HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 ruj 2026, 16:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Podmlatci stranaka
PostPostano: 11 ožu 2017, 23:59 

Dakle danas smo obavijesteni tko ce nas mozda voditi za 10-ak, 20 godina.

Izabran predsjednik Mladezi HDZ-a, osoba koja ipak ima neku sansu (pa taman i 5%) jednog dana postati predsjednik stranke.

http://www.vecernji.ba/mario-mikulic-iz ... ih-1155434
http://www.dnevnik.ba/dogadaji/izabran- ... zi-hdz-bih

Niti jedna recenica o tome tko je, sto je, odakle je... kakvu skolu zavrsio, kakvo radno iskustvo ima, bilo kakvi ostali detalji iz zivota...
Niti je HDZ mario objaviti zivotopis ili barem "zivotnu pricu", niti je iti jedan medij na hrvatkom jeziku mario pronaci ista o tom liku.

Iz kojeg je dijela Herceg Bosne? Koje mu je obrazovanje, je li STEM ili humanistika, ekonomija, pravo? Je li igdje radio? Tko mu je caca? Je li mu mater Hrvatica? :zubati Sto je to doprinio HDZ-u da ga izaberu? (osim aktivizma za skupljanje clanstva - to uopce nije bitna kvalifikacija za voditi stranku a pogotovo predstavljati Hrvate u pregovorima). Kakva su mu iskustva u politici? Pregovaranju? Sto za njega kazu oni koji su s njim radili? Sto kazu susjedi, je li bio "uvijek dobar i miran decko, nista nismo sumnjali"? :zubati

Kad su izabrali Govedaricu u SDS slicno, doslovce dvije recenice objavljene o njemu.
Da je zavrsio DIF (nastavnik tjelesnog), te iz kojeg je dijela RS odn. na kojoj je poziciji unutar SDS bio.

Politicka kultura stvarno na vrhunskoj razini.

Vrh

Naslov: Re: Podmlatci stranaka
PostPostano: 12 ožu 2017, 00:41 

Jel imaju stranke neke svoje nazovi ministre, pa da znaš ko je zadužen za kulturu, sport, ekonomiju... ili je uvijek isto, imaš pet glavnih ljudi, koji znaju sve...

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 00:44 

Neki su usko specijalizirani, neki nisu, npr. Bevanda s obzirom na kvalifikacije i iskustvo sigurno nece voditi ministarstvo obrane ili kulture...

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 00:48 

Ne interesuju me pojedini ljudi, već ustroj stranaka - recimo za stanje u kulturi ih zabole qrac sve redom, ako i imaju nekog zaduženog za to, nema ga ni u božićnoj plećki.

Isto je i s mladeži, postave nekog da ćuti i ne dira glavne baje puno.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 00:53 

Pa postoje ljudi koji su "kadar" za ovo ili ono. Pogotovo kod ovih ozbiljnih stranaka s vecom tradicijom koje nisu tek "pokret" s kratkotrajnom popularnoscu (HDZ, SDA, SNSD, SDS, SDP).

HDZ i SDA imaju politicke akademije, nekakvu unutarnju skolu koju bi napredniji podmladak trebao prolaziti. Nisam siguran sto ih i koliko tamo uce. Znam da npr. Covic drzi povremeno predavanja. Lidija Bradara, predsjedavajuca Doma naroda BiH, je zaduzena za ovu akademiju i vodi "zimsku skolu" za polaznike svake godine.

http://www.politicka-akademija.ba/

To je kao neki kurs koji prodju. Poslusaju predavanja odredjenih HDZ-ovaca, te odredjenih pozvanih profesora sa Sveucilista.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 11:11 

Mikulići su ti svi iz Gruda i Posušja. Čak je i notorni Branko Mikulić (Uskoplje-Bugojno) starinom bio iz tog dijela Hercegovine.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 11:40 

ima Mikulića puno i u Kočerinu, Široki Brijeg.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 13:28 

Ovo je ipak neki Čapljinac... mada ga ja ne znam, niti ga neki drugi ljudi znaju... Čudno, biti će da je dugo izvan ČP.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 14:31 

U HDZ-u ta pionirska omladinska sekcija do sada nije bila bitna uopce, zar ne?

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 15:43 

U drugim zemljama gde postoji duga demokratska tradicija omladina neke stranke može biti čak i OK , ali na ovim prostorima je dokaz i primer kako nam društvo propada i kako se mladi ljudi koji nisu ogrezli još u greh sami ili silom prilika upadaju u odvratnu mašinu koja od njih neminovno pravi skotove od ljudi.

Kad čujem pojmove tipa "pravoslavna omladina , katoločka mladež , islamska omladina , HDZ-omladež,SNS-omladina,....odmah me spopadne tuga gde po ličnoj savesti mogu reći "Serem vam se u mladost".

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 15:46 

joe enter je napisao/la:

Kad čujem pojmove tipa "pravoslavna omladina , katoločka mladež , islamska omladina , HDZ-omladež,SNS-omladina,....odmah me spopadne tuga gde po ličnoj savesti mogu reći "Serem vam se u mladost".

A kada čuješ pojam "Inicijativa mladih za ljudska prava"?

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 15:49 

Motao sam se i ja oko nekih podmladaka, super mjesto za upoznavanje ambicioznih djevojki.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 16:13 

Bobovac je napisao/la:
Ovo je ipak neki Čapljinac... mada ga ja ne znam, niti ga neki drugi ljudi znaju... Čudno, biti će da je dugo izvan ČP.

Ovo je bila urota svih HDZ-ova protiv HDZ-a iz Zapadne Hercegovine. Svi su dobili direktive iz svojih podružnica za koga glasovat. I eto, za šest glasova pade širokobriješki lobi. I to je pomak, kakav-takav.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 16:26 

Carmello Šešelj je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Uzmem pa proverim jel lažu ili ne kad sebe tako nazivaju ,, i onda donesem sud.

Hoćeš reći Karmelo da postoji neka organizacija mladih za ljudska prava koja je ista kao i ove stranke i crkve koje imaju svoje omladine u smislu pozivanja na mržnju,podržavanjuu zločinaca,podržavanje Vođe-lopova i diktatora,uzimanjem para od države,neplaćanje poreza,....??

Ja sam princpijalan čovek tj.trudim se biti to svakog dana i minuta , pa ako bi saznao da je neka organizacija za ljudska prava se ponaša kao ove stranke i crkve koje imaju svoju nedonoščad , odmah bi ih pljunuo upravo zato što me vode osnovni ljudski principi.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 16:37 

joe enter je napisao/la:

Hoćeš reći Karmelo da postoji neka organizacija mladih za ljudska prava koja je ista kao i ove stranke i crkve koje imaju svoje omladine u smislu pozivanja na mržnju,podržavanjuu zločinaca,podržavanje Vođe-lopova i diktatora,uzimanjem para od države,neplaćanje poreza,....??

Ja sam princpijalan čovek tj.trudim se biti to svakog dana i minuta , pa ako bi saznao da je neka organizacija za ljudska prava se ponaša kao ove stranke i crkve koje imaju svoju nedonoščad , odmah bi ih pljunuo upravo zato što me vode osnovni ljudski principi.

Nemam pojma da li se time bave, nego si generalizovao sve podmlatke i zaključio o njima "serem vam se u mladost", pa reko da vidim da li si principijelan i sereš se u mladost na sve podmlatke, ili samo na ove koje ne voliš.

Ja nisam principijelan i serem se u mladost podmlatcima čiju politiku ne podržavam. A "Inicijativa mladih za ljudska prava" je jedna od njih kojoj se serem u mladost. Zato što su bili duboko šokirani kada je pre deset godina Srbija oslobođena za genocid u tužbi BiH vs Srbija, i što je genocid proglašen samo u Srebrenici. Oni su tada kukali jer Srbija neće biti primorana da plaća ratnu odšetu BiH. I ja sad treba takve da podržavam!? Pa nisam lud jbg.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 17:28 

joe enter je napisao/la:

Nemam pojma da li se time bave, nego si generalizovao sve podmlatke i zaključio o njima "serem vam se u mladost", pa reko da vidim da li si principijelan i sereš se u mladost na sve podmlatke, ili samo na ove koje ne voliš.

Ja nisam principijelan i serem se u mladost podmlatcima čiju politiku ne podržavam. A "Inicijativa mladih za ljudska prava" je jedna od njih kojoj se serem u mladost. Zato što su bili duboko šokirani kada je pre deset godina Srbija oslobođena za genocid u tužbi BiH vs Srbija, i što je genocid proglašen samo u Srebrenici. Oni su tada kukali jer Srbija neće biti primorana da plaća ratnu odšetu BiH. I ja sad treba takve da podržavam!? Pa nisam lud jbg.

OK , daj konkretne primere da su baš to tačno bili i radili kako navodiš . čisto da vidim jesi li lažov ili ne?! , zato što ja uvek proverim ono šta tvrdim i za šta se zalažem.
Tako da ti neće biti problem da potvrdiš svoje tvrdnje , zar ne?!

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 19:14 

joe enter je napisao/la:

OK , daj konkretne primere da su baš to tačno bili i radili kako navodiš . čisto da vidim jesi li lažov ili ne?! , zato što ja uvek proverim ono šta tvrdim i za šta se zalažem.

Baš su tačno tako radili. To je bilo pre deset godina, tako da me mrzi da kopam po netu da tražim to. Ako misliš da lažem, ti mi onda ne veruj, nije problem. Ne vidim samo koji bih razlog imao da lažem, osim nadjebavanja sa tobom, a to nije ni blizu dovoljna stvar da mi bude razlog da lažem.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 19:25 

joe enter je napisao/la:

Baš su tačno tako radili. To je bilo pre deset godina, tako da me mrzi da kopam po netu da tražim to. Ako misliš da lažem, ti mi onda ne veruj, nije problem. Ne vidim samo koji bih razlog imao da lažem, osim nadjebavanja sa tobom, a to nije ni blizu dovoljna stvar da mi bude razlog da lažem.

A ako te mrzi onda ću ti bezuslovno verovati , jer čim neko tvrdi nešto a mrzi ga da argumentuje svoje tvrdnje mora da je u pravu i sigurno govori istinu.
Tako bar kaže praksa naših "patriota".

Ne ti ne lažeš sam od sebe , već si zbog "patriotizma" koji se zasniva na mržnji prema svemu kritičkom istreniran da budeš ono što "patriotski" lažovi hoće.
Ti si klasična žrtva srpskog nacionalističkog laganja i varanja , iliti kao omladinac si otrovan time što i danas rade partije,mediji,crkva,...sa omladinom pa je teško da preboliš bolest laganja u koju si upao ne svojom krivicom.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 19:31 

Ja nikog ne lažem, pa ni sebe. Ja sam to čuo tada i ja se toga sećam. A ti si slobodan da mi ne veruješ, nije problem. Nismo na sudu i ne rešavamo pravni spor, da sam obavezan da priložim dokaz. Prema tome, ne veruj mi ako nećeš i ako misliš da ja imam nešto od toga kad bih te lagao.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 19:39 

Ja nikog ne lažem, pa ni sebe. Ja sam to čuo tada i ja se toga sećam. A ti si slobodan da mi ne veruješ, nije problem. Nismo na sudu i ne rešavamo pravni spor, da sam obavezan da priložim dokaz. Prema tome, ne veruj mi ako nećeš i ako misliš da ja imam nešto od toga kad bih te lagao.

Jbg , ja sam čuo da je Karmelo glavni pedofil grada Beograda , i da hvata po ulicama decu i siluje.
A pošto nismo na sudu i ne rešavamo pravni spor , mnogi mi ne moraju verovati i niti je iko obavezan , ali najbitnije za celu Srbiju,Beograd,HB-forum,... je da sam ja izrekao ono što sam čuo a za čega nemam konkretnih dokaza.

Ja ti govorim da si žrtva srpskog nacionalističkog laganja i varanja , a ti i dalje misliš da ono šta si čuo i čega se sećaš da si čuo je istina.

:001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 19:49 

joe enter je napisao/la:

Jbg , ja sam čuo da je Karmelo glavni pedofil grada Beograda , i da hvata po ulicama decu i siluje.
A pošto nismo na sudu i ne rešavamo pravni spor , mnogi mi ne moraju verovati i niti je iko obavezan , ali najbitnije za celu Srbiju,Beograd,HB-forum,... je da sam ja izrekao ono što sam čuo a za čega nemam konkretnih dokaza.

Koja je poenta ove zamene teza. Ja sam ti rekao ono što sam čuo, i ono čega se jako dobro sećam. Tražiti izjavu predsednika te organizacije "mladih", koji je stariji od mene, od pre deset godina me stvarno mrzi, pa makar rizikovao i tako strašnu posledicu da mi ti ne veruješ i smatraš me lažovom. Ne veruj mi brate, tvoja stvar.

Citat:
Ja ti govorim da si žrtva srpskog nacionalističkog laganja i varanja , a ti i dalje misliš da ono šta si čuo i čega se sećaš da si čuo je istina.

To ono kao "jel ti veruješ meni ili svojim očima?"

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 20:39 

joe enter je napisao/la:

Koja je poenta ove zamene teza. Ja sam ti rekao ono što sam čuo, i ono čega se jako dobro sećam. Tražiti izjavu predsednika te organizacije "mladih", koji je stariji od mene, od pre deset godina me stvarno mrzi, pa makar rizikovao i tako strašnu posledicu da mi ti ne veruješ i smatraš me lažovom. Ne veruj mi brate, tvoja stvar.

Citat:

To ono kao "jel ti veruješ meni ili svojim očima?"

Mnoga braća Rvati veruju u ukazanje(zaista) u Međugorju , ali to ne znači da su njihove oči,mozak i pamet u pravu.

Ti Karmelo imaš potrebu da meni kontriraš jer se ne slažemo u nekim stvarima i ja to razumem , ali nemoj da si klasični srpski nacionalistički lažov ili naivna budala koja zbog voljene nacije sve što čuje od strane "patriota" smatra za istinu.

Zato , ako je ono što si izrekao istina , to je moralo biti u medijima na sva zvona objavljeno jer je to velika stvar da neka organizacija iz Srbije doslovno kaže da žali što Srbija nije osuđena za genocid i da ona traži da se zbog toga osudi bez obzira što je Srbija oslobođena.

Dakle , ili si jako bezobrazan ili jako nesmotren u svom karakteru što lepiš takve lažne etikete ljudima bez konkretnih dokaza , jer kao što rekoh to bi bilo isto kao kad bi ja tebe sad proglasio za pedofila a nemam dokaza već kažem da sam čuo i da Karmelo jebe decu.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 21:03 

Koji razlog imam da te lažem, nenormalni čoveče. I to nisam načuo negde, nego je to bila izjava predsednika te organizacije, i jako dobro je se sećam. To je bilo pre deset godina, i bilo je i po medijima na sva zvona, ali se ti ne sećaš. Još jednom, nemam apsolutno nikakvog razloga da lažem, i ne pokušavam da te ubedim, jer me ne zanima da li ćeš mi verovati ili ne.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 21:52 

Koji razlog imam da te lažem, nenormalni čoveče. I to nisam načuo negde, nego je to bila izjava predsednika te organizacije, i jako dobro je se sećam. To je bilo pre deset godina, i bilo je i po medijima na sva zvona, ali se ti ne sećaš. Još jednom, nemam apsolutno nikakvog razloga da lažem, i ne pokušavam da te ubedim, jer me ne zanima da li ćeš mi verovati ili ne.

Izvini , ali moram ti reći da LAŽEŠ , jer ako je to istina i ako je zapravo to neko jasno i glasno izgovorio , to bi bio tzv.argument svih nacionalista koji bi non-stop to prikazivali i svima pokazivali od pre 10 godina do danas bez prekida , zato što takva izjava je krupna da krupnija ne može biti.
Ali te izjave nema , i ti si samo žrtva laži ili prosto si nacionalista pa samo dalje prenosiš te iste laži koje ti prijaju nacionalističkoj duši jer ti prija da postoje neprijatelji bez obzira što su izmišljeni.

Karmelo , ako hoćeš mućni glavom , a ako nećeš onda i dalje tvrdi da sve što čuješ je istina , i da nema šanse da te je neko slagao već da sve što si upio u mozak mora biti istina . pa onda idi klasičnim nacionalističkim metodima žmurenja pred istinom i kukanjem kako ti niko ne veruje a tvoj je aegument da si nešto čuo od nekoga bez dokaza.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 22:00 

O jebote čoveka...

1. To je bilo pre deset godina.
2. To je izjavio predsednik te organizacije (čuo ga kako izjavljuje, ne pročitao kako je izjavio.)
3. I po petnaesti put, slobodan si da mi ne veruješ i da me zoveš lažovom. Tvoja stvar, koja me ne zanima.

I sad stvarno završavam sa ovom glupom raspravom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: finonastupic, Ivo HZHB, Komšija Slavko, Naša Kvačica i 154 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: