HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 vel 2025, 10:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 208 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani - temeljni narod u srpskohrvatskoj BiH?
PostPostano: 01 svi 2015, 13:01 

Ministry of Sound je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Ideja Bosne i Herecegovine je u preambuli Ustava BiH.

Sto se tice osobnih ideja ili kolektivnih ideja pojedinih naroda, svatko ima ideju o svacemu, tako da jedino legalitet i civilizirano ponasanje po uzoru na primjere visenacionalnih drzava u Europi - a ne Aziji - ima smisla. To je ono sto nam ovih dana porucuje i europski parlament kada govori o principu federalizma i konsocijacije za BiH.

Samo da se predbilježim, za par godina će u igri biti i federalna rješenja iz Iraka, a ukoliko Ameri na taj način riješe konflikte u Iraku, ta im rješenja neće biti mrska ni u BiH. Za EU se zna da već preferira belgijsko-švicarski-britanski model.

Irak je vec sada federalna drzava, kao i BiH, ali nedoradjena. http://en.wikipedia.org/wiki/Federation
Federalna jedinica za Kurde je vec uspostavljena, dok se Sunniti i Siiti jos nisu dogovorili oko granica saveznih drzava.

Inace, zanimljiva opservacija da ce ne samo EU, nego i Ameri poceti jace podrzavati taj stil rjesenja, ako Irak uspije.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:03 

Citat:
# 80% Bosnjaka zivi na 10% BiH (njihove tri najmnogoljudnije savezne drzave: KS, TK i ZKD)

Da, da skučeno. Zanimljivo je recimo da je općina Tomislagrad prostorno (966 km²) veća nego tri dominantno najveća bošnjake općine/gradovi: Sarajevo, Tuzla i Zenica (zajedno 945 km²).

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:04 

Kurdi su Srbi i žele odcijepljenje. Sunni su Bošnjaci, puno ih više od shia ali kite znaju. Shia bi bili kao Hrvati.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:04 

Robbie MO je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Što bi to bila ideja BiH?
Ideja Bosne i Hercegovine je ideja države temeljene na švicarskom modelu u kojem su sva tri narodna jednaka i
imaju jednaku političku moć neovisno o njihovoj brojnosti.
Koliko vidimo u zadnjih 15 godina jedini koju su privrženi toj ideji su Hrvati. Bošnjaci nažalost nisu, već veliki dio njihove političke elite okupljene oko SDPa i SDA pokušava gurati model države u kojoj bi druga dva naroda bila preglasana a BiH bi kulturno ličila na islamiziranu Erdoganovu Tursku (SDP model) ili na Saudijsku Arabiju (model koji privlači radikalniji dio SDA). Na svu sreću Bošnjaci polako shvaćaju pogubnost i izgubljenost svoje političke elite te se polako okreću zdravim opcijama koje će jednog dana izgladiti narušene odnose sa Hrvatima.
Islamisti u dijaspori neka kmeče i dalje. To im dobro ide.

Ideja Bosne i Herecegovine je u preambuli Ustava BiH.

Sto se tice osobnih ideja ili kolektivnih ideja pojedinih naroda, svatko ima ideju o svacemu, tako da jedino legalitet i civilizirano ponasanje po uzoru na primjere visenacionalnih drzava u Europi - a ne Aziji - ima smisla. To je ono sto nam ovih dana porucuje i europski parlament kada govori o principu federalizma i konsocijacije za BiH.

Upravo tako. Europske vrijednosti i načela supsidijarnosti, jedankosti pred zakonom (kako de iure tako i de facto što neki često zaboravljaju) se moraju afirmirati i početi poštivati u BiH ako ova država želi imati budućnosti.

Uostalom kad jednom počne usklađivanje zakona i prakse u BiH sa acquis communautaire Europske Unije sva neravnopravnost u svim institucijama će isplivati na vidjelo državama Unije tako da daljnje skrivanje, negiranje i zataškavanje iste ne pomaže rješenju problema niti će omogučiti brzi ulazak BiH u EU sa sadašnjim statusom quo. Štoviše jedino može produbiti problem i oslabiti političku volju rješavanja istih problema, a time i opstojnosti države kao takve.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:06 

BBC je napisao/la:
Kurdi su Srbi i žele odcijepljenje. Sunni su Bošnjaci, puno ih više od shia ali kite znaju. Shia bi bili kao Hrvati.

U Iraku su shia daleko brojniji od sunnija.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:08 

Bitno je u ovoj priči napomenuti da u Hrvatskoj srpski predstavnici su Srbi, koje Srbi sebi biraju. Ne Komšić, ne "Ostali" talibani islamske vjeroispovijesti.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:15 

Ja sam davno govorio kako je jedini nacin da se Bosnje okanu ala velikosrpskog unitarizma to da sve sto ima prefiks BiH uzmu Srbi i Hrvati.

Sto se budu jadnije osjecali u BiH to su vece sanse da ce trazit svoj nacionalni Trokut i time stabilizirat ovaj prostor trajno. Doduse, malo bi se morali u tom Trokutu igrat s bradonjama ali zaboli me.

I ovaj sto je napao je samo jedan od brojnih frustriranih Bosnjih kojima njihova zamisljena Bosna nikako da dođe.

Samo treba nastavit i pitat ih zasto ne navijaju za skijasku i rukometnu repku bas.

Dakle, Srbi i Hrvati se ne trebaju otcjepljivati nego cekat kad ce oni to napravit. U međuvremenu kao sa SIPA-om. Ovladat zajednickim institucijama. Ja bih volio i da se policija ujedini.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:22 

novem je napisao/la:
Citat:
# 80% Bosnjaka zivi na 10% BiH (njihove tri najmnogoljudnije savezne drzave: KS, TK i ZKD)

Da, da skučeno. Zanimljivo je recimo da je općina Tomislagrad prostorno (966 km²) veća nego tri dominantno najveća bošnjake općine/gradovi: Sarajevo, Tuzla i Zenica (zajedno 945 km²).

Površina kantona koji čine Bošnjakistan u km²

TK = 2 649.0

ZDK = 3 344.1 - (Usora: 49.8 + Žepče: 282.3) = 3 012.0

BPK = 504.6

KS = 1.276.9

Bošnjakistan = 7774.6 km² - (Usora + Žepče) => 7442.5 km²/51 209.2 km² ili 14.53% BiH

USK = 4 125.0 km²

Veliki Bošnjakistan = 11 567.5 km² = 22.59% BiH ili manje nego Crna Gora (13 812 km²)

Bošnjaci su de facto suvereni na 22.59% teritorija BiH.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:32 

BBC je napisao/la:
Inače fulali ste što je onaj musliman htio. On je htio samo zavaditi malo Srbe i Hrvate da se popusti pritisak na temi o Zvorniku.
Ali nema veze Robbi, tema je. :palacgore1

Lepo si ti to primetio.Samo sto se Srbi ne pecaju tako lako.To je ista prica kao sa Posavinom nekad plasirana od Sarajke i ostale kompanije.
PS:Nema vam Srba na temi.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:39 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ja sam davno govorio kako je jedini nacin da se Bosnje okanu ala velikosrpskog unitarizma to da sve sto ima prefiks BiH uzmu Srbi i Hrvati.

Amen to that.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 13:58 

Sto se budu jadnije osjecali u BiH to su vece sanse da ce trazit svoj nacionalni Trokut i time stabilizirat ovaj prostor trajno. Doduse, malo bi se morali u tom Trokutu igrat s bradonjama ali zaboli me.

I ovaj sto je napao je samo jedan od brojnih frustriranih Bosnjih kojima njihova zamisljena Bosna nikako da dođe.

Samo treba nastavit i pitat ih zasto ne navijaju za skijasku i rukometnu repku bas.

Dakle, Srbi i Hrvati se ne trebaju otcjepljivati nego cekat kad ce oni to napravit. U međuvremenu kao sa SIPA-om. Ovladat zajednickim institucijama. Ja bih volio i da se policija ujedini.

E a vidi ovog zajeba sad Bošnjaci trebaju tražiti Islamsku republiku na porstoru gdje su većina, to Međunarodna Zajednica ne bi dozvolila i opet ostajemo u BIH cijeloj.
Ko bi dozvolio muslimanima da imaju svoju državu na tlu Europe dobro izuzmimo Kosovo.
:zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 14:16 

Bice vama zajeb kad Srbi i Hrvati dobiju dozvolu odozgo da vas spakuju brodom za Tursku.Dosta ste isli preko nase teritorije kuci.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 14:16 

Predugo jedan tako mali broj ljudi pravi probleme na ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 14:54 

korrisnik je napisao/la:

E a vidi ovog zajeba sad Bošnjaci trebaju tražiti Islamsku republiku na porstoru gdje su većina, to Međunarodna Zajednica ne bi dozvolila i opet ostajemo u BIH cijeloj.
Ko bi dozvolio muslimanima da imaju svoju državu na tlu Europe dobro izuzmimo Kosovo.
:zubati

Ma to o islamskoj drzavi u Europi je mit. Uostalom, Ameri vas bas fino sekariziraju i bosance srednjovjekovnom Bosnom i bez nas. Nemamo mi razloga u tome sudjelovat. Samo smetamo u eventualnom obracunu sekularnih Bosanaca i turkofilnih Bošnji te vehabija.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2015, 15:54 

Jedna stvar me jos muci u toj bosnjackoj 'logici'. Ako zapadnjaci ne zele islamsku drzavu u Europi zar nije logicno onda da drze broj muslimana u BiH ispod pola i ne da im unitarnu drzavu.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 12:32 

Jedna stvar me jos muci u toj bosnjackoj 'logici'. Ako zapadnjaci ne zele islamsku drzavu u Europi zar nije logicno onda da drze broj muslimana u BiH ispod pola i ne da im unitarnu drzavu.

Ako zapadnjaci ne žele IS u EU, onda bi ih trebali raseliti na sve strane...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 12:38 

Možda to i rade. U zadnje vrijeme iz Crne Gore je prosjek od 500 do 1000 muslimana u jednom tjednu koji odsele na zapad Europe.
Srbi su mudri pa kriju svoje cifre za njihov dio Sandžaka.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 12:47 

Pa to i rade, Bošnjacima daju privid slabe vlasti prije svega u Federaciji ali i na državnoj razini a Hrvate i RS koriste kao kontrolu da se islamisti ne otrgnu s lanca jer ih onda lako mogu ucijeniti s 3. entitom ili odcijepljenjem RS, tako da na kalifat ne mogu otvoreno ni pomisliti jer znaju da završavaju izolirani u novoj Gazi.

Da rade na iseljavanju ne bih baš rekao jer ih ni oni nisu željni, bolje da su tamo u nekim brdima u Bosni nego njima u susjedstvu a Hrvati i Srbi su samo kolateralna šteta za njihove interese.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 13:17 

daramo je napisao/la:

Pa to i rade, Bošnjacima daju privid slabe vlasti prije svega u Federaciji ali i na državnoj razini a Hrvate i RS koriste kao kontrolu da se islamisti ne otrgnu s lanca jer ih onda lako mogu ucijeniti s 3. entitom ili odcijepljenjem RS, tako da na kalifat ne mogu otvoreno ni pomisliti jer znaju da završavaju izolirani u novoj Gazi.
Da rade na iseljavanju ne bih baš rekao jer ih ni oni nisu željni, bolje da su tamo u nekim brdima u Bosni nego njima u susjedstvu a Hrvati i Srbi su samo kolateralna šteta za njihove interese.

S time da je BiH u europi.
Više bi im se isplatilo raseliti ih sve...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 13:21 

Robbie MO je napisao/la:

Amen to that.

I to je sad stvar za budućnost.

Umjesto da bježe od BiH Hrvati i Srbi ju trebaju pretvoriti u hrvatsko-srpski protektorat i pokazati se kao faktor stabilnosti u zemlji.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 13:25 

Usnuo sam san.

Ivo, Jovo, Stevo i Jozo sa fantomkama u odorama SIPA-e upadaju u vehabijska sela i izvlače teroriste za ruke i noge. A poslije svrate kod ostale muslimanske raje koja je te teroriste podržavala po Facebooku i zamole ih da pođu na noćenje u policijsku postaju. Tri obroka zagarantirana.

MZ oduševljena efikasnošću s kojom se institucije BiH nose sa prijetnjom islamizma i terorizma...

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 14:42 

Prirodno-drustveni elementi:
Citat:
# 80% Bosnjaka zivi na 10% BiH (njihove tri najmnogoljudnije savezne drzave: KS, TK i ZKD). Etnicki prostor im je pritom u odnosu na 1991. cak blago porastao (dobitci u USK su blago veci nego gubici u IB).

Rezultat nasilja, jednako tako kao i koncentracija Hrvata u RH, uz gomile praznog prostora. Hrvati mogu, Bošnjaci ne mogu.
Županije nisu savezne države nego provizorni pravni okvir nametnut od međunarodne zajdnice bez potvrde kroz volju naroda. P... dim.

Citat:
# kontroliraju oko 7% drzavne granice BiH (par desetaka kilometara drzavne granice oko Bihaca i Kladuse, to jest 2 od 30-ak granicnih prijelaza)

Rezultat nasilja, Hrvati mogu organizirati vojno-redarstvene akcije, Bošnjaci ne mogu. Pitaj me za 100 godina ...

Citat:
# nemaju izlaz na BiH more
# Nemaju izlaz na najduzu i najvecu BiH rijeku.

Mogli bi ga imati ako zatreba.

Citat:
# ne pripada im najvisi vrh BiH
# ne pripada im jedina rafinerija u BiH
# ne pripada im najveca hidroelektrana u BiH
# nemaju nogometnog prvaka BiH
# nemaju kosarkaskog prvaka BiH
# od 2 BiH nobelovca, nemaju niti jednoga
# imaju tek trecu najbrojniju dijasporu iz BiH

Irelevantne stvari, nebitne za diskusiju, pitaj me za 100 godina.

Onda politicki elementi:

Citat:
# izdali i unistili bosansko kraljevstvo i stali na stranu okupatora koji se stvorio odnekud iz Azije

Rimokatolička izdaja, križarski ratovi Ugarske i građanski rat su bitno oslabili Bosansko Kraljevstvo i pripremili teren za Turke.
Što je Bosna trebala - iskrvariti do zadnjeg da brani katoličke zemlje Europe kojima se fućkalo za nas. :sega
Madžari - dugogodišnji gospodari Hrvata su turkoidi Azijati. Valjda ih je kruna Sv. Stjepana pretvorila u Arijevce.
O genetskom sastavu Hrvata osobito u Hercegovini da ne govorim :zubati
Sve Viking do Vikinga, i Got do Gota - i u Dalmacii također :zubati

Citat:
# ne daju djeci imena po bosanskim kraljevima cak ni ateisti medju njima, za razliku od Hrvata i Srba

Irelevantna stvar. Dovedeš Roma, primi krštenje i nazoveš ga Tomislav ili Tvrtko. Bosanac na kvadrat :zubati

Citat:
# minimalno su sudjelovali u stvaranju Republike BiH 1945. (dali 3% narodnih heroja)

Valjda Socijalističke Republike BiH. Da nisu Bošnjaci osnovali NDH i četnički pokret :zubati

Citat:
# najmladji konstitutivni narod u BiH (nisu bili konstitutivni u ZAVNOBIH-u, nego tek od 74.)

Ergo ne postoje :sega

Citat:
# ne mogu mijenjati ustav BiH

Mogu ali još nije vrijeme.

Citat:
# ne mogu svojom voljom donijeti niti jedan zakoncic u BiH, niti u Federaciji (Cavara mora potpisati)

Mogu ali neće - jer nije još vrijeme.

Citat:
# imaju 2 od 9 ministara u Vladi BiH (koja zapravo nije vlada nego vijece)

To je volja međunarodne zajednice i rezultat unutarnjo-političke dinamike. Irelevantno, ali dobar primjer obespravljenosti Bošnjaka.

Citat:
# BiH nema predsjednika. Muslimani imaju 1 od 3 clana Predsjednistva.

Formalna stvar i fasada.

Citat:
# U Ustavnom sudu BiH od 9 clanova 2 je Muslimana

Dobar primjer diskriminacije i razlog više za promjene.

Citat:
# Vojska drzave BiH izgleda ovako: http://static.klix.ba/media/images/vije ... .12_xl.jpg (ima i verzija sa CCCC)

Ima i inačica sa ljiljanima.

Citat:
# Na celu Vojske BiH je Hrvat

Svakako greška, ali ne ovisi o tom Hrvatu ništa bitno.

Citat:
# Specijalna policija BiH je totalno srpska (SIPA) i utjeruje temeljnom narodu strah u kosti

:ucelo

Citat:
# Bosnjacka elektroprivreda radi samo na 1/4 BiH

Promjenjiva stvar, pitaj me za 100 godina. Što su Hrvati u A-U kontrolirali prije 100 godina ?

Citat:
# Postanska marka kupljena u Sarajevu ne vrijedi vec 500 metara istocno (probaj zalijepiti takvu marku na pismo pa ga predati u postu u Neumu ili Istocnom Sarajevu)

Irelevantno za Internet, ali dobar primjer palestinizacije.

Citat:
# Poziv iz Sarajeva u Istocno Sarajevo se naplacuje skuplje nego poziv iz Sarajeva u Bihac

Koga bi zvao u Istočno Sarajevo. Simu Četnika :zubati

A sada idemo do Hrvatske.

Citat:
# Hrvati zive na prostoru citave Hrvatske

Sa jedno 80 % praznog prsotora oko njih, po principu RS... Zagrabi što više ... Može ti se ...

Citat:
# kontroliraju 100% drzavne granice RH

Sila stvorila, nisu jedini koji je imaju, počeli su stoljeće prije da stvaraju državu, ne gradi se Rim za jedan dan.

Citat:
# Hrvatima pripada hrvatsko more

Uzurpirano od Venecijanaca, Austrijanaca, i naivno izboreno od SFRJ. Nije samo hrvatsko, nego i slovenačko, BH, crnogorsko, hegemonisto diktature valova...

Citat:
# Hrvati imaju izlaz na najduzu i najvecu RH rijeku.
# Hrvatima pripada im najvisi vrh u RH
# Hrvatima pripadaju sve rafinerije u RH
# Hrvatima pripadaju sve hidroelektrane u Hrvatskoj
# Hrvati imaju nogometnog prvaka Hrvatske
# Hrvati imaju kosarkaskog prvaka Hrvatske
# imaju najbrojniju dijasporu iz Hrvatske

Irelevantne stvari koje su posljedica stotinjak godina ranijeg nacionalnog razvoja hrvatskog prostora i rezultat genocidnog nasilja prvo nad Muslimanima, pa Italijanima pa Srbima.

