|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 87 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 19:58 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2227 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Zviezda Granda je napisao/la: Antun mislim nije baš volio Turke, i njegova ideja nije bila usmjerena protiv kršćana kako sada izgleda.
Ta njegova nacija bi bila većinski kršćanska, relativnom većinom pravoslavna.
Muslimani zato i nisu podržavali bošnjačku ideju, to i nije bio pokret u rangu hrvatskog i srpskog, nego par fratara i nekolicina muslimana, veća masa muslimanskih intelektualaca je bila u hrvatskom i srpskom pokretu. Hoćeš reći, jednu naciju na prvom mjestu izgrađuje pripadnost istoj religiji? Dobro, pa šta je onda sa današnjim Bošnjacima? Po čemu smo to mi onda "polunarod"?
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 19:59 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8639 Lokacija: Tu negde
|
|
Zato što ste derivat.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 19:59 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2227 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Rika sv Vida je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Ako je Antun kao bosanski katolik bio Bošnjak, ja kao bosanski musliman mogu biti jedino Bošnjak ili Turčin. Da Turčin nisam, svi dobro znamo. Ostaje samo jedna mogućnost.
Pa nisi Turčin već p0turčen Hrvat ili Srbin. Daj zapis nekog hodže da vidimo. Nisam znao da orjentiraš nacionalnu svijest po jednom fratru koji je nešto napisao pred 150 god. Mnogi fratri tj 99% njih su pisali da su Hrvati. Meni npr bi bilo smiješno koristit nešto što je neki hodža pisao pred 150 god kao argument šta sam. Ja sam ono što i moji roditelji, moji didovi i pradidovi kao i oni po njihovim. A šta je Antun, pokatoličeni Turčin? Antuna navodim kao primjer zato što razgovaram sa vama koji se identificirate kao Hrvati, ne zato što nacionalnu svijest orijentiram prema nekom tamo fratru.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 20:03 |
|
|
Antun je Hrvat koji je pokušao stvarat nekakvu novu naciju kao Lenjin što je stvarao ukrajinsku. To je radio po nalogu Beča po zadatku skupa s Benjaminom Kallayem. Ali odbila su sva tri naroda to s gađenjem. Sva tri. Uključujuć muslimanski narod 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 20:12 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Zviezda Granda je napisao/la: Antun mislim nije baš volio Turke, i njegova ideja nije bila usmjerena protiv kršćana kako sada izgleda.
Ta njegova nacija bi bila većinski kršćanska, relativnom većinom pravoslavna.
Muslimani zato i nisu podržavali bošnjačku ideju, to i nije bio pokret u rangu hrvatskog i srpskog, nego par fratara i nekolicina muslimana, veća masa muslimanskih intelektualaca je bila u hrvatskom i srpskom pokretu. Hoćeš reći, jednu naciju na prvom mjestu izgrađuje pripadnost istoj religiji? Dobro, pa šta je onda sa današnjim Bošnjacima? Po čemu smo to mi onda "polunarod"? Problematično je što se svojata jedan naziv koji je važio općenito za ljude iz Bosne, kao danas Bosanac i hoće se reć da su svi pripadali nekoj naciji tog imena, a realno su bila tri poprilično odvojena društva i ideja zajedničke nacije pod tim imenom nije zaživjela, nije prihvaćena kada je mogla računati i na podršku vlasti, muslimani su tada htjeli bit prije svega muslimani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 20:13 |
|
|
|
Pottučernjaci su tursko austrougarski kusur i kao takvi predstavljaju vječiti izvor problema koji će na kraju ipak biti riješen. Lunatici neće da prihvate potpisanih 23%, pa će i to halaliti.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Marko80
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 20:13 |
|
|
dzamijas je napisao/la: i iskreno rekne ’zemlja Bosna’, ’žitelji Bošnjaci’, a njihov jezik ’bosanski’". Bosna = Bosnaci Bošnja = Bošnjaci Cak vam i gramaticki i logicki nesto ne valja u nazivu Bosnjak. Ako ste vec promijenili naziv narodu 90ih godina po imenu regije Bosna... onda ste se trebali nazvati Bosna-ci, a ne Bosnjaci. Jer regija koja se ne neziva Hercegovinom, zove se Bosna, a ne Bošnja. Ako bi bila Bošnja, onda naziv Bošnjaci ima nekog smisla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 20:24 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Antun je Hrvat koji je pokušao stvarat nekakvu novu naciju kao Lenjin što je stvarao ukrajinsku. To je radio po nalogu Beča po zadatku skupa s Benjaminom Kallayem. Ali odbila su sva tri naroda to s gađenjem. Sva tri. Uključujuć muslimanski narod  Muslimani su najviše bili protiv ideje multikonfesionalne nacije. Hrvatska i srpska ideja je imala ambiciju stvoriti narod triju vjera, a muslimani su htjeli bit organizirani kao - muslimani. A danas njihova mitologija hoće reć obratno, da je postojala zajednička nacija od koje su se zloćesti kršćani odvojili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 20:45 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Antun je Hrvat koji je pokušao stvarat nekakvu novu naciju kao Lenjin što je stvarao ukrajinsku. To je radio po nalogu Beča po zadatku skupa s Benjaminom Kallayem. Ali odbila su sva tri naroda to s gađenjem. Sva tri. Uključujuć muslimanski narod  Muslimani su najviše bili protiv ideje multikonfesionalne nacije. Hrvatska i srpska ideja je imala ambiciju stvoriti narod triju vjera, a muslimani su htjeli bit organizirani kao - muslimani. A danas njihova mitologija hoće reć obratno, da je postojala zajednička nacija od koje su se zloćesti kršćani odvojili. Točno, njihov strah je bio da će ta nacija (ali načelno i svaka druga) biti korištena protiv njih kao sredstvo deislamizacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 24 lip 2022, 22:46 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la:
Pa nisi Turčin već p0turčen Hrvat ili Srbin. Daj zapis nekog hodže da vidimo. Nisam znao da orjentiraš nacionalnu svijest po jednom fratru koji je nešto napisao pred 150 god. Mnogi fratri tj 99% njih su pisali da su Hrvati. Meni npr bi bilo smiješno koristit nešto što je neki hodža pisao pred 150 god kao argument šta sam. Ja sam ono što i moji roditelji, moji didovi i pradidovi kao i oni po njihovim.
A šta je Antun, pokatoličeni Turčin? Antuna navodim kao primjer zato što razgovaram sa vama koji se identificirate kao Hrvati, ne zato što nacionalnu svijest orijentiram prema nekom tamo fratru. Antun je Sejdo. Meni iskreno ne znam da li je smješnije da vas zovem Bošnjaci ili Muslimani. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 25 lip 2022, 00:28 |
|
|
|
Kad im je Kalay ponudio da budu Bošnjaci muyguri su to sa gnušanjem odbili,rekavši da su Turci.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: S kojim pravom Bošnjaci se zovu Postano: 25 lip 2022, 00:32 |
|
|
andora je napisao/la: Budi Jack pa nazovi sina Stjepan ili kćer Katarina. Ha ja nije više u hmodi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|