HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 stu 2024, 05:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8549 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 342  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini
PostPostano: 22 pro 2020, 02:49 

aleksije radicevic je napisao/la:
Bošnjak_Tuzla je napisao/la:

To bi bio jak udarac, priznajem, samo što se sve važnije odluke donose 2/3, a većina se ipak pravi sa onima s kojim se može ostvariti 2/3 vlast. Da možete i u Mostaru i u Brčkom ostvariti 2/3 (Hrvati i vi), to bi nam bila kapitulacija, što se tiče ta dva vrlo važna mjesta.

Pa dobro, ali ne donose se svuda odluke dvotrecinskom vecinom.

Tačno, zato sam i napisao sve važnije odluke. Ali politika je partija šaha, treba unaprijed pretpostavljati potez protivnika da bi dobro odigrao.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 02:50 

Johnny Quid je napisao/la:
Bošnjaci mogu birati žele li raspad BiH 2022. ili reformu izbornog zakona koja bi omogućila Hrvatima da samostalno biraju svoje predstavnike u FBiH. Za Hrvate bi bio bolji raspad iako većina Hrvata preferira reformu izbornog zakona. Ako MZ nije spremna slati tenkove i marince u Grude, Livno, Bijeljinu i Laktaše da uvode policijski sat i puškaraju s lokalnim stanovništvom ispred kamera, onda se ne može spriječiti raspad. A je li MZ spremna riskirati širi mir u regiji i živote svojih državljana da 50% stanovnika u BiH radi diktaturu nad drugih 50% stanovnika koji imaju 2 (ili 3, zavisno koga pitate) matične zemlje koje u potpunosti okružuju BiH je pitanje od milijun dolara za Bošnjake, iako svi znamo realan odgovor. Vrijeme i etnička homogenizacija teritorija je uradila svoje, potencijalni konflikt između Srba i Bošnjaka je samo u Brčkom a između Hrvata i Bošnjaka na dvije do tri točke u SBK, sve skupa manje od 2% teritorija BiH koje bi se riješilo za manje od tjedan dana, za ostalo se zna čije je.

Nazad na temu.

Trenutno je rezultat (po strankama, a ne nacionalnosti kandidata, to nije bitno):
Gradska - 6H, 6B, 1S
Multietnički Mostar - 9B
Jugozapad - 6H, 1B
Zapad - 3H, 1B
Jug - 1H, 1B

Bošnjački mandati na Jugu i Zapadu trenutno ovise o 20 glasova, a na Jugu se još treba prebrojiti BunaA i dijaspora, a na Zapadu 6 biračkih mjesta i dijaspora. Ostalo je više manje zacementirano, ova dva mandata koja su trenutno u 20 glasova će odlučiti tko ima većinu, ili 16H, 18B, 1S ili 18H, 16B, 1S ili 17H, 17B, 1S. Mislim da bi Bošnjaci mogli lako ispasti na Zapadu, a za Jug će biti u par glasova, ovisno koliko su dijaspore natovarili. Kao i u Stocu, lako može na kraju biti da su se preračunali. Cijele izbore će odlučiti manje od 100 glasova na Jugu i Zapadu, iako nije trebalo do toga doći, pogotovo na Jugu, ali to je već druga tema.

Sve skupa, s obzirom da su mobilizirali sve živo i mrtvo i koordinirali koalicije u zapadnom dijelu Mostara, 18 im je plafon,a 16 realno da se Hrvati nisu zajebavali na Jugu. Za 4 do 8 godina to je 15 maksimum, ako tada bude izbora i BiH. Treba sačekati dopisne glasove, ništa više od ovoga gore ne možemo znati do tada.

Gledam trenutno stanje rezultata i nek me neko ispravi ako grijesim.