Onda politicki elementi:
Citat:
# Hrvati daju djeci imena po svim svojim kraljevima

Čije je postojanje sporno u povijesti. Nacija koja je sebe zvala ILIRSKOM prije nego je utvrdila da se zove HRVATI.
Vjerska grupa Katolika na zapadnomBalkanu skupljena sa koca i konopca kojoj je Crkva u vremenu nacija dala naziv HRVATI. Moš mislit :zubati

Citat:
# sudjelovali su vecinski u stvaranju savezne Republike Hrvatske 1945.

Da - u uredu Ante Pavelića...
Da nije bilo ćopavog zločinca Josipa Broza Tita uzgred Hrvata većeg nego Tuđman, i terora i prijevare - ne bi postojali ...

Citat:
# Hrvatska je nacionalna drzava hrvatskog naroda

Ilegalnom ustavnom odlukom.

Citat:
# mogu mijenjati ustav RH svake sekunde
# mogu svojom voljom donijeti zakone u RH
# prave Vladu kakvu hoce

Rezultat stoljeća genocidnog nasilja i prijevara. Hrvati mogu, Bošnjaci ne mogu i ne smiju ...

Citat:
# Hrvatska ima predsjednika. Taj predsjednik je Hrvat.
# U Ustavnom sudu Hrvatske sjede Hrvati (ili politicki Hrvati).
# Vojska RH na sebi nema ni 4C ni polumjesec
# Na celu Vojske RH je Hrvat

Konsekvence stoljetnog razvoja događaja , neuporedivo sa BiH.

Citat:
# Specijalna policija RH je hrvatska i ne nadzire Hrvate radi sklonosti terorizmu

Pa naravno kad je katolički iredentistički terorizam pobijedio. Dopio Spoj IRA i Generala Franka svoju državu na Balkanu uz pomoć katoličkog svijeta. Što je bio recimo Bušič 70tih...

Citat:
# Hrvatska elektroprivreda radi na prostoru cijele Hrvatske
# Postanska marka kupljena u Zagrebu vrijedi 500 metara dalje od Zagreba (kao i u postama u Dubrovniku ili Osijeku)
# Poziv iz Zagreba u Karlovac se ne naplacuje skuplje nego poziv iz Zagreba u Dubrovnik, nego isto

jada, jada, jada neuporedivo sa BiH koja tek od 1992 korača putem neovisnosti, a Bošnjaci tek od 1993 nacionalnog razvitka.

Citat:
Verdict: Moderna federalna BiH je podjednako velika kao Hrvatska (preko 50 000 km2), i tu svaka slicnost prestaje. Po strukturi je zapravo nekomunisticka verzija Jugoslavije.

Verdict:
da je Meka preko puta u Italiji, a ne Vatikan, sad bi bilo obratno. Uspoređuješ kruške i jabuke, i dva naroda koji imaju nejednak razvoj i uvjete razvoja. Jedan kome pola Europe puše u leđa kao i Vatikanveć 2 stoljeća, i drugi koji se bori za opstanak među genocidnim neprijateljima sa "pogrešnom" vjerom sa barem stoljeće zakašnjenja.

Love USA !

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 14:48 

u krajnjem:

Da nije Bošnjaka BiH ne bi postojala nego bi bila podijeljena izmeđe Srbije i Hrvatske. Zato su Bošnjaci temeljni i državotvorni narod.

Srpsko-hrvatska BiH sa 2 milijuna Bošnjaka koji kontroliraju ključne teritorije i koju ovi Srbo-Hrvati nisu u stanju bili razoriti ni genocidnim ratom...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 14:53 

Taj negenocidni pobi solidan broj ljudi od 1995. Onemoguci povratak Hrvata i ima apetit visestruko veci od onog sto bi mogli pojest.

Lako se vi rjesite tih koji vam smetaju. Međunarodno suvereni i neovisni Trokutistan i sve 5.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2015, 14:56 

Bitrik je napisao/la:
Mogu ali neće - jer nije još vrijeme.

Ljubi vas nena tako optimistične.

Ali samo vi nastavite, ne treba vas ometati kada se ponašate kao budale.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 208 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Salivator i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: