HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 22:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ahmed Deedat
PostPostano: 29 kol 2015, 12:35 

Otvaram temu o ovom velikom covjeku, koji je zivotni i radni vijek posvetio muslimanskom misionarstvu i interkonfesionalnom dijalogu. Bio je vrstan poznavatelj Kur'ana i Biblije. Evo nesto o njemu, s engleske Wikipedije.

Citat:
Ahmed Hoosen Deedat (Gujarati: અહમદ હુસેન દીદત July 1918 – 8 August 2005) was a South African writer and public speaker of Indian descent.[2][3] He was best known as a Muslim missionary who held numerous inter-religious public debates with evangelical Christians, as well as video lectures, most of which centred on Islam, Christianity and the Bible. He also established the IPCI, an international Islamic missionary organisation, and wrote several booklets on Islam and Christianity which were widely distributed by the organisation. He was awarded the King Faisal International Prize in 1986 for his fifty years of missionary work. He used English to communicate with Muslims and non-Muslims in the western world.

In 1936, while working as a furniture salesman, he met a group of missionaries at a Christian seminary on the Natal South Coast who, during their efforts to convert people of Muslim faith, often accused the Islamic Prophet Muhammad of having "used the sword" to bring people to Islam. Such accusations offended Deedat and created his interest in comparative religion[4]

Vise na https://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Deedat

Evo i jedan prilog, debata s evangelistickim propovijednikom iz Svedske, radi se o Stanleyu Sjobergu. Iz 1991. godine.

Vrh

Naslov: Re: Ahmed Deedat
PostPostano: 07 stu 2015, 15:36 

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:17 

Ovo je smehotres i može samo doći iz ustiju muslimana jer njihova osionost i samoubeđenost u duhovnu i moralnu supremaciju je fašizam modernog doba , a ovakvi likovi su im preteča.

Čuj islamsko misionarstvo i dijalog sa drugim religijama a pogotovo sa hrišćnastvom??

Jle vidiš ti ovde ikakve kontradickije??

Dakle ako vodiš dijalog onda moraš imati poštovanje za tuđe mišljenje i njegovu religiju moraš poštovati , a islam ne poštoje hrišćanstvo nego ga negira , i upravo je to negiranje suštne hrišćanstva osnova islama i osnova islamskog misionarenja , znači svima reći da Isus nije bogočovek,da nema svetog trojstva,...

To bo bilo kao kad bi se stvorila neka nova relija gde piše da je Muhamed jedan proroka kao što Muhamed govori za Isusa , ali sve ono što piše u islamskimsvetim spisima i sama suština islama je obična prevara.

I onda neko kaže muslimanima "Hajmo voditi dijalog". :ucelo

Muslimani bi mu rekli "De' se sagni da ti lakše glavu okinemo".

Ništa gluplje i pokvarenije nema od misionara i svih verski ološi, neka je krepalo pašče!!.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:20 

slika

minesweeper vol.2 :D

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:24 

joe enter je napisao/la:
Ovo je smehotres i može samo doći iz ustiju muslimana jer njihova osionost i samoubeđenost u duhovnu i moralnu supremaciju je fašizam modernog doba , a ovakvi likovi su im preteča.

Čuj islamsko misionarstvo i dijalog sa drugim religijama a pogotovo sa hrišćnastvom??

Dakle ako vodiš dijalog onda moraš imati poštovanje za tuđe mišljenje i njegovu religiju moraš poštovati , a islam ne poštoje hrišćanstvo nego ga negira , i upravo je to negiranje suštne hrišćanstva osnova islama i osnova islamskog misionarenja , znači svima reći da Isus nije bogočovek,da nema svetog trojstva,...

To bo bilo kao kad bi se stvorila neka nova relija gde piše da je Muhamed jedan proroka kao što Muhamed govori za Isusa , ali sve ono što piše u islamskimsvetim spisima i sama suština islama je obična prevara.

I onda neko kaže muslimanima "Hajmo voditi dijalog".

Ništa gluplje i pokvarenije nema od misionara i svih verski ološi, neka je krepalo pašče!!.

Ne znam o cemu ti uopce govoris. Ahmed Deedat je bio jako cijenjen poznavatelj Biblije i od strane svojih sugovornika. Nikada nije bio nasilan. Nisi ni pogledao ni jedan videozapis i uopce nisi upoznat s djelovanjem Ahmeda Deedata. Ako nemas sta doprinjeti temi osim radikalnog ateistickog vrijedanja, ne pisi uopce.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:25 

granica je napisao/la:
slika

minesweeper vol.2 :D

Minesweeperi su bili onda i Musa, Isa i svi ostali poslanici Boziji, jer su i oni molili na ovaj nacin. Stvarno bijedno od Tebe postaviti nesto Ovako na ovoj plemenitoj temi o ovom plemenitom covjeku. I ti si neki Bosnjak...

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:28 

Halo ba, zajebajem se samo..meni je ovo pravo smijesno bilo kad sam vidio.

Covjek se moze smijati svemu, humor jebiga, ako iza toga ne stoje predrasude, mrznja..sovinizam.

Svoje stavove sam valjda dovoljno puta izjasnio u ozbiljnim diskusijama.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:32 

granica je napisao/la:

Covjek se moze smijati svemu, humor jebiga, ako iza toga ne stoje predrasude, mrznja..sovinizam.

Halo ba, ovom slikom samo ponizavas svoj narod koji bez obzira na tvoje uvjerenje ipak u najvecoj mjeri pripada islamskoj vjeri. Nikada neces vidjeti Srbina ili Hrvata ateistu na ovom forumu da ovako ponizava vecinsku vjeru svog naroda. Toga ima samo kod glupog i naivnog Bosnjaka koji pljuje svoje kako bi se uzdigao u ocima tudina koji ga svakako mrzi. Jedno je kada neki srbohrvatski mrzitelj Islama i muslimana postavi ovakvu sliku, to je ocekivano. Kada navodno Bosnjak to uradi, to je zalosno. Stvarno dno dna.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:40 

Ode i ti menscini u vehabije..

De spusti loptu, ne mrzim nikoga kolektivno, kamoli Bosnjake (vlastite rodbine radi..kako da mrzim amidzu, daidzu, nenu, itd.), ali ovo je cisto humor..ni manje, ni vise..zajebancija. I ustvari sta ovdje znaci moje? Ne osjecam apsolutno nikakvu vrstu povezanosti s tim Arapima na slici, ili sta su, ali nisu Bosnjaci (iako ta moja nepovezanost ne igra nikakvu ulogu jer - kao sto rekoh, iza toga ne stoji zla namjera).

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:40 

Amidza je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

I onda neko kaže muslimanima "Hajmo voditi dijalog".

Ne znam o cemu ti uopce govoris. Ahmed Deedat je bio jako cijenjen poznavatelj Biblije i od strane svojih sugovornika. Nikada nije bio nasilan. Nisi ni pogledao ni jedan videozapis i uopce nisi upoznat s djelovanjem Ahmeda Deedata. Ako nemas sta doprinjeti temi osim radikalnog ateistickog vrijedanja, ne pisi uopce.

Lepo sam napisao u čemu je problem , a ti se praviš slep i gluv.

Ne mogu voditi dijalog hrišćani sa muslimanima oko religije jer Muhamed i islam NEGIRAJU SUŠTINU HRIŠĆANSKE VERE.

I da ponovim , da sad postoji neka nova religija kao što je to islam nekada bio , pa da u svome svetom spisu kaže da Muhamed nije bio loš prorok ali sve ono što je u islamu je obična prevara i laž.

Jel bi vodili muslimani dijalog sa takvom religijom?? , ja mislim da ne bi nego bi pozivali da su pobiju jer VREĐAJU Muhameda i islam.

Islam i Muhamed jasno kažu kad su sebe dokazivali kao tačne da su i sve stare proroke kao što su Mojsije i Isus ljude nazivali lažnima i proganjali ih , pa je logično da se to dešava i Muhamedu , ali on je isto prorok kao i oni jer mu se isti scenario dešava.

Međutim postoja kvaka!! , a kvaka je u tome što Muhamed veli da je on ZADNJI prorok i da posle njega nema niti može biti više proroka , znači sam je sebe ukopao argumentom , i cinično sebe prooglasio kao jedinog ispravnog i mogućeg.

Jle sad kontaš da ovi misonari su obične lažljive pizdurine , uostalom kao i svi religijaši.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:44 

Ahmed je misionario a ujedno bio i pisac u Južnoj Africi gdje je i umro.
Živio je među kršćanima. Zanima me koliko bi uspjeha imao da je
na ovaj način misionario po Bliskom istoku.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:44 

granica je napisao/la:

De spusti loptu, ne mrzim nikoga kolektivno, kamoli Bosnjake (vlastite rodbine radi..kako da mrzim amidzu, daidzu, nenu, itd.), ali ovo je cisto humor..ni manje, ni vise..zajebancija. I ustvari sta ovdje znaci moje? Ne osjecam apsolutno nikakvu vrstu povezanosti s tim Arapima na slici, ili sta su, ali nisu Bosnjaci (iako ta moja nepovezanost ne igra nikakvu ulogu jer - kao sto rekoh, iza toga ne stoji zla namjera).

Mes'cini da se varas. Mogao si tu sliku postaviti na bilo koju temu koja je prikladnija, recimo "smijesne slike" (iako nije nimalo smijesna, samo pojacava stereotip o muslimanima) a ti se je odlucio postaviti ovdje.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:45 

Amidza je napisao/la:
granica je napisao/la:

Halo ba, ovom slikom samo ponizavas svoj narod koji bez obzira na tvoje uvjerenje ipak u najvecoj mjeri pripada islamskoj vjeri. Nikada neces vidjeti Srbina ili Hrvata ateistu na ovom forumu da ovako ponizava vecinsku vjeru svog naroda. Toga ima samo kod glupog i naivnog Bosnjaka koji pljuje svoje kako bi se uzdigao u ocima tudina koji ga svakako mrzi. Jedno je kada neki srbohrvatski mrzitelj Islama i muslimana postavi ovakvu sliku, to je ocekivano. Kada navodno Bosnjak to uradi, to je zalosno. Stvarno dno dna.

Mislim da nisi čitao moje postove , a ima Hrvata vagon koji isto pišu kao i ja. :kava

Tvoj mozak je u 7.veku izgleda.

Niko se sa religijom nije rodio , pa ni Bošnjaci druškane.
I ako nema kritičara islama među Bošnjacima i nema bošnjačkih ateista onda vi i niste Bošnjaci već obična verska grupa ispala iz muda turskih sultana , i samo potvrđujete ono što srpski i hrvatski nacionalisti misle o vama.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:49 

Amidza je napisao/la:
granica je napisao/la:

Mes'cini da se varas. Mogao si tu sliku postaviti na bilo koju temu koja je prikladnija, recimo "smijesne slike" (iako nije nimalo smijesna, samo pojacava stereotip o muslimanima) a ti se je odlucio postaviti ovdje.

Nisam se ja nista odlucivao vec cisto impulsivno, otisao na aktualne tem, vidio ovo, a vidio i ovo moje na fejsu (stranica "Reis Against The Machine" - kao onaj bend Rage Against The Machine), napravio copy & paste, i to je to. Cak nisam time htio ni torpedirati tvoju temu, ni nista, i da sam znao da ce te to toliko uvrijediti nebi ni postavio, et.

A ovi sto imaju stereotipe u glavama, zasigurno nece mrziti ni manje, ni vise, zbog ove slike. Moji stavovi su poznati i milion puta sam ih iznio u raspravi s dezurnim forumskim fasistima.

I da nisam u stanju na isti nacin da se sprdam i sa drugim religijama (ne zato sto imam nesto protiv, kao Joe, primjera radi, vec zato sto sam duboko ubijedjen u to da humor, umjetnost, itd, nebi trebali da imaju nikakvih granica), zasigurno nebi postavio ni ovo.

Hocu reci, na pogresnom ostris haklamasha, eto ti Joe Entera. :D

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 16:59 

granica je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

Nisam se ja nista odlucivao vec cisto impulsivno, otisao na aktualne tem, vidio ovo, a vidio i ovo moje na fejsu (stranica "Reis Against The Machine" - kao onaj bend Rage Against The Machine), napravio copy & paste, i to je to. Cak nisam time htio ni torpedirati tvoju temu, ni nista, i da sam znao da ce te to toliko uvrijediti nebi ni postavio, et.

A ovi sto imaju stereotipe u glavama, zasigurno nece mrziti ni manje, ni vise, zbog ove slike. Moji stavovi su poznati i milion puta sam ih iznio u raspravi s dezurnim forumskim fasistima.

I da nisam u stanju na isti nacin da se sprdam i sa drugim religijama (ne zato sto imam nesto protiv, kao Joe, primjera radi, vec zato sto sam duboko ubijedjen u to da humor, umjetnost, itd, nebi trebali da imaju nikakvih granica), zasigurno nebi postavio ni ovo.

Hocu reci, na pogresnom ostris haklamasha, eto ti Joe Entera. :D

Ma ja sam za njega već u džehenemu , ali vidim da Amidža hoće međuverski dijalog ali tako što će svi u tom dijalogu reći da ji lslam jedini pravi kao što je to rekao i sam Muhamed. :zubati

Iliti u prevodu , Hajmo se složiti da sam ja u pravu zato što ja tako kažem

Vernici su jedan kontejner pun nelogičnosti,kontradikotornosti , laži,prevara i samobmana , a najviše ima mržnje.

Njih istina ne zanima , samo lažu sebe i druge , a kad ih neko poklopi argumetnima i nađe im bolnu tačku tako što ih uhvati u laži i nelogičnosti , onda ih obuzima veliki bes i odmah lože paklenu vatru ili polako omašćuju kolac za njih.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2015, 17:14 

Ma ja to uopste nisam ni citao, ni slusao. Vec samo naslov teme, i postavio onu sliku. Jednostavno me ne interesuje ni medjureligijski dijalog, ni religijske dogme. Nek vjeruje ko hoce da vjeruje, i ko misli da moze da vjeruje, i nek vjeruje u sta god zeli da vjeruje. Moj stav onako odoka.

A da ima mnogo nelogicnosti u svoj toj prici, ima, bez daljnjeg. Ali ko sam ja da osporavam ljudima njihove duhovne dogme. Uostalom, vjera i ne bazira na logici, saznanju, vec na vjeri..da bi u nesto vjerovao, ti ne moras da znas, niti mozes da znas, a isto vazi i za ateiste..ni ateisti ne znaju, i oni ustvari vjeruju, ne znaju, vec vjeruju, vjeruju u nepostojanje boga.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: