Naslov: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU?
Postano: 18 lis 2022, 22:15
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82285 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Mogućnost postoji.
Citat:
Varhelyi je pobrojio sljedeće uvjete koje bi BiH trebala ispuniti da bi Europsko vijeće moglo odobriti kandidatski status u prosincu ove godine:
- hitno usvojiti amandmane o integritetu u postojećem zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću;
- usvojiti novi zakon o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću te zakon o sudovima Bosne i Hercegovine;
- usvojiti zakon o sprječavanju sukoba interesa;
- poduzeti odlučne korake u jačanju prevencije i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala;
- odlučno unaprijediti rad na osiguravanju učinkovite koordinacije na svim razinama u upravljanju granicama i na kapacitetima za upravljanje migracijama, kao i osigurati funkcioniranje sustava azila;
- osigurati zabranu mučenja, osobito uspostavom nacionalnog preventivnog mehanizma protiv mučenja i zlostavljanja;
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU?
Postano: 19 lis 2022, 00:54
Junuz Djipalo je napisao/la:
Harezm je napisao/la:
Je li to samo špekulacija ili ima nešto konkretno?
Pa nije, ovaj je sad pokazao kako kad nema dogovora on nameće.
Mene sad samo zanima kako će natjerat RS na poštivanje VP-a. To je ključan korak u idućih mjesec dana.
Bombardovanje? Ne vidim drugog načina.
Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Postano: 19 lis 2022, 08:12
novovrijeme je napisao/la:
Mene sad samo zanima kako će natjerat RS na poštivanje VP-a. To je ključan korak u idućih mjesec dana.
Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno?
Postano: 19 lis 2022, 08:15
Biće redovne NATO vježbe na Manjači.
Ne pita te niko hoćeš li.
Jebo zakone i zajebancije, vi samo silu poznajete. Tako će vam i biti.
Postano: 19 lis 2022, 08:35
Lijepo kako ste vi junaci, ali ostavite to u epske pjesme.
Mogu svašta ako žele to je svjetska sila i banda ogrezla u nasilje. Mogu uvesti ozbiljne sankcije i iselit će se pola stanovništva što onda. A mogu i bombardovati, to ionako rade svake godine negdje u svijetu. Bolje ih je ne testirati preko neke granice.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1238 of 2558 - 48.4%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Postano: 19 lis 2022, 09:19
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Rutiner je napisao/la:
Biće redovne NATO vježbe na Manjači.
Ne pita te niko hoćeš li.
Jebo zakone i zajebancije, vi samo silu poznajete. Tako će vam i biti.
Ah, tako ste slični. Islamizirani i pravoslavni Srbi.
Zato smo tu, nositelji europskih vrijednosti da vas naučimo kulturnom odnosu punom poštovanja.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Postano: 19 lis 2022, 10:06
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Ne bih rekao da će od ovih prosvjeda bit išta. Ljudi nezainteresirani za borbu za hrvatske pozicije kriptohrvata. Općenito, idemo u drugi plan. Glavna tema Dodik i kako prisiliti RS na poštivanje VP.
Koliko vidim ima više pokušaja, burgija se.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Postano: 19 lis 2022, 19:13
Naša Kvačica je napisao/la:
Lijepo kako ste vi junaci, ali ostavite to u epske pjesme.
Mogu svašta ako žele to je svjetska sila i banda ogrezla u nasilje. Mogu uvesti ozbiljne sankcije i iselit će se pola stanovništva što onda. A mogu i bombardovati, to ionako rade svake godine negdje u svijetu. Bolje ih je ne testirati preko neke granice.
Pa kako će uvesti sankcije RS a da ne uvedu i BiH?
Znamo da su Liberalni nacisti sila al dok ne pokažu silu jebemo im sve po spisku.
Postano: 19 lis 2022, 19:14
Ne bih rekao da će od ovih prosvjeda bit išta. Ljudi nezainteresirani za borbu za hrvatske pozicije kriptohrvata. Općenito, idemo u drugi plan. Glavna tema Dodik i kako prisiliti RS na poštivanje VP.
Koliko vidim ima više pokušaja, burgija se.
Npr.?
Postano: 19 lis 2022, 19:18
Robbie MO je napisao/la:
Mogućnost postoji.
Citat:
Varhelyi je pobrojio sljedeće uvjete koje bi BiH trebala ispuniti da bi Europsko vijeće moglo odobriti kandidatski status u prosincu ove godine:
- hitno usvojiti amandmane o integritetu u postojećem zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću;
- usvojiti novi zakon o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću te zakon o sudovima Bosne i Hercegovine;
- usvojiti zakon o sprječavanju sukoba interesa;
- poduzeti odlučne korake u jačanju prevencije i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala;
- odlučno unaprijediti rad na osiguravanju učinkovite koordinacije na svim razinama u upravljanju granicama i na kapacitetima za upravljanje migracijama, kao i osigurati funkcioniranje sustava azila;
- osigurati zabranu mučenja, osobito uspostavom nacionalnog preventivnog mehanizma protiv mučenja i zlostavljanja;
Postoji mogucnost da ovo nametne i onda da se samoukine, posto je valjda jos jedan od uslova ukidanje OHR-a.
Ovi zakoni koji se ticu pravosudja valjda bi trebalo da uklone strane sudije.
Sta ce ostati kad ode? Manje vise situaciju kakva je sad, s tim sto vise nece biti smetnja za srpske i necije jos unilateralne poteze.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.