|
|
Stranica: 990/3569.
|
[ 89210 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 07:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76749 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Jablanica 82 prvašića. U Jablanici je popisano 2013. godine 9045 Muslimana. To daje natalitet od 9 promila. Sada ih sigurno nema preko 8500. U ovoj općini je prema popisu 7.2% Hrvata. To ovu općinu čini defacto miješanom općinom. Ova općina će ubrzo postati zanimljiva, jer ima jako malo stanovnika i ne vjerujem da će dugoročno zadržati preko 4000. 50% općine Jablanica je držao HVO.(karta ispod) Istočna (hrvatska) Jablanica: Zgrada s 5 katova: Pogled s terase: Skijaški lift:
Privitak/ci: |
Bošnjačko-hrvatski_sukob_u_Hercegovini.png [ 55.69 KiB | Pogledano 3417 put/a. ]
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 07:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25789 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Lijepo je vidjeti pozitivne vijesti iz najveceg hrvatskog grada izvan RH. Razlika ce u buducnosti postajati samo veca u nasu korist, to je jasno.
Mislim da se Alija u grobu vrti.
mozda. ali cete izgubiti sve ostalo. lazno ste se popisali, ima vas ispod 10 %, a vi vrlo dobro znate sta to znaci. Kad Mujage vrište zbog lažnog popisivanja... LoL. Licemjerni nad licemjerima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 07:42 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: Citat: Lijepo je vidjeti pozitivne vijesti iz najveceg hrvatskog grada izvan RH. Razlika ce u buducnosti postajati samo veca u nasu korist, to je jasno.
mozda. ali cete izgubiti sve ostalo. lazno ste se popisali, ima vas ispod 10 %, a vi vrlo dobro znate sta to znaci. Pusti snovi. Ima nas 15% kakve god brojke vi lazirali. Sto se tice gubitaka - mi mozemo samo Srednju Bosnu izgubit kao najgora varijanta. Vasa najgora i ujedno najrealnija varijanta je Trokut od 600-700.000 stanovnika pod dominacijom islamskog jihada, pardon SDA. Nudite se cas Hrvatima cas Srbima, ni jedni ni drugi nece ni cut, Turci vas (ko i dosad) tapsaju po ramenima samo. Mostar vam inozemstvo kao i brda oko Sarajeva, u Banja Luku se ide vadit viza za Rusiju jer Moskva nema namjeru drzat ambasadu u zemlji od 700.000 stanovnika.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 07:45 |
|
|
Opcina Jablanica se treba podijeliti na opcinu Blidinje (HR) i opcinu Jablanica (MUSL). Ta ponuda je sada na stolu, druga varijanta je ko sto dedo Misic kaze "mi cemo svoj pos'o"
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 08:04 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
PCM je napisao/la: Opcina Jablanica se treba podijeliti na opcinu Blidinje (HR) i opcinu Jablanica (MUSL). Ta ponuda je sada na stolu, druga varijanta je ko sto dedo Misic kaze "mi cemo svoj pos'o" Ako pri razgraničenju oni budu tražili dio općine Rama koji su drzali u ratu mi tražiti naš dio općine Jablanica
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 08:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76749 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mostar je na popisu 1910. godine bio drugi najveći grad u BiH. Ali je bio za Hrvate po značaju iza Sarajeva, i u rangu s Banja Lukom i Tuzlom. Približni vjerski sastav tri najveća grada: Sarajevo: muhamedanci 35% katolici 33% pravoslavci 18% jevreji 14% Mostar: muhamedanci 45% pravoslavci 27% katolici 25% jevreji 2% Banja Luka: muhamedanci 47% katolici 25% pravoslavci 25% jevreji 2% Naravno ne zaboraviti da su sva tri grada bila oko 5 puta manja nego danas, i sela su imala daleko veći značaj nego danas.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 09:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60073 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Ako uzmemo da u Mostaru obično po BPP ima manje djece na drugom upisnom roku nego na prvom (duduova informacija), a sada ih je 404, možemo očekivati oko 395 po BBP kad sve završi. Od toga je oko 15 Roma iz romskog kvarta u istočnom dijelu grada. Citat: Grad Mostar i nevladine organizacije s područja Mostara već duži niz godina rade na ovom problemu i možemo reći da se u proteklih pet godina značajno smanjio broj adekvatno razvijene romske djece upisane u ustanove za djecu s poteškoćama u razvoju. Recimo i da je tokom projekta 'Obrazovanje za sve' za 2016/17. školsku godinu u prvi razred osnovne škole upisano 19 učenika romske populacije u dobi za polazak u školu i prilikom testiranja za upis nisu primijećeni zaostaci koji bi spriječili upis", kaže Šehić. https://www.diskriminacija.ba/teme/romska-djeca-se-više-ne-ispisuju-iz-škola-u-mostaru To daje 380 bošnjačkih prvašića. Vidjeli smo isto tako da je u velikoj hrvatskoj gradskoj školi od 52 prvašića 0 Muslimana, što nam daje trenutnu procjenu od 0 Muslimana upisanih po HPP. Na istočnoj strani je sigurno i bar 5 Srba, dakle sve skupa realno oko 375 bošnjačkih prvašića u Mostaru. Mislim da su dosad procjene za ovu godinu fejk jer ispada da Mostar neće imati ni 950 prvašića, a nikad nije imao tako malo rođenih, ni prvašića, a na jesen ćemo svakako znati pravo stanje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 09:08 |
|
|
mozda. ali cete izgubiti sve ostalo. lazno ste se popisali, ima vas ispod 10 %, a vi vrlo dobro znate sta to znaci. I Bošnjaci su se lažno popisali tako da dođe na isto.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 09:26 |
|
|
Ove godine ćemo imati 13% udjela među prvašićima u BIH, možda i malo više ovisno koliko Bošnjaci ljosnu u odnosu na lani.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 10:02 |
|
|
Nadam se da je ovo naše dno i da je sad red na bošnjake i srbe što bi nas onda diglo na 15-16 %
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 10:02 |
|
|
Nadam se da je ovo naše dno i da je sad red na bošnjake i srbe što bi nas onda diglo na 15-16 %
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 10:16 |
|
|
Neznam za ostatak Hrvatskih krajeva al u zapadnoj hercegovini se vracaju iz Njemacke te idu radit na obalu za 6-8 eura satnice i placen stan što dođe na isto ako ne i bolje nego gore Osobno poznajem njih 8 da su to uradili... Mislim da Hrvati mogu ici samo prema gore, jer nize od ovog je prosto nemoguce...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 10:32 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Stan'te ustase, nedamo sto je nase! Gdje ste se zaletili?
Podstanari ste Federacije i vrijeme je da se pomirite s tom sudbinom!
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 10:40 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Stan'te ustase, nedamo sto je nase! Gdje ste se zaletili?
Podstanari ste Federacije i vrijeme je da se pomirite s tom sudbinom! FBIH naša prćija, dobro si to zapamti. Sve je naše i Bilino polje, i Zenica ako bude volje.
|
|
Vrh |
|
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 12:33 |
|
|
2 stvari su nas od rata koštale za ovakvu demografsku situaciju. To je prvenstveno otvorena granica i hrvatski putovnica, a drugo ustavni status gdje Bošnjaci sa ološem Hinjkom politički dirigiraju. Rješenje za prvi problem je na vidiku 01.01.2020. godine kada će Bošnjacima biti otvorene granice. A i drugo je jer Hinjko sve manje ima ovlasti i hrabrosti za korištenje bonskih privilegija
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 12:36 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: 2 stvari su nas od rata koštale za ovakvu demografsku situaciju. To je prvenstveno otvorena granica i hrvatski putovnica, a drugo ustavni status gdje Bošnjaci sa ološem Hinjkom politički dirigiraju. Rješenje za prvi problem je na vidiku 01.01.2020. godine kada će Bošnjacima biti otvorene granice. A i drugo je jer Hinjko sve manje ima ovlasti i hrabrosti za korištenje bonskih privilegija Ja yebo te, tada cemo otici svi a vec sutradan vi preuzimate FBiH, a Srbi se otcjepljuju i svi ce zivjeti sretno za sva vremena. Citas li ti sebe i kakve gluposti pises? Zar je moguce biti tako debilan...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 12:41 |
|
|
Imam dojam da će se iduća nova godina vrlo veselo proslavit u Banja Luci i Mostaru dok u Sarajstanu odbrojava Doomsday clock . Tik tak...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 12:43 |
|
|
Citat: U Bosni i Hercegovini tokom 2018. godine registrirano je 28.555 živorođene djece što u odnosu na 2017. godinu pokazuje pad broja živorođenih za 2,07 posto, na osnovu podataka Agencije za statistiku BiH.
Prošle godine je umrlo 36.305 lica, što u odnosu na 2017. godinu pokazuje pad broja umrlih za 0,09 posto. Prirodni priraštaj prošle godine bio je negativan za 7.750, a godinu ranije za 7.178.
Tokom 2018. godine u Bosni i Hercegovini sklopljena su 19.063 braka, što u odnosu na 2017. godinu pokazuje povećanje za 0,08 posto.
Tokom 2018. godine razvedeno je 2.385 brakova, što predstavlja povećanje od 21,62 posto u odnosu na 2017. godine.
Iza rata su sami Bošnjaci imali 30 tisuća rođenih.
|
|
Vrh |
|
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 12:55 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Stjepan Radić je napisao/la: 2 stvari su nas od rata koštale za ovakvu demografsku situaciju. To je prvenstveno otvorena granica i hrvatski putovnica, a drugo ustavni status gdje Bošnjaci sa ološem Hinjkom politički dirigiraju. Rješenje za prvi problem je na vidiku 01.01.2020. godine kada će Bošnjacima biti otvorene granice. A i drugo je jer Hinjko sve manje ima ovlasti i hrabrosti za korištenje bonskih privilegija Ja yebo te, tada cemo otici svi a vec sutradan vi preuzimate FBiH, a Srbi se otcjepljuju i svi ce zivjeti sretno za sva vremena. Citas li ti sebe i kakve gluposti pises? Zar je moguce biti tako debilan... Ti se očito jedan jako glup čoek pa u nedostatku konverzije ideš za lupanjem gluposti. U Hercegovini živim i znam situaciju debilčino. Nane vam rade poslove u Mostaru koje ni Romi ne žele. U građevinskoj struci fizikalca Hrvata ne možeš naći ni povećalom, dok Bošnjaci rade za 700 KM dan-noć. Oni će ti ostati, jel tako? Mislim, ne znam šta sa tobom uopće imam raspravljati. Javi se i meni obrati 01.01.2021 pa ćemo vidjet statističke podatke. A z ovo drugo više nema suglasnosti za imenovanje novog VP. Držite Hinjka na životu kao što je Rockefeller produživao. Inače će biti što se mi i Srbi dogovorimo. Mislim da ti je to jasno
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 13:04 |
|
|
Svaki dan smo jedan dan bliže 1.1.2020., i svaki dan je Inzko jedan dan stariji.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 13:07 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Ja yebo te, tada cemo otici svi a vec sutradan vi preuzimate FBiH, a Srbi se otcjepljuju i svi ce zivjeti sretno za sva vremena. Citas li ti sebe i kakve gluposti pises? Zar je moguce biti tako debilan... Ti se očito jedan jako glup čoek pa u nedostatku konverzije ideš za lupanjem gluposti. U Hercegovini živim i znam situaciju debilčino. Nane vam rade poslove u Mostaru koje ni Romi ne žele. U građevinskoj struci fizikalca Hrvata ne možeš naći ni povećalom, dok Bošnjaci rade za 700 KM dan-noć. Oni će ti ostati, jel tako? Mislim, ne znam šta sa tobom uopće imam raspravljati. Javi se i meni obrati 01.01.2021 pa ćemo vidjet statističke podatke. A z ovo drugo više nema suglasnosti za imenovanje novog VP. Držite Hinjka na životu kao što je Rockefeller produživao. Inače će biti što se mi i Srbi dogovorimo. Mislim da ti je to jasno Ma ja, biti ce se kako Srbi i Hrvati dogovore. Dogovoriste ste se i 90-ih pa zavrsiste kao cijena koju je hrvatska platila za cjelovitu nacionalnu drzavu bez srpskog faktora. Pustise vas braca niz vodu i zbog njih ste podstanari u FBiH danas. I ostati ce te. Samo naprijed, podrzavam vas dogovor i takav vas pristup.
|
|
Vrh |
|
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 13:33 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Stjepan Radić je napisao/la: Ti se očito jedan jako glup čoek pa u nedostatku konverzije ideš za lupanjem gluposti. U Hercegovini živim i znam situaciju debilčino. Nane vam rade poslove u Mostaru koje ni Romi ne žele. U građevinskoj struci fizikalca Hrvata ne možeš naći ni povećalom, dok Bošnjaci rade za 700 KM dan-noć. Oni će ti ostati, jel tako? Mislim, ne znam šta sa tobom uopće imam raspravljati. Javi se i meni obrati 01.01.2021 pa ćemo vidjet statističke podatke. A z ovo drugo više nema suglasnosti za imenovanje novog VP. Držite Hinjka na životu kao što je Rockefeller produživao. Inače će biti što se mi i Srbi dogovorimo. Mislim da ti je to jasno Ma ja, biti ce se kako Srbi i Hrvati dogovore. Dogovoriste ste se i 90-ih pa zavrsiste kao cijena koju je hrvatska platila za cjelovitu nacionalnu drzavu bez srpskog faktora. Pustise vas braca niz vodu i zbog njih ste podstanari u FBiH danas. I ostati ce te. Samo naprijed, podrzavam vas dogovor i takav vas pristup. Slažem se ali samo u jednom. Za cjelovitu Hrvatsku je plaćena cijena u vidu RS-a i ništa drugo. Zar misliš ti da ste neki vi faktor bili 91. Niste ni danas a kamoli tada. Osnovno sredstvo naoružanja vam je bila praćka kratkog dometa. Da vas Hrvati nisu naoružali danas bi svi bili stanovnici Skandinavije. I fino krasno dok niste skontali da bi naoružani malo mogli promijeniti priču i iz onog "ovo nije naš rat" izvući korist, jel tako licemjeri. Ali se brinite da se povijest ne ponovi........ Jer nema tada hrvatske obale i besplatnog smještaja, hrvatske puške i granate i koridora do Zagreba, nema Gotovine da oslobodi Bihać, nema muđahedina. Ostade samo praćka, allahu Akbar i tipkovnica iz Skandinavije. Pamet u glavu momak. A politiku prepusti Srbima i Hrvatima.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 13:55 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Ma ja, biti ce se kako Srbi i Hrvati dogovore. Dogovoriste ste se i 90-ih pa zavrsiste kao cijena koju je hrvatska platila za cjelovitu nacionalnu drzavu bez srpskog faktora. Pustise vas braca niz vodu i zbog njih ste podstanari u FBiH danas. I ostati ce te. Samo naprijed, podrzavam vas dogovor i takav vas pristup. Slažem se ali samo u jednom. Za cjelovitu Hrvatsku je plaćena cijena u vidu RS-a i ništa drugo. Zar misliš ti da ste neki vi faktor bili 91. Niste ni danas a kamoli tada. Osnovno sredstvo naoružanja vam je bila praćka kratkog dometa. Da vas Hrvati nisu naoružali danas bi svi bili stanovnici Skandinavije. I fino krasno dok niste skontali da bi naoružani malo mogli promijeniti priču i iz onog "ovo nije naš rat" izvući korist, jel tako licemjeri. Ali se brinite da se povijest ne ponovi........ Jer nema tada hrvatske obale i besplatnog smještaja, hrvatske puške i granate i koridora do Zagreba, nema Gotovine da oslobodi Bihać, nema muđahedina. Ostade samo praćka, allahu Akbar i tipkovnica iz Skandinavije. Pamet u glavu momak. A politiku prepusti Srbima i Hrvatima. Joj suplje. Pa arapsko-tursko-iranskim oruzjem namjenenom nama je odbranjena danasnja Hrvatska. Proslijedivanje ostataka, mrvica, nama, nije nikakvo "naoruzavanje". Izbjeglice ste primili tek i samo zbog toga sto je islamski svijet masno platio. Niko nije glup pa da pomisli da ste vi to iz papistickog milosrda uradili. A danas Muslimane i islam ne vadite iz usta. Osjecaj za sramotu i stid nemate jer ste hinjavi latini. Drugo, sto se tice suplje o hrvatskom oslobodenju Bihaca, pa hvo kada je napustio polozaj, cetnici su usetali do bolnice u gradu. Ka'e Hrvati spasili Bihac i Krajinu, a ne 5 korpus koji je 4 godine vezao na sebe i vojske tzv. Rsk i tzv. Rs, tako stvaravsi preduslove za hv i olaksavavsi sprovodenje oluje tokom same akcije i akcija na kraju rata. Toliko o tim bojovnicima koji su inace tokom rata suradivali s Srbima, nafta njima, oruzje vama. Pozirali u cvikama i krunicama, nesto malo puskaranja s Srbima jedino na Kupresu i Posavini. Ostalo nula. Trgovina s Srbima i pljackanje konvoja, time ste se bavili izmedu Kupresa/Posavine 92-e i akcija na kraju 94 i 95. Zato i spusiste sjevernu i srednju i Hercegovinu i srednju Bosnu, zato sto Bosnjaci ustase na vrijeme i stadose tzv. hercegbosanskoj zmiji na glavu. Ovo nije nas rat je Alija izgovorio u kontekstu apela mladim Bosnjacima da se ne odazivaju na pozive za mobilizaciju u tadasnju JNA, to sto ste vi izvadili to iz konteksta je klasicni latinski poganluk i pokvarenost. Mudzahedine je propustio tudman. Koji vas na kraju pusti niz vodu. Njemu racune saljite sto ste danas podstanari u bosnjackoj FBiH.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 14:01 |
|
|
Oće li vlada te bošnjačke Federacije? Koga ćete izabrati sebi za Predsjednika Federacije? Koliko ćete ministara dobiti? Kad ćete si donijeti zakon o kladionicama? Kad ćete napraviti rezervni sastav policije Federacije? Kad će priznanje bosanskog jezika i otvorenje škola na bosanskom van Sarajeva, Tuzle i Zenice? U čitavoj Federaciji osim ta tri grada ako ćeš upisati dijete u školu, učit će da je Armija agresor a Alija poludjeli islamist. Može učiti francuski, španjolski, ali ne i bošnjački/bosanski.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 svi 2019, 14:11 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Joj suplje. Pa arapsko-tursko-iranskim oruzjem namjenenom nama je odbranjena danasnja Hrvatska. Proslijedivanje ostataka, mrvica, nama, nije nikakvo "naoruzavanje". Izbjeglice ste primili tek i samo zbog toga sto je islamski svijet masno platio. Niko nije glup pa da pomisli da ste vi to iz papistickog milosrda uradili. A danas Muslimane i islam ne vadite iz usta. Osjecaj za sramotu i stid nemate jer ste hinjavi latini.
Drugo, sto se tice suplje o hrvatskom oslobodenju Bihaca, pa hvo kada je napustio polozaj, cetnici su usetali do bolnice u gradu. Ka'e Hrvati spasili Bihac i Krajinu, a ne 5 korpus koji je 4 godine vezao na sebe i vojske tzv. Rsk i tzv. Rs, tako stvaravsi preduslove za hv i olaksavavsi sprovodenje oluje tokom same akcije i akcija na kraju rata.
Toliko o tim bojovnicima koji su inace tokom rata suradivali s Srbima, nafta njima, oruzje vama. Pozirali u cvikama i krunicama, nesto malo puskaranja s Srbima jedino na Kupresu i Posavini. Ostalo nula. Trgovina s Srbima i pljackanje konvoja, time ste se bavili izmedu Kupresa/Posavine 92-e i akcija na kraju 94 i 95. Zato i spusiste sjevernu i srednju i Hercegovinu i srednju Bosnu, zato sto Bosnjaci ustase na vrijeme i stadose tzv. hercegbosanskoj zmiji na glavu.
Ovo nije nas rat je Alija izgovorio u kontekstu apela mladim Bosnjacima da se ne odazivaju na pozive za mobilizaciju u tadasnju JNA, to sto ste vi izvadili to iz konteksta je klasicni latinski poganluk i pokvarenost. Mudzahedine je propustio tudman. Koji vas na kraju pusti niz vodu. Njemu racune saljite sto ste danas podstanari u bosnjackoj FBiH.
Bihaćka enklava je pomogla Hrvatskoj što je vezala dobar dio srpskih snaga za sebe, a mi smo vam vratili kad smo vas spasili srebreničke sudbine. Usluga za uslugu. Vi ste se sami nametnili kao glavni neprijatelj kad ste nas podmuklo napali i okrenili nam leđa. Šta smo trebali propuštat konvoje i dijelit vam oružje dok nas pokušavate s tim istim oružjem protjerat?! Za hrvatsko-srpsku suradnju ste zaslužni sami i stvarno je čudno što vam to još nije jasno.U svakom ratu ima suradnji zaraćenih strana ukoliko im je to korisno stoga tu ne vidim ništa čudno. Mogli ste i nama i sebi olakšat život i ne započinjat drugi sukob. Odabrali ste batinu umjesto mrkve sad je došlo vrijeme naplate tog izbora.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|