|
|
Stranica: 494/3942.
|
[ 98549 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 30 stu 2014, 23:00 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6191 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Robbie MO je napisao/la: Korigiranom za nove granice općine Drvar? Ne, niti za nove granice općine Drvar kao ni za općinu Kupres (RS), ali to su beznačajne promjene nauštrb Srba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 30 stu 2014, 23:10 |
|
|
Muhamedaga Ćafirbegović je napisao/la: ... Stvar je veoma jednostavna, povezivanje USK i Jajca brzom cestom sa Sarajevom ide kontra hrvatskih i srpskih geostrateških interesa, a s obzirom da vi USK nemate kako povezati sa "Trokutistanom" nego preko srpskih ili zaobilazno preko hrvatskih područja, dolazimo do zaključka da će brza cesta Bihać-Sarajevo zauvijek ostati u domeni muslimanskih tlapnji. Btw. @ Glazbenik & RobbieMo Glazbenik misli korigirane u smislu onog korigiranog popisa iz 1991. na kojem su izbačeni ljudi na radu u inozemstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 30 stu 2014, 23:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
panteri je napisao/la: Nisam ti ja nista ni rekao za Drvar.Drvar je danas opet 90+ procenata srpski,kao i Bosansko Grahovo.
Prvo, Grahovo ima ispod 1000 stanovnika. Drugo, Hrvata je oko 15-20% u Grahovu (a hrvatske stranke 35% glasova na izborima 2014), s tim da su mlado stanovništvo, čine pola djece u općini i imaju bolju zaposlenost od Srba. Tako da će udio Hrvata ići ka 50%. Kakogod, to je hrvatska županija i Hrvati su tu svoj na svom, bilo tu par stotina Srba ili ne. Župa Grahovo je mlada poput Glamoča: Citat: »Stanovništvo župe čine uglavnom mlađe obitelji«, navodi župnik Mirčić. »Nedjeljom slavimo jednu misu na kojoj bude 30-ak vjernika, od kojih je velik broj djece. Redovit je vjeronauk, rad s ministrantima, a u župi su aktivni i pjevači. Župljani drže do sakramenata, braka i obitelji, revni su u održavanju crkve i na raspolaganju župniku.« Citat: BOSANSKO GRAHOVO Rađa se novi život na mučeničkoj krvi Posebno raduje što je veći natalitet od mortaliteta. U protekle 4 godine krstio sam 6 djece, a pokopao 4 župljanina. U 2011. bilo je 4 krizmanika, 3 prvopričesnika, a 2013. godine 4 krizmanika, i 1 prvopričesnik. Citat: Darko Sarić je iz Bosanskog Grahova. U Bosanskom Grahovu živi i radi, student je IV. godine studija Odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu u Mostaru. »U Grahovu živi oko 200 Hrvata, a raduje nas posebno što ima puno djece, dakle tridesetak djece koji će uskoro poći u školu«, kaže Sarić. »To je na području Grahova i župe velika stvar, posebno za nas Hrvate.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 00:13 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Trideset djece na njih 200 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 01:49 |
|
|
|
Robbie,ako smijem odgovoriti,odgovorio bih.Ili da ti posaljem u inbox.Jos mi nisi odg.na ovo od juce.Ipak cu odgovoriti pa ti koriguj ako zelis. Samo to mjesto Bos.Grahovo ima ispod 1000 stanovnika.Naravno da ima.A opstina oko 2000-2200.Trecina popisanih su fiktivni. OS u Bos.Grahovu oko 100 ucenika.Ovih 30 su vjerovatno djeca od rodjenja do 8 ili 9 razreda.Otprilike znaci 20 u OS.Znaci 1/5.Slaze se i sa brojem krstenja. Evo sta kaze nacelnik tog mjestasca prije tri godine. NA području Grahova postoji samo jedna osnovna škola sa 86 đaka, od kojih su 10 hrvatske nacionalnosti - kaže Uroš Makić. Izbori.Naravno da ovi opsti nisu relevantni.To su jedino opstinski. 2012.godina 2/13 poslanici 188/1238 Daleko od 35 procenata.Unista imaju barem 5 puta vise glasaca nego stalnih stanovnika.I izlaznost skoro 90 procenata. Ovo je jedna od rijetkih opstina u BiH u kojoj nema a nije bilo Bosnjaka.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 17:31 |
|
|
panteri je napisao/la: Ceha je napisao/la: Odkad doseljavanje stanovništva sa strane predstavlja etničko čišćenje? Kupres nije Hercegovina. Niti Drvar. A riječ je o područjima s koliko ono ljudi? Stolac je Hercegovina. https://hr.wikipedia.org/wiki/Stolac_%28BiH%29Možda nas je 91 bilo jedva trećina, ali je 20 godina prije bilo 1000 Hrvata i 10% više. Dok je s muslimanima suprotna priča. Stolačke granice općine nisu iste, otcijelili su se se Berkovići i većina Srba. U sadašnjim granicama je Hrvata 91 bilo 50ak posto. Dakle, tu nema priče o etničkom čišćenju, za razliku od ponašanja tvog naroda u skoro svim općinama od Konjica do Maglaja  : Nisam ti ja nista ni rekao za Drvar.Drvar je danas opet 90+ procenata srpski,kao i Bosansko Grahovo. Cekaj bolan koje vama kriv sto se niste vratili u te opstine srednje Bosne itd.Isto je bilo stanje i u Stocu i u Bugojnu.Isto.Samo sto je nekom vaznija nekadasnja ,,SAO Krajina,, nego rodni dom. To nije nas problem. Nego tko je onda pisao ovo boldano pod tvojim nickom? Što se ostalog tiče, ne. Stanje u Stocu i Bugojnu nije isto. U Stocu su bili muslimani koji su "bacali cvijeće" na JNA tenkove, a u Bugojnu su bili Hrvati koji su se protiv istih tenkova borili. U Stocu nije bilo logora, u Bugojnu je. I to ti je etničko čišćenje. I u Konjicu i u Travniku i u Bugojnu i u Varešu. Dakle, ne brkaj povratak i stanje nakon Daytona (iako je opstrukcija povratka isto etničko čišćenje), nego samo etničko čišćenje koje je napravljeno u ratu. Inače, iz HVO područja je izbjeglo 50, a iz ABIH 150 (prema Mrdušu, iako mislim da je preko 200)ak tisuća "manjinskog" naroda. kako su muslimani 3-4 puta brojniji od Hrvata to znači da je vaše etničko čišćenje za red veličine jače od našeg. Za kojeg čak ni mjesto ne možeš nabrojiti. Samo da fale 2 muslimana u Livnu i 3 u Stolcu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 17:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Trideset djece na njih 200  To je samo prvi razred Zadre :mig:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 17:58 |
|
|
Ceha je napisao/la: panteri je napisao/la: Nisam ti ja nista ni rekao za Drvar.Drvar je danas opet 90+ procenata srpski,kao i Bosansko Grahovo. Cekaj bolan koje vama kriv sto se niste vratili u te opstine srednje Bosne itd.Isto je bilo stanje i u Stocu i u Bugojnu.Isto.Samo sto je nekom vaznija nekadasnja ,,SAO Krajina,, nego rodni dom. To nije nas problem. Nego tko je onda pisao ovo boldano pod tvojim nickom? Što se ostalog tiče, ne. Stanje u Stocu i Bugojnu nije isto. U Stocu su bili muslimani koji su "bacali cvijeće" na JNA tenkove, a u Bugojnu su bili Hrvati koji su se protiv istih tenkova borili. U Stocu nije bilo logora, u Bugojnu je. I to ti je etničko čišćenje. I u Konjicu i u Travniku i u Bugojnu i u Varešu. Dakle, ne brkaj povratak i stanje nakon Daytona (iako je opstrukcija povratka isto etničko čišćenje), nego samo etničko čišćenje koje je napravljeno u ratu. Inače, iz HVO područja je izbjeglo 50, a iz ABIH 150 (prema Mrdušu, iako mislim da je preko 200)ak tisuća "manjinskog" naroda. kako su muslimani 3-4 puta brojniji od Hrvata to znači da je vaše etničko čišćenje za red veličine jače od našeg. Za kojeg čak ni mjesto ne možeš nabrojiti. Samo da fale 2 muslimana u Livnu i 3 u Stolcu. Ma ocistili bi vi pola Bosne od Bosnjaka,ali niste mogli. Ocistili ste pola Capljine,Stolac,Blagaj je bio pred padom.Ali tu je bio kraj.Nije moglo dalje.Kao i u Prozor-Rami,nije moglo dalje. Evo kako nije bilo logora u Stocu. http://sanela.info/blog/stolac_bola/155 ... ca-u-stocuO Dretelju i Gabeli i da ne govorim.Budi malo realan. Srednju Bosnu ste vojnicki izgubili.VECI DIO NJE. Uostalom o vasoj nevinosti dovoljno govore Ahmici i Stupni Do. Naravno da je bilo zlocinaca i logora kod Bosnjaka,ali pricati kako niste etnicki cistili je suludo.O ovim ,,srpskim ,, opsinama u visokoj Bos.Krajini i da ne govorim.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 18:08 |
|
|
panteri je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nego tko je onda pisao ovo boldano pod tvojim nickom? Što se ostalog tiče, ne. Stanje u Stocu i Bugojnu nije isto. U Stocu su bili muslimani koji su "bacali cvijeće" na JNA tenkove, a u Bugojnu su bili Hrvati koji su se protiv istih tenkova borili. U Stocu nije bilo logora, u Bugojnu je. I to ti je etničko čišćenje. I u Konjicu i u Travniku i u Bugojnu i u Varešu. Dakle, ne brkaj povratak i stanje nakon Daytona (iako je opstrukcija povratka isto etničko čišćenje), nego samo etničko čišćenje koje je napravljeno u ratu.
Inače, iz HVO područja je izbjeglo 50, a iz ABIH 150 (prema Mrdušu, iako mislim da je preko 200)ak tisuća "manjinskog" naroda. kako su muslimani 3-4 puta brojniji od Hrvata to znači da je vaše etničko čišćenje za red veličine jače od našeg. Za kojeg čak ni mjesto ne možeš nabrojiti. Samo da fale 2 muslimana u Livnu i 3 u Stolcu. Ma ocistili bi vi pola Bosne od Bosnjaka,ali niste mogli. Ocistili ste pola Capljine,Stolac,Blagaj je bio pred padom.Ali tu je bio kraj.Nije moglo dalje.Kao i u Prozor-Rami,nije moglo dalje. Evo kako nije bilo logora u Stocu. http://sanela.info/blog/stolac_bola/155 ... ca-u-stocuO Dretelju i Gabeli i da ne govorim.Budi malo realan. Srednju Bosnu ste vojnicki izgubili.VECI DIO NJE. Uostalom o vasoj nevinosti dovoljno govore Ahmici i Stupni Do. Naravno da je bilo zlocinaca i logora kod Bosnjaka,ali pricati kako niste etnicki cistili je suludo.O ovim ,,srpskim ,, opsinama u visokoj Bos.Krajini i da ne govorim. Pa evo sad će izaći popis stanovništva pa će se vidjeti koja su to područja najtemeljitije počišćena. Stolac na pr. ima veliki povratak stanovništva, a ovaj višak Hrvata su uglavnom oni koji su izbjegli sa područja koje je bilo pod kontrolom ABiH. Kakanj je drugi slučaj gdje se dešavaju čak i opstrukcije povratka tamo će vjerojatno biti mali dio Hrvata. Uglavnom vidjet će se da su područja koja su bila pod kontrolom HVO danas najmanje promjenila etničku sliku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 18:21 |
|
|
i_jopet je napisao/la: panteri je napisao/la: Ma ocistili bi vi pola Bosne od Bosnjaka,ali niste mogli. Ocistili ste pola Capljine,Stolac,Blagaj je bio pred padom.Ali tu je bio kraj.Nije moglo dalje.Kao i u Prozor-Rami,nije moglo dalje. Evo kako nije bilo logora u Stocu. http://sanela.info/blog/stolac_bola/155 ... ca-u-stocuO Dretelju i Gabeli i da ne govorim.Budi malo realan. Srednju Bosnu ste vojnicki izgubili.VECI DIO NJE. Uostalom o vasoj nevinosti dovoljno govore Ahmici i Stupni Do. Naravno da je bilo zlocinaca i logora kod Bosnjaka,ali pricati kako niste etnicki cistili je suludo.O ovim ,,srpskim ,, opsinama u visokoj Bos.Krajini i da ne govorim. Pa evo sad će izaći popis stanovništva pa će se vidjeti koja su to područja najtemeljitije počišćena. Stolac na pr. ima veliki povratak stanovništva, a ovaj višak Hrvata su uglavnom oni koji su izbjegli sa područja koje je bilo pod kontrolom ABiH. Kakanj je drugi slučaj gdje se dešavaju čak i opstrukcije povratka tamo će vjerojatno biti mali dio Hrvata. Uglavnom vidjet će se da su područja koja su bila pod kontrolom HVO danas najmanje promjenila etničku sliku. Pa druze ne moze u Drvar,Petrinju,Stolac,Glinu ,Okucane,Mostar, Knin itd. i u Kakanj,Konjic,Bugojno itd. Ne moze se na dvije stolice sjediti. Pokazace popis.Sta ce pokazati.Mi nemamo pola druge drzave da je popunjavamo.Nego jednu.To sto su se ljudi vratili vise u Stolac nego u Kakanj.Ne znaci da Stolac nije bio etnicki ociscen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 20:15 |
|
|
panteri je napisao/la: Ma ocistili bi vi pola Bosne od Bosnjaka,ali niste mogli. Ocistili ste pola Capljine,Stolac,Blagaj je bio pred padom.Ali tu je bio kraj.Nije moglo dalje.Kao i u Prozor-Rami,nije moglo dalje. Evo kako nije bilo logora u Stocu. http://sanela.info/blog/stolac_bola/155 ... ca-u-stocuO Dretelju i Gabeli i da ne govorim.Budi malo realan. Srednju Bosnu ste vojnicki izgubili.VECI DIO NJE. Uostalom o vasoj nevinosti dovoljno govore Ahmici i Stupni Do. Naravno da je bilo zlocinaca i logora kod Bosnjaka,ali pricati kako niste etnicki cistili je suludo.O ovim ,,srpskim ,, opsinama u visokoj Bos.Krajini i da ne govorim. Ovo ti je obrana? Vi ste više čistili nego mi, ali to je samo zato što smo mi nesposobni? Što se stratišta tiče; https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka: ... _Bosni.PNGhttps://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka: ... govini.PNGI to je zato jer smo nesposobni, pa nismo klali kao i vi? A srpske općine u DGGu smo čistili? Što ste ono vi u Petrovcu radili? Da li ti znaš što fraza etničko čišćenje uopće znači ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 20:16 |
|
|
panteri je napisao/la: Pa druze ne moze u Drvar,Petrinju,Stolac,Glinu ,Okucane,Mostar, Knin itd. i u Kakanj,Konjic,Bugojno itd. Ne moze se na dvije stolice sjediti. Pokazace popis.Sta ce pokazati.Mi nemamo pola druge drzave da je popunjavamo.Nego jednu.To sto su se ljudi vratili vise u Stolac nego u Kakanj.Ne znaci da Stolac nije bio etnicki ociscen. Jbt. vi ste očistili 10 puta više, što s tim ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 20:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Muslimani su sa svojih 24% očistili oko pola milijuna kršćana.
Rezultat toga je smanjenje gustoće naseljenosti svih općina i gradova u Trokutu, te povećanje gustoće naseljenosti mnogih rubnih dijelova BiH (Bijeljina, dolina Neretve, Banja Luka itd).
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 20:35 |
|
|
Ceha je napisao/la: panteri je napisao/la: Ma ocistili bi vi pola Bosne od Bosnjaka,ali niste mogli. Ocistili ste pola Capljine,Stolac,Blagaj je bio pred padom.Ali tu je bio kraj.Nije moglo dalje.Kao i u Prozor-Rami,nije moglo dalje. Evo kako nije bilo logora u Stocu. http://sanela.info/blog/stolac_bola/155 ... ca-u-stocuO Dretelju i Gabeli i da ne govorim.Budi malo realan. Srednju Bosnu ste vojnicki izgubili.VECI DIO NJE. Uostalom o vasoj nevinosti dovoljno govore Ahmici i Stupni Do. Naravno da je bilo zlocinaca i logora kod Bosnjaka,ali pricati kako niste etnicki cistili je suludo.O ovim ,,srpskim ,, opsinama u visokoj Bos.Krajini i da ne govorim. Ovo ti je obrana? Vi ste više čistili nego mi, ali to je samo zato što smo mi nesposobni? Što se stratišta tiče; https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka: ... _Bosni.PNGhttps://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka: ... govini.PNGI to je zato jer smo nesposobni, pa nismo klali kao i vi? A srpske općine u DGGu smo čistili? Što ste ono vi u Petrovcu radili? Da li ti znaš što fraza etničko čišćenje uopće znači ? Ma nisu u pitanju brojke.Nije u tome stvar. Kontekst svega je da ste cistili ili osvajali mjesta kao i mi i Srbeki.Svi.I da su tvrdnje o nevinascu Hrvata sulude. To je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 20:37 |
|
|
|
Ne znam sta nekima ovdje znaci 24 procenta BiH.Bosna je moja od Une do Drine.Cijela jedna i nedjeljiva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 22:29 |
|
|
panteri je napisao/la: Ma nisu u pitanju brojke.Nije u tome stvar. Kontekst svega je da ste cistili ili osvajali mjesta kao i mi i Srbeki.Svi.I da su tvrdnje o nevinascu Hrvata sulude. To je to. Dakle, jedno selo koje (recimo Stolac) kojeg su osvojili Hrvati je jednako milijardu sela koje ste vi osvojili ili Srbi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
asfaltirani
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 22:33 |
|
|
panteri je napisao/la: Ne znam sta nekima ovdje znaci 24 procenta BiH.Bosna je moja od Une do Drine.Cijela jedna i nedjeljiva. To bi bilo tako da su i Dodik i Čović tvoji, ali njih ti nesmatraš svojima nego tuđima, a to znači da ni one koji glasuju za njih nesmatraš svojima, daklem većinu Srba i Hrvata, a opet bi zajašio cijelu BiH i sipao te kvazipatriotske parole kako je sve tvoje. Ma nije to sve tvoje bolan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 pro 2014, 23:25 |
|
|
panteri je napisao/la: Ne znam sta nekima ovdje znaci 24 procenta BiH.Bosna je moja od Une do Drine.Cijela jedna i nedjeljiva. Nekima je i od Vardara do Triglava. I to je prava pravcata država bila. BiH ima rijetke elemente države. Ipak moram reći da su ti elementi uglavnom pozitivni: Predsjedništvo, Vijeće Ministara, Ustavni Sud i SIPA jedini imaju značajne ovlasti i rado vidim kad koriste svoje ovlasti i kad su u akciji. Ipak sve je to jako tanko, vrlo labava je veza između FBiH i RS. Kako izmjeriti jačinu te veze? Pa dovoljno je vidjeti s koliko novca država raspolaže da se vidi kolike su joj ovlasti i moć: Proračun države BiH je 40 puta manji od proračuna Hrvatske (30 milijardi maraka RH, 0.75 milijardi maraka BiH). Nije to toliko do GDP-a, nego do jačina nadležnosti. Proračun BiH je manji od prihoda Elektroprivrede BiH (država BiH 750 milijuna, EP BiH 926 milijuna!). O toliko labavoj uniji se radi. Tanko poput paučine. Na život prosječnog stanovnika Federacije, najviše utječe kanton, zatim Federacija, zatim općina i na tek četvrtom mjestu država. Evo ovaj tjedan koliko puta ćeš osjetit utjecaj države? Brani te policija kantona/RS. Račun za struju i telefon plaćaš jednom od 3 entitetska operatera. Obrazovanje djeteta ti organizira kanton. Kad odeš kod doktora to ti je kanton/entitet. Dozvolu za gradnju kuće od općine. Jedino gdje ćeš u slijedećih 7 dana osjetiti državu je ako te SIPA uhapsi. Znači utjecaj države uglavnom osjete političari i oni koji rade u državnim institucijama. Zato objektivno i govorim da se BiH raspala 1993. i danas se BiH svodi na postojanje par zajedničkih institucija (SIPA, Ustavni Sud, Predsjedništvo..) koje su Srbi i Hrvati poklopili i tih institucija se radikalni Bošnjaci najviše boje! Zato ja osobno nemam ništa protiv BiH koja je u pravim rukama i u kojoj imamo 1/3 vlasti. Dapače veliki sam fan takve BiH i uopće ne bih htio da se takva BiH raspadne. Ja osobno bih radije vidio jaču BiH nego Federaciju, te ukinuo Federaciju kao suvišan nivo vlasti, mada ni Federacija u kojoj 60% ovlasti pripada autonomnim kantonima (kao što je sada slučaj) a 40% ovlasti federalnoj razini, nije uopće loša ukoliko se s ovih 40% ne može odlučivati bez Hrvata (tzv. institucionalna ravnopravnost). Znači 60% imamo skroz svoje, a o ostalih 40% vi ne možete bez nas, niti mi bez vas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 08:39 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8960 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
NIje ovo baš prava tema, ali ne mogu naći onu temu o identitetu bošnjaka. http://hrcak.srce.hr/index.php?show=cla ... zik=192111evo jedan zgodan članak o tome (Tro)jedan narod. Bošnjaci, Muslimani i Hrvati muslimani u Hrvatskoj u popisima stanovništva 2001. i 2011. godine Nenad Pokos ; Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb Zlatko Hasanbegović ; Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb za,molio bih administraciju da prebaci u odgovarajuću temu.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 10:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani su sa svojih 24% očistili oko pola milijuna kršćana. Rezultat toga je smanjenje gustoće naseljenosti svih općina i gradova u Trokutu, te povećanje gustoće naseljenosti mnogih rubnih dijelova BiH (Bijeljina, dolina Neretve, Banja Luka itd). Manje od 24%, previše im daješ. Inače, da. I ovaj popis će to dobro pokazati. Tko je čistio i koliko je čistio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 11:39 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6191 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Graničar Jozo je napisao/la: NIje ovo baš prava tema, ali ne mogu naći onu temu o identitetu bošnjaka. http://hrcak.srce.hr/index.php?show=cla ... zik=192111evo jedan zgodan članak o tome (Tro)jedan narod. Bošnjaci, Muslimani i Hrvati muslimani u Hrvatskoj u popisima stanovništva 2001. i 2011. godine Nenad Pokos ; Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb Zlatko Hasanbegović ; Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb @ Graničar JozoPuno ti hvala na ovom izuzetno zanimljivom članku. Popis 1991. u RHMuslimani = 43 469 Hrvati (muslimani) = 4254 Udio Hrvata muslimana u korpusu BH muslimana u RH = 8.91%Popis 2001. u RHBošnjaci = 20 755 Muslimani = 19 677 Hrvati (muslimani) = 6848 Udio Hrvata muslimana u korpusu BH muslimana u RH = 14.49%Popis 2011. u RHBošnjaci = 31 479 Muslimani = 7558 Hrvati (muslimani) = 9647 Udio Hrvata muslimana u korpusu BH muslimana u RH = 19.82%Zanimljivo, Hrvatska je s politikom usmjerenom protiv asimilacije BH muslimana u Hrvate u 20 godina podigla udio asimiliranih u Hrvate s 8.91% na 19.82% tj. više ga nego udvostručila. Što bi tek bilo da vodi asimilacijsku politiku? Udio dobne skupine 0-19 u tri navedene grupe prema popisu 2011. Bošnjaci = 16.6% Muslimani = 14.6% Hrvati (muslimani) = 19.1% Dakle, najvitalniji su Hrvati (muslimani).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 11:45 |
|
|
|
Pravilo je jednostavno: svi muslimani koji kajkaju se izjašnjavaju kao Hrvati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 12:16 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Još sa ovakvom zaštitom manjina u RH gdje su svi zaštićeni kao lički medvjedi. No nije to nikakva novost, napisao sam da se to osobito primjeti u Zagrebu i Dalmaciji, u prvom kao velikoj sredini, a u Dalmaciji kao mjestu gdje su Bošnjaci zbilja rijetkost - u prvoj generaciji su Bošnjaci - u drugoj ili trećoj Hrvati, paralelno s tim ide i prijelaz na "vjeru pradjedova" 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 12:56 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Još sa ovakvom zaštitom manjina u RH gdje su svi zaštićeni kao lički medvjedi. No nije to nikakva novost, napisao sam da se to osobito primjeti u Zagrebu i Dalmaciji, u prvom kao velikoj sredini, a u Dalmaciji kao mjestu gdje su Bošnjaci zbilja rijetkost - u prvoj generaciji su Bošnjaci - u drugoj ili trećoj Hrvati, paralelno s tim ide i prijelaz na "vjeru pradjedova" U članku je na str. 439 istaknuta upravo Zadarska županija kao ona s najboljim asimilacijskim napretkom (najvećim relativnim porastom) 2001.-2011. u cijeloj RH, ispred Zagreba i kajkavskih županija. Tribute to ZD93.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 pro 2014, 13:32 |
|
|
Pravi primjer kulturne supremacije i meke sile. Nikakvog nasilja, al nisi valjda muslić frende. Više vrijedi to muslić od svih uvreda koje možeš smislit. Inače zanimljivo je da je nacionalizam na ovim prostorima dosta progresivan. Ako odabereš biti Hrvat, onda si Hrvat. Bez obzira na podrijetlo. Baš u tim najviše nacionalno nabrijanim grupacijama ima puno manjinaca koji se odlučuju prihvatiti većinski obrazac. Od navijača gdje ima puno Slovenaca, muslića, cigića... A sve Hrvati. I tako je Nijaz postao Nino. Ipak ništa ne može biti jače od Srbeka uspješno asimiliranih u ustaše. Can't beat that.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 49 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|