Na Zapadu, kad bi HDZ imao 3!!!! glasa vise od HRS-a nego sto sad ima, nebi li to izgledalo HDZ 3 i HRS 1

Ovo na Jugu je cisti izborni inzinjering i lazno prijavljivanje s njihove strane, iako i tu vidim jos 2 mogucnosti. Oni su svoje glasove ispucali, lako moguce da ih Srbi sataru u dopisnim glasovima ili cak kad se prebroji Buna da HRS izbije na 2. mjesto i uzme taj mandat. Tu pricamo o par stotina glasova razlike.

Jugozapad cak trecina neobradjenih izbornih mjesta, svasta je tu jos moguce, a i ako ostane ovako kako je, realno etnički gledano barem po prezimenu Ćavar iz BH Bloka mi samo govori da imamo 7/7 Hrvata

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 02:53 

Ministry of Sound je napisao/la:
Koje su šanse da HRS podrži bošnjačkog kandidata? Šta mislite? Koja bi bila njihova cijena? Ako može odgovor po procentualnoj šansi i naznakama koja ili šta bi bila cijena.

Raga sudjeluje na forumu, jedan je od nas, pa procijeni. Šansa da podrži bošnjačkog gradonačelnika je minus beskonačnost. Ali isto tako nema šanse da će u koaliciju sa HDZ-om u GV, između ostalog jer ne želi mijenjati statut. Ne želi biti dijelom tih HDZ-SDA dilova, niti sudjelovati u HDZ-ovom neradu prije svega.

Ok, hvala na odgovoru, pitam jer je danas dao intervju u kojem kaže da će glas dati gradonačelniku koji pristane na nihove uslove, pa sam htio vidjeti čim bi on to možda uslovio.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 02:57 

Raga sudjeluje na forumu, jedan je od nas, pa procijeni. Šansa da podrži bošnjačkog gradonačelnika je minus beskonačnost. Ali isto tako nema šanse da će u koaliciju sa HDZ-om u GV, između ostalog jer ne želi mijenjati statut. Ne želi biti dijelom tih HDZ-SDA dilova, niti sudjelovati u HDZ-ovom neradu prije svega.

Ok, hvala na odgovoru, pitam jer je danas dao intervju u kojem kaže da će glas dati gradonačelniku koji pristane na nihove uslove, pa sam htio vidjeti čim bi on to možda uslovio.

Nijedna bošnjačka stranka ne bi pristala na njegove uvjete, prije bi na HDZ-ove uvjete, koji su više fokusirani na sinekure.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:01 

Zaključak ovih izbora u Mostaru, bez obzira završili naši sa 16, 17 ili 18 mandata... :zubati

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:06 

Nijedna bošnjačka stranka ne bi pristala na njegove uvjete, prije bi na HDZ-ove uvjete, koji su više fokusirani na sinekure.

Mislim da će pozicija gradonačelnika biti vaša, ili ovako ili onako, jer čisto sumnjam da će BH blok uopšte glasati, čak i da imamo mi i oni 18 vijećnika. Bez njih ga možete izglasati čak i da imate 16.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:10 

Mislim da će pozicija gradonačelnika biti vaša, ili ovako ili onako, jer čisto sumnjam da će BH blok uopšte glasati, čak i da imamo mi i oni 18 vijećnika. Bez njih ga možete izglasati čak i da imate 16.

To niko ne može znati, osim osoba koje baš osobno znaju te kandidate koji su upali s liste BH Bloka. Sve ovisi o Boški Ćavar i Lamiji Duranović-Vinković.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:14 

Bh blok neće s SDA neće s HDZ pa skok hoće oni ?

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:18 

KraljevaSutiska je napisao/la:
Bh blok neće s SDA neće s HDZ pa skok hoće oni ?

Ma hoće sa SDA, samo ne mogu javno. S njima šuruju po tajnim sastancima, izgleda po Konjicu.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:18 

To niko ne može znati, osim osoba koje baš osobno znaju te kandidate koji su upali s liste BH Bloka. Sve ovisi o Boški Ćavar i Lamiji Duranović-Vinković.

Odmah da ti napišem da neće podržati, jer bi tako urušili temelje svoje politike. Nisu htjeli s nama u Srebrenici u koaliciju nikad, ali mi to razumijemo, oni su stranka svih i ne mogu izaći iz tog komfora. Vrlo rijetko se njihova politika poklapa sa našom, a sa vašom im se politika ne poklapa nikako, ako razumiješ.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 03:53 

pravnik95 je napisao/la:
Bošnjaci mogu birati žele li raspad BiH 2022. ili reformu izbornog zakona koja bi omogućila Hrvatima da samostalno biraju svoje predstavnike u FBiH. Za Hrvate bi bio bolji raspad iako većina Hrvata preferira reformu izbornog zakona. Ako MZ nije spremna slati tenkove i marince u Grude, Livno, Bijeljinu i Laktaše da uvode policijski sat i puškaraju s lokalnim stanovništvom ispred kamera, onda se ne može spriječiti raspad. A je li MZ spremna riskirati širi mir u regiji i živote svojih državljana da 50% stanovnika u BiH radi diktaturu nad drugih 50% stanovnika koji imaju 2 (ili 3, zavisno koga pitate) matične zemlje koje u potpunosti okružuju BiH je pitanje od milijun dolara za Bošnjake, iako svi znamo realan odgovor. Vrijeme i etnička homogenizacija teritorija je uradila svoje, potencijalni konflikt između Srba i Bošnjaka je samo u Brčkom a između Hrvata i Bošnjaka na dvije do tri točke u SBK, sve skupa manje od 2% teritorija BiH koje bi se riješilo za manje od tjedan dana, za ostalo se zna čije je.

Nazad na temu.

Trenutno je rezultat (po strankama, a ne nacionalnosti kandidata, to nije bitno):
Gradska - 6H, 6B, 1S
Multietnički Mostar - 9B
Jugozapad - 6H, 1B
Zapad - 3H, 1B
Jug - 1H, 1B

Bošnjački mandati na Jugu i Zapadu trenutno ovise o 20 glasova, a na Jugu se još treba prebrojiti BunaA i dijaspora, a na Zapadu 6 biračkih mjesta i dijaspora. Ostalo je više manje zacementirano, ova dva mandata koja su trenutno u 20 glasova će odlučiti tko ima većinu, ili 16H, 18B, 1S ili 18H, 16B, 1S ili 17H, 17B, 1S. Mislim da bi Bošnjaci mogli lako ispasti na Zapadu, a za Jug će biti u par glasova, ovisno koliko su dijaspore natovarili. Kao i u Stocu, lako može na kraju biti da su se preračunali. Cijele izbore će odlučiti manje od 100 glasova na Jugu i Zapadu, iako nije trebalo do toga doći, pogotovo na Jugu, ali to je već druga tema.

Sve skupa, s obzirom da su mobilizirali sve živo i mrtvo i koordinirali koalicije u zapadnom dijelu Mostara, 18 im je plafon,a 16 realno da se Hrvati nisu zajebavali na Jugu. Za 4 do 8 godina to je 15 maksimum, ako tada bude izbora i BiH. Treba sačekati dopisne glasove, ništa više od ovoga gore ne možemo znati do tada.

Na Zapadu, kad bi HDZ imao 3!!!! glasa vise od HRS-a nego sto sad ima, nebi li to izgledalo HDZ 3 i HRS 1

Ovo na Jugu je cisti izborni inzinjering i lazno prijavljivanje s njihove strane, iako i tu vidim jos 2 mogucnosti. Oni su svoje glasove ispucali, lako moguce da ih Srbi sataru u dopisnim glasovima ili cak kad se prebroji Buna da HRS izbije na 2. mjesto i uzme taj mandat. Tu pricamo o par stotina glasova razlike.

Jugozapad cak trecina neobradjenih izbornih mjesta, svasta je tu jos moguce, a i ako ostane ovako kako je, realno etnički gledano barem po prezimenu Ćavar iz BH Bloka mi samo govori da imamo 7/7 Hrvata

Ne, na Zapadu HDZ-u trenutno treba 21 glas, plus 5 glasova za svaki sljedeći glas koji će SDP/NS dobiti. Isto tako na Jugu, HDZ-u treba 21 glas, plus 3 glasa za svaki sljedeći glas koji će SDA dobiti.

HRS nema šanse za drugi mandat na Zapadu. Rezultati se dijele s 1,3,5,7,9,... (Sainte-Laguë metoda).

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 04:27 

pravnik95 je napisao/la:

Ne, na Zapadu HDZ-u trenutno treba 21 glas, plus 5 glasova za svaki sljedeći glas koji će SDP/NS dobiti. Isto tako na Jugu, HDZ-u treba 21 glas, plus 3 glasa za svaki sljedeći glas koji će SDA dobiti.

HRS nema šanse za drugi mandat na Zapadu. Rezultati se dijele s 1,3,5,7,9,... (Sainte-Laguë metoda).

Sve je to točno, ali razlog zašto se ja nisam upustio u preveliku analizu je taj što se rezultati iz svakog biračkog mjesta ne obrađuju proporcionalno. Ako je samo jedno jače hrvatsko biračko mjesto manje/više prebrojano u odnosu na prosjek, nikakva analiza nema smisla. Konkretno u GP JZ, nema uopće glasova iz Cima i Ilića. U GP Zapad, još nemaš Vrdi, i još perifernih naselja koja su 100% hrvatska.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 04:37 

Sve je to točno, ali razlog zašto se ja nisam upustio u preveliku analizu je taj što se rezultati iz svakog biračkog mjesta ne obrađuju proporcionalno. Ako je samo jedno jače hrvatsko biračko mjesto manje/više prebrojano u odnosu na prosjek, nikakva analiza nema smisla. Konkretno u GP JZ, nema uopće glasova iz Cima i Ilića.

Pa to je dobro, mogao bi BH Blok tu onda ispasti iz igre
Jug ce biti najzanimljiviji, pogotovo jer je borba za drugo mjesto izmedju SDA, Srba i HRS-a. SDA je po meni svoje ispucala i to i vise nego ima jer jeli, islam se svodi na fair-play :klanjam haha. Sad ne znam, ali pretpostavljam da Ce Srbi tu biti najjači u dopisnima, fali im 300tinjak. I za kraj, HRS, koji je 400 razlike od SDA, al nije Buna prebrojana. Samo da je tu umjesto HRSa HDZ rekao bih i da imamo sansu, ovako ne

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 04:47 

Na Jugozapadu je prošla Boška Ćavar iz Naše Stranke.

Na FB je spojena i s lijevim i desnim Hrvatima, pa i oporbenim desnim političarima neHDZovcima iz Mostara, izgleda da voli bilo koga tko je protiv HDZ i SDA.
Mali dojam s njenog FB :zubati

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Ovo napisala 28. Studenog
Citat:
Necu ja nikom biti Sejdo ali ni Dragan!!

Ženi bih i ja dao glas.

Iz SDA se nadaju da će ona glasati za SDA gradonačelnika, a da će zatim dan poslije SDA u koaliciju s HDZ u Gradskom Vijeću pokupiti 100% kajmaka i nazad na talove? :zubati
Što bi Boška od toga dobila? :neznam

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 04:53 

Boška onda ko forumašica bura. Vjersko neupitno, nacionalno poprilično upitno (meni osobno najgora kombinacija jer sam sa suprotne strane u oba tabora). Doduše, dovoljno je samo da ostane "nesvrstana".

