HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 24 tra 2024, 04:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ujedinjenje Federacije s Hrvatske i RS sa Srbijom
PostPostano: 04 ožu 2019, 19:07 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6288
i_jopet je napisao/la:
Stinger19 je napisao/la:
u dalmaciji ne stizu napraviti apartmana koliko konkretno bosnjaci kupuju, posebno na makarskoj rivijeri. raspitaj se malo ako smijes. za 50 godina sve ce biti nase od stona do splita.


Operacija Neretva 2 :zubati

Zamisli kakav je to mentalni sklop pa ovakve budalastine izjavit. Svega sam se nagledao u zivotu al ovo je previse i za mene :sega :sega :sega

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ujedinjenje Federacije s Hrvatske i RS sa Srbijom
PostPostano: 04 ožu 2019, 20:49 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Diablo je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

Operacija Neretva 2 :zubati

Zamisli kakav je to mentalni sklop pa ovakve budalastine izjavit. Svega sam se nagledao u zivotu al ovo je previse i za mene :sega :sega :sega


je prasnem od smijeha na svaki post od ovoga samo što pročitam "stinger" :laugh :zoljasmajl


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ujedinjenje Federacije s Hrvatske i RS sa Srbijom
PostPostano: 04 ožu 2019, 21:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
novovrijeme je napisao/la:
Sa razlikom sto ste vi, koliko ja znam, samo preuzeli hrvatski skolski program a mi smo sa Srbijom radili na zajednickom nastavnom programu. Dakle djeca iz Srbije uce o Srpskoj i obrnuto. Ne znam koliko hrvatski nacionalni program obradjuje HB.



Ali i to sto vi imate je super. Bitno je imati svoje i ne dozvoliti tudjinu da uci djecu.

Sasvim dovoljno. U potpunosti se obrađuje Domovinski rat u BiH, povijest Bosne se uči kao da je riječ o Hrvatskim kraljevima i banovima, tj. drugoj Hrvatskoj državi. Ukratko se prođe Dayton i prava Hrvata i to je to.

Realno, drugo se i nema šta djecu učit, BiH je i za pravnike komplicirana, a ne za djecu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ujedinjenje Federacije s Hrvatske i RS sa Srbijom
PostPostano: 11 ožu 2019, 23:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
novovrijeme je napisao/la:
Stinger19 je napisao/la:
prelazak granice uz pokaz licne karte, bez pasosa. smanjenje naknada ili njihovo ukidanje za bankovne transfere. ukidanje dopustenja ministarstva pravosudja za kupovinu nekretnina. ukidanje svake vrste duplog oporezivanja. ukidanje dozvola za rad dakle mogucnost direktnog zaposljavanja bez ikakvih kvota. mogucnost koristenja osnovne zdravstvene zastite sa knjizicom bez obzira na zemlju. ... itd.


Ne bih da se petljam u hrvatsko-muslimanske administrativne poslove ali... dozvoliti muslimanima ulazak u drzavu tj. EU samo na osnovu LK je krajnje rizicno.Mislim da to ni EU ne bi odobrila Hrvatskoj.

Junuz Djipalo je napisao/la:
Dnevni migranti s posebnim propusnicama i posebnim prijelazima (bez čekanja). Dakle, tko svaki dan prelazi granicu. Na taj način bi se omogućilo mnoštvu Era npr. da rade u RH bez selidbe.

Inače, s obzirom da je forum pun Srba koji bi htjeli da RS bude Srbija, čudi me da nemate ideja za ujedinjenje Srbije s RS u praktičnim, svakodnevnim stvarima.

Izgleda da vam je forma važnija od sadržaja. Ja sam uvijek za obratno.


Pa ne znam sta bi vise. Sjednice Vlada RS i Srbije se odvijaju na mjesecnom nivou, imamo hiljade zajednickih projekata, najnovije neke hidroelektrane, cak i skolski program je od ove godine isti.
Mi smo i onako 99% Srbija. Srbija gradi skole, bolnice u RS, zdravstvo nam je uvezano, bukvalno sve. Na granici samo vrate dokumente kad vide Banja Luka, i ne pregledaju.
Jos nam fali 1% da formalizujemo ujedinjenje.





_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ujedinjenje Federacije s Hrvatske i RS sa Srbijom
PostPostano: 12 ožu 2019, 00:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Divan dominatorski podatak, gospodine Novovrijeme.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ujedinjenje Federacije s Hrvatske i RS sa Srbijom
PostPostano: 12 ožu 2019, 08:29 
Offline

Pridružen/a: 03 ruj 2018, 10:57
Postovi: 60
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
Vlada Republike Hrvatske, uprkos tome što je država BiH međunarodno priznata, podijelila ju je na administrativno-teritorijalne dijelove i omogućila samo stanovnicima s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska kupovinu nekretnina u Hrvatskoj.
Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske u Informaciji o uzajamnosti u sticanju prava vlasništva nekretnina između Republike Hrvatske i ostalih država podijelilo je BiH na Federaciju BiH, Republiku Srpsku i Brčko distrikt Bosne i Hercegovine. Posebno sporna činjenica u odnosu na mogućnost sticanja vlasništva u susjednoj Hrvatskoj jeste što su FBiH i Distriktu Brčko uvedena ograničenja, a RS-u nisu.

"Uzajamnost za fizičke osobe postoji uz uvjet da u Republici Hrvatskoj stalno borave ili obavljaju dopuštenu djelatnost. Za pravne osobe pod uvjetom da objavljuju djelatnost u Republici Hrvatskoj", piše u Informaciji o uzajamnosti.

Na drugoj strani, Hrvatska tretira manji bh. entitet na drugačiji način pa tako u Informaciji o uzajamnosti piše da "uzajamnost postoji (bez ograničenja)".

S obzirom na to da pripadnici hrvatskog konstitutivnog naroda u BiH imaju pravo kupovati nekretnine u Hrvatskoj i da je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske omogućilo to i stanovnicima RS-a, postavlja se pitanje na koga se odnose ograničenja.


https://pravosudje.gov.hr/istaknute-teme/stjecanje-prava-vlasnistva/informacije-o-uzajamnosti-u-stjecanju-prava-vlasnistva-nekretnina-izmedju-republike-hrvatske-i-ostalih-drzava/6186

malo si zakasnio prijatelju. puna uzajamnost postoji cini mi se od prosle godine, svejedno je rs ili fbih. prodaja nekretnina je bila u krizi, eu gradjani ne dolaze, sem nasi sa eu pasosima, pa su nam dopustili. medjutim to nije problem, problem je sto ipak moras traziti od ministarstva pravosudja hrvatske dozvolu da kupis nekretninu, dugo traje da dobijes dozvolu, postoje odredjene kvote, pravno te prodavac drzi u saci, nije mali rizik, mozes biti odbijen, zijanit kaparu, a navala je ogromna, u dalmaciji ne stizu napraviti apartmana koliko konkretno bosnjaci kupuju, posebno na makarskoj rivijeri. raspitaj se malo ako smijes. za 50 godina sve ce biti nase od stona do splita. o neumu vise niko ne prica. uostalom vijekovima je i bilo nase. ima se para, moze se.


Dobit ćete ***. Kad dignete Dalmoše, možete birati između hiljaduvekovne Bosne u Šveckoj ili otadžbine Turske.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 197 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO