|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 61 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:32 |
|
|
krstjanin je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa ti si u toj Bosni manjinska manjina. Potpuno beznačajan i to toliko da uopšte ne daješ nikakav karakter Bosnacima. Bosanci su Muslimani, Suljo, Mujo i Fata. To je isto kao da se Francuz ponosi time što je rođen u Maroku. A što ne navijaš za Bosnu kad si ponosni Bosanac? Ti bas imas problema s pojmovima Pa nemam. Percepcija Bosnca su Mujo, Suljo, Fata, fes, kahva i rahat lokum. Hrvati se meni uklapaju u tu sliku isto ko Njemci ili Austrijanci sa kažu kako su Bosanci. Al ok, budi Bosanac to je tvoje pravo. Samo bi kao Bosanac TREBAO i za Bosnu navijati. Đeko, Pjanić ovo ono.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:34 |
|
|
Bosna je regija (i rijeka) i kad ne bude BiH i kad zadnji Musliman iseli bit će i dalje Bosne, kao što ima Dalmacije još od predrimskog vremena pa do danas
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:35 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Ti bas imas problema s pojmovima
Pa nemam. Percepcija Bosnca su Mujo, Suljo, Fata, fes, kahva i rahat lokum. Hrvati se meni uklapaju u tu sliku isto ko Njemci ili Austrijanci sa kažu kako su Bosanci. Al ok, budi Bosanac to je tvoje pravo. Samo bi kao Bosanac TREBAO i za Bosnu navijati. Đeko, Pjanić ovo ono. Cim budemo imati regionalnu bosansku momcad navijat cu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:39 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Bosna je regija (i rijeka) i kad ne bude BiH i kad zadnji Musliman iseli bit će i dalje Bosne, kao što ima Dalmacije još od predrimskog vremena pa do danas Jedno su prošlost i budućnost a drugo je sadašnjost. Bosanci su danas dominantno Muslimani. Ko hoće da bude Bosanac mora uz sebe vezati i muslimanski karakter koji Bosna nosi. Znači nema salenjaci nego baklava da se jede.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:43 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Novovrijeme nije ni Srbin ni Bosanac, već Hrvat, Hercegovanac.
Tako da to njegovo blebetanje ima smisla ko da ja serem kako je jadno zvati se Zagorac ili Šumadinac.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:47 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Bosna je regija (i rijeka) i kad ne bude BiH i kad zadnji Musliman iseli bit će i dalje Bosne, kao što ima Dalmacije još od predrimskog vremena pa do danas Jedno su prošlost i budućnost a drugo je sadašnjost. Bosanci su danas dominantno Muslimani. Ko hoće da bude Bosanac mora uz sebe vezati i muslimanski karakter koji Bosna nosi. Znači nema salenjaci nego baklava da se jede. ..da u nacionalnom smislu..mozda postoji i poneki Hrvat il Srbin al nije vridno paznje…eto komsic je sto posto Bosanac po naciji..
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:51 |
|
|
laganini je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jedno su prošlost i budućnost a drugo je sadašnjost. Bosanci su danas dominantno Muslimani. Ko hoće da bude Bosanac mora uz sebe vezati i muslimanski karakter koji Bosna nosi. Znači nema salenjaci nego baklava da se jede. ..da u nacionalnom smislu..mozda postoji i poneki Hrvat il Srbin al nije vridno paznje…eto komsic je sto posto Bosanac po naciji.. Ko kaže da je Bosanac on je Bosanac. Isto ko Željko Komšić ili Reis Kavaziović To je ta raja. A pogotovo kad neko kaže da je bosanski Hrvat. To znači da je Reisov ili Željkin Hrvat. Nema više Juge. Vremena su se promjenila. Kad neko sebe nazove Bosancem mora biti svjestan da sebe stavlja u grupu sa dominantno islamskim fanaticima.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: laganini je napisao/la: ..da u nacionalnom smislu..mozda postoji i poneki Hrvat il Srbin al nije vridno paznje…eto komsic je sto posto Bosanac po naciji.. Ko kaže da je Bosanac on je Bosanac. Isto ko Željko Komšić ili Reis Kavaziović To je ta raja. A pogotovo kad neko kaže da je bosanski Hrvat. To znači da je Reisov ili Željkin Hrvat. Nema više Juge. Vremena su se promjenila. Kad neko sebe nazove Bosancem mora biti svjestan da sebe stavlja u grupu sa dominantno islamskim fanaticima. ..ajde mislim da si prevlada to u sebi Bosanac si i reci to s ponosom nemoj bit gnjida od covika.:
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 17:54 |
|
|
laganini je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ko kaže da je Bosanac on je Bosanac. Isto ko Željko Komšić ili Reis Kavaziović To je ta raja. A pogotovo kad neko kaže da je bosanski Hrvat. To znači da je Reisov ili Željkin Hrvat.
Nema više Juge. Vremena su se promjenila. Kad neko sebe nazove Bosancem mora biti svjestan da sebe stavlja u grupu sa dominantno islamskim fanaticima.
..ajde mislim da si prevlada to u sebi Bosanac si i reci to s ponosom nemoj bit gnjida od covika.: Gnjide ste vi koji ste od naziva Bosanac od 1990. do danas napravili sinonim za islamskog fanatika.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 18:06 |
|
|
ja se ne izjašnjavam na forumu kao bosanac jer ne želim da me ko trpa u isti koš sa bosancima poput novovremena, bilo bi me sramota
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Bosanac kao pripadnost.. Postano: 07 ožu 2023, 18:10 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ja se ne izjašnjavam na forumu kao bosanac jer ne želim da me ko trpa u isti koš sa bosancima poput novovremena, bilo bi me sramota ..to je nisko nv je centralna ličnost ove teme.. ne teolaj izuzetno sam zadovoljan ubkom pravcu ide tema.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|