HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lip 2025, 10:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 986 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Presuda Karadžiću
PostPostano: 24 ožu 2016, 20:35 

ZGabriel je napisao/la:
jebala vas otadžbina iz koje ste protjerali starosjedioce. stoko genocidna.
nije ni vrijeme ni mjesto, ali želim vam sve ono što ste nama napravili. paljevinu, masovna silovanja, zvjerska mučenja...dabogda vam se stostruko vratilo.

Srbima se to desilo 41`- 45`, tako da sumnjam da će se netko od Srba uzbudit.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Iz ove perspektive, sporazum Cvetković-Maček je bio velika propuštena šansa za ove prostore jer bi spriječio svo zlo od 1941 na ovamo, narodi koji ne mogu živjeti skupa se razgraničuju, bolje milom (Cvetković-Maček) nego silom (41-45 i 91-95).

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:37 

Agathonikos je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

nije ni vrijeme ni mjesto, ali želim vam sve ono što ste nama napravili. paljevinu, masovna silovanja, zvjerska mučenja...dabogda vam se stostruko vratilo.

Dedera jednu o Juri i Bobanu.

nema potrebe. dovoljan je Thompson.

Citat:
Bosno moja, čija li si sada

boli li te danas više nego prije?

Tko to misli da te ima, da s tobom vlada

njega povijest ništa naučila nije.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:38 

Milosevic i Karadzic razgovor u jesen 1991
https://www.youtube.com/watch?v=-XpUyFrruiI

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:38 

Na kraju smo i dobili varijantu Cvetkovic Macek sporazuma, samo smo se svi okupali u krvi...

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:40 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
PCM je napisao/la:
Na kraju smo i dobili varijantu Cvetkovic Macek sporazuma, samo smo se svi okupali u krvi...

Znaš kako se kaže treća- sreća.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:41 

Sudsko vijeće je uzelo i neke olakšavajuće okolnosti: dobro vladanje u prtvoru i sudu, to da se sam povukao 1996. i neke osbne razloge Radovanove.
Ne znam što se mislili pod osobni razlozi. Možda to da piša u gaće i da nosi pampers na guzici.

Otežavajuće okolnosti su to da je minirao sve mirovne napore.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:41 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
ZlatkoZG je napisao/la:

Iz ove perspektive, sporazum Cvetković-Maček je bio velika propuštena šansa za ove prostore jer bi spriječio svo zlo od 1941 na ovamo, narodi koji ne mogu živjeti skupa se razgraničuju, bolje milom (Cvetković-Maček) nego silom (41-45 i 91-95).

:palacgore2

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:43 

U loga Radovana Karadžića u agresiji na Hrvatsku je ogromna. Vršio je mobilizaciju TO u BiH i slao u Hrvatsku. Desna ruka Miloševiću i u Hrvatskoj.

19.10.1991 - Presretnuti razgovor Karadzic - Bozidar Martinovic o ratu u Hrvatskoj
https://www.youtube.com/watch?v=musKTqGZ5OM

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:44 

I tako, dok jedni pjene zbog lažnog đenosajda, oni pametniji zgrću lovu na njemu.

Stvar je već poznata ali je nikad nije viška pomenuti.

KAKO UNOVČITI "GENOCID": Majka Srebrenice Munira Subašić uživa u bogatstvu "kao lord"

"Ja imam primanja, veruješ li ti, blizu 4.000 maraka. Je*em mu majku, mora mi biti 2.000 da trošim, da uživam ko lord", kaže predsednica Pokreta majka enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić.

.
.
.

http://www.srbijadanas.com/clanak/udruz ... 18-08-2015

Mora joj se priznati da je mrga. Dok se neki hipotetični Nurko loži na žvaku o đenosajdu dok usput rovi po kontejneru, dotle Munira trpa u padže i ne prestaje hehhe.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:45 

Citat:
Svjetski mediji o presudi Karadžiću: Vođa bosanskih Srba kriv za genocid i ratne zločine
Piše: M. N./Klix.ba
prije 1h 12 min

Svjetski i regionalni mediji prenijeli su vijest o presudi koju je Haški tribunal izrekao danas Radovanu Karadžiću fokusirajući se najviše na dio u kojem je osuđen za genocid u Srebrenici.

BBC
BBC je kao Breaking News objavio vijest pod nazivom "Karadžić zatvoren zbog genocida u bosanskoj Srebrenici". BBC između ostalog piše kako je Karadžić najviša politička figura koja je osuđena za nasilni kolaps Jugoslavije.

"Njegov slučaj smatra se najvažnijim suđenjem za ratne zločine od Drugog svjetskog rata", piše BBC.

Francuski Liberation piše "Radovan Karadžić kriv za genocid, osuđen na 40 godina zatvora". tekstu reporterka navodi kako "on kao da nije razumio da je bio uzrok najgorih zločina počinjenih u Evropi u 20. stoljeću jer je mirno sjedio na optuženičkoj klupi". Podsjetili su na njegovu haldnokrvnost uoči presude kazavši kako je rekao da "ironično to što je očekivao da će biti oslobođen".

Njemački Spiegel govori u uvodnom djelu naglašava kako je Karadžić glavna odgovorna osoba za masakr u Srebrenici i da je kriv za genocid.

"Bio je to najgori zločin u Evropi od kraja Drugog svjetskog rata", piše Spiegel.

The New York Times napisao je dugi tekst s naslovom "Radovan Karadžić, bosanski Srbin, dobio 40 godina za genocid i ratne zločine".

"Međunarodni krivični sud UN-a za bivšu Jugoslaviju osudio je gospodina Karadžića za genocid u Srebrenici u kojem je namjera bila da ubije svako radno sposobnog muškarca i sistemski uništi muslimansku zajednicu na tom području. Tijela su bačena u masovne grobnice", piše NWT.

Ruski Russia Today prenio je detalje presude s naglaskom na genocidu, ako i britanski The Guardian.

"Sedamdestogodišnjak, koji se izjasnio da nije kriv i insistirao je da su njegova djela bila usmjerena na zaštitu Srba tokom konflikta, suočio se sa 11 optužbi, među kojima su dvije za genocid. Tužilaštvo je reklo da je Karadžić, politički lider i komandant srpskih snaga u Bosni, odgovoran za najgora brutalna djela tokom rata, uključujući 44-mjesečnu smrtonosnu opsadu Sarajeva i masakr više od 8.000 bosanskih muškaraca i dječaka u Srebrenici", piše The Guardian.

Američki CNN je također objavio ovu vijest kao Breaking News. Vijest je popraćena brojnim tekstovima i reportažama sa snimcima iz rata u BiH, opsade Sarajeva i genocida u Srebrenici.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:45 

Od danas, ovaj simbol:

slika

spada u istu grupu simbola kao i ovaj simbol:

slika

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:46 

seherzada_begovica je napisao/la:
Od danas, ovaj simbol:

slika

slika

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:47 

ZGabriel je napisao/la:
Blitz je napisao/la:
a Karadzić je skoro savršeno odradio svoj mandat ... bio osudjen ili ubijen, nekako se ipak mora žrtvovati za otadzbinu.

Ne znam kako da ti odgovorim, jer ne znam da li si Hrvatica ili Muslimanka.

Ako si Hrvatica, onda bi trebalo da poznaješ srpsko-hrvatsku istoriju sukoba i ne bi valjalo da imaš razumevanja i opravdanja za zločine koji su počinili neki pripadnici tvoje nacije, kao što ni ja nemam razumevanja i opravdanja za zločine koji su počinili neki pripadnici moje nacije.
Ali sada se pitam kakve veze moja otadzbina Srbija+RS ima sa Hrvatskom+HB, odnosno tvojom otadzbinom.
Što se tiče starosedelaca, pa sve tri strane su proterivale njih i ja da se pitam forsirao bih u dogovoru sa drugim stranama razmenu stanovništva i stvaranje 3 etničkih čistih država, jer suživot je nemoguć.
Pa tvoji ne mogu da žive sa muslimanima u Mostaru i dan danas ... o čemu ti onda pričaš. Jesi genocidni Srbi i tu krivi ?
Pošto vidim da huškaš na rat, znaj da će rata biti, ali bojim se da se obraćaš na pogrešnu adresu, vi ste sa Srbima završili, a sada vidite kako ćete sa zelenima ... ili oni ili vi.

Ako si Muslimanka, odgovorio sam u prethodnim postovima.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:48 

Mržnja ubija onoga ko mrzi,a ne objekat mržnje,Muslimani ovde zapenili,brinem za njihovo zdravlje.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:48 

Od danas, ovaj simbol:

slika

Prelep simbol. Odmah me obuzmu uspomene na te dane slave i ponosa.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:52 

Tako je. :palacgore1

Citat:
Dodik: Presuda bilo kome, pa i Karadžiću, ne može da umanji snagu Srpske (VIDEO)

Presuda bilo kome, pa i Radovanu Karadžiću, ne može da umanji snagu Republike Srpske, izjavio je danas predsjednik Srpske Milorad Dodik.

slika

"Republika Srpska nikad nije bila svesnija sebe i odlučnija da brani svoje stečeno pravo i u tom pogledu presuda bilo kome, pa ni Karadžiću, neće moći da umanji snagu Republike Srpske", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da, bilo slučajno ili ne, boli što je na današnji dan, na godišnjicu NATO bombardovanja, neko odlučio da je saopšti i dodao da presudu očekuju mnogi da bi ponovo pravili harangu na Republiku Srpsku.

Dodik je rekao da je apsolutno jasno da je presuda Karadžiću donesena pod snažnim pritiskom raznih međunarodnih lobija i ranijih stereotipa o isključivo srpskoj krivici za rat u BiH.

"Za mnoge slučajeve u Haškom tribunalu poznato je da nisu zasnovani uvijek na činjenicama, nego da su značajno bili motivisani i političkim motivima, kao i unaprijed skrojenim i optužnicama i presudama", rekao je Dodik, istakavši da i većina naroda u Srpskoj to shvata na taj način.

Predsjednik Srpske je istakao da u prilog tome govori i činjenica da je gotovo cjelokupno političko i vojno rukovodstvo Srba procesuirano, a da je izostala odgovornost drugih, poput Nasera Orića, koji se danas "slobodno šetaju po Sarajevu i sa slobode navodno nešto brane, a u međuvremenu uništavaju svjedoke i prijetnjom mijenjaju njihove iskaze".

"Tako je isto i sa Atifom Dudakovićem koga smo mogli vidjeti kako naređuje da se pobije sve što je srpsko, a nijedan sud, pa ni Haški tribunal, nije našao razloga da ga za to procesuira", podsjetio je Dodik i naglasio da sve to pokazuje da je navodna haška pravda selektivna i politički motivisana.

Dodik je napomenuo da je Haški tribunal pretenciozno bio najavljen kao mjesto pravde koje treba da dovede do pomirenja, a sad se na svakom koraku vidi da u BiH nikada nije bilo manje pomirenja i više nepravde.

"Instalisanje pravosudnih institucija bilo gdje i bilo na kom nivou u funkciji političkih obračuna svakako ne doprinosi stabilizaciji i jačanju povjerenja", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako je neko želio pravdu za žrtve, onda se postavlja pitanje šta je sa pravdom i za žrtve u srpskom narodu, koje su ogromne, ne samo u Srpskoj, nego i u Srbiji i na mnogim drugim mjestima.

On je upozorio i na činjenicu da se u pogledu haških presuda sa nekih strana pokušava "navaliti određeni teret" i na samu Srpsku, ali je poručio da to neće biti ostvareno, bez obzira na bilo kakve uticaje, te da Srpska nastavlja da živi i radi, da se kreće svojim putem i ka stabilizaciji prilika ukupno.

"Moram da zahvalim i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je danas jasno poručio da politika očuvanja Republike Srpske ne može da bude zavisna od bilo kakvih presuda", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da Srpska treba da bude zahvalna Srbiji i njenom premijeru za ovako jasan stav, koji je izrekao na pomenu žrtvama ubijenim u NATO bombardovanju Srbije, tokom kojeg je poginuo i znatan broj djece.

Izvor: RTRS/Srna

Izvor: http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=194038

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:53 

Blitz je napisao/la:
Ne znam kako da ti odgovorim, jer ne znam da li si Hrvatica ili Muslimanka.

ja sam Hrvatica, iz Bosanske Posavine. znaš onaj dio BiH odakle ste protjerali 100+ tisuća Hrvata. spalili sve, porušili, silovali žene i djevojčice, zvjerski se iživljavali nad nesrbima. okupirano područje. a tako i izgleda. jad i bijeda.
ali stići će račun i za to jednog dana. ako ne na ovom svijetu, onda na drugom.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:54 

Zanimljive reakcije na forumu, i ne samo na ovom forumu. Muslimani pjene a Srbi guštaju...
Što se iz toga da zaključiti - tko je danas što izgubio a što dobio?

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:55 

PCM je napisao/la:

Zato i kažem da je to bio genijalan dogovor koji je stvorio pretpostavke da se prva Jugoslavija u perspektivi raziđe kulturno bez prolivene kapi krvi. Sve ostalo su bili eksperimenti, od NDH do druge Jugoslavije.

Nisu Srbi, Hrvati i Muslimani zli ljudi što svako želi svoje zakone, svoja pravila, svoju lovu, svoje političare, svoje zastave, svoje heroje itd. To je potpuno logično jer riječ o miletskom sistemu nasljeđenom iz Otomanske imperije koji se nešto kompleksnije preslikao u koncept etničke a ne građansko-političke države iz zapadne Europe. Pokušavajući spriječiti neizbježno iluzijama i panslavenskom romantikom, te kasnije komunističkom utopijom je i dovelo do svega, od Jasenovca do Vukovara i Srebrenice. Dobro što Srbi i Hrvati više ne robuju iluzijama, što je makar u BiH dovelo do većeg razumijevanja među ovim grupama i osjetno smanjenog osjećaja netrpeljivosti. A po meni tako je moglo od samog početka da nismo imali intelektualce i političare odljepljenih od naroda i realnosti.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:56 

Vladimir RUS je napisao/la:

"Republika Srpska nikad nije bila svesnija sebe i odlučnija da brani svoje stečeno pravo i u tom pogledu presuda bilo kome, pa ni Karadžiću, neće moći da umanji snagu Republike Srpske", rekao je Dodik.

u jeste snažni u 3 p.m. :smijeh
umirovljenici koji žive izvan vaše genocidne tvorevine ne dobivaju formulare za mirovinu, nego moraju kopirati stare papire i poslati ih u vašu prejaku državu. :sega
država koja nema para ni za jebene formulare. :smijeh

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 20:58 

Svarog je napisao/la:
Pokusavam odgonetnuti cemu li se radujes ?
I ne mogu .
Ali nema veze , nemoj da ti smetam , samo ti nastavi .

Danas je RS i oficijelno dobila pridjev genocidne tvorevine, na internacionalnom nivou, kako rekoh nesto kao NDH ili Dritte Reich!

Vrhovni komandant, predsjednik, najvise rukovodstvo... je osudjeno za UZP po vise osnova, a sto dalje povlaci odgovornost cjelokupnih aparata i djela njihovih (policije, vojske, skupstine, itd) koje su koristili u svrhu cinjenja UZP-a - danas je cjelokupna "srpska borba" 92-95 i oficijelno okarakterizirana kao zlocin.

I naravno, nije to nikakvo preuvelicavanje, vec nesto sto odgovara istini - to i jeste bio UZP i mi to svi znamo. Kako ce to sve zavrsiti, ce vidimo, ali sama danasnja presuda je jos jedan korak u smjeru koji se odavna daa naslutiti.

Uostalom, to jeste razlog za slavlje, mada ja ne slavim, kada se nekakav monstrum ala Rasho privede pravdi, kazni, i sl.... za sve normalne ljude - za one nenormalne, oni tu vide nekakvu stetu za sebe, a sto se i moze ocekivati od njih jer su bolesni ljudi.

Opet se pecate na istu ublehe ?
Pa zar nismo vec par puta prosli kroz to? :001_huh
Nista od jos pet -sest ''genocida'' a napokon pocinje da izlazi na vidjelo da ste sami sebe markalali

Zar ne vidis da ovaj politicki nazovi sud odradjuje za gazde sve ko po knjizi . ''Gazde '' za koje cesto pomislim da su veci neprijatelji vama nego nama
Tako je bilo i u ratu devedesetih.
Nisu dozvolili da stavimo tacku na ovu kvazi tvorevinu BiH , a imali smo mogucnost i priliku , ali moram biti iskren pa priznati , da nisu zeljeli ni pasaluk kojem ste se gorljivo nadali ...Nisu nam onemogucili Republiku Srpsku ( Srbi - Srpska ) i omogucili da se stavi tacku na sve mokre snove o balkanskoj Muslimaniji .
Odredili su nam tih famoznih 49% ( ne 50.. 55.. 57 % da bi vase rukovodstvo lakse pravdalo narodu zasto pristaju ne podjelu drzave . Ocjenilo se da je najbezbolnije dati krajiske teritorije jer ona je i bila najveca . Od Istocne Hercegovine , Podrinja , Semberije i Posavine bi bilo mnogo teze .
Od nasih politicara niko nije smio da preuzme odgovornost za predavanje teritorije koja je godinama uspjesno branjene , pa je napustanje tih teritorija proslo trapavo , stihijski ...A vi ste od toga napravili mitsku pobjedu , i poput lesinara iskoristili priliku da dobro zamezite .
Pokusali ste iskoristiti priliku da zagrabite vise , ali iz aviona se vidi da je NATO bio garant da ce se dogovoreno morati ispostovati . Kako god da nas je prethodno bombardovao , tako je i tzv ABiH i HV natjerao da se povuku na dogovorene mape.
Zasto ti ovo pricam...ovo danas u Hagu je u stvari privodjenje NJIHOVOG projekta finalizaciji .
Bolno za nas , nepravedno.. nije tako bilo kao sto Hag tvrdi ...ALI vi ste opet prevedeni zedni preko vode , Srpska je i prije i poslije presude isto nupitna .
Sve ove haske zavrzlame su ustvari opsjena vama namjenjena, nesto poput Tanovicevih Oskara .
Dalje slijedi inteziviranje evropske price , vjerujem i Herceg Bosna sa jasnijim konturama...a onda skoro obrisane granice sa Srbijom i Hrvatskom . Sto ce nam , valjda znas , bas prijati.. :001_smile ..
A vi cete biti , poput lijepih zelenih zumbula ,onako u sredinu ovoga sto neki optimisticno nazivaju drzavom BiH , bas fino slatko upakovani . I polako.. :001_smile
( ima li zelenih zumbula :confused1 )
PS.
Odo gledat ''Parove'' :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 21:01 

Od danas, ovaj simbol:

slika

slika

:palacgore2
Moram da priznam da ima nekih sličnosti. Recimo bele trake u Prijedoru, gde je preko nekog srpskog gestapo radija naredjeno da svi lojalni Muslimani stave bele trake oko ruke i bele čaršave na kuće.
Nemci i Austrijanci su svršavali na ove priče, posebno kada su gledali da Muslimani svake godine obeležavaju godišnjicu i šetaju sa belim trakama u Sarajevu i dijaspori.
Medjutim sada nam Hag pravi problem, jer nije priznao taj genocid, nego samo onaj u Srebrenici.
:neznam

I druga sličnost je Goran Jelisić zvani srpski Adolf.
https://en.wikipedia.org/wiki/Goran_Jelisi%C4%87

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 21:01 

slika

Doktor Radovan, iz mladih dana. Simpatičan i lep mladić.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 21:03 

Od danas, ovaj simbol:

slika

Odmah se sjetim ćaćine uniforme. Meni srce k'o Rusija kad vidim ovaj grb. Nema ljepšeg!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2016, 21:06 

Agathonikos je napisao/la:
slika

Doktor Radovan, iz mladih dana. Simpatičan i lep mladić.

Strastveni kockar i zenskaros.

Niko ne smije da ih negira

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 986 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Pipen, Robbie MO, VUKsaJUGA, zrtvasvihrezimaa i 192 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: