|
|
Stranica: 13/13.
|
[ 313 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
horus
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 pro 2024, 13:49 |
|
|
dudu je napisao/la: Kronos je napisao/la: Nama ne treba ni metar mađarske zemlje, niti javno vješamo karte velike Hrvatske, ali zato nam itekako trebaju Brusselske milijarde kao i takijašu Orbanu. Ali opet pojedini hrvati vole papat gov…a i ne razlikuju se ni malo od bošnje po tom pitanju. Orban može duvat svima dok god prima tolike mrd.
Ne bih se složio, cijeli pojas preko Drave je hrvatski etnički prostor i dan danas svi pričaju hrvatski, od Nagykanisze do Pečuha. Sve do uključujući Stolnog Biograda. Da nije provedena nasilna mađarizacija, tamo tih urlaskih klingonaca uopće ne bi bilo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 pro 2024, 15:51 |
|
|
dudu je napisao/la: Kronos je napisao/la: Nama ne treba ni metar mađarske zemlje, niti javno vješamo karte velike Hrvatske, ali zato nam itekako trebaju Brusselske milijarde kao i takijašu Orbanu. Ali opet pojedini hrvati vole papat gov…a i ne razlikuju se ni malo od bošnje po tom pitanju. Orban može duvat svima dok god prima tolike mrd.
Ne bih se složio, cijeli pojas preko Drave je hrvatski etnički prostor i dan danas svi pričaju hrvatski, od Nagykanisze do Pečuha. Nagykanizsa (zs je ž, sz je s) je inače Velika Kaniža. Tamo je gro ljudi koji pričaju istim dijalektom, kao i Međimurci. Isto ide i na ostalo, Drava je uvijek bila hrvatska rijeka. Oko Pečuha su Šokci i Bošnjaci, ali oni istinski, Hrvati, a ne pöturice. Priča se da je porijeklo iz Srebrenice (grada kojeg su osnovali/obnovili Dubrovčani) i Tešnja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 pro 2024, 15:55 |
|
|
horus je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne bih se složio, cijeli pojas preko Drave je hrvatski etnički prostor i dan danas svi pričaju hrvatski, od Nagykanisze do Pečuha.
Sve do uključujući Stolnog Biograda. Da nije provedena nasilna mađarizacija, tamo tih urlaskih klingonaca uopće ne bi bilo. To je bilo sjevernohrvatsko kraljevstvo. Inače, čak i srednjoslovačko narječje (svi Slovaci su čokavci, u Čeha i Poljaka se zbila depalatalizacija) ima južnoslavenske, hrvatske korijene. Govor kojim se pričalo u Transdunabiji (današnja zapadna Mađarska) prije doseljenja Mađara je bio srodnik kajkavskima i šćakavskima u podunavlju. Dijalektalni kontinuum. A inače danas je južna Mađarska dobrim djelom pusta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kronos
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 pro 2024, 16:58 |
|
|
Ne bih se složio, cijeli pojas preko Drave je hrvatski etnički prostor i dan danas svi pričaju hrvatski, od Nagykanisze do Pečuha. Bolje da se složiš kao i za teritorije po srbiji, netrebaju nam niti želimo ulazit u bilo kakve prljave igre oko toga. Dovljno smo se na mučili da spasimo ovo što imamo, naše ooči gledaju sada na BiH gdje nas je minimum pet put više nego u Međumurju. Na svaku orbanovu provokaciju treba odgovorit šamarom a naši guzolizci neka mu i dalje drpaju muda.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sokolić
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 29 pro 2024, 07:57 |
|
|
Umistobšto se dalo 300 milijuna za Ukrajinu, tribalo je taj nivac iskoristit ta prisilni otkup INA‐e. Ako je tržišna cina sad relativno normalna ili niža, za te novce nacionalizirat toliki iznos dionica. Citat: srpanj 2003. Nakon javnog natječaja u kojemu su u uži izbor ušli mađarski MOL, austrijski OMV i ruski Rosnjeft
koalicijska vlada premijera Ivice Račana prodala je 25 posto plus jednu dionicu Ine MOL-u za 505 milijuna dolara.
Tadašnji ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi potpisali su dva ugovora - o kupoprodaji dionica Ine i dioničarski ugovor, po kojemu Uprava i Nadzorni odbor Ine imaju po sedam članova, od kojih po pet imenuje hrvatska strana, a po dva MOL.
studeni 2006. – U javnoj ponudi više od 44.000 građana kupilo je dionice Ine po cijeni od 1690 kuna za dionicu, što je otprilike 50 posto viša cijena nego u prvoj fazi privatizacije, kada je MOL kupio 25 posto dionica Ine.
rujan 2008. MOL objavio dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Ine po cijeni od 2.800 kuna po dionici. MOL je pritom objavio kako povećanje udjela u Ini predstavlja ključni element njegove regionalne strategije rasta.
listopad 2008. Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja odlučio je na javnoj ponudi prodati mađarskom MOL-u svih 7 posto dionica koje je imao Fond.
Okončana je javna ponuda u kojoj je MOL kupio dodatnih 22,15 posto dionica Ine, čime je, zajedno s ranijih 25 posto plus jednu dionicu, stekao ukupno 47,15 posto Ininih dionica. Time je MOL postao najveći dioničar Ine, dok vlada ima 44,83 posto dionica.
prosinac 2010. - MOL je objavio javnu ponudu za otkup dionica od malih dioničara po cijeni od 2.800 kuna po dionici. Ponuda se odnosila na oko 8 posto dionica koje su imali institucionalni i privatni investitori.
. U toj je ponudi MOL stekao samo 0,10 posto od ukupnog broja Ininih dionica
kolovoz 2013. Vlada utvrdila i okvir za pregovore, u kojem upozorava da je proizvodnja nafte i plina u Hrvatskoj od 2009. do 2012. pala za 14,2 posto, dok je prodaja derivata na hrvatskom tržištu pala za 24 posto, a na okolnim tržištima za 22 posto. Upozorava se i na pad prerade u rafinerijama Ine, na pad investicija, itd.
Ovo su sve bila neprijatejska priuzimanja. Mali dioničari nisu prodavsli nacionalno zlato. Raspikuće na vlasti jesu. Nije bubnjat na ratne bubnje, no... Srbi držidu hrvatske medije, Mađarska kupila gl.naftnu tvrtku budzašto I pozatvorila pogone u RH, Slovenija ošćetila hrvatske šćediše, okupirala dilove RH, privarama se služi za otet Savudrijsku valu, a Italija i Slovenija su nan pravile probleme oko proglašenja gospodarskeg pojasa. Tko zna kome su sve išli turistički kapaciteti. Srbija uz ostalo drži okupiranin hrvatsko Prikodunavlje, a ta CG i Srpsku ne znan je li još uvik držidu par uzvisina kod u Konavlima, kod tromeđe.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 01 sij 2025, 00:32 |
|
|
Mađarska postaje opasna ako Rusi savladaju Ukrajinu. Tada neprekinuti ruski utjecaj dolazi na hrvatsku sjevernu granicu , a obzirom da je dio hrvatske elite sklon Rusima, postoje svi uvjeti za hibridni rat protiv Hrvatske koji Hrvatsku baca na koljena.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 01 sij 2025, 00:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60235 Lokacija: DAZP HQ
|
Opet ćemo u UZPe i oluje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 20 sij 2025, 11:46 |
|
|
Jedini pravi odgovor: ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Territory_governed_by_Braslav.png)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 20 sij 2025, 14:55 |
|
|
Pogrešno je Mađarima misliti da bi Rusija podržala njih protiv bilo koga u slučaju kada bi njezina podrška mogla biti presudna.
Orban pomislio da bi u ruskom svetu Mađari vršili ekspanziju na pravoslavne i slavenske zemlje.
Rusija da preuzima utjecaj nad ovim dijelom Europe, sva mainstream politika bi se okretala u tom smjeru, pogotovo balkanskih pravoslavaca, a njih Rusi jedino ovdje i vide potencijalno u svojoj zoni, od okolnih Slavena Slovaci već koketiraju sa Rusima, Srbi su braća, a Ukrajince bi radije pod pro-ruskom vladom, nego da ju kasape sa Mađarima.
Taman posla da bi Rusi dali Mađarima dio Ukrajine na koji ciljaju, a tamo baš i Rusini, koji su bili više pro-ruski od okolnih Ukrajinaca.
Hrvatsku bi isto svakako radije kao cijelu u svojoj zoni nego podržavati avanture Mađara koji nisu u stanju čuvati ogradu u ravnici.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 20 sij 2025, 15:15 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Jedini pravi odgovor: ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Territory_governed_by_Braslav.png) ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Prvo ovo; ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/87/Coloman%27s_state.png) Zatim ovo; ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Braslav.png) A ak i Austrijanci krenu s*at; ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Liudevit_and_Braslav.png) Ljudevit je haračio do Salzburga, jbg ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 20 sij 2025, 15:33 |
|
|
Da, da, to te ja pitam.
Užasno ima malo karata Panonske Hrvatske iz vremena kad su granice najljepše izgledale.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zet
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 20 sij 2025, 18:36 |
|
|
Rumunjska nije strateski bitna? Koliko je strateski bitna dokazuje inzinjering oko izbora predjsednika. Rumunji htjeli "proruskog" a Amerikanci rekli - ne moze.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 20 sij 2025, 19:14 |
|
|
Rumunji ratovali protiv Rusa u Staljingradu do 1943, godinu i pol kasnije s njima kroz Mađarsku i u bitki za Budimpeštu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|