HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 12:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928 ... 1622  Sljedeća

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 11 ruj 2022, 01:56 

Bosonosorg je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ako su na jugu ušli u donecki aerodrom...

Odakle ti to? Donjecki front je stabilan za sada.

https://twitter.com/nolanwpeterson/stat ... wsrc%5Etfw

Pokupio sam s forum.hr-a, a navodno i Poljaci dosta šire tu vijest.

Koliko sam čuo Donecki front je stabilan, a do jučer su Rusi tu i napredovali.
Zato i kažem, ako.
Ako su ih tu pobrali...

To bi značilo opći nokaut.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 02:00 

Ceha je napisao/la:
Bosonosorg je napisao/la:
Odakle ti to? Donjecki front je stabilan za sada.

https://twitter.com/nolanwpeterson/stat ... wsrc%5Etfw

Pokupio sam s forum.hr-a, a navodno i Poljaci dosta šire tu vijest.

Koliko sam čuo Donecki front je stabilan, a do jučer su Rusi tu i napredovali.
Zato i kažem, ako.
Ako su ih tu pobrali...

To bi značilo opći nokaut.

Pa da, to znači potpuni poraz onda.

Ipak, sva osvajanja do sada su bila u Harkovskoj oblasti i no nenormalnom brzinom. Mi ovde pričamo o Rusima ipak, a ne nekome tamo.

Sasvim moguće je da su halalili Harkovsku, kao što sam i rekao. Na tom frontu su i slabo šta radili zadnja dva meseca.

Ako nisu, crno im se piše...

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 05:04 

Ceha je napisao/la:
Ukrajinci su oslobodili 5k km2 u jednom danu.

Mi smo u Oluji 10,4k km2 u 3,5 dana.

Ovo je duplo brže (cca:D).
Ok, oni imaju ravnicu, mi smo imali Velebit, Dinaru i sličnu, ali svejedno. :zivili

Treba vidjeti kako će se ovo razvijati još.
Srbi su se raspali tek nakon što smo im ušli u Knin, drugi dan.
Treba vidjeti koliki je zapravo raspad Rusa nakon pada Izjuma.

Ako su na jugu ušli u donecki aerodrom...
Ovo će biti veća traktorijada od Oluje :D

Dajte ljudi. Ovo je tek umjeren ukrajinski uspjeh. Preneseno na hrvatske okvire ovo bi se moglo usporediti sa Bljeskom, a oslobađanje Izjuma i Kupjanska sa oslobađanjem Okučana i Lipika.
A forumski rusofili kmeče kao da su Ukri zauzeli Smolensk i pripremaju se udariti na Moskvu i srušiti Rusiju, mada mi godi njihova kmečidba.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 07:36 

Donjecki aerodrom je rusevina koju drze Ukrajinci odavno i na samom frontu. Ako ju je DNR zauzea onda je to nesto novo pa su Ukrajinci samo vratili.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 07:49 

Mar-kan je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..tema stvarno zatvorena..

Biće otvorena nova tema. Strogo moderirana.

Protivim se bilo kakvom zatvaranju ove teme, koja je druga najaktivnija na forumu. To oko 'bit ce strogo moderirano' je floskula jer je tako pocela i tema Bobanovca prvih par dana. Ne znam zasto ste dali bobanovskom dali da se vrati, on i njegove provokativne i navijacke opaske onda povlace slicne odgovore i uniste svaku temu.

Ako ocete extra manpower koji je motiviran dajte meni opciju da brisem offtopic i svade s ove teme.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 08:03 

dudu je napisao/la:
Objektivno gledano, pošto ne pratim odavno rat na dnevnoj bazi, koliko će ovo sad tek motivirati SAD i Europu da pomognu Ukrajini? Napokon neki dokaz da im ima smisla pomagati.

O čemu se tu zapravo radi? Je li ovo bilo za očekivati? Je li zapadno oružje toliko naprednije od ruskog?

I jedno pitanje za stručnjake, kako su se pokazale naše Pantzerhaubitze, trebamo li ih još nabaviti?

Da.

Bilo je za ocekivat jer su na to upozoravali ljudi poput Strelkova odavno. Rusima fali ljudstva jer imaju vojnu doktrinu koja pokusava ratovat skoro iskljucivo raketama.

Panzerhaubice nisu toliko isplative gledajuci bojnu moc i cijenu. Za jednu dobijes 10ak koje nisu samohodne nego zakacis na kamion. A ako protivnik pogodi tvoju panzerhaubicu oklop je uglavnom nedovoljan pa ti je sve isto jel samohodna i oklopna ili nije.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 09:51 

Žao mi je što je zatvorena jedina konstruktivna tema o vojnom aspektu rata. Čitala se i bez pisanja zbog znanja i truda drugih forumaša, u prvom redu autora. Ovim se kaznilo autora koji doprinosi konstruktivi, a dalo za pravo ovim mujama trolovima.

Što se tiče rata, za Ruse ovo još uvijek nije rat, pa ne razumijem dramatiziranje iz proruskog i pretjerano nazdravljanje iz proukrajinskog tabora. Ulazimo u jesen, na obzoru se nazire zima, dakle dolazimo u period koji ide na mlin Rusiji. Naravno da je Rusija već 5 puta mogla sprovest tepih bombardiranje. Naravno da je mogla bacit par taktičkih nuklearnih, ali očito i Rusija igra igru širih dimenzija. Meni se upravo uvlačenje u službeni rat čini kao navlačenje Rusije, a ne ovo što Rusija radi. Oni se u Ukrajini igraju jer se uvelike oslanjaju na separatiste, čečene, wagnerovce, ali maksimalno izbjegavaju koristiti puni opseg svoje vojske. Zašto? Pa očito zato jer se spremaju za rat širih razmjera, za potencijalni direktni rat. Ako sada potroše sve resurse na proxye i Ukrajince, Ameri ih nakon toga mogu uvući u rat puno širih razmjera. Tako da zbilja sumnjam da će Rusija u ovoj fazi proglašavat rat, mobilizaciju i dovest se u tu situaciju. Mislim da bi se za tim poveli samo da je ugrožen Krim. Tako da mislim da oni ovdje idu na financijsko i resursno iscrpljivanje Europe i SAD-a. Nije li prošli tjedan išla priča da se više praktički nema šta slat Ukrajini iz naših skladišta? Da smo maltene na nuli? Mislim da je to ruski endgame. Uz to, dolazi zima, u svakom trenutku mogu zatvorit ventile i poručiti nam - jebite se. Ameri su od veljače ulupali milijarde i milijarde u Ukrajinu. Ogroman dio tehnike završio je i kod Rusa, vjerojatno su proslijedili i Kinezima. Ne postoji perpetuum mobile, i Ameri i Zapad su još kako iscrpljeni ovim ratom i bit će još više kako se nastave ove igrice navlačenja. Rusi nisu naivni ni glupi, treba se još kako zamisliti zašto oni otvoreno priznaju poraz u ovoj bitci na istoku? Zašto navlače Ukrajince i Zapad na još? Zašto žele da misle da ima smisla slat još više oružja i novca?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:10 

dobro rezoniraš, ali na neki način najavljuješ i ruski poraz. ako se ne mogu jače od ovoga angažirati onda će sigurno izgubiti, to je sad posve jasno. gube teritorij koji je s dvije strane okružen Rusijom, čemu da se nadaju u Hersonu i Zaporožju, tamo je nebo visoko, a Rusija daleko.

igra iscrpljivanja sa Zapadom nije ravnopravna, nije omjer dvije strane 1 na 1 nego otprilike 40:1 kad se gleda omjer BDP-a država koje ju sankcioniraju i same Rusije. tko tu ima gornju kartu na dugi rok u igri iscrpljivanja? ovo što Zapad šalje direktnu pomoć Ukrajini je za njih kikiriki, daleko veći problem je inflacija i cijene energenata, ali i to nije na dugi rok, već do zime 2023. Rusija će biti u težoj situaciji da uzvraća udarac Zapadu preko energenata.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:12 

Hroboatos je napisao/la:
Ukraine is going to join NATO and the EU. Not that this causes any actual threat to Russia.

Russia would have remained entirely unthreatened by NATO.

The US will lecture and scold a country for not being Woke, but that’s about it. That is not imperialism. It is nagging. Confusing the two is hysterical.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:28 

Pajac priča šta mu iz DC-a dostave na papiriću, to je tako jasno, kao što se ovime i otvoreno potvrđuje ono što Rusi tvrde od starta - Ukrajina je trebala biti odskočna daska za razjebavanje Ruske Federacije. Još od kraja Hladnog rata, cilj je isti - rascjepkat Rusiju i domoći se njezinih resursa, a za koje su još 90-ih izjavljivali da pripadaju cijelom svijetu, a ne samo Rusima i nije fer da samo Rusi uživaju njihove blagodati. To sve skupa vodi u nuklearni endgame, a da će Kinezi sjedit skršenih ruku i čekat da im se globalisti prišuljaju sazada i okruže ih, mogu samo sanjati. Ako ikada dođe do "demilitarizacije" Ruske Federacije, slijedi kraj svijeta.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:45 

Zeta Reticuli je napisao/la:
Žao mi je što je zatvorena jedina konstruktivna tema o vojnom aspektu rata. Čitala se i bez pisanja zbog znanja i truda drugih forumaša, u prvom redu autora. Ovim se kaznilo autora koji doprinosi konstruktivi, a dalo za pravo ovim mujama trolovima.

Što se tiče rata, za Ruse ovo još uvijek nije rat, pa ne razumijem dramatiziranje iz proruskog i pretjerano nazdravljanje iz proukrajinskog tabora. Ulazimo u jesen, na obzoru se nazire zima, dakle dolazimo u period koji ide na mlin Rusiji. Naravno da je Rusija već 5 puta mogla sprovest tepih bombardiranje. Naravno da je mogla bacit par taktičkih nuklearnih, ali očito i Rusija igra igru širih dimenzija. Meni se upravo uvlačenje u službeni rat čini kao navlačenje Rusije, a ne ovo što Rusija radi. Oni se u Ukrajini igraju jer se uvelike oslanjaju na separatiste, čečene, wagnerovce, ali maksimalno izbjegavaju koristiti puni opseg svoje vojske. Zašto? Pa očito zato jer se spremaju za rat širih razmjera, za potencijalni direktni rat. Ako sada potroše sve resurse na proxye i Ukrajince, Ameri ih nakon toga mogu uvući u rat puno širih razmjera. Tako da zbilja sumnjam da će Rusija u ovoj fazi proglašavat rat, mobilizaciju i dovest se u tu situaciju. Mislim da bi se za tim poveli samo da je ugrožen Krim. Tako da mislim da oni ovdje idu na financijsko i resursno iscrpljivanje Europe i SAD-a. Nije li prošli tjedan išla priča da se više praktički nema šta slat Ukrajini iz naših skladišta? Da smo maltene na nuli? Mislim da je to ruski endgame. Uz to, dolazi zima, u svakom trenutku mogu zatvorit ventile i poručiti nam - jebite se. Ameri su od veljače ulupali milijarde i milijarde u Ukrajinu. Ogroman dio tehnike završio je i kod Rusa, vjerojatno su proslijedili i Kinezima. Ne postoji perpetuum mobile, i Ameri i Zapad su još kako iscrpljeni ovim ratom i bit će još više kako se nastave ove igrice navlačenja. Rusi nisu naivni ni glupi, treba se još kako zamisliti zašto oni otvoreno priznaju poraz u ovoj bitci na istoku? Zašto navlače Ukrajince i Zapad na još? Zašto žele da misle da ima smisla slat još više oružja i novca?

Tepih bombardiranja? :zubati

Vojska koja koristi "Point as target" protiv "Field as target" je pobjednička vojska. Zapad silno ulaže u obuku mladih ukrajinskih zapovjednika kako bi primijenili "Point as target", zato im se na kapaljku daju HIMARSI i drugo visokoprecizno oružje, koje bi sssr škola upotrijebila kao obične vbr.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:48 

ovi srpski klaunovi su na fonu (prije 2 dana doduše) da je ofenziva propala, da dolazi do smirivanja i stabilizacije na frontu. :zubati

dovoljno je pogledati 40 sekundi od 4:50.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:50 

DrMag je napisao/la:
Zeta Reticuli je napisao/la:

Tepih bombardiranja? :zubati

Vojska koja koristi "Point as target" protiv "Field as target" je pobjednička vojska. Zapad silno ulaže u obuku mladih ukrajinskih zapovjednika kako bi primijenili "Point as target", zato im se na kapaljku daju HIMARSI i drugo visokoprecizno oružje, koje bi sssr škola upotrijebila kao obične vbr.

koliko brzo Rusi mogu promijeniti doktrinu ratovanja, preodgojiti mladež, dostići situacijsku svijest na ratištu Ukrajinaca (NATOa) i uključiti se na novim osnovama u većoj mjeri u rat, toliko brzo će dobiti ovaj rat.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:51 

dudu je napisao/la:
dobro rezoniraš, ali na neki način najavljuješ i ruski poraz. ako se ne mogu jače od ovoga angažirati onda će sigurno izgubiti, to je sad posve jasno. gube teritorij koji je s dvije strane okružen Rusijom, čemu da se nadaju u Hersonu i Zaporožju, tamo je nebo visoko, a Rusija daleko.

igra iscrpljivanja sa Zapadom nije ravnopravna, nije omjer dvije strane 1 na 1 nego otprilike 40:1 kad se gleda omjer BDP-a država koje ju sankcioniraju i same Rusije. tko tu ima gornju kartu na dugi rok u igri iscrpljivanja? ovo što Zapad šalje direktnu pomoć Ukrajini je za njih kikiriki, daleko veći problem je inflacija i cijene energenata, ali i to nije na dugi rok, već do zime 2023. Rusija će biti u težoj situaciji da uzvraća udarac Zapadu preko energenata.

To je prilično pojednostavljeno shvatanje ekonomije (total BDP). Za široke mase koje hoće da razume komplikovan fenomen "Ekonomija države" jednim brojem.
Ruska ekonomija izdrži najgore moguće sankcije, pitao bih te kako bi prošla bilo koja država na Zapadu da joj ovo sve uradiš.

Nije jasno kako će zapadna industrija da konkuriše ostatku svijeta sa ovim cijenama energenata. Rusija hoće da stvara pobunu u EU, da države razmišljaju možemo biti pod briselskim jarmom, a možemo da uvezemo jeftinu energiju i popravimo stanje. Ali mislim da si upravu da igra iscrpljivanja nije dobra za Rusiju. Njima ne dostaju neke zapadne tehnologije.

Ovo treba udariti vojno čim prije. Sad da li imaju kapaciteta, to je druga stvar.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:55 

Legionnaire je napisao/la:
dudu je napisao/la:

To je prilično pojednostavljeno shvatanje ekonomije (total BDP). Za široke mase koje hoće da razume komplikovan fenomen "Ekonomija države" jednim brojem.
Ruska ekonomija izdrži najgore moguće sankcije, pitao bih te kako bi prošla bilo koja država na Zapadu da joj ovo sve uradiš.

Nije jasno kako će zapadna industrija da konkuriše ostatku svijeta sa ovim cijenama energenata. Rusija hoće da stvara pobunu u EU, da države razmišljaju možemo biti pod briselskim jarmom, a možemo da uvezemo jeftinu energiju i popravimo stanje. Ali mislim da si upravu da igra iscrpljivanja nije dobra za Rusiju. Njima ne dostaju neke zapadne tehnologije.

Ovo treba udariti vojno čim prije. Sad da li imaju kapaciteta, to je druga stvar.

treba pričekati idu li u Rusi u kontru, ako ne idu i to je simptomatično, znači odlučuju se samo za defanzivu.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 10:55 

Legionnaire je napisao/la:
dudu je napisao/la:

treba pričekati idu li u Rusi u kontru, ako ne idu i to je simptomatično, znači odlučuju se samo za defanzivu.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:18 

Zeta Reticuli je u dva komentara ukratko i lijepo ''posložio'' , ono što ja cijelo vrjeme vidim i ovdje piskaram .

Potrajaće ovo i polučiti epohalne promjene na Planetici .
Ukrajina je vjerovatno samo početak nečeg , što bih nazvao Veliki Sukob Zapada sa svima .
U prva dva takva , sukobljavao se sam sa sobom , ostali su bili uvučeni .

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:33 

Bez ulepsavanja i sminkanja situacije...

Ovo je kriticna situacija za Rusiju, na rubu su provalije.

Putin rizikuje da izgubi reputaciju cvrstog lidera i nekoga ko se godinama uspesno suprotstavlja Zapadu. Ovo ponasanje zadnjih dana je toliko neozbiljno, da verujem da izaziva veliki bes kod samih Rusa...

U trenutku kad ti torpeduju armiju i narod iz oblasti koje si krvavo osvajao, ti se muvas po vezbama na Dalekom Istoku, zauzet si pisanjem saucesca i cestitke novom kralju u zemlji koja vec preko 200 godina radi sve kako bi te unistili... narod ti u stampedu bezi preko granice, a ti otvaras neke forume i zajebancije po Moskvi.

Za koga oni tamo ratuju, svi oni lokalci po Donjecku, Lugansku, Hersonu... kako li tim ljudima izgleda ovo zajebavanje... koja je uopste motivacija ljudi da se bore da pristupe zemlji cije vodjstvo boli q za njih...

Rizikuju raspad ugleda i medju neprijateljima, i saveznicima, i sopstvenom narodu i u Rusiji, i u Ukrajini... a vec se stavlja veliki znak pitanja na sve sto su do sada radili.

Pretnje atomskim bombama, od Medvedeva, Peskova, Zaharove i ekipe... to je izraz nemoci, to je kao kad ne mozes da pobedis utakmicu, pa pretis da ces se razneti bombom i pobiti sto vise protivnickih igraca.

Zadnji im je cas, minut do 12, a mozda samo koja sekunda je ostala da reaguju kako reaguju veliki i jaki, i tako preokrenu situaciju, da ce se ovaj fijasko zaboraviti... ako u narednim danima nastave da gube teritorije, sledi im potpuni kolaps...

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:48 

Sledeci udar koji spremaju Ukrajinci je udar na jug...

Jedan krak ide ka Volnovahi, za koju su Rusi krv propisali da je uzmu, a drugi kao Mariupolju... koriste tajming, i dezorjentisanost Rusa koji ne znaju gde pre da zaustavljaju poplavu...

Ukrajincima komanduju najbolji NATO generali, imaju svu logistiku koja je potrebna za procenu situacije, i snaga na frontu... ako tu napipaju da su tanki, udarice svom snagom, i ako uspeju, to je otprilike kraj Rusa u Ukrajini.

Ovi dani su toliko presudni, Rusima je na kocki bukvalno sama drzava i opstanak...

Jel probudio neko Putina... dal spava jos kao Staljin pred smrt...

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:49 

DzonBG je napisao/la:
Sledeci udar koji spremaju Ukrajinci je udar na jug...

Jedan krak ide ka Volnovahi, za koju su Rusi krv propisali da je uzmu, a drugi kao Mariupolju... koriste tajming, i dezorjentisanost Rusa koji ne znaju gde pre da zaustavljaju poplavu...

Ukrajincima komanduju najbolji NATO generali, imaju svu logistiku koja je potrebna za procenu situacije, i snaga na frontu... ako tu napipaju da su tanki, udarice svom snagom, i ako uspeju, to je otprilike kraj Rusa u Ukrajini.

Ovi dani su toliko presudni, Rusima je na kocki bukvalno sama drzava i opstanak...

Jel probudio neko Putina... dal spava jos kao Staljin pred smrt...

uvijek ostaje opcija idućih 50 godina naricati o izdaji i izdajnicima.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:50 

dudu je napisao/la:
Ovi srpski klaunovi su na fonu (prije 2 dana doduše) da je ofenziva propala, da dolazi do smirivanja i stabilizacije na frontu.

Skoro svi proukrajinski izvori su bili uvjereni u isto. Do samo prije misec dana i ti si i vecina vamo pisali da su jebali jeza Ukrajinci.

Ja san bia oprezan jer su ruski disidenti bas pesimisticni cak i kad je Severodonetsk pa. Konsistentno je zakljucak da je Putinova vojna doktrina losa.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:52 

Velebit je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Ovi srpski klaunovi su na fonu (prije 2 dana doduše) da je ofenziva propala, da dolazi do smirivanja i stabilizacije na frontu.

Skoro svi proukrajinski izvori su bili uvjereni u isto. Do samo prije misec dana i ti si i vecina vamo pisali da su jebali jeza Ukrajinci.

jesmo, ali jedno je biti forumaš, a drugo javna osoba koja pokušava imati neki autoritet znanja. posebno je ipak smiješno da oni još ignoriraju realnost dok se ovdje već piše na veliko o novim događanjima.

izgleda da dubinsko praćenje ovog rata nema previše smisla u kontekstu predviđanja rata, svi sve fulali.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 11:55 

Velebit je napisao/la:
Recimo Kina ima daleko manji vojni budzet kad se prebaci u dolare no stvar je sta za placu jednog americkog vojnika u Kini njih 5 il 10 mos platit. Amerika potrosi daleko vise novca na 1 tenk, raketu.

I taj skuplji tenk lakše preživi bojište, a jedna skupa raketa bude efikasnija od 100 njihovih. Koliko novaca, toliko i muzike.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 12:00 

dudu je napisao/la:

uvijek ostaje opcija idućih 50 godina naricati o izdaji i izdajnicima.

To nije opcija...

Ako Putin na ovakav nacin bude porazen, to je kraj njegove vlasti u Rusiji...

A znas ko dolazi onda...samo jos gori i nesposobniji... a onda ocekuj najgore, nuklearni rat...

Da ne trcimo pred rudu, Rusi ce svakako morati nesto radikalno da probaju... ali je veliko pitanje koliko to uspeha moze doneti.

Ne mozes ti da posaljes 1000 Ramba na front, da rese situaciju odmah... bilo kakav ozbiljan protivudar zahteva veliko planiranje, logistiku, iskusne vojnike jako motivisane, i pre svega kvalitetno vodjstvo...

Reakcija kad su Ukri krenuli ka Balaklaji i sirokom pojasu tog fronta... uglavnom samo pesadija, uz ne veliku podrsku oklopa...bez ikakve podrske iz vazduha... umesto da podignu bombardere i jurisne helikoptere, da artiljerija melje 24/7...da iz Rusije u roku od par sati dovedu veliko pojacanje...a Rusija im je tu na 100km... oni nista... neki snimci kolona koje idu...i nisu stigli nigde...

Ovako se ponasaju izdajnici... ili potpuni idioti...

Tesko je ovo racionalno objasniti... ima tu stvari koje mi ne znamo, ali sta god da je, oni sad moraju all in da idu, ili ce biti porazeni...

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2022, 12:01 

DrMag je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Recimo Kina ima daleko manji vojni budzet kad se prebaci u dolare no stvar je sta za placu jednog americkog vojnika u Kini njih 5 il 10 mos platit. Amerika potrosi daleko vise novca na 1 tenk, raketu.

I taj skuplji tenk lakše preživi bojište, a jedna skupa raketa bude efikasnija od 100 njihovih.

Nije razlika u kvaliteti tolika narocito u raketama u kojima su Rusi najbolji. Amerika nema nista usporedivo s S400 ili S500.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: