|
|
Stranica: 15/24.
|
[ 584 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 18:25 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Sve se to Brezovka moze primjenit (ta tri pada i poraza) na srednju Bosnu odakle su Hrvati protjerani.. Da ne govorim i o nekim drugim podrucjima gdje je bilo Hrvata Slazem se. Hrvati u BiH stradali su na svim poljima. To je samo dokaz da nam trgovina bas i ne ide. I da ne bi smjela biti opcija.
_________________ Posavina je tri puta ubijena i izdana ali posavljaci tri života imaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 18:33 |
|
|
|
Nije sve u trgovini.. Ali ne zelim te tjerati da mijenjas svoje misljenje.. Ne slazemo se u svemu i to je to..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 18:34 |
|
|
brezovka je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Sve se to Brezovka moze primjenit (ta tri pada i poraza) na srednju Bosnu odakle su Hrvati protjerani.. Da ne govorim i o nekim drugim podrucjima gdje je bilo Hrvata Slazem se. Hrvati u BiH stradali su na svim poljima. To je samo dokaz da nam trgovina bas i ne ide. I da ne bi smjela biti opcija. Nije nitko od BIH Hrvata potpisao Dayton. Dapache, Zubak je odbio. I na tome mu cestitam. No, kao sto Januz reche...cemu toliki defetizam? Zasto se Posavljaci bolje ne organiziraju te na izborima recimo u Brodu i Derventi ne dobiju znacajniji udio u vlasti? Zasto ih samo 25-30% izlazi na izbore? Kakova je to svijest????? I tko je za to odgovoran?? Dajmo malo samokritike. Dosta vise ta slavenska fatalizma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 18:58 |
|
|
Frankopan je napisao/la: Nije nitko od BIH Hrvata potpisao Dayton. Dapache, Zubak je odbio. I na tome mu cestitam.
No, kao sto Januz reche...cemu toliki defetizam? Zasto se Posavljaci bolje ne organiziraju te na izborima recimo u Brodu i Derventi ne dobiju znacajniji udio u vlasti? Zasto ih samo 25-30% izlazi na izbore? Kakova je to svijest????? I tko je za to odgovoran??
Dajmo malo samokritike. Dosta vise ta slavenska fatalizma.
Frankopan  mi necemo zivjeti u rs. Zar to dosad nismo jasno i pokazali. Ne priznajemo je. mislim da je veci dio brodske opcine u hrvatskim rukama. Po zemljisnim izvodima mi smo vlasnici najmanje 70 posto. Prodali nismo, obnavljamo sami. Reci mi u cemu vidis nas problem.
_________________ Posavina je tri puta ubijena i izdana ali posavljaci tri života imaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:17 |
|
|
brezovka je napisao/la: Frankopan je napisao/la: Nije nitko od BIH Hrvata potpisao Dayton. Dapache, Zubak je odbio. I na tome mu cestitam.
No, kao sto Januz reche...cemu toliki defetizam? Zasto se Posavljaci bolje ne organiziraju te na izborima recimo u Brodu i Derventi ne dobiju znacajniji udio u vlasti? Zasto ih samo 25-30% izlazi na izbore? Kakova je to svijest????? I tko je za to odgovoran??
Dajmo malo samokritike. Dosta vise ta slavenska fatalizma.
Frankopan  mi necemo zivjeti u rs. Zar to dosad nismo jasno i pokazali. Ne priznajemo je. mislim da je veci dio brodske opcine u hrvatskim rukama. Po zemljisnim izvodima mi smo vlasnici najmanje 70 posto. Prodali nismo, obnavljamo sami. Reci mi u cemu vidis nas problem. Najbolji nacin da se pokaze da se Republika Smrtska ne priznaje je da se uzme vlast na izborima za gradonacelnika u Brodu recimo. Nakon toga bi se se dobilo i pravo na hrvatski udio u policiji, skolama, itd, itd. Ideja stvaranja opcine Plehan je po mom misljenju takodjer dobra. U tome , kao i u cinjenici da vas 25-30% izadje na izbore vidim vas problem. I to veliki. Da li ti to ne vidis kao vas problem? I oprosti ako ne znam, mozda nam mozes rec, kakova je vasa strategija povratka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
@brezovka
U tome što je ne priznate, tako i u Hercegovini par godina nisu htjeli priznati Sarajevo i BiH pa su skužili da ako sudjeluju u institucijama ipak koliko toliko mogu utjecat. Ista stvar je i odnos RS i BiH. Teško je išta mijenjat u miru takvom retorikom a moguće je demokratskim sredstvima.
Pobjeda hrvatske stranke u Derventi ili Brodu bi brzo vratila fokus na te gradove.
A rezultati dosadašnjeg pristupa Posavljaka se vide. Gotovo nikakvi, ali za to se niko ne posipa pepelom nego se traže "prijatelji" koji će Posavinu na dlanu isporučit i traže se krivci kad takva politika ne uspije.
I nije ta neka dominacija neuspješne a kaoti moralne politike samo recept Posavljaka nego općenito svih Hrvata u BiH.
Ja sam za nemoralnu i uspješnu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:27 |
|
|
Frankopan je napisao/la: Najbolji nacin da se pokaze da se Republika Smrtska ne priznaje je da se uzme vlast na izborima za gradonacelnika u Brodu recimo. Nakon toga bi se se dobilo i pravo na hrvatski udio u policiji, skolama, itd, itd. Ideja stvaranja opcine Plehan je po mom misljenju takodjer dobra.
U tome , kao i u cinjenici da vas 25-30% izadje na izbore vidim vas problem. I to veliki. Da li ti to ne vidis kao vas problem?
I oprosti ako ne znam, mozda nam mozes rec, kakova je vasa strategija povratka? samo licemjerna politika neglasanje na okupatorskim izborima proglasava kao zelju za nepovratkom. legitimitet rs takvim fiktivnim glasanjem necu dati. Uostalom imas hrvatskih politicara u Banjaluci. Je li se sto pomaklo. Posavljaci nece biti dodikove barbike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: @brezovka
U tome što je ne priznate, tako i u Hercegovini par godina nisu htjeli priznati Sarajevo i BiH pa su skužili da ako sudjeluju u institucijama ipak koliko toliko mogu utjecat. Ista stvar je i odnos RS i BiH. Teško je išta mijenjat u miru takvom retorikom a moguće je demokratskim sredstvima.
Pobjeda hrvatske stranke u Derventi ili Brodu bi brzo vratila fokus na te gradove.
A rezultati dosadašnjeg pristupa Posavljaka se vide. Gotovo nikakvi, ali za to se niko ne posipa pepelom nego se traže "prijatelji" koji će Posavinu na dlanu isporučit i traže se krivci kad takva politika ne uspije.
Ja sam za nemoralnu i uspješnu. ogromna razlika. vi ste u svojim kucama bili i onda i sad. nas tamo nema. tamo je spaljena opustosena zemlja. Cak ni ona ne bi bila problem, podigli bismo mi nju opet ali na koljena pred dodikom necemo. trebamo li biti ljudi drugog reda...imamo cijeli svijet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la:
@Brezovka, bojim se da će novim zakonom o prebivalištu, baš Posavina bit po četvrti put prodana i otpada i ovaj moj savjet borbe demokratskim sredstvima kroz institucije kakve već jesu.
treca je jos u tijeku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:37 |
|
|
brezovka je napisao/la: Frankopan je napisao/la: Najbolji nacin da se pokaze da se Republika Smrtska ne priznaje je da se uzme vlast na izborima za gradonacelnika u Brodu recimo. Nakon toga bi se se dobilo i pravo na hrvatski udio u policiji, skolama, itd, itd. Ideja stvaranja opcine Plehan je po mom misljenju takodjer dobra.
U tome , kao i u cinjenici da vas 25-30% izadje na izbore vidim vas problem. I to veliki. Da li ti to ne vidis kao vas problem?
I oprosti ako ne znam, mozda nam mozes rec, kakova je vasa strategija povratka? samo licemjerna politika neglasanje na okupatorskim izborima proglasava kao zelju za nepovratkom. legitimitet rs takvim fiktivnim glasanjem necu dati. Uostalom imas hrvatskih politicara u Banjaluci. Je li se sto pomaklo. Posavljaci nece biti dodikove barbike. Pametniji od mene ( Januz) su ti odgovorili draga moja. Tvoj je odgovor emocinalan i samounistavajuci. Mislis li da su se Zidovi nakon 20 stoljeca za svoju zemlju izborili na 'moralan' nacin? Procitaj pazljivo Januza. Ne moze se 15 godina ici lijevo a ocekivati da se stigne desno. Jedini nacin da sebi pomognete je da u Januzovom upisu pronadjete rijech 'Fokus' i progutate ponos. Jedini nacin da svoje vratite je idete jasnim i beskopromisnim makijavelistickim 'cilj opravdava sredstva' putem. Glasovanje, opcine, stvarna vlast na terenu. Sve ostalo je nezrela slavenska weltsmerc kuknjava.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:42 |
|
|
Frankopan je napisao/la:
Pametniji od mene ( Januz) su ti odgovorili draga moja. Tvoj je odgovor emocinalan i samounistavajuci. Mislis li da su se Zidovi nakon 20 stoljeca za svoju zemlju izborili na 'moralan' nacin? Procitaj pazljivo Januza. Ne moze se 15 godina ici lijevo a ocekivati da se stigne desno. Jedini nacin da sebi pomognete je da u Januzovom upisu pronadjete rijech 'Fokus' i progutate ponos. Jedini nacin da svoje vratite je idete jasnim i beskopromisnim makijavelistickim 'cilj opravdava sredstva' putem. Glasovanje, opcine, stvarna vlast na terenu. Sve ostalo je nezrela slavenska weltsmerc kuknjava.
vec ti je odgovorio prebivalistem. idemo dalje. ima li i jedan raz  log osim emocije koji je jaci argument za povratak
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:43 |
|
|
brezovka je napisao/la: samo licemjerna politika neglasanje na okupatorskim izborima proglasava kao zelju za nepovratkom. legitimitet rs takvim fiktivnim glasanjem necu dati. Uostalom imas hrvatskih politicara u Banjaluci. Je li se sto pomaklo. Posavljaci nece biti dodikove barbike. koje naivno i nerealno razmisljanje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:48 |
|
|
|
Pa i to je jedan od mojih savjeta Posavljacima, stan u Odžaku i zaposli te Srbe da obrađuju imanja i živi kao gospodin u Posavini a ne neke lijeve poslove u Zagrebu radit gdje ste na kraju "zaradili" onakve reklame na tv u kojima se Posavljaci ismijavaju. A ako budete držali Derventu i Brod lovom velike su šanse da i utječete na politiku. Vitežani su tu dobar primjer.
I još da dodam da te ja razumijem kao i mnogi ovdje, većina nas je i ovdje iz Bosne i većina nas je prošla što i ti. Neko od Srba neko od Bošnjaka.
Zato i ne volim vidjet kako neko s obje noge pokušava stati ili na srpsku ili na bošnjačku stranu.
Samo je jedna ispravna - naša.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:50 |
|
|
horus je napisao/la: brezovka je napisao/la: samo licemjerna politika neglasanje na okupatorskim izborima proglasava kao zelju za nepovratkom. legitimitet rs takvim fiktivnim glasanjem necu dati. Uostalom imas hrvatskih politicara u Banjaluci. Je li se sto pomaklo. Posavljaci nece biti dodikove barbike. koje naivno i nerealno razmisljanje.  priznajem mozda i jest ali gdje su rezultati rada nenaivnih dosadasnjih politicara koji su za svoj posao i placeni. da ne spominjem tvoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:52 |
|
|
|
po stoti put vas molim. nemojte odgovarati plitkim trolovima poput ovog Focaka. Samo radite više posla moderatorima da obrišu to sve.
Samo prijava i bit će rješeno.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa i to je jedan od mojih savjeta Posavljacima, stan u Odžaku i zaposli te Srbe da obrađuju imanja i živi kao gospodin u Posavini a ne neke lijeve poslove u Zagrebu radit gdje ste na kraju "zaradili" onakve reklame na tv u kojima se Posavljaci ismijavaju. A ako budete držali Derventu i Brod lovom velike su šanse da i utječete na politiku. Vitežani su tu dobar primjer.
I još da dodam da te ja razumijem kao i mnogi ovdje, većina nas je i ovdje iz Bosne i većina nas je prošla što i ti. Neko od Srba neko od Bošnjaka.
Zato i ne volim vidjet kako neko s obje noge pokušava stati ili na srpsku ili na bošnjačku stranu.
Samo je jedna ispravna - naša. iz brodske sam opcine. zemlja je tamo jos nasa. sta ce mi stan u odzaku kad imam svoju kucu u posavini. nas nije sramota nista raditi. puno nas se skoluje u hrvatskoj. mi bi i danas drzali brod i derventu lovom ali da nam dodik bude garant...e to nece proci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:56 |
|
|
|
najbolje bi bilo neka se netko proveze po hrvatskim selima kod brčkog. na tzv. koridoru. sve kuće su obnovljene. lako se može zaposliti u distriktu po nacionalnom ključu. orašje je jako blizu. a u selima samo starci. na području odžaka nije potpun povratak a vraćen prije 15 godina. tko će to napustiti austriju i njemačku dase vrati u ulice ili gorice? a pogotovo oko dervente.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 19:59 |
|
|
caporegime je napisao/la: najbolje bi bilo neka se netko proveze po hrvatskim selima kod brčkog. na tzv. koridoru. sve kuće su obnovljene. lako se može zaposliti u distriktu po nacionalnom ključu. orašje je jako blizu. a u selima samo starci. na području odžaka nije potpun povratak a vraćen prije 15 godina. tko će to napustiti austriju i njemačku dase vrati u ulice ili gorice? a pogotovo oko dervente. i prije rata su hrvati iz posavine radili u stranim zemljama. i uvijek se vracali. i opet ce. kad bude vrijeme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:01 |
|
|
|
Povratak u kuće po selima kažeš, nije se Zagreb i Slavonski Brod punio Posavljacima samo u ratu. Puno više ljudi je otišlo iz Posavine prije rata.
Taj naš "raspored" po BiH, po selima je bio osuđen na propast i bez rata. Na neki način nas je rat tu malo i "spasio". Bez jakih hrvatskih gradova nema budućnosti, zato i jesam za tu općinu Plehan.
Iz sela djeca odlaze i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Sele u gradove. Dakle trebaju nam gradovi u Posavini. Ako se Derventa i Modriča i ne mogu imat jer nas, prije svega, nema dovoljno onda imamo bar Orašje, Odžak i eventualno još koji. E za to se treba borit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:02 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nije sve u trgovini.. Ali ne zelim te tjerati da mijenjas svoje misljenje.. Ne slazemo se u svemu i to je to.. Mi iz posavine smo kao jedan sto se tice rs. Radimo. I cekamo. Bolje vrijeme. Kad ove vucje ralje prodju a proci ce.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:05 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: baščovan je napisao/la: tako je dečko,imamo dosta zajedničkog,a ne bi valjalo da je sve isto. Po meni su izdajnici oni što vole Srbe,što misle da su im Srbi saveznici. Srbi bi nas sve potamanili prvom prilikom.
Za Bošnjake se sve zna već Kako je onda po tebi moguć suživot, ako se "mrzi" jedan ili dva konstitutivna naroda u BiH? "Voljeti" nekoga ne znači zanemarivanje svojih interesa, nego baš suprotno. Daj,ne budi naivan. Šta hoćemo postić suradnjom sa Srbima,izdajničkom suradnjom? Hoćemo im priznat da imaju pola države,čak štoviše podržat ih zbog nekih,sigurno kriminaliziranih pobuda naših vođa. 2 stvari su pogubne u tome. 1. Nakon što nismo kurcem mrdnuli da pomognemo Posavini,da je vratimo,da ljudima omogućimo povratak i osnovne uvjete života,opet šutimo,saveznički se ponašamo sa Srbima,dok u Posavini naša sela nemaju struju,spomenici braniteljima se ruše,a probaj reći da si hrvat u Derventi,to je sad najčetničkiji grad u BiH,a bio je najhrvatskiji,sve oni Srbi iz Krajine,pjesme po kafanama i to... 2. ne može se dijelit država da mi dobijemo nešto ,na principu da RS ima pola države,a da nije Amerike ne bi ih bilo 5 posto,a da mi i muslimani dijelimo drugu polovicu. To je smiješno,po KOJEM kriteriju imaju pravo na pola državee,šta su to Srbi,mogla je i Posavina i Komušina bit naša,a sad uvjete postavljaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:07 |
|
|
brezovka je napisao/la: priznajem mozda i jest ali gdje su rezultati rada nenaivnih dosadasnjih politicara koji su za svoj posao i placeni. da ne spominjem tvoje. koji bi to politicari bili, kad vi iz posavine uobce ne glasate na izborima dole, cak niti na lokalnim od kojih bi imali barem neku konkretnu korist? nadalje, sta je s mojim razmisljanjem stvarno me zanima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
brezovka
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Povratak u kuće po selima kažeš, nije se Zagreb i Slavonski Brod punio Posavljacima samo u ratu. Puno više ljudi je otišlo iz Posavine prije rata.
Taj naš "raspored" po BiH, po selima je bio osuđen na propast i bez rata. Na neki način nas je rat tu malo i "spasio". Bez jakih hrvatskih gradova nema budućnosti, zato i jesam za tu općinu Plehan.
Iz sela djeca odlaze i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Sele u gradove. Dakle trebaju nam gradovi u Posavini. Ako se Derventa i Modriča i ne mogu imat jer nas, prije svega, nema dovoljno onda imamo bar Orašje, Odžak i eventualno još koji. E za to se treba borit. dodik nema pravo na nase prostore. Mi drzimo cijelu brodsku opcinu. Imovinski. Plehan grad...o cemu pricas. desetak km od slavonskog broda nije bas ni daleko da bi prijecilo zivot. nemam nista protiv plehana ali i dalje je pod patronatom rs. pazi da ne bi bio dodikova igracka koju ce samo pokazivati prijateljima. mi ne trazimo ni sve ni malo. samo ono sto je nase.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa i to je jedan od mojih savjeta Posavljacima, stan u Odžaku i zaposli te Srbe da obrađuju imanja i živi kao gospodin u Posavini a ne neke lijeve poslove u Zagrebu radit gdje ste na kraju "zaradili" onakve reklame na tv u kojima se Posavljaci ismijavaju. A ako budete držali Derventu i Brod lovom velike su šanse da i utječete na politiku. Vitežani su tu dobar primjer.
Samo je jedna ispravna - naša. Pa ne mogu svi stat u Odžak
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"! Postano: 27 sij 2010, 20:12 |
|
|
baščovan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Kako je onda po tebi moguć suživot, ako se "mrzi" jedan ili dva konstitutivna naroda u BiH? "Voljeti" nekoga ne znači zanemarivanje svojih interesa, nego baš suprotno.
Daj,ne budi naivan. Šta hoćemo postić suradnjom sa Srbima,izdajničkom suradnjom? Hoćemo im priznat da imaju pola države,čak štoviše podržat ih zbog nekih,sigurno kriminaliziranih pobuda naših vođa. 2 stvari su pogubne u tome. 1. Nakon što nismo kurcem mrdnuli da pomognemo Posavini,da je vratimo,da ljudima omogućimo povratak i osnovne uvjete života,opet šutimo,saveznički se ponašamo sa Srbima,dok u Posavini naša sela nemaju struju,spomenici braniteljima se ruše,a probaj reći da si hrvat u Derventi,to je sad najčetničkiji grad u BiH,a bio je najhrvatskiji,sve oni Srbi iz Krajine,pjesme po kafanama i to... 2. ne može se dijelit država da mi dobijemo nešto ,na principu da RS ima pola države,a da nije Amerike ne bi ih bilo 5 posto,a da mi i muslimani dijelimo drugu polovicu. To je smiješno,po KOJEM kriteriju imaju pravo na pola državee,šta su to Srbi,mogla je i Posavina i Komušina bit naša,a sad uvjete postavljaju. Samo Bošnjaci odgojeni poslije rata tvrde ono boldano. Oni koji su uvjereni da je V. korpus oslobodio i eto malo mu falilo da očisti BiH jer su tako učili u školi i na TV. E sad, pošto si se nadam se uvjerio da na ovom forumu nema onih ustašoida koji bi savezovali sa Srbima i dijelili BiH ili su barem manjina i pošto većina je za neku normalnu državu višenacionalnu kakvih već ima u Europi - mislim da se možeš prestat pretvarat. Ne vrijedi zavađat Hrvate. Puno više izdanih, protjeranih i pobijenih je Bošnjaka - stoga "okreni se Sarajevu".
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 53 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|