O svom životu se najbolje "informišem" kod dve-tri komšinice isključivo u hodniku zgrade. Čudo jedno, ni majka me takvu nije
poznavala. Večeras ću svratiti do njih da ih pitam kako sam.
Šala, naravno ali ne mnogo. Nemam nikakvih problema osim komšinice tik do mene ali ne bih o njoj jer ona je više slučaj za psihijatriju nego za forum. Često je čujem kako diše, deli nas zid. Juče je razgovara sa mamom o nekim porodičnim tajnama.
I sprat
stan 1. Žena je ceo dan u kući, stalno nešto trese na terasi a nikako sebe da "otrese".
Muž bistri politiku u lokalnoj kafani od svitanja do sumraka.
Kćerka ćuti a nije gluvonema.
Stan 2. Komšinica polako ali sigurno postaje komšija.
II sprat
Stan 3.Komšinica udovica dovršava dvadesetu zbirku poezije koju čita samo ona i po koju ja kada me pozove da mi uruči novu na poklon s posvetom. Uvek me gane do suza.
Sin diplomirao i na svakih pola sata prekida majku da mu ova sprema pomfrit.
Stan 4. Novi, meni nepoznati stanari. Kada prolazim kraj njihovih vrata čuje se buka pa stičem utisak da klinci voze plastične formule i da im je nameštaj poluraspadnut kao i roditelji.
Stan 5. Firma.
III sprat
Stan 6. Momak ima lepog psa, sorta meni nepoznata. Uljudan. Skoro je stavio novi otirač na kome jasno piše da i pas želi dobrodošlicu gostima kojih inače nema, makar mi je tako rekla komšinica iz stana 8. prilikom susreta u hodniku. Za dalje pikanterije sam je prekinula vadeći se da žurim na avion.
Stan 7. Komšinicu već treću decenicu boli kičma, već treću deceniju ne menja boju laka na noktima, već treću deceniju vozi juga.
Komšinicin muž rešava enigme, anagrame, ukrštene reči i ostale zanimacije. Već treću deceniju rešava da promeni život u korenu, ispravi ženi kičmu i pređe na preferans.
Stan 8. Gospođa zašla u osmu deceniju sa sve štiklama od 15 cm. Odavno mi je postala i ostala uzor.
Sin i snaja su joj izuzetno lepi. Unuci kojekuda po svetu.
IV sprat
Stan 9 i 10. Isti vlasnik, predsednik saveta stanara. Jednom mi je u hodniku recitovao njegovu pesmu nakon čega sam ja njemu "izrecitovala" da stvarno nema smisla da nam mačka koristi hodnik kao toalet.
Supruga je mirna, tiha, preplašena i bleda.
Deca dobra i zdrava.
Stan 11. Komšinica i komšija debeli. Najčešće je viđam kako ulazi u stan 9/10 sa papilotnama na glavi i tacnom puter kiflica.
Kćerka još deblja.
Sin se oženio, dobio kćerku i odvojio se na sprat V. (zajedničke terasa)
V spratStan bez broja (bivša terasa) Sin debelih roditelja. Kod njega je drugi od trećeg rasnog psa u zgradi.
Stan 12, Komšija suče brkove, ostali su manje više standardni.
Stan 13. Gospođa devojka, još uvek lepa. Miraz joj pojeli moljci.
VI sprat
Stan 14. Nije lepo o prvim komšijama
Stan 15. Neću o sebi
Stan 16. Komšinica tik do mene, o njoj sam već.
Sve u svemu, odoh na oglasno odeljenje.