HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 11:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 151  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojne fotke
PostPostano: 15 ruj 2013, 22:49 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Aaaa, pa zato ti imaš duplo više postova od mene dnevno. :zubati

Jesi počeo pisati na forumu.hr Adalberte?? Možda stigne povišica :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2013, 22:59 

volvoks je napisao/la:
Aaaa, pa zato ti imaš duplo više postova od mene dnevno. :zubati

Jesi počeo pisati na forumu.hr Adalberte?? Možda stigne povišica :zubati

=)) :sega

Ako me se sete za dan bezbednosti, sete se. Ako ne, onda ništa. :zubati

Inače, forum.hr je teško sranje u odnosu na ovaj. Ne verujem da ću nešto mnogo pisati tamo.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2013, 23:00 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Šta je ovo, svi mi zameraju na broju postova. :zubati

Da SDB nije to primetio i napisao, ne bih ni ja. Nema on džabe onaj avatar. :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2013, 23:05 

Šta je ovo, svi mi zameraju na broju postova. :zubati

Da SDB nije to primetio i napisao, ne bih ni ja. Nema on džabe onaj avatar. :zubati

Zapravo to nije on primetio, već osoba koja ima i više postova dnevno od mene. :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2013, 23:13 

Zapravo to nije on primetio, već osoba koja ima i više postova dnevno od mene. :zubati

BBC? :zubati

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2013, 07:22 

BBC? :zubati

Volvi :zubati
Ali preuzet će vodstvo Jagnje kroz par mjeseci, prije sam znao imati po 15 postova dnevno svađe s BBC-em :laugh

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2013, 13:56 

Ako ja pre toga ne pobegnem sa foruma. :zubati

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2013, 15:40 

slika

slika

AMERIKANCI U ZEMUNIKU OBUČAVALI HRVATSKE BOČNE STRIJELCE,osrh

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a od početka ovogodišnje Protupožarne sezone 15. svibnja do zaključno 10. rujna 2013. godine sudjelovale su u gašenju 102 požara u Hrvatskoj ostvarivši 480 sati letenja s avionima Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 F i A i helikopterima MI-8 MTV.

U strukturi lokacija gašenja požara po županijama najviše je požara zabilježeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji (42), Šibensko-kninskoj (34) te Zadarskoj (15) i Istarskoj (5), dok su u Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji ugašena po tri požara.

Najveći angažman posada zabilježen je 4. kolovoza kada je u gašenju požara na Kamešnici u Splitsko-dalmatinskoj županiji požar gasilo 6 kanadera i 3 airtractora pri čemu su posade provele u zraku 39 sati.

Od većih požara na kojem su bile angažirane zračne snage izdvaja se požar na Hvaru (Zavala, Zastražišće) kojeg je u dva dana (5. i 6. rujna) gasilo 6 kanadera, 2 airtractora i 3 helikoptera Mi-8 MTV pri čemu je ostvareno 56 sati naleta na požarištu.

Požar na Hvaru zanimljiv je i zbog činjenice što je kapetan kanadera bojnik Ivica Markač 6. rujna izbacio 160 „vodenih bombi“ na požarište što je prema dostupnim podatcima najveći broj ikada ostvarenih bacanja vode u svijetu u jednom danu.

Po broju lokacija u jednom danu na kojima su požare gasile zračne snage ističe se 31. srpnja s požarima na 5 lokacija (Stankovci, Dračevac-Zadar, Oklaj-Drniš, Stanići-Omiš, Duće-Dugi Rat) na kojima su posade provele 28 sati u zraku od čega 18 izravno na požarištima na koje su izbacili skoro tisuću tona vode.

Uz gašenje požara u Hrvatskoj posade Protupožarne eskadrile sudjelovale su i u gašenju požara u Bosni i Hercegovini (Jablanica, 7., 8. i 23. kolovoza) te u Portugalu (31. 8 .- 4. 9.) s po dva Canadaira CL-415 na kojima je ostvareno 400 letova s oko 100 sati naleta.

O humanim misijama pružanja pomoći Bosni i Hercegovini i Portugalu u kojima je sudjelovao, kapetan na Canadairu satnik Tomislav Slavica je kazao kako su iskustva za hrvatske posade bila drugačija od onih u kojima gase požare u Hrvatskoj.

U Jablanici je bio specifičan zbog zahtjevnih manevara i velikog broja žica dalekovoda, no u sva tri dana gašenja učinjen je maksimum koji se mogao postići iz zraka.

U Portugalu je bio prvi angažman hrvatskih kanadera. Slavica je kazao kako je prelet trajao oko osam sati, a sustav rada na požarištima je potpuno drugačiji nego u Hrvatskoj. „S nama je u prvom avionu u tri dana gašenja uvijek bio Portugalac zbog veze sa zemaljskim snagama na požarištu. No na samom požarištu postoji glavni zapovjednik koji praktički određuje kako i gdje ćemo izbacivati vodene bombe. Kod nas je situacija drugačija jer posade imaju veću mogućnost samostalnijeg djelovanja jer iz zraka mogu najbolje procijeniti gdje i kako „udariti“ na požar. Letjeli smo u „lancu“ zajedno s Francuzima i upoznali njihovu taktiku „stvaranja kiše“ ispuštajući vodu s viših visina. Mi smo drugog dana na dodijeljenom požarištu predložili djelovanje s manjih visina što se pokazalo iznimno uspješnim“, naglasio je Slavica. Za misiju u Portugalu Satnik Slavica je istaknuo zahtjevnost uzimanja vode s manjih površina (rijeke i jezera), a imali su iskustvo i uzimanja vode s Atlantika.

Portugalski mediji posebno su naglašavali doprinos hrvatskih posada u gašenju razornih požara na sjeveru Portugala ističući način provođenja akcija gašenja kada su se kanaderi spuštali dosta nisko, iznad središta požara, što je imalo za posljedicu efikasnije gašenje od načina kada se voda ispušta s većih visina.

Tako je i pukovnik Joaquim Moura iz Portugala u zahvali Veleposlanstvu RH u Portugalu na pruženoj pomoći kazao kako ta gesta zaslužuje posebnu zahvalnost upravo radi činjenice što se ne radi o zemlji koja je ekonomski bogatija u Europskoj uniji, a i sama sudjeluje u gašenju požara na svom teritoriju. Pukovnik Moura je posebno naglasio vrlo visoki stupanj spremnosti i obučenosti hrvatskih posada, a cijelu misiju ocijenio je uspješnom i portugalski narod s dubokom zahvalom i poštovanjem pamti pruženu pomoć iz Hrvatske.
osrh.hr

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2013, 23:56 

Svaka cast.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 10:32 

slika

:zubati

BOPE

slika

slika

? :zubati

slika

:smijeh

slika

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 11:10 

puntar2.0 je napisao/la:
slika

Videla cura slobodnu šipku, pa se dohvatila... :zubati

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 11:56 

slika
Nisu BOPE nego državna policija Rija!!

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 12:07 

puntar2.0 je napisao/la:
slika

Videla cura slobodnu šipku, pa se dohvatila... :zubati

Moze biti. :zubati

Izgradili su momci dobar image, nekorumpirani, favella u kojoj su uzpostavili HQ je cista od kriminalaca, sami pocistili....imaju svoje mma borce, daju kurseve u samoobrani za zene....eto cak i LEGO pripadnik postoji. :zubati

slika

slika

slika

Tough mo'fuckers :palacgore1

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 12:11 

maxo je napisao/la:
slika

Jeeeeliii, znaci policia civil znaci drzavna policija? Ma nemoj...e, da mi ti nisi reka. Znas kako mi idu pametnjakovici na ***, kao streberi prije u skoli. Dodje ti da ih sutnes, samo onako.

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 12:15 

Vojna Policija države Rio de Jenerio sa svim svojim postrojbama,u Brazilu svaka država ima svoju vojnu i civilnu policiju!!!!

Pod ministarstvom obrane svake države nalazi se vojna policija,vatrogasci.

Civilna policija je po MUP svake države ponaosob.

Imaš Federalnu vojnu policiju ona se bavi vojskom i vojnim pitanjima i federalnu civilnu policiju koja glavna fukcija borba protiv organiziranoga kriminala napominjem da federalne službe nisu pod državnim službama već iznad.

Imaš sedam bataljona bopa u sedam država bio je jedan u Amazoniji ali je prestao postojati!!

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 16:17 

ATJ Lučko

slika

Vrh

PostPostano: 19 ruj 2013, 16:17 

puntar2.0 je napisao/la:
maxo je napisao/la:
slika

Jeeeeliii, znaci policia civil znaci drzavna policija? Ma nemoj...e, da mi ti nisi reka. Znas kako mi idu pametnjakovici na ***, kao streberi prije u skoli. Dodje ti da ih sutnes, samo onako.

U ovoj tvojoj rečenici postoji nelogičnost!!!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013, 04:31 

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013, 05:10 

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013, 06:01 

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013, 13:58 

doc je napisao/la:
slika

Zna li tko ime satnika sa slike?

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013, 18:31 

Citat:
Nova srpska raketa vazduh-zemlja
IZVOR: RTS
Beograd -- Srbija razvija vođenu raketu vazduh zemlja kalibra 128 milimetara, prenosi britanski časopis Džejns.

Prototip "glave" za navođenje rakete je prikazan na sajmu naoružanja i vojne opreme DSEI 2013 u Londonu.

Raketa je razvijena na osnovu postojećih nevođenih raketa tipa "munja" M-74 i protivoklopne M-80, koja se ispaljuje iz četvorocevnog lansera L-128, originalno razvijenog za ovaj tip rakete.

Novi projektil imaće kombinovano televizijsko i poluaktivno lasersko vođenje, na osnovu tehnologije koji je Srbija takođe razvila za sistem SAVA, odnosno srpsku verziju ruske protivavionske rakete Strela-10.

Korišćenje takve tehnologije popravlja preciznost, a time i ubojnost raketa, jer sada avion koji ih lansira mora da zauzme određeni ugao kako bi nanišanio i gađao cilj.

Inače rakete M-74 i M-80 razvio je beogradski Vojnotehnički institut i kako navode njima su naoružani svi tipovi aviona Vojske Srbije.

Rakete su namenjene za delovanje po površinskim ciljevima: vojnicima i borbenoj tehnici smeštenoj u utvrđenjima poljskog tipa, borbenoj tehnici, pontonskim mostovima i svim drugim ciljevima sa čeličnom zaštitom.

Raketa ja dugačka 1,8 metra, a raspon krila je 50 centimetara. Masa iznosi 43,7 kilograma, a početna brzina je 600 metara u sekudni.

Ubojno dejstvo rakete M-74 je 25 metara protiv žive sile, a M-80 probija čelični oklop debljine 45 centimetara. Rakete deluju na temperaturama od minus 40 do plus 50 stepeni.

Na sajmu naoružanja Partner 2013 lanser sa četiri rakete "munja" bio je izložen ispred školsko-borbenog aviona "kobac" koji takođe proizvodi srpska namenska industrija.

Osnovna namena aviona su protivpobunjeničke operacije jer avion može da leti sporo na manjim visinama.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=09&dd=28&nav_id=758930

Vrh

PostPostano: 07 lis 2013, 14:48 

Pogledajte kartu na zidu... Gde su crveni, a gde su plavi. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 07 lis 2013, 15:31 

Reakcionističko-staljinističke snage napreduju preko ugarskih ravnica dok ih se hrabri samoupravljači pripremaju zaustaviti na rubu planina, uz bratsku pomoć pripadnika svih naroda i narodnosti?? Valjda našli neki scenarij iz 61. pa zašto se mučiti s nečim novim, poput primjerice okupacije 10% krajnjeg juga zemlje :zubati

Vrh

PostPostano: 07 lis 2013, 15:41 

Zapravo baš nedavno je bio jedan zanimljiv scenario. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 151  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: