HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 vel 2025, 22:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Šta je ''MZ'' ?
PostPostano: 18 ruj 2021, 11:34 

Koliko juče rekoh , upaljen ko kutnjak , da sam napisao ''poslednji upis na ovom forumu ''..
Jbga , slago sam .. :neznam ( ovan - brzo planu ali se brzo i smire ) ..
Kako da odem sad kad je najslađe :zubati

Ovo me je isprvociralo...
@ Aleksije
Sto bismo prihvatali arbitrazu MZ?
@ Šporet
..pa ne morate, ali obično onda završite sa srušenim mostovima po Novom Sadu, Beogradu, ako si ti voljan ponovo zavrtiti kocku.

Da je Šporet npr rekao , zato što će u suprotnom plemeniti Mesić povesti vojsku na vas , ne bih se naljutio , samo bih se blago osmjehnuo..
Ali ovaj njegov odgovor je ono , baš vaginast ( da ne budem prost )

Elem , da prelistamo malo šta je danas ta famozna ''MZ'' ?
Da li je to onaj ''sudijski ''čekić ( kompletan u rukama Zapada)iz devedesetih , ili se nešto od tada promjenilo ?
Ok, ok..neko će reći , pitanje ti je glupo , svakoj budali je postalo jasno da se od devedesetih SVE promjenilo , cijeli svijet je presvukao kožu .
Ali nije glupo pitanje , svjedoci smo još uvjek ima budala kojima to ne vide i nije im jasno .

Evo jedan fin indikativan primjer (isto juče )..
Svi znamo da se USA , Francuska i Australija ( iako je ona skroz dole južno ) računaju u Zapad..Znači , ista su raja :001_smile
E pa , juče je Francuska povukla svoje ambasadore iz USA i Australije , jer su je isti izdigli oko dogovorenog posla izgradnje nekakvih podmornica ili u parama rečeno 40 milijardi dolara .
Prije nekog vremena zayebaše ih i sa Mistralima ( nosači helikoptera) koje su dogovorili sa Rusima , opet za fine milijarde dolara .
Naravno , vratiće oni te ambasadore ali tu , da bogkažedrugačije..nešto mnogo škripi .
Meni ne izgleda da je to USA uradila što joj je ćeif ili što joj se može , nego da je ušla u pozayebanu situaciju u kojoj mora da bira koji prst na ruci da si ''odsječe''.
A Francuzi ( EU) su joj u podebel prst , možda i srednji .

Kad se tako okrenu , obrnu stvari..ne možeš da se ne zapitaš koliko su im bitni ''Zli Srbi '' , BiH Muslimani , Brčko, sa sve ''Mesićem''..a kaca im pušta na sve strane :confused1
Hm...??

Nego yebeš ''haiku'', da se konkretnije vratim temi ... :D
Šta je danas ''MZ'' ?
Da li je to još uvjek samo Zapad ?
I što god da je , šta može da nam radi ovdje ?

Da i to prelistamo malo, otklonimo nedoumice..

Vrh

Naslov: Re: Šta je ''MZ'' ?
PostPostano: 18 ruj 2021, 11:36 

OHR, VP, hambasade...

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2021, 12:34 

Predstavnici stranih sila, koje u svemu, po čitavom svijetu, imaju bar mali interes.

Velike zemlje se igraju geostrategije.

A mi mali gledamo Širvana.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2021, 13:10 

Pošto se moj post spominje u prvom postu dužan sam odgovoriti, i ovo će definitivno biti jedini moj odgovor na ovu temu jer nisam došao na ovaj forum da bi se nadjebavao sa Srbima pošto smatram da su problemi hrvatskog naroda trenutno možda 5% vezani uz Srbe, a 95% uz Muslimane.

prvo, moj post je bio odgovor forumašu/ima koji su u nekoliko minuta prije mog odgovora napisali postove poput: "Hrvati su kilavi vojnici, zajedno sa muslimanima ćemo uništiti Hrvate BiH, Hrvati ništa vas neće pitati za Brčko pregazit ćemo vas tu, nebitni ste.....itd, ovi komentari su pogotovo gnjusni ako znamo da je u obrani Brčkanskih hrvatskih sela poginulo preko 200 Hrvatskih branitelja, da je 80% sela uspješno obranjeno i da su do dana današnjeg HVO-teritorij, ako znamo da oko 40% teritorija distrikta drže Hrvati. Zato nemoj glumiti uvrijeđenu frajlu, jer ako imaš imalo obraza i časti onda si jednako uvrijeđen i njihovim postovima kao i mojim.

drugo, što se tiče samoga posta samo sam napisao činjenicu što se dogodilo zadnji puta kada ste mislili da ste jači od svijeta, naravno da nisam mislio da će netko u 202x rušiti mostove po Srbiji. Vremena se mijenjaju, svaka međunarodna zajednica je drugačija. 1915. je "međunarodna zajednica" pregazila Srbiju pa ste morali bježati preko Prokletija na Krf, 1941. svi znamo šta je bilo, 1999 je međunarodna zajednica rušila mostove po Srbiji. Odgovor današnje "međunarodne zajednice" što god ona bila na bilo kakvo jednostrano i nasilno mijenjanje situacije u BiH bez jako dobrog pravno-političkog povoda (ovo je nemjerljivo bitno) bi moglo biti jednostavno nametanje ekonomskih sankcija ili bilo što drugo od milijun mogućih ekonomskih pritisaka koji bi u današnjem svijetu možda bili i gori po Srbiju i Srbe od bombardiranja 1999.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2021, 18:17 

@ Šporet
Citat:
Pošto se moj post spominje u prvom postu dužan sam odgovoriti, i ovo će definitivno biti jedini moj odgovor na ovu temu jer nisam došao na ovaj forum da bi se nadjebavao sa Srbima pošto smatram da su problemi hrvatskog naroda trenutno možda 5% vezani uz Srbe, a 95% uz Muslimane.

Ovo mi zvuči mnogo razumnije .
Tih kako kažeš 5% problema koje imate sa nama , možete za uvo zadjenuti , jer ne cijelom svijetu ne postoje dvije države (narodi ) da se graniče a da se 100 % slažu .

Citat:
prvo, moj post je bio odgovor forumašu/ima koji su u nekoliko minuta prije mog odgovora napisali postove poput: "Hrvati su kilavi vojnici, zajedno sa muslimanima ćemo uništiti Hrvate BiH, Hrvati ništa vas neće pitati za Brčko pregazit ćemo vas tu, nebitni ste.....itd, ovi komentari su pogotovo gnjusni ako znamo da je u obrani Brčkanskih hrvatskih sela poginulo preko 200 Hrvatskih branitelja, da je 80% sela uspješno obranjeno i da su do dana današnjeg HVO-teritorij, ako znamo da oko 40% teritorija distrikta drže Hrvati.

Ako je i bio takav post , nisam ga vidio .
Ja to nikad nisam rekao , niti tako mislim . Ne bih rekao ni za Muslimane da su kilavi .

Citat:
Zato nemoj glumiti uvrijeđenu frajlu, jer ako imaš imalo obraza i časti onda si jednako uvrijeđen i njihovim postovima kao i mojim.

Nisam bio uvrjeđen , nego ljut.
Kontajući koji vama je qurac ?
Ne pravda vas više ni to što ste ''Pereci'' i ne kontate najbolje šta se ovdje stvarno dešava ?
Umjesto da nam se nađete ako bi nam i iskrsnuo nekakav problem u Brčkom kad ova Ludara od zemlje bude krenula da sklopa oke , jer ona davi i vašu braću .. vi nam prijetite ?!
I to čim stignete .
Pa sa i nekakvom ''MZ''(za koju više niko ne zna , ni ko je , ni odakle je ) .

Citat:
drugo, što se tiče samoga posta samo sam napisao činjenicu što se dogodilo zadnji puta kada ste mislili da ste jači od svijeta, naravno da nisam mislio da će netko u 202x rušiti mostove po Srbiji. Vremena se mijenjaju, svaka međunarodna zajednica je drugačija. 1915. je "međunarodna zajednica" pregazila Srbiju pa ste morali bježati preko Prokletija na Krf, 1941. svi znamo šta je bilo, 1999 je međunarodna zajednica rušila mostove po Srbiji. Odgovor današnje "međunarodne zajednice" što god ona bila na bilo kakvo jednostrano i nasilno mijenjanje situacije u BiH bez jako dobrog pravno-političkog povoda (ovo je nemjerljivo bitno) bi moglo biti jednostavno nametanje ekonomskih sankcija ili bilo što drugo od milijun mogućih ekonomskih pritisaka koji bi u današnjem svijetu možda bili i gori po Srbiju i Srbe od bombardiranja 1999.

Imaj na umu da se ''današnja MZ'' ne može složiti ni oko pišljivog Šmita a kamo li oko nekakvih sankcija Srbiji i Srbima .
Sankcije može da nam uvede Zapad a i on teško da se složi . Najveći dio svijeta neće .
Iako bi složio oko njih , bile bi neuporedive sa sankcijama iz 90' , kada je Zapad( tadašnja ''MZ'' ) :zubati isposlovao Sankcije UN -a (znači svih ) na sve što postoji .
Koliko su i te ''složne'' sankcije Zapada vjerovatne pogledaj pod pojmom '' Sjeverni Potok .

Jasno je meni da mi nismo Rusija (mi smo manji :D ) ali mi je naprimjer jasno i nešto što je mnogima neki dan promaklo , jedan od glavnih razloga zbog je Merkel neki dan bila u Beogradu kod Acike.....
Litijum
Njima jako treba ...mnogi se oko njega oblizuju ... a Srbi ga imaju :wink

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2021, 18:30 

Prvo, Medjunarodna zajednica ne postoji, to nam je refleks svima na Balkanu od prostog sveta do Dodika kome je srecom neko vec skrenuo paznju na taj termin.

Dakle MZ ne postoji vise, kada je prestala da postoji?

Pa definitivan ekser je bio Afganistan.

Dakle od pada Berlinskog Zida je postojala MZ sve do skoro, i to ujedinjena jaka kao zemlja, nikad jaca.

Danas, je situacija takva, da ne samo da nema MZ, nego uskoro ce nestati i termin "Kolektivni Zapad" a koji pre svega odrazava NATO savez.

Sta to znaci? Znaci da je krenulo sa regionlanom podelom sfera u svetu, umesto jedne globalne slagalice, 10ak slagalica pojedinacno.

Na Balkanu imas:

1. Neo Germanizam.
2. Neo Osmanizam.
3. Anglosaksonce.
4. " Ruski maligni uticaj"

E pa nekada je MZ cinila jedno telo sve 4 grupacija, a danas su njihove politike ne samo podeljenje, vec i suprotnih interesa, i dok je to sa Rusijom ocekivano, raskol izmedju Anglosaksonaca sa jedne, Svaba sa druge, i Turske sa trece strane ih je ucinio konkurentima uticaja u nasem regionu.

Sa te strane dosli smo u situaciju da ce Turska, Nemacka i Rusija imati zajednicki blize interese pa i na Balkanu na kom su medjusobna konkurencija, u odnosu na interese Anglo-Saksonske strane koja ce skroz da se odvoji od interesa Evrope na Balkanu.

Kinu namerno nisam obrazlozio, zato sto se ona nije smatrala delom MZ tada kada je bila relevantna.

A Francuska, i ovo sto im rade Amerikanci, ce verovatno dovesti do kraja "Kolektivnog Zapada".

Dakle Medjunarodna Zajednica, ne postoji vise.

Postoje samo pojedinacni interesi drzava koji emituju svoj uticaj i interes, i nista drugo. Trenutno najjaci je Nemacki udar (Inzcko, Smith) ali su se razbili u krivini zbog Kine, Rusije i Republike Srpske.

Sada je tu Palmer, koji treba da potpomnogne Svabe a u verovatnom dilu sa Vucicem i uz Merklelov blagoslov.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Croato, mrnjav, Naša Kvačica, Robbie MO, Teuton i 148 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: