|
|
Stranica: 108/140.
|
[ 3486 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 10:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: pakovic je napisao/la: I kako to mijenja točnost podataka? Bili su točni i prije 30 godina, točni su i danas.
Manjina se time bavi, a i ta teretana je poprilična glupost. Rade se bilderske vježbe koje su izmišljene da bi bilderi (uz pomoć preparata) izgradili nadprirodno velike mišiće kojima je jedina svrha da budu veliki i pokazuju se na natjecanjima tih frikova. Za bilo kakvu sportsku aktivnost potpuno su disfunkcionalni.
Spontana aktivnost na otvorenom, bez roditelja i trenera je ono što djeci treba, a čega ima puno manje nego nekad.
Htio sam reći kako svaka generacija tvrdi da je ona prije bila bolja, a nije tako, ljudi su sve bolji i bolji u svim poljima. Ja sam bio faca jer sam pričao engleski. Moja djeca ga pričaju kao maternji i bolje od mene i to im je normalno. Jako smo kritični prema omladini i to ljudi kojima je bio problem podesit televizor da radi. Objektivno generacije od 1970 do 2010ih su bile najaktivnije u NOGOMETU. Od 2000 naglo rastu video igre a narocito od 2010 kad i sirotinja ima neki ekrancic za igrice bar to bia jeftini kompjuter, second hand playstation ili tako nesto. Pravis se lud na ocite promjene u zivotnom stilu.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 10:59 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8390 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Jutros pričam sa jednim našim sucem koji je sudio u nekim pretkolima lige prvaka. Kaže da je problem što u nogometu nije striktno definirano kao u košarci šta je faul, a šta nije. On je na kraju mišljenja da je ipak bio penal.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60058 Lokacija: DAZP HQ
|
Sprdanje s Pjacom je degutantno s obzirom da je na oba koljena polomio križne ligamente, prvi put na užasnom terenu na prijateljskoj u Estoniji gdje smo izgubili takvu igračinu.
Neprijatelji nećete proći, em što ne znate, još te i bezobrazni.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:08 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: divizija je napisao/la: nego što bi se trebao, skloniti pred njime?
nema tu penala, ali čak to nije suština. Suština je da nema 0% šansi da bi ga sudio na drugoj strani, ali to nije razlog našeg poraza. Argentina je bila bolja.
Objasnio vam je Velebit. To ti se samo čini jer gledaš subjektivno. Ono je penal na obje strane. Ovo na kraju se slažem. Najslabija utakmica Hrvatske na prvenstvu. Ja iskreno kad san prvi put to vidija zaprepastia san se i mislia 'sta je to Livakovic napravia?' Nasi komentatori su sjebali stvar mora san ih iskljucit isto ka i u utakmici protiv Belgije kad je pocea BrAv0 M0mCi i doslovno pljeskat u studiju. Ministry je reka da je penal samo se nitko ne usudi proturjecit njemu al meni ce napisat grube osvrte na moje misljenje. U SVAKOJ UTAKMICI bar nekih 60% sudackih odluka je 'nepravedno' za tim protiv kojeg je ta odluka. Doslovno na vecinu odluka uvik se neki redikul unosi u facu sudcu i inzistira da je kriva odluka i da je nepravedno. E ali ovo je DeFiNiTiVn0 kriva odluka i totalno je logicno da se nasi psihicki raspadnu nakon nje. Ma daj molim te. Ozbiljan tim ne klone duhom zbog sudacke odluke no i do tog je doslo jer nisu se poslozili protiv Alvareza niti ga faulirali na vrime. Isto ka ni posli opet isto ka ni po treci put protiv Messija. Dobro je da san game gleda sa jednon strankinjom jer inace bi i mene ponila ludost mase i inzistira bi da smo pokradeni.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Htio sam reći kako svaka generacija tvrdi da je ona prije bila bolja, a nije tako, ljudi su sve bolji i bolji u svim poljima.
To je fakt. Današnji način života "degeneriše" ljudski organizam, koliko god izgledalo da komfort pomaže, to nije tako. Pitaj bilo kojeg ortopeda, pedijatra i sl. Milijun problema djece u razvoju, da ne ulazimo u razloge. Moja generacija 1970+ nije gubila vrijeme uz tv, nismo imali kompjutere, mobitele, fizički bili preaktivni, vrijeme provodili u prirodi, zimi non stop vani ljeti čitavo ferije u hladnoj rijeci ili potoku, nogomet se igrao na svakoj površini od terena do šumskih proplanaka, rijetko bili bolesni, ne znam jesmo imali u razredu 1-2 učenika koji su imali probleme sa dioptrijom, lokomotorni sustav nam bio kao u gazele, kosti jake, zdrava prehrana, mentalno zdravi, ex Yu kakva god bila, omladina je bila relativno zaštićena od pogubnih utjecaja u takvoj sredini. Ukratko, bili zdravi i izdržljivi. A danas? Btw, tko god tvrdi da je bio penal, nema pojma o nogometu. Amen.
|
|
Vrh |
|
|
pakovic
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:15 |
|
|
Velebit je napisao/la: Ja iskreno kad san prvi put to vidija zaprepastia san se i mislia 'sta je to Livakovic napravia?'
Puno veću ludost je napravio Lovren prije tog penala. Ne samo što je poništio ofsajd svojim povlačenjem, on trči prema korneru dok mu ovaj kroz sredinu dobiva loptu i ide direktno prema golu. Koja mu je tu ideja bila?
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:15 |
|
|
dudu je napisao/la: Sprdanje s Pjacom je degutantno s obzirom da je na oba koljena polomio križne ligamente, prvi put na užasnom terenu na prijateljskoj u Estoniji gdje smo izgubili takvu igračinu.
Neprijatelji nećete proći, em što ne znate, još te i bezobrazni. To nisan zna jer ne pratin detalje, do mene dode hype, no i to nesto govori. Ne radi se samo o talentu, radi se i o kapacitetu igraca da se trosi. Modric nije samo poseban po tome sta igra dobro nego i koliko traume moze podnit te koliko star. Vecinu igraca ne posalje u mirovinu 'starost' nego akumulacija stete kroz vrime. Na kraju to postane borba koju gube i vise ne uzivaju u igri.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:19 |
|
|
pakovic je napisao/la: Velebit je napisao/la: Ja iskreno kad san prvi put to vidija zaprepastia san se i mislia 'sta je to Livakovic napravia?'
Puno veću ludost je napravio Lovren prije tog penala. Ne samo što je poništio ofsajd svojim povlačenjem, on trči prema korneru dok mu ovaj kroz sredinu dobiva loptu i ide direktno prema golu. Koja mu je tu ideja bila? Da, velika vecina komentara na neutralnim platformama je bila o Lovrenovom pozicioniranju. Jednostavno citava obrana je bila losa. Sosa neprecizan i traljav. Lovren van pozicije i neoprezan. Juranovic i Gvardiol bez odlucnosti da rade faul pravovremeno. Juranovic skoro i autogol. Jos tuznije sta su Argentinci imali sa dvojicom napadaca vecu opasnost nego mi sa 3 a u drugom poluvrimenu i 4.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:21 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Htio sam reći kako svaka generacija tvrdi da je ona prije bila bolja, a nije tako, ljudi su sve bolji i bolji u svim poljima.
To je fakt. Današnji način života "degeneriše" ljudski organizam, koliko god izgledalo da komfort pomaže, to nije tako. Pitaj bilo kojeg ortopeda, pedijatra i sl. Milijun problema djece u razvoju, da ne ulazimo u razloge. Moja generacija 1970+ nije gubila vrijeme uz tv, nismo imali kompjutere, mobitele, fizički bili preaktivni, vrijeme provodili u prirodi, zimi non stop vani ljeti čitavo ferije u hladnoj rijeci ili potoku, nogomet se igrao na svakoj površini od terena do šumskih proplanaka, rijetko bili bolesni, ne znam jesmo imali u razredu 1-2 učenika koji su imali probleme sa dioptrijom, lokomotorni sustav nam bio kao u gazele, kosti jake, zdrava prehrana, mentalno zdravi, ex Yu kakva god bila, omladina je bila relativno zaštićena od pogubnih utjecaja u takvoj sredini. Ukratko, bili zdravi i izdržljivi. A danas? Btw, tko god tvrdi da je bio penal, nema pojma o nogometu. Amen. Danasnje cure oko 50% imaju krive noge. Kolino udara u kolino. Postotak ravnog stopala isto sve visi.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39511 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
pakovic je napisao/la: Velebit je napisao/la: Ja iskreno kad san prvi put to vidija zaprepastia san se i mislia 'sta je to Livakovic napravia?'
Puno veću ludost je napravio Lovren prije tog penala. Ne samo što je poništio ofsajd svojim povlačenjem, on trči prema korneru dok mu ovaj kroz sredinu dobiva loptu i ide direktno prema golu. Koja mu je tu ideja bila? Nije nas ubio Messi koliko Alvarez, dečko je odigrao utakmicu karijere, Lovrena je izluđivao, stalno ispadanje i loše pozicioniranje na njegove ulete u prostor, ma cijela obrana je imala užasnu tekmu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 11:46 |
|
|
Velebit je napisao/la: dudu je napisao/la: Sprdanje s Pjacom je degutantno s obzirom da je na oba koljena polomio križne ligamente, prvi put na užasnom terenu na prijateljskoj u Estoniji gdje smo izgubili takvu igračinu.
Neprijatelji nećete proći, em što ne znate, još te i bezobrazni. To nisan zna jer ne pratin detalje, do mene dode hype, no i to nesto govori. Ne radi se samo o talentu, radi se i o kapacitetu igraca da se trosi. Modric nije samo poseban po tome sta igra dobro nego i koliko traume moze podnit te koliko star. Vecinu igraca ne posalje u mirovinu 'starost' nego akumulacija stete kroz vrime. Na kraju to postane borba koju gube i vise ne uzivaju u igri. onda ako ne pratiš nemoj ni pretjerano filozofirati jer svodiš priču na zakon brojeva koji za Hrvatsku ne vrijedi 30 godina. nogomet u Hrvatskoj je prava industrija gdje se vrti ogroman novac, gdje se ozbiljno radi, samo u Zagrebu i okolici ima 6 klubova koji imaju ozbiljnu školu nogometa, ustrojenu od limača/kikića do seniora, a još na desetke klubova koji selekcioniraju najbolje za te klubove. u mladim kategorijama nikad nismo bili dobri, dvaput smo bili na Euru početkom 2000.-tih s generacijom Srne i Kranjčara, 2000. i 2004. jer jednostavno nam je bilo previše da u jednoj generaciji složimo toliko kvalitetnih igrača da budemo kompetitivni. te generacije nisu imale pobjedu na prvenstvu. generacija Modrića, Eduarda, Ćorluke se isto nije plasirala, ispali su od SiCGa. svo to vrijeme A reprezentacija je živjela od raznih generacija i na taj način ostajala kompetitivna. od 2019. godine vežemo sad već treći Euro zaredom, na zadnjem smo ispali od Španjolske u četvrtfinalu (u produžetku), na prvenstvo idućeg ljeta dolazimo kao pritajeni favorit ako će se neki A reprezentativci staviti na raspolaganje (Sučić, Šutalo, Gvardiol), ali čak i bez njih imamo koncentrat kvalitete za dobar rezultat. na ovom svjetskom od igrača iz liga petice nisu otišli Ćaleta-Car, Brekalo, Moro, Šunjić, Franjić, Rebić, Uremović, Bradarić, Pongračić, Smolčić, Jakoliš, Bašić, Benković i Bistrović, osim Rebića nijedan od nabrojanih nema više od 26 godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:03 |
|
|
Naši dečki su bili jako dobri, mislim da nam je treće mjesto sada kao naslov. Nema većeg priznanja od ljubomore drugih, posebno susjeda.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39511 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kronos je napisao/la: Naši dečki su bili jako dobri, mislim da nam je treće mjesto sada kao naslov. Nema većeg priznanja od ljubomore drugih, posebno susjeda. Nama je finale u subotu, o toj utakmici ovisi cijeli dojam prvenstva.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:10 |
|
|
Treba izvesti praktički drugu postavu, možda jedan ili dva prvotimca i dobiti to na svježinu.
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Kronos je napisao/la: Naši dečki su bili jako dobri, mislim da nam je treće mjesto sada kao naslov. Nema većeg priznanja od ljubomore drugih, posebno susjeda. Nama je finale u subotu, o toj utakmici ovisi cijeli dojam prvenstva. Pod pretpostavkom da to bude Marroko, možemo biti sretni što imamo protivnika koji barem ne igra bolje od nas. Stime je treće mjesto obavezno i vraćamo se kao popbjednici kući!
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:16 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8390 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Kronos je napisao/la: daramo je napisao/la: Nama je finale u subotu, o toj utakmici ovisi cijeli dojam prvenstva.
Pod pretpostavkom da to bude Marroko, možemo biti sretni što imamo protivnika koji barem ne igra bolje od nas. Stime je treće mjesto obavezno i vraćamo se kao popbjednici kući! To ćemo još vidjeti. Francuska ima neki problem oko viroze nekoliko prvotimaca.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:20 |
|
|
Suci su gurali Argentinu. Fifa želi cigana Messia u finalu i da osvoji jedini trofej koji nije. Argentinci su i glumci i simulanti, ali problem je glavni što su naši sve to trebali očekivat a ne "pokopao nas je lažni penal" kako nas navijače nije? Navikli smo da nas kradu, očekivali smo da će nas krast. Znali smo da će Argentinci igrat prljavo. Da smo poveli bi još prljavije igrali Kako igrači nisu to očekivali? Kako mogu izjavit da ih je slomio nepostojeći penal? Trebali su bit spremni na to i bili bi prvaci.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:22 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Kronos je napisao/la: Pod pretpostavkom da to bude Marroko, možemo biti sretni što imamo protivnika koji barem ne igra bolje od nas. Stime je treće mjesto obavezno i vraćamo se kao popbjednici kući!
To ćemo još vidjeti. Francuska ima neki problem oko viroze nekoliko prvotimaca. Francuska je mobilizirala 10 tisuca policajaca u Parizu za večeras, naravno da se pobrinu za virozu. Priča se da su Marseille već predali.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:31 |
|
|
Velebit je napisao/la: Ideja da ce Hrvatska proizvodit ultraelitne talente u nogometu u omjeru od 100x neto u odnosu na sve ostale narode je glupa i bazira se iskljucivo na apsurdnom supremacizmu i vjeri da smo 100x bolji u sportu od drugih nacija. Takoder totalnom iskljucivanju stvari poput srice i slucajnosti.
Jos gore mi je to procitat od istih ljudi koji rade dramu oko argumenata iz hereditarne perspektive jer su 'rasisticki', 'nemoralni', 'zatucani' isl.
Ljudi su svi isti osin Hrvata koji su ubermensch u nogometu (i svim ostalim sportovima). I onda je svizac zamotao cokoladu. Lupaš bezveze, nogomet je jednostavno sport broj 1 i u uzrastima od 6,7 godina je već gužva na treningu jer nadobudni roditelji vode djecu na nogomet, čak i one koji ne znaju hodati. Zakon je da sport broj 1 nikad ne može propasti u nekoj zemlji, nema ni Portugal ne znam koliko stanovnika uvijek će imati jaku nogometnu reprezentaciju. isto kao što Finska neće propasti u hokeju jer imaju malo stanovnika a mladi igraju igrice. Austrija i Švicarska u alpskom skijanju itd.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:36 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
dudu je napisao/la: Velebit je napisao/la: To nisan zna jer ne pratin detalje, do mene dode hype, no i to nesto govori. Ne radi se samo o talentu, radi se i o kapacitetu igraca da se trosi. Modric nije samo poseban po tome sta igra dobro nego i koliko traume moze podnit te koliko star.
Vecinu igraca ne posalje u mirovinu 'starost' nego akumulacija stete kroz vrime. Na kraju to postane borba koju gube i vise ne uzivaju u igri. onda ako ne pratiš nemoj ni pretjerano filozofirati jer svodiš priču na zakon brojeva koji za Hrvatsku ne vrijedi 30 godina. nogomet u Hrvatskoj je prava industrija gdje se vrti ogroman novac, gdje se ozbiljno radi, samo u Zagrebu i okolici ima 6 klubova koji imaju ozbiljnu školu nogometa, ustrojenu od limača/kikića do seniora, a još na desetke klubova koji selekcioniraju najbolje za te klubove. u mladim kategorijama nikad nismo bili dobri, dvaput smo bili na Euru početkom 2000.-tih s generacijom Srne i Kranjčara, 2000. i 2004. jer jednostavno nam je bilo previše da u jednoj generaciji složimo toliko kvalitetnih igrača da budemo kompetitivni. te generacije nisu imale pobjedu na prvenstvu. generacija Modrića, Eduarda, Ćorluke se isto nije plasirala, ispali su od SiCGa. svo to vrijeme A reprezentacija je živjela od raznih generacija i na taj način ostajala kompetitivna. od 2019. godine vežemo sad već treći Euro zaredom, na zadnjem smo ispali od Španjolske u četvrtfinalu (u produžetku), na prvenstvo idućeg ljeta dolazimo kao pritajeni favorit ako će se neki A reprezentativci staviti na raspolaganje (Sučić, Šutalo, Gvardiol), ali čak i bez njih imamo koncentrat kvalitete za dobar rezultat. na ovom svjetskom od igrača iz liga petice nisu otišli Ćaleta-Car, Brekalo, Moro, Šunjić, Franjić, Rebić, Uremović, Bradarić, Pongračić, Smolčić, Jakoliš, Bašić, Benković i Bistrović, osim Rebića nijedan od nabrojanih nema više od 26 godina. Kako je moguće ,da ste od nas uvek bili lošiji u mlađim kategorijama ,a da u a timu napravite bum.?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:38 |
|
|
Da. Slažem se da nema to pretjerano veze. Ja npr kad sam bio mlađi smo stalno igrali nogomet na igralištu, koje je skoro uvijek zauzeto, pa kad sam bio još mlađi a igralište zauzeto, ispod zgrade a gol je 2 kamena. Istina da je danas manje toga ali od svih nas koji smo igrali su možda dvojica trojica trenirala u nekom klubu ko juniori, a nitko nikad nije ni prismrdio profesionalnoj karijeri. Profesionalne igrače stvaraju klubovi a ne ulica koliko god romantičarsko zvučalo modrićevo igranje s djecom na zadarskim cestama pod srpskim granatama.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:47 |
|
|
storarare je napisao/la: Kako je moguće ,da ste od nas uvek bili lošiji u mlađim kategorijama ,a da u a timu napravite bum.? To je zato što razvoj igrača ne prestaje s 18 godina, već tek tada počinje razvoj u dobrog ili lošeg igrača. Osim toga, tu je još niz faktora koji odlučuju, ali to je svakome jasno tko se nešto razumije u nogomet. Vi Srbi i sada imate dobre igrače, ali nikada niste imali složnu ekipu i vaši rezultati su dobra potvrda toga.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:47 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
storarare je napisao/la: dudu je napisao/la: onda ako ne pratiš nemoj ni pretjerano filozofirati jer svodiš priču na zakon brojeva koji za Hrvatsku ne vrijedi 30 godina.
nogomet u Hrvatskoj je prava industrija gdje se vrti ogroman novac, gdje se ozbiljno radi, samo u Zagrebu i okolici ima 6 klubova koji imaju ozbiljnu školu nogometa, ustrojenu od limača/kikića do seniora, a još na desetke klubova koji selekcioniraju najbolje za te klubove.
u mladim kategorijama nikad nismo bili dobri, dvaput smo bili na Euru početkom 2000.-tih s generacijom Srne i Kranjčara, 2000. i 2004. jer jednostavno nam je bilo previše da u jednoj generaciji složimo toliko kvalitetnih igrača da budemo kompetitivni. te generacije nisu imale pobjedu na prvenstvu.
generacija Modrića, Eduarda, Ćorluke se isto nije plasirala, ispali su od SiCGa.
svo to vrijeme A reprezentacija je živjela od raznih generacija i na taj način ostajala kompetitivna.
od 2019. godine vežemo sad već treći Euro zaredom, na zadnjem smo ispali od Španjolske u četvrtfinalu (u produžetku), na prvenstvo idućeg ljeta dolazimo kao pritajeni favorit ako će se neki A reprezentativci staviti na raspolaganje (Sučić, Šutalo, Gvardiol), ali čak i bez njih imamo koncentrat kvalitete za dobar rezultat.
na ovom svjetskom od igrača iz liga petice nisu otišli Ćaleta-Car, Brekalo, Moro, Šunjić, Franjić, Rebić, Uremović, Bradarić, Pongračić, Smolčić, Jakoliš, Bašić, Benković i Bistrović, osim Rebića nijedan od nabrojanih nema više od 26 godina.
Kako je moguće ,da ste od nas uvek bili lošiji u mlađim kategorijama ,a da u a timu napravite bum.? Pa to vam govorimo da ste samo pravoslavni Turci, imate taj mentalitet kojim se još dičite. Ali dobro, tu smo mi da vam pokažemo kako se treba ponašati i kako funkcionirati.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:53 |
|
|
Što se tiče analize utakmice, uvijek kod nas velika euforija stvori lošu izvedbu a najbolje se igra kad nitko ne očekuje.
Mentalitet je bio luzerski, ne mogu najbolji igrači na svijetu pričati da ih je dotukao jedanaesterac za Argentinu. Kako nije dotukao Saudijsku Arabiju u 1. kolu?
Inače je Argentina imala prije ove utakmice 3 penala, 1 su promašili, a 2 su pogodili za 1:0 , ali obje te utakmice nisu završile njihovom pobjedom u 90. minuta, jedna 2-2 a druga 1-2.
Da li je bio penal ili ne, možda prije da nije nego da je ali tu ima i onaj faktor da južnoamerikanci to znaju najbolje odglumiti, a neki kao Japanci ne znaju ili kao Srbi pokušavaju pa ispadne smiješno kad je onaj pao 3 metra nakon što je prošao švicarskog obrambenog igrača.
Ali naš izbornik je sve to trebao znati i pogledati utakmice Argentine do polufinala pa bi onda valjda pripremili igrače na taj scenarij, a ne pričao o domoljublju , vjeri a onda kod penala skakali i prigovarali, još Mandžukić dobio crveni.
Drugi gol je izgledao kao da igra Argentina protiv neke ekipe iz 2. HNL.
Uglavnom utakmica za 3. mjesto će pokazati koliko je psihološki jaka ova generacija, da li će odigrati kao Hrvatska 1998. ili kao Bugarska 1994.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 14 pro 2022, 12:57 |
|
|
storarare je napisao/la: Kako je moguće ,da ste od nas uvek bili lošiji u mlađim kategorijama ,a da u a timu napravite bum.? zato što igrač nije na najvišopj razini sa 17 godina, nego puno kasnije. vi imate talenata, ali igrače se stvara, na tome se radi, a onda i kad se naprave, treba stvoriti momčad.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|