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 05:00 

Još su joj SDA aktivisti na Facebook počeli kampanju vrijeđanja Naše Stranke, na najprimitivniji način, već od jučer, moš mislit kolika je njihova procjena šanse da dobiju podršku svih vijećnika Naše stranke (do zadnjeg, odnosno do Boške), kada misle da je takva vrsta pritiska jedini način da ih natjeraju da podrže njihovog kandidata.
Nema šanse da Naša stranka glasa za SDA gradonačelnika, pogotovo u situaciji kada se i sami nadaju dobiti gradonačelnika.

Ovi lokalci iz Naše stranke, a barem se to može sa sigurnošću zaključiti za ove s Jugozapada i Zapada, se iskreno bore i protiv SDA i protiv HDZ.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 05:11 

Boška onda ko forumašica bura. Vjersko neupitno, nacionalno poprilično upitno (meni osobno najgora kombinacija jer sam sa suprotne strane u oba tabora). Doduše, dovoljno je samo da ostane "nesvrstana".

U potpunosti se slažem, najgora moguća kombinacija. I daidže u Fojnici i Sarajevu su katolici, Puljić je katolik, svi koje znam što ustašuju su također katolici, par "Bosanaca" koje znam su isto katolici. Da ih sve skupa istopiš ne bi dobio pola političkog Hrvata. Jednostavno moramo shvatiti da nismo vjerska skupina nego nacija i početi se tako ponašati. Jedno od tog dvoje mora biti važnije.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 05:13 

Ono što će se očito desiti, je da će Naša Stranka kandidirati Irmu Barajliju, prva dva kruga glasanja u vijeću.

Ako SDA ne podrži Irmu (da bi formalno dobila Bošnjakinju za gradonačelnika), u trećem krugu glasanja ima minimalno vijećnice Bošku i Irmu, koje će apstinirati od glasanja.

Ako SDA podrži Irmu iz Naše Stranke, SDA plaća tri jako visoke cijene:
-gubi jednu ogromnu poziciju s kojom bi trgovala, i koju bi moguće dijelila s HDZom. No to je tek početak, predjelo za gricnuti,
-Daleko važnije od toga, Irma kao gradonačelnica će pokvariti sve talove SDA HDZ i sjebati im čak i onaj dio kolača kojeg dobiju u gradskoj upravi
-Gradonačelnik je taj koji postavlja gradske ministre, praktički je funkcija gradonačelnika nerazdvojiva od parlamentarne većine u općinskom vijeću

Znači ako podrži Irmu, SDA gubi gradonačelnika, gubi neke "ministre" u gradu jer ih gradonačelnik postavlja, a Irma im blokira i razne talove iz kolača kojeg podijele s HDZ (mora i HDZ ili barem HRS biti u vlasti jer za proračun treba dvotrećinska većina).
Meni se čini da je za SDA daleko prihvatljiviji HDZ gradonačelnik, koji na sve zahtjeve ljudi iz istočnog dijela grada odgovara "može, ako te Salem odobrio".

Može se reći ako SDA podrži Irmu, SDA i HDZ gube 90% vlasti u gradu čak i ako bude velika koalicija (u kojoj bi onda možda bio i HRS), jer glavni dio vlasti slasti im se odnosio na talove za čiju provedbu moraju imati 100% kontrole.

Mislim da je moguće neko rješenje tipa da HDZ i SDA podijele mandat popola, ali je problem što je HDZ izigrao jedan prijašnji dogovor da će 4 godine biti gradonačelnik iz HDZ a zatim 4 godine iz SDA.

To se može riješiti tako da ona strana koja u prvoj polovini mandata nema gradonačelnika, dobije nevjerojatni broj pozicija u gradskoj upravi, da to bude osiguranje od kršenja dogovora, na način da te sve pozicije praktički izgledaju kombinirano privlačnije od gradonačelnika, i da onda druga strana jedva čeka da se riješi gradonačelnika.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 05:35 

Naša stranka je najgora za SDA, jer bi Naša Stranka najviše promjena unijela. SDA onda može pokušati gurati SDP kandidata, kojeg bi i Naša Stranka podržala, i to tako da se izabere neki kandidat najbliskiji SDA i najkorumpiraniji mogući (opet, mora biti vijećnik, izbor je ograničen), koji bi najmanje kvario talove.

