|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Nova Nacionalna Stranka Postano: 09 srp 2020, 13:19 |
|
|
|
Da vidim vaše mišljenje i neku vašu projekciju političke budućnosti u RH barem za 2021 god. i lokalne izbore.
Po meni MOST je pre-rigidan, teško da će oni pokazat fleksibilnost i ići u neke kombinacije s DP-om...tako da ću MOST ostavit zasada postrani...
DP ili ti ga Domovinski Pokret po meni je taj brand maximalno iskorišten, on više nema budućnosti odnosno mogućnosti nekog većeg rasta. Po meni Škoro kao glavni financijski motor treba rebrandirat DP recimo... HES - Hrvatska Europska Stranka ili nešto u tom stilu što bi odma na prvu dalo do znanja što stranka predstavlja europsku modernu Hrvatsku...
Sad bi nešto o kadriranju, s obzirom da su Raspudići podržali MOST Škoro mora nać barem 4-5 "kapitalaca" da se pridruže njemu za lokalne izbore 2021 god. i naravno za budućnost... S obzirom da sam ja u Zagrebu, ja ću navest par faca koji bi trebali bit glavne vedete ili barem pojačanje za lokalne izbore 2021 god. u Zagrebu. Naravno bilo bi zanimljivo da svako navede nekog za svoj grad-kraj ukoliko ima takvih kod vas.
Po meni jedan od glavni ljudi koje bi Škoro moro "vrbovat" i jedan od potencijalnih kandidata za gradonačelnika Zagreba (kasnije ću nadodat još neke)
| Privitak/ci: |

Screenshot_2020-07-09 dr sc Andrej Grubišić - Zagrebačka škola ekonomije i managementa.png [ 110.73 KiB | Pogledano 1045 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Nova Nacionalna Stranka Postano: 09 srp 2020, 18:08 |
|
|
|
Mirovine, stagnacija fondova i kriza... Vidimo da se problem mirovina na razini EU i RH riješava s povećanjem radnog vijeka (staža) sa 65 godina na 67 godina.
Po meni bi nova nacionalna opcija trebala zauzet potpuno obrnut stav. Što znači?
Trebali bi mlade ljude uključivat u radni sustav ranije, po meni smanjivanjem Osnovne Škole sa 8 na 6 godina u razdoblju 2020-2030 god. Dodatnim smanjivanjem sa 6 na 4 u razdoblju od 2030-2040 god. Na taj način bi došli na početak radnog staža 19-20 godina.
Naravno postavlja se pitanje što bi radila djeca sa 14 godina odnosno SSS ?
Ta djeca bi išla na specijalizaciju odnosno neku vrstu Više Škole i prakse (20h tjedno) 3-4 godine. S obzirom na razvoj tehnologije to je i danas neminovno ljudi moraju ić na doškolovavanje barem neki osnova rada s kompom.
Mislim da bi ovaj model bio prihvatljiv radnicima, a isto tako poslodavcima i državi, a postigla bi se dugotrajna održivost mirovinskih fondova barem do kraja ovog stoljeća.
| Privitak/ci: |

Screenshot_2020-07-09 Obvezni mirovinski fondovi – veliki sustav s potencijalom daljnjeg rasta.png [ 22.98 KiB | Pogledano 1004 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Nova Nacionalna Stranka Postano: 09 srp 2020, 18:29 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
|
Grubišić može samo za ministra financija. Šta se tiče mirovina u RH ljudi bi trebali počet radit. Samo 15% onih koji su odradili 40 godina. Nema sustava koji ne bi proizvodio gubitke. I za početak ukinit mirovine ustašama i partizanima. Osim onima koji su živi a takve možemo izbrojat na prste jedne ruke.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|