|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 102 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 12:17 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
U suštini jedan iznimno korektan, realan tekst. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... o-631.htmlMeni se posebno svidjelo ovo: To je, zapravo, manje-više Vance-Owenov plan
Naravno da srpska politika neće promjene, oni više vole sami trošiti 1000 maraka nego s nekim se nekim dijeliti milijun.I inače se osjeti približavanje Hrvata bez obzira na ideologiju i nekadašnja stajališta. Koliko sam pročitao i on bi sudjelovao na jednom sveobuhvatnom hrvatskom saboru u BiH i tako i treba da bude jer dosadašnja praksa i nije donijela usjeha. Tekst je čisti dokaz da daidže i nisu daidže, vjerojatno ima poneki i daidžast ali većina je ipak svjesna svega.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 12:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Topića nikada nismo ni napadali niti zvali daidžom, on je korektan. Problem su Jeleč, Oršulić itd.
No, da ne idemo u offtopic.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 12:45 |
|
|
|
Eh?
Treba podsjetiti da je taj Sabor, po priznanju američke administracije, bio ključan za zaustavljanje rata između Armije BiH i HVO-a
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 12:46 |
|
|
|
|
vance-owenov plan je bio najpovoljniji za hrvate, ali njega nisu rušili samo srbi, ili jesu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 12:50 |
|
|
|
Jesu li Hrvati danas uopće većina u područjima predviđenim VO planom, ja mislim da smo tu negdje ili je blaga većina Hrvata.
Ako smo tu negdje ne vidim razloga da se Bošnjaci i "Bosanci" plaho bune pogotovo što se transformira RS a jača država...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 13:00 |
|
|
|
Topić i Sudar su kad se uspostvljala samouprava poručili da su oni kaji su za treći entitet najveći izdajnici Hrvata!
Topić plasira tezu da Hrvati nisu ugroženi u muslimanskim mjestima i kao dokaz tome plasira ovdje pobijenu laž da se i iz Livna iselilo 12000 Hrvata gdje su Hrvati većina!
Topić je u kod Stankovića objasnio da Hrvatima ne treba program na hr jeziku jer kad se osnivala FTV kaže da su Hrvati(hercegovci) rekli mi imamo HRT i taj dušebrižnik, u Mesićevom stilu, hladne glave , tumači da nam ne treba TV jer su tamo neki rekli prije 10 godina da mi imamo HRT!
Topić je zarobljenik svojih emocija i jedan od glavnih neprijatelja HB i zajedno s ostalim sarajevskim svećenstvom, najveći krivac za propast Samouprave jer tada ona nije imala pravu podršku u narodu jer su je osnovali političari bez ugleda, a oni kao uglednici od povjerenja su stajali po strani i bili protiv!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 13:09 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Topić i Sudar su kad se uspostvljala samouprava poručili da su oni kaji su za treći entitet najveći izdajnici Hrvata!
Topić plasira tezu da Hrvati nisu ugroženi u muslimanskim mjestima i kao dokaz tome plasira ovdje pobijenu laž da se i iz Livna iselilo 12000 Hrvata gdje su Hrvati većina!
Topić je u kod Stankovića objasnio da Hrvatima ne treba program na hr jeziku jer kad se osnivala FTV kaže da su Hrvati(hercegovci) rekli mi imamo HRT i taj dušebrižnik, u Mesićevom stilu, hladne glave , tumači da nam ne treba TV jer su tamo neki rekli prije 10 godina da mi imamo HRT!
Topić je zarobljenik svojih emocija i jedan od glavnih neprijatelja HB i zajedno s ostalim sarajevskim svećenstvom, najveći krivac za propast Samouprave jer tada ona nije imala pravu podršku u narodu jer su je osnovali političari bez ugleda, a oni kao uglednici od povjerenja su stajali po strani i bili protiv! Meni bi ovo boldano nešto govorilo... Nije slagao za Završje, iselilo se dosta ljudi, ne znam koliko ali jest. Pogotovo TG... Što se tiče TV ja sam za ukidanje pretplate i FTV i BHT i svih državnih televizija, što fali RTL-u?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 13:14 |
|
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Topić i Sudar su kad se uspostvljala samouprava poručili da su oni kaji su za treći entitet najveći izdajnici Hrvata!
Topić je zarobljenik svojih emocija i jedan od glavnih neprijatelja HB i zajedno s ostalim sarajevskim svećenstvom, najveći krivac za propast Samouprave jer tada ona nije imala pravu podršku u narodu jer su je osnovali političari bez ugleda, a oni kao uglednici od povjerenja su stajali po strani i bili protiv! Meni bi ovo boldano nešto govorilo... Nije slagao za Završje, iselilo se dosta ljudi, ne znam koliko ali jest. Pogotovo TG...
Što se tiče TV ja sam za ukidanje pretplate i FTV i BHT i svih državnih televizija, što fali RTL-u?a meni ovo boldano govori skoro sve...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 13:41 |
|
|
|
Navika svećenstva da drži propovijedi na misama bez ičijeg pogovora, i da tutore narodu šta i kako će činiti i osjećati, često prenesu i u svjetovne okvire, ...srećom narod u ovom slučaju nije ovčurina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 13:46 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 22:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Ilirka je napisao/la: vance-owenov plan je bio najpovoljniji za hrvate, ali njega nisu rušili samo srbi, ili jesu? Muslimani uvitovali da će ga prihvatit ako ga prihvate Srbi, a znalo se da ga Srbi ne će prihvatit, pa tako izpada da su ga rušili i Muslimani. Jedini su ga počeli sprovoditi Hrvati. A onda Muslimani zaratili na Hrvate i tako ode sve u vražju mater na radost Srbadije! Nego .. ima li kakav zemljovid od Topića? Inače je ovo tribalo biti po V-O planu!  U provincijama 10, 8 i 3 bi tada Hrvati činili nadpolovičnu većinu.
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 14:03 |
|
|
|
|
koliko se sjećam, muslimani nisu pristali na 26% teritorija. ako se dobro sjećam cifara. srbi su trebali imati negdje 35-37%?? bili su čak u jednom momentu spremni napustiti pola teritorija kojeg su držali trenutno (vojno), ali ih je nešto nagnalo na promjenu mišljenja. navodno, kako čujem iz nekih izvora, hrvati su šutili i bili zadovoljni postignutim, ali muslimani su nešto kenjkali da im malo, pa se srbi zainatili... i uglavnom, mi popušili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 14:04 |
|
|
|
Ova gore mapa izgleda toliko dobro, da je apsolutno nerealno da ce je Srbi i Bosnjaci prihvatiti. Prvi jer nedaju RS, drugi jer zele 100%
Za Hrvate je skoro pa idealna, jedino Zepce i Uosra ostaju van "hrvatskih kantona" i distrikta Sarajevo.
Mada nebi bilo lose ostaviti i Brcko kao distrikt.
Nerealno je utoliko sto je i ovaj plan bio inicijalna kapsula koja je pokrenula bosnjacku agresiju na Hrvate, pogledajte kome pripadaju Jablanica, Konjic, Sredisnja Bosna, po ovom planu. Alija nije ni pokusao vratiti Zvornik, Vlasenicu ili rogaticu, ali za Travnik, Konjic i Bugojno je bio spreman ratovati do zadnjeg muslimanskog borca. Puno to govori.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 15:12 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 22:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Crni bombarder je napisao/la: Ova gore mapa izgleda toliko dobro, da je apsolutno nerealno da ce je Srbi i Bosnjaci prihvatiti. Prvi jer nedaju RS, drugi jer zele 100%
Za Hrvate je skoro pa idealna, jedino Zepce i Uosra ostaju van "hrvatskih kantona" i distrikta Sarajevo.
Mada nebi bilo lose ostaviti i Brcko kao distrikt.
Nerealno je utoliko sto je i ovaj plan bio inicijalna kapsula koja je pokrenula bosnjacku agresiju na Hrvate, pogledajte kome pripadaju Jablanica, Konjic, Sredisnja Bosna, po ovom planu. Alija nije ni pokusao vratiti Zvornik, Vlasenicu ili rogaticu, ali za Travnik, Konjic i Bugojno je bio spreman ratovati do zadnjeg muslimanskog borca. Puno to govori. Ma znam ja to sve! Samo, ako izćeš malo dobit ćeš još manje. Triba se pozivati na sva moguća pridhodna stanja u svezi karata, naravno uvažavajući i sadašnja. To sam htio reć.
|
 |
|
Nikola
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 15:23 |
|
|
|
Šta bi se postiglo ovakvom podjelom? Ostavili bi unucima u 'amanet' da se kolju jer mi nismo imali muda da zavrsimo zapoceto
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 15:26 |
|
|
Nikola je napisao/la: Šta bi se postiglo ovakvom podjelom? Ostavili bi unucima u 'amanet' da se kolju jer mi nismo imali muda da zavrsimo zapoceto A što imaš danas? I jošće čekam tvoj odgovor na pitanje što ti ga postavih na onoj drugoj temi ... kako!?
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 15:43 |
|
|
|
A kojih crnih devet kantona kadi ih i danas ima toliko a jedva preživljavaju, tri entiteta i jedan distrikt i smanjiti administraciju. I još mu nesmeta što je Komšić izabran, a da mi njemu izglasamo hodžu namisto biskupa pa da vidimo kako će onda govoriti.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nikola
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 16:18 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Nikola je napisao/la: Šta bi se postiglo ovakvom podjelom? Ostavili bi unucima u 'amanet' da se kolju jer mi nismo imali muda da zavrsimo zapoceto A što imaš danas? I jošće čekam tvoj odgovor na pitanje što ti ga postavih na onoj drugoj temi ... kako!? nemam nista, a ovo rijesenje nikamo ne vodi, samo ce zadovoljiti određene politicare. narod nece da bude manjina, da se nad njim neko izivljava, a svoji su na svome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:12 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Ilirka je napisao/la: vance-owenov plan je bio najpovoljniji za hrvate, ali njega nisu rušili samo srbi, ili jesu? Muslimani uvitovali da će ga prihvatit ako ga prihvate Srbi, a znalo se da ga Srbi ne će prihvatit, pa tako izpada da su ga rušili i Muslimani. Jedini su ga počeli sprovoditi Hrvati. A onda Muslimani zaratili na Hrvate i tako ode sve u vražju mater na radost Srbadije! Nego .. ima li kakav zemljovid od Topića? Inače je ovo tribalo biti po V-O planu!  U provincijama 10, 8 i 3 bi tada Hrvati činili nadpolovičnu većinu. U 10 danas ne bi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:18 |
|
|
mateb je napisao/la: U 10 danas ne bi. Imali bi većinu samo u ovom Mostarskom kantonu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:25 |
|
|
mateb je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Muslimani uvitovali da će ga prihvatit ako ga prihvate Srbi, a znalo se da ga Srbi ne će prihvatit, pa tako izpada da su ga rušili i Muslimani. Jedini su ga počeli sprovoditi Hrvati. A onda Muslimani zaratili na Hrvate i tako ode sve u vražju mater na radost Srbadije! Nego .. ima li kakav zemljovid od Topića? Inače je ovo tribalo biti po V-O planu!  U provincijama 10, 8 i 3 bi tada Hrvati činili nadpolovičnu većinu. U 10 danas ne bi. U provinciji 10 bi bili Livno, Kupres i Tomislavgrad i sridišnja Bosna. Koliki bi omir stanovničtva danas bio?
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:29 |
|
|
Hadeka je napisao/la: U provinciji 10 bi bili Livno, Kupres i Tomislavgrad i sridišnja Bosna. Koliki bi omir stanovničtva danas bio? U ovakvoj provinciji 10 kakva je prikazana na karti bilo bi oko 45% Hrvata
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:35 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Hadeka je napisao/la: U provinciji 10 bi bili Livno, Kupres i Tomislavgrad i sridišnja Bosna. Koliki bi omir stanovničtva danas bio? U ovakvoj provinciji 10 kakva je prikazana na karti bilo bi oko 45% Hrvata Hm .. da, fali taman ono Hrvata što su Muslimani otirali i pobili kako bi dobili većinu.
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:37 |
|
|
Nikola je napisao/la: Hadeka je napisao/la: A što imaš danas?
I jošće čekam tvoj odgovor na pitanje što ti ga postavih na onoj drugoj temi ... kako!?
nemam nista, a ovo rijesenje nikamo ne vodi, samo ce zadovoljiti određene politicare. narod nece da bude manjina, da se nad njim neko izivljava, a svoji su na svome. I dalje čekam - kako??
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25075 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Taman zalog da se ratuje protiv Muslimana. V-O plan nema veze s vezom sad. A ni onda nije bio baš najsretniji. Donji Vakuf, Jablanica, Konjic, pa i Bugojno i Travnik u hrvatskoj jedinici. Tko je ovo predstavio iz MZ, smišljeno je narod uveo u rat. Pogotovo Hrvate i Muslimane.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Franjo Topić: Devet kantona i distrikt Sarajevo Postano: 25 vel 2010, 18:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63916 Lokacija: DAZP HQ
|
mateb je napisao/la: U 10 danas ne bi.
bi...po popisu 1991. u SBŽ-u je Bošnjaka bilo 12.000 više nego Hrvata, a Hrvati bi razliku nadoknadili s Kupresom, TG-om i Livnom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|