Ali je i dalje cijena visoka. Gube gradonačelnika, gube pola gradskih ministara (jer će se SDP i Naša Stranka namiriti uglavnom iz bošnjačke kvote), a one odjele koje dobiju, za razne odluke nemaju gradonačelnika koji će potpisivati sve bianco kao da je njihov. HDZ gradonačelnik je potpisivao sve za SDA, kao da je njihov.

Puno isplatnije je s HDZom napraviti dogovor o podjeli 100% kolača za SDA i HDZ.

I Srbin iz HDZ, SDA ili čak SNSD je mogući kompromis. :zubati Ali, HDZ je najveća stranka, i inzistirati će da njima pripada gradonačelnik.

U međuvremenu, dok se razduljuju pregovori, Bešlić nakuplja dodatne mjesece u fotelji, moguće bar pola godine, a paradoksalno u tom periodu dok se čeka novi gradonačelnik, i SDA ima puno više načelnika gradskih odjela i talova koji su u tijeku, nego što bi imali od trenutka kad se izabere BH blok gradonačelnik. Znači čak ni SDA se ne žuri!!!!! A zadržavaju tu neku svoju čast pred biračima da nisu popustili.

Stalno mi novi razlozi da SDA ne podrži kandidata iz BH bloka dolaze na pamet. U tom slučaju poslije izbora HDZ gradonačelnika će SDA optužiti SDP i NS za izdaju, čime zadržavaju visoku podršku na istoku i za slijedeće izbore. I taj ciklus garantirane pobjede u istočnom Mostaru se nastavlja. Jednom ako podrže BH blok kandidata, oni trajno urušavaju svoju pozicijju u najjačem urbanom bastionu. Mostar je jedini grad gdje SDA ima toliku podršku.

Dok taj ćorsokak traje, izbor gradonačelnika će se prirodno javiti kao dio paketa, HDZ može napraviti i to kao ustupak u sklopu ovih drugih pregovora o izmjenama bar načina izbora Predsjedništva, da jednostavno velikodušno prepusti gradonačelnika SDA.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 05:38 

To je sve pod uvjetom da mi nemamo 17.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 06:01 

U tom slučaju ja vidim neki kompenzacijski dogovor da HDZ vjerojatno SDA prepusti jedan gradski odjel više nego u prethodnim mandatima, tako da SDA upravlja sa 55% čelnih funkcija u gradu, a HDZ bi zadržao simbolizam gradonačelnika koji je bitniji Hrvatima. Neka podjela u odjelima 45%-55%.

Svatko na kraju dobije ono što mu je bitnije.

U slučaju da ne pristane na to, SDA riskira da joj pripadne 50% i opet HDZ gradonačelnik, ili još gore, da izgubi i gradonačelnika i pola odjela i blokirane talove u drugoj polovici odjela, ako krene putem glasanja za BH blok.

U slučaju da BH blok uđe u širu koaliciju onda ulazi i HRS kao i SNSD koji će se prilijepiti uz HDZ (stvaraju se dva podjednako jaka bloka, i situacija gdje svakom bloku mora pripasti pola pozicija i da se blokira čak i moralna mogućnost potraživanja da BH blok + SDA dobiju više od pola ), pa je neka apsurdna velika koalicija moguća, ali samo u teoriji, nema šanse u praksi, to bi značilo da i HDZ i SDA istovremeno odlučuju da dragovoljno predaju Mostar opoziciji, u gradu gdje su talovi najglatkije išli, totalni Science Fiction lol.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 08:50 

Reis Sejdo je napisao/la:
Naša stranka je najgora za SDA, jer bi Naša Stranka najviše promjena unijela. SDA onda može pokušati gurati SDP kandidata, kojeg bi i Naša Stranka podržala, i to tako da se izabere neki kandidat najbliskiji SDA i najkorumpiraniji mogući (opet, mora biti vijećnik, izbor je ograničen), koji bi najmanje kvario talove.

Ali je i dalje cijena visoka. Gube gradonačelnika, gube pola gradskih ministara (jer će se SDP i Naša Stranka namiriti uglavnom iz bošnjačke kvote), a one odjele koje dobiju, za razne odluke nemaju gradonačelnika koji će potpisivati sve bianco kao da je njihov. HDZ gradonačelnik je potpisivao sve za SDA, kao da je njihov.

Puno isplatnije je s HDZom napraviti dogovor o podjeli 100% kolača za SDA i HDZ.

I Srbin iz HDZ, SDA ili čak SNSD je mogući kompromis. :zubati Ali, HDZ je najveća stranka, i inzistirati će da njima pripada gradonačelnik.

U međuvremenu, dok se razduljuju pregovori, Bešlić nakuplja dodatne mjesece u fotelji, moguće bar pola godine, a paradoksalno u tom periodu dok se čeka novi gradonačelnik, i SDA ima puno više načelnika gradskih odjela i talova koji su u tijeku, nego što bi imali od trenutka kad se izabere BH blok gradonačelnik. Znači čak ni SDA se ne žuri!!!!! A zadržavaju tu neku svoju čast pred biračima da nisu popustili.

Stalno mi novi razlozi da SDA ne podrži kandidata iz BH bloka dolaze na pamet. U tom slučaju poslije izbora HDZ gradonačelnika će SDA optužiti SDP i NS za izdaju, čime zadržavaju visoku podršku na istoku i za slijedeće izbore. I taj ciklus garantirane pobjede u istočnom Mostaru se nastavlja. Jednom ako podrže BH blok kandidata, oni trajno urušavaju svoju pozicijju u najjačem urbanom bastionu. Mostar je jedini grad gdje SDA ima toliku podršku.

Dok taj ćorsokak traje, izbor gradonačelnika će se prirodno javiti kao dio paketa, HDZ može napraviti i to kao ustupak u sklopu ovih drugih pregovora o izmjenama bar načina izbora Predsjedništva, da jednostavno velikodušno prepusti gradonačelnika SDA.

Dobre su ti analize.

Samo ja ne bih ništa prepuštao SDA koja stoji iza oduzimanja političkih prava Hrvata laganjem, zavlačenjem i izigravanjem dogovora s jedne strane i koordiniranom suradnjom sa Komšićem i SDS i PDP protiv hrvatskih interesa sa druge strane. Pustio bih da "opozicija" potopi SDA i Komšića u Mostaru čisto kao upozorenje SDA da će politički monolitniji Hrvati podržati gubitak njihove vlasti na svim nivoima, a SDA od svega najviše voli VLAST.

Pa što košta da košta. Njih će koštati više.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 09:21 

Ta Boska, voli Papu, voli Crkvu, i pro-abortus... hmm ok

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 10:06 

To ti je slučaj sa svim kvaziljevičarima u BiH. I Sejdo voli Tita i Blaža Kraljevića. Ili recimo svi bosanski muslimani koji, prisvajajući sebi BiH, kunu se u Stjepana Tomaševića, ali istovremeno slave i njegovog ubojicu Mehmeda II.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 10:13 

Sejdo živi u Sarajevu, a Boška u Mostaru među svojim narodom. Ne mislim da se mogu uspoređivati. Na slici gore objavila je da glasuje ... prosinca, a ne glasa ... decembra.

Hrvatima jednostavno treba lijeva stranka, jer takvi ljudi ili neće izaći na izbore ili ih uzmu pro bošnjački ljevičari poput Naše stranke ili SDPa koji se tajno koordiniraju sa SDA.

Evo i u Grudama imamo dva zastupnika SDP. Srbima je jako koristan SNSD.

1009 of 2558 - 39.44%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8549 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 342  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: