23:00 |
|
|
Amidza je napisao/la: Po robbijevom pisanju o Mostaru, covjek bi pomislio da se radi o gradu u rangu Los Angelesa. Las Vegas svakako nije, ali mali Rio de Janeiro je dobra usporedba, i po križu iznad grada i po tome što su nam trećina grada favele. Mislim da nam je i GDP per capita tu negdje, gore dolje. Mostar je smješten tamo gdje realno pripada, iza Banja Luke i dobio je tek 15% više bodova od Tuzle. Znamo tko Mostar uspoređuje s Las Vegasom, a znamo i da se ne radi o dobrom povodu. Jesi možda nezadovoljan relativnim poretkom gradova? Ako misliš da bi Tuzla trebala ići ispred, slobodno se uključi u diskusiju i navedi koje su to kategorije gdje Tuzla šije Mostar, a da nije puka činjenica da ima 10% više stanovnika. Utvrdili smo da i Tuzla ima veći zračni promet, ali tek od 2014. Što još? Kreni od toga da objasniš zašto Mostar ima daleko veći proračun od Tuzle, iako Tuzla dobija 10% više love od države (prihod s jedinstvenog računa ide proporcionalno broju stanovnika kojeg procjenjuje Agencija za statistiku). Mostar ima treći najveći budžet u BiH, znači sigurno Tuzlu šije ekonomski i to je najvažniji podatak jer sabire sve aktivnosti. Možda je Tuzla važnija u nematerijalnim stvarima: sportu, političkom utjecaju na BiH? Tko je nogometni prvak? Odakle su premijer BiH, ministri i članovi predsjedništva? A i ta prednost od 10% u stanovništvu je veliko pitanje, Tuzla ima manje rođenih i od Zenice i od Mostara. I zanima me gdje se u Tuzli mogu zaposlit ako želim imat plaću 2000 maraka? Navedi mi sve kompanije i institucije, te broj takvih radnih mjesta u Tuzli. Ja se mog složiti da je Tuzla grad koji zaslužuje bar poziciju Mostara, ali Tuzla tu poziciju nema, i Sarajevo vam to ne dozvoljava, što nije problem nas dolje. Elektroprivreda BiH je ogromna kompanija koja pola struje proizvodi u Tuzli, međutim u Tuzli su samo obični radnici i zagađenje a menadžment i administracija u Sarajevu. Vidite kako menadžment Elektroprivrede Hercegbosne, jednog od tri telekoma, Unicredit banke i Hypo banke sjedi u Mostaru. Nije za bacit ni 5 federalnih ministarstava i sjedišta raznih agencija, a vjeruj nakupi se toga (pošteno bi bilo da je sjedište bar ministarstva energetike u Tuzli). Uostalom, ni Tuzla ne "poštuje" striktni poredak po broju stanovnika, jer je manji grad od Zenice a ipak je važniji centar od Zenice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 23:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ako želite dobro svom djetetu, svakako ćete mu priuštiti katoličko obrazovanje (strogi kriteriji i disciplina). Kao i mnogi vaši bogati sugrađani, a kako čujem i ministri i poslanici u skupštini RS, pa čak i neki predsjednici vlada. Raspitajte se gospodine Agathone.
Ne me u istu vreću s tim skorojevićima, ako Boga znate jer to je takva fela da kad bi bilo in djecu upisivati u medresu ili budistički kamp, oni bi ih upisali. Rekao sam pod kojim uslovima bih upisao a na gospodinu Miloradu je da potegne veze s gospodinom uzoritim biskupom Franjom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 23:26 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
Robbie MO je napisao/la: storaB je napisao/la: Robbie nemamo televiziju i novine, a bogme kad malo bolje razmislim ni hotel sa 5 zvjezdica. Imali ste dnevne novine prije rata?! Gore u tablici sam ipak tražio blaži kriterij, 4 zvjezdice pa na gore. 5 zvjezdica po mom znanju imaju samo Sarajevo (2 - Europe i Radon Plaza, možda još koji novi), Mostar (2 - Mepas i Bevanda), Banja Luka (1-Talija) i Tuzla (1- Mellain). Željeznicu pretpostavljam da i dalje imate prema Srbiji, inače tvornica glinice ne bi mogla otkuda dobijati boksit. Dnevn ne, ali novine da. Sedmičnjake, i to nekoliko sedmičnjaka. I posle rata je Zvornik imao troje novine, jedne sedmične i dvoje mjesečne. Danas, ima samo jedne mjesečne.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 23:29 |
|
|
|
Moram primjetiti da je Istočno Sarajevo, pored same blizine Sarajeva, jako profitiralo od nekoliko velikih državnih agencija koje su pripale da budu na prostoru RS.
To je sigurno otvorilo dosta radnih mjesta i može objasniti količinu stanogradnje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 26 pro 2014, 23:35 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
Možda nisam najpozvaniji, ali UIS je ključan za tu stanogradnju i uopšte razvoj IS i taj razvoj se bazira na polovini opština IS-a. Trnovo, Sokolac su iz godinu u godinu sve pustiji i zaostaliji. Mentalitet je definitivno njihov najveći problem za brži razvoj. Ti danas u jednim Palama imaš za naše uslove sjajnu sportsku dvoranu, sasvim korektne visokoškolske ustanove, tržne centre , ali nemaš - BOLNICU, PORODILIŠTE! I tu se priča završava.... da ne govorim što dobar dio gradske zone nema asfalt. (ne znači da ga neće imati kroz 4-5 godina)
Inače Zvornik je jedan od rijetkih čija je ulična rasvjeta LED i u narednom periodu će cijela gradska zona biti od LED rasvjete... I još jedna stvar koju vjerujem mnogi ne znaju, gradska zona Zvornika ima tek nešto sitno preko 1000 kuća.... To ne bi bilo čudno ako dodamo da je broj stambenih zgrada 132. Dakle samim ovim podatkom imamo da na području gradske zone (uže jezgro) imamo svega oko 1150 stambenih objekata (naravno više stambenih jedinica) što samo potvrđuje tu gustinu na malom prostoru...
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64124 Lokacija: DAZP HQ
|
|
potencijalna prednost Tuzle pred Mostarom je znatno gusce naseljena okolica i vece gravitacijsko podrucje od ceg Tuzla iza rata nema apsolutno nikakve koristi. Tuzla je zapravo u slobodnom padu u broju stanovnika, a tome je vjerojatan razlog upravo manjak atraktivnih radnih mjesta koje je Robbie spominjao. Tuzla bi zbog svog polozaja trebala bujati u broju stanovnika kao i Sarajevo, a dogadja se da ne moze privuci gotovo nikog iz Tuzlanskog kantona, definitivno nikog u vecem broju. vidi se to i po demografskim kretanjima i broju rodjenih koji je u konstantnom padu i krece se oko tisucu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:20 |
|
|
|
Dudu što misliš o ovoj tablici gore, u kontekstu raznih gradova?
Jeli se rezultati slažu s tvojom subjektivnom percepcijom?
Je li bi radije živio u Istočnom Sarajevu ili Bijeljini?
Širokom Brijegu ili Doboju?
Bihaću ili Trebinju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:26 |
|
|
ima jedan subjektivan kriterij koji bi mogao biti bitan stanovnicima u RS-u, a to je blizina Beograda u cemu je Bijeljina u velikoj prednosti pred ostalima. to je neki benefit koji joj daje prednost pred Istocnim Sarajevom, pod pretpostavkom da su u pet deka. iako, Istocno Sarajevo je realno jedna od najboljih lokacija za zivot u BIH. Bihac prije Trebinja, a Siroki prije Doboja. meni je Siroki sjajan mali gradic, mogu reci i da sam nakratko i zivio u njemu, dvaput po dva tjedna u hotelu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:30 |
|
|
|
Zaboravio sam da bi i Trebinju trebalo dodati koji kompenzacijski bod za desirability na osnovu blizine a) mora samog po sebi i b) Dubrovnika i svih sadržaja tamo (pa taman samo aerodroma). Trebinje je još jedan primjer djelomično parazitskog grada.
Trebinje nikako nije izolirano, jer ga se ne može promatrati samo u kontekstu BiH. Trebinje je svjetskiji grad od Doboja ili Bihaća. Grad iz kojeg za 2 sata možeš doći u London, ili za 20 minuta autom u luksuznu destinaciju svjetske klase (čak dvije, jedna je Dubrovnik druga Boka Kotorska).
Uzimajući to u obzir, Trebinju se može dati otprilike 3 kompenzacijska boda, Bijeljini 2 boda zbog percepcije blizine Beograda i Bihaću 1 bod zbog toga što mu je Zapad najbliži, tako da bi lista v.3.0 glasila ovako:
Sarajevo 38/38 sadržaja Banja Luka 34/38 sadržaja Mostar 33/38 sadržaja Tuzla 29/38 sadržaja Zenica 25/38 sadržaja Bijeljina 18/38 Bihać 17/38 I. Sarajevo 16/38 Trebinje 16/38 Široki Brijeg 14/38 Prijedor 14/38 Doboj 10/38
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:32 |
|
|
|
Želi netko živjet u Doboju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:36 |
|
|
|
Trebinje je najveći grad u BiH gdje stanovnici imaju subjektivni osjećaj da žive na moru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:42 |
|
|
dudu je napisao/la: ima jedan subjektivan kriterij koji bi mogao biti bitan stanovnicima u RS-u, a to je blizina Beograda u cemu je Bijeljina u velikoj prednosti pred ostalima. to je neki benefit koji joj daje prednost pred Istocnim Sarajevom, pod pretpostavkom da su u pet deka. iako, Istocno Sarajevo je realno jedna od najboljih lokacija za zivot u BIH. Bihac prije Trebinja, a Siroki prije Doboja. meni je Siroki sjajan mali gradic, mogu reci i da sam nakratko i zivio u njemu, dvaput po dva tjedna u hotelu.  Muslimani konstantno pričaju protiv Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Trebinja, moram priznat da sam i sam potpao pod tu propagandu, a evo utvrdili smo da su sva tri grada zapravo sjajne lokacije za Srbe, a dva od njih (Istočno Sarajevo, Trebinje) sjajne lokacije za svakoga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:46 |
|
|
Doboj je prije rata imao znacaj, bio je centar jedne vece regije, ali danas ga samo povezujem uz nedavnu poplavu, krak autoceste koji bi isao od BL, te po dvjema opcinama (Doboj Jug i Istok) u FBIH koje su nekad bile dio velike opcine Doboj, a koje svaki mjesec vidjam u vitalnoj statistici FBIH. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 00:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: ima jedan subjektivan kriterij koji bi mogao biti bitan stanovnicima u RS-u, a to je blizina Beograda u cemu je Bijeljina u velikoj prednosti pred ostalima. to je neki benefit koji joj daje prednost pred Istocnim Sarajevom, pod pretpostavkom da su u pet deka. iako, Istocno Sarajevo je realno jedna od najboljih lokacija za zivot u BIH. Bihac prije Trebinja, a Siroki prije Doboja. meni je Siroki sjajan mali gradic, mogu reci i da sam nakratko i zivio u njemu, dvaput po dva tjedna u hotelu.  Muslimani konstantno pričaju protiv Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Trebinja, moram priznat da sam i sam potpao pod tu propagandu, a evo utvrdili smo da su sva tri grada zapravo sjajne lokacije za Srbe, a dva od njih (Istočno Sarajevo, Trebinje) sjajne lokacije za svakoga. na Trebinje imaju pik zbog nikad izgradjenog aerodroma kojeg je Dodik obecao, ali ima i zavisti jer je tu nekad bilo i Bosnjaka, a u Trebinju se definitvno moze namirisati more i grad ima neki mediteranski stih. uz to, za RS standarde ima jako dobru vitalnu statistiku, sto znaci da se i njegovim stanovnicima svidja i da ga ne napustaju olako. Istocno Sarajevo im je trn u oku samim svojim postojanjem. benefiti stanovanja su ogromni, uslijed nedostatka Srba u kantonalnom Sarajevu, a zbog karaktera drzave u kojem Sarajevo stalno zahtjeva odredjeni broj funkcija za Srbe (vidi primjer sve cesce pojave izjasnjavanja muslimana kao Srba), Istocno Sarajevo je sjajna lokacija za ostvarivanje odlicno placenih poslova u federalnom Sarajevu. eldorado za Srbe, zivis svoj na svom, a koristis sve prednosti blizine glavnog grada, kojeg si de facto dio. otuda mozda i zavist na Istocne Sarajlije jer u Sarajevu je daleko veca vrijednost jednog Srbina nego jednog Bosnjaka, s obzirom odnose u broju. kladim se da u Istocnom Sarajevu svako ima nekog u siroj obitelji tko radi na dobro placenoj funkciji u Sarajevu. poprilicno frustrirajuce za federalne Sarajlije nesrpske nacionalnosti. Bijeljina je jedna od vecih opcina i samim time ima veliki znacaj, u RS-u je treci glavni grad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 01:06 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
abinet predsjednika RS-a donirao je 350.000 KM za izgradnju pomenute kuće u Banjoj Luci, ali i 50.000 KM za izgradnju kuće s istom namjenom u Sarajevu. - Dobili smo poziv kao Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" da prisustvujemo toj donatorskoj večeri. Međutim, jako nas je iznenadilo kad smo prije dva dana dobili obavještenje iz kabineta predsjednika RS-a da je on lično odlučio da se donira 50.000 KM i za izgradnju naše Roditeljske kuće u Sarajevu. Apsolutno smo pozitivno iznenađeni, ovo nismo očeklivali. Ovo nam daje priliku za daljnju saradnju na državnom nivou sa nedavno osnovanim Udruženjem djece oboljele od raka u RS-u "Iskra". Mnogo smo zahvalni i "Iskri" i predsjedniku RS-a za donaciji koju smo dobili. Dosad smo se nekako mi iz našeg udruženja ograničavali, ne baš uspješno, na nivo Federacije. Imali smo i podrške, od Vlade FBiH smo dobili 80.000 KM, od Kantona Sarajevo 10.000 KM i još brojne donacije, ali za ove četiri godine to je veoma slaba podrška. Mi četiri godine gradimo kuću, da smo imali ovakvu podršku kao što imaju u RS-u, mi bismo napravili četri kuće, rekla je Oslobođenju Lejla Kamerić, predsjednica Udruženja "Srce za djecu koj aboluju od raka". Ona se zahvaljuje svim dosadašnjim donatorima, ističući da je svaka donacija dobro došla, napomenuvši da za djecu oboljelu od ove teške bolesti ne postoje geografske podjele. Izgradnja Roditeljske kuće u Sarajevu počela je prije četiri godine, ali tek krajem marta ove godine se počela graditi. Prethodno vrijeme je utrošeno na dobivanje potrebne dokumentacije i dozvola. Za izgradnju kuće, prema projektima, treba 1,2 miliona KM, a dosad je sakupljeno oko 600.000 KM. Najnovijom donacijom će biti omogućen nastavak radova na unutrašnjim instalacijama i fasadi Roditeljske kuće. - Ovaj potez predsjednika RS-a treba da bude podstrek i ostalim vlastima. Ovo je dokaz da se stvarno sve može, rekla je Kamerić. http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... u-sarajevuBitna je namjera, i ne ulizujem se ja ništa Dodiku ali eto. Kad je Bakir šta donirao.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koje sadržaje mora imati mjesto da bi se moglo smatrati gradom? Postano: 27 pro 2014, 01:13 |
|
|
|
Jos ovaj gore kaze da navijam za mostar, a upravo je suprotno: svima sam podijelio sakom i kapom kompenzacijske bodove a mostaru nijedan (klima? blizina mora?), nisam dao bod za autocestu iako je blizu i u izgradnji, a u cetvrtoj verziji kad dodam postojanje znacajnog muzeja i cistocu ulica izgubit ce velikodusno bodove.
Valjda i to sto je jedini veliki grad u bih s mediteranskom klimom, duplo vise sunca od gradova u bosni iblizina mora, valjda to vrijedi bar 1 komp bod? Meteoropati kao ja bi za mediteransku klimu dali i 4.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|