|
|
Stranica: 56/76.
|
[ 1887 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Karabaja
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:11 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 10866 Lokacija: Global South
|
Svarog je napisao/la: Znate šta ... možemo se mi ovdje ''nadyebavati'' koliko hoćemo , ali ako se realno sagleda , ovo danas je otužni debakl ( kako za Muslimane, tako i za ''predlagače'' rezolucije ) Iz aviona se vidi da UN definitivno trče poslednji krug . PS. Toliki debakl, da apsolutno ne postoji razlog za neke naše ishitrene reakcije . Polako i strpljivo , najgore je prošlo . Vrijeme radi za nas .. Jel te sram sto je tvoja vlast, par godina poslije rata prekopavala masovne grobnice i krila kosti? Jel to po srpski?
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: saskia je napisao/la: Sreća odvojišmo se Faca mu se rastopila poput putera  Slabo poznajte Vučka. On ovo sve trenira kad je na wc-u. 
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:14 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Pitanje za forumaše Muslimane-Bošnjake, znači sad kad je sve ovo gotovo jeste li za da sva tri naroda zajedno sa konsezusom na državnoj razini donesemo rezoluciju i službeno prizanje armenskog genocida, da se više ne ponovi? @karabaja, @sarajkadjevojka???
|
|
Vrh |
|
 |
fravitaizkotora
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:14 |
|
|
novem je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ovo da nije proslo, za maksimalno pet godina, Srbi bi krenuli osporavati svoju ulogu u ratovima devedesetih na EX YU prostorima.
U to nemoj sumnjati. Ova rezolzcija cementira njihovu agresorsku ulogu i krivnju. Koliko god se rezolucija u samom tekstu ublazila, cinjenice je da je politicki vrh Srbije danas plakao i molio clanice da ovo ne prodje.
Uloga Srbije bitna je i vama i nama. Vukovar = Srebrenica! Uvjek!
Ne možemo se izjednačavati. Mi smo Srbiju porazili, vi ne. Zato ste danas ovo dobili. Ako ste vi zaboravni pa vam treba ovaj "cement", to je vaša stvar. Mi imamo 5.8. i znamo što je bilo. Ne treba nam podsjećanje.  Kada su to Srbija i Hrvatska bili u ratu? Verovatno si pomesao sa RSK.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:18 |
|
|
fravitaizkotora je napisao/la: novem je napisao/la: Ne možemo se izjednačavati. Mi smo Srbiju porazili, vi ne. Zato ste danas ovo dobili. Ako ste vi zaboravni pa vam treba ovaj "cement", to je vaša stvar. Mi imamo 5.8. i znamo što je bilo. Ne treba nam podsjećanje.  Kada su to Srbija i Hrvatska bili u ratu? Verovatno si pomesao sa RSK. I sa RSK, i sa RS, i sa JNA i sa SR i sa Crnom Gorom se ovisno o lokalitetu ratovalo.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:20 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 10866 Lokacija: Global South
|
neretvanin je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Pitanje za forumaše Muslimane-Bošnjake, znači sad kad je sve ovo gotovo jeste li za da sva tri naroda zajedno sa konsezusom na državnoj razini donesemo rezoluciju i službeno prizanje armenskog genocida, da se više ne ponovi? @karabaja, @sarajkadjevojka??? Ne odgovaram na provokacije.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Korda
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:24 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam pravni ekspert. No treba iskoristiti ovu trebutnu ranjivost Srbije. I raditi dodatno pritisak. Pamet razvlaciti natenane. Fatima, ranjivi smo oko prepona, tu možeš da nas pritisneš. Kad završiš smjenu u bečkoj kafani. 
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:25 |
|
|
fravitaizkotora je napisao/la: novem je napisao/la: Ne možemo se izjednačavati. Mi smo Srbiju porazili, vi ne. Zato ste danas ovo dobili. Ako ste vi zaboravni pa vam treba ovaj "cement", to je vaša stvar. Mi imamo 5.8. i znamo što je bilo. Ne treba nam podsjećanje.  Kada su to Srbija i Hrvatska bili u ratu? Verovatno si pomesao sa RSK. U Daytonu se Milošević odriče istočne Slavonije i potvrđuje Erdutski sporazum, time indirektno priznaje da je Srbija sudjelovala u ratu u Hrvatskoj. Za sve ostalo imaš ovdje podforum rata 1991.-1995. ili wikipediju. I bez svih pojedniačnih događanja, samim tim da Srbija nije ostvarila svoj vojni cilj u HR, je poražena.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:28 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 22:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
HRT: diplomatska pobjeda Srbije.
I ja to kažem, jako mali broj Za, još kad shvatiš da protivnik nije neka svjetska sila,već Srbija.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:30 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17611 Lokacija: Drina je na granici!
|
fravitaizkotora je napisao/la: novem je napisao/la: Ne možemo se izjednačavati. Mi smo Srbiju porazili, vi ne. Zato ste danas ovo dobili. Ako ste vi zaboravni pa vam treba ovaj "cement", to je vaša stvar. Mi imamo 5.8. i znamo što je bilo. Ne treba nam podsjećanje.  Kada su to Srbija i Hrvatska bili u ratu? Verovatno si pomesao sa RSK. Onda kada je vojska iz vojarni u Srbiji išla pljačkati i ubijati po Hrvatskoj, kada su avioni sa Batajnice, Sombora, južne Srbije išli ubijati tuđu djecu po Hrvatskoj, kada su brodovi iz pravca Novog Sada došli tući Hrvate uz Dunav, kada su zarobljenici vođeni u Beograd, Niš itd na mučenje i ubijanje...
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:47 |
|
|
Karabaja je napisao/la: neretvanin je napisao/la: @karabaja, @sarajkadjevojka??? Ne odgovaram na provokacije. Jeli bio genocid nad Armencima?
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 22:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la: A sad da ja tebi kazem, omrzena si, svejedno sta napisala. Kakvi Vukovari, kakvi bakraci.
Ja sam odrasla u HR kuci. Meni je druga majka Hrvatica. Otac drugi Slavonac. Na osnovu par budala na forumu nikad ne bi rekla da me svi Hrvati mrze. Plus mi je i pola porodice s majcine strane katolicko. Cudno je da i ti Podrinjac Imas bilo kakvih prijepora s Hrvatima. Obzirom sta se desavalo vam sve od Srba. A da su ti Srbi blizi. Je li to neki stokholmski sindrom? Pa kad znas da te ne mrze svi Hrvati, otkud tako pouzdano znas da te mrze svi Srbi? Nemam "prijepora s Hrvatima", vec ti pokusavam ukazati na greske u koracima koje pravis jer ishitreno donosi pausalne zakljucke. Pa mozda takodjer na osnovu rasprava s "par forumskih budala". Ali inace, sto se foruma tice, ne mislim da je on ili bilo koji drugi reprezentativan u smislu da tacno oslikava stanje u narodu, ali je takoreci jedna vrsta toplomjera iz guzice hrvatskog naroda. Radikalniji od prosjeka ali se moze reci da kad je ovde atmosfera usijana do daske, znaj da se u prosjeku zagrijao i kolektiv u odredjenom obimu.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:18 |
|
|
Sarajka je dobro primjetila da su najžešći protiv Hrvata iz reda Bošnjaka baš ovi iz Istočne Bosne i Sandžaka, koji ni nemaju doticaja s Hrvatima. Možda su ti islamizirani sa Sandžaka svjesni svojih srpskih korijena, jer osim islama nemaju ništa zajedničko sa Bosnom. Moje mišljenje je da je i cijelo Podrinje što je bilo muslimansko do 91' da su porijeklom iz Srbije ili islamizirani Srbi. Tu vidim poveznicu na žestinu protiv Hrvata, a još ih naivni Pavelić uključio u NDH (Sandžak) da ih spasi noža, što su im Hrvati skrivili, ajde znadni 
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:24 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Sarajka je dobro primjetila da su najžešći protiv Hrvata iz reda Bošnjaka baš ovi iz Istočne Bosne i Sandžaka, koji ni nemaju doticaja s Hrvatima. Možda su ti islamizirani sa Sandžaka svjesni svojih srpskih korijena, jer osim islama nemaju ništa zajedničko sa Bosnom. Moje mišljenje je da je i cijelo Podrinje što je bilo muslimansko do 91' da su porijeklom iz Srbije ili islamizirani Srbi. Tu vidim poveznicu na žestinu protiv Hrvata, a još ih naivni Pavelić uključio u NDH (Sandžak) da ih spasi noža, što su im Hrvati skrivili, ajde znadni  How yess no. Ja sam jedini ovde iz Podrinja. Po cemu sam ja to "zestok protiv Hrvata"? Posto ti Karabaja ne zeli odgovarati na provokacije.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:24 |
|
|
Kristijan je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Sve je ovo donekle slično Evroviziji. Četnovizija, četnosong Vučićvizija.  Sam sebi dao 12 bodova, dok su članice glasovale o rezoluciji.
|
|
Vrh |
|
 |
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:26 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Sarajka je dobro primjetila da su najžešći protiv Hrvata iz reda Bošnjaka baš ovi iz Istočne Bosne i Sandžaka, koji ni nemaju doticaja s Hrvatima. Možda su ti islamizirani sa Sandžaka svjesni svojih srpskih korijena, jer osim islama nemaju ništa zajedničko sa Bosnom. Moje mišljenje je da je i cijelo Podrinje što je bilo muslimansko do 91' da su porijeklom iz Srbije ili islamizirani Srbi. Tu vidim poveznicu na žestinu protiv Hrvata, a još ih naivni Pavelić uključio u NDH (Sandžak) da ih spasi noža, što su im Hrvati skrivili, ajde znadni  Stara je iz srednje Bosne, odgovorno tvrdim da pojma nemaš o čemu pričaš.
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:30 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
AustSarajka nije u vinklu prije svega zato što misli da netko ovdje nekog mrzi na forumu, šta kao svi je Hrvati ovdje mrze(LOL). Politički neprijatelji/suparnici ≠ osobna mržnja.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:33 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
Svi oni su na istom tragu ne treba ih dijeliti, sutra bi potpisali papir gdje bi stajalo prisilno sunećenje kjafira.
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:34 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 2162 Lokacija: Gora Romanija
|
Konakovic veceras potvrdio navode one Tromp,da ce BiH najvjerovatnije preko treće zemlje pokrenuti reviziju tuzbe protiv srbije.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
 |
ObrezaniDjecak
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:42 |
|
|
Hahhahaha svidja mi se ovo sve, sad je na redu Vucko i Srbija. Kakve kurac vakcine, gas, struja, pomoc itd... rokaj brate, razvuci im pamet onu njihovu 
|
|
Vrh |
|
 |
ObrezaniDjecak
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:43 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
ObrezaniDjecak
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:45 |
|
|
Al je Stevandic unistio Isaka i Turke na Face TV, sa sve osmehom 
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 23 svi 2024, 23:48 |
|
|
Patriota je napisao/la: Konakovic veceras potvrdio navode one Tromp,da ce BiH najvjerovatnije preko treće zemlje pokrenuti reviziju tuzbe protiv srbije. Nemojte Bakiru reći. 
|
|
Vrh |
|
 |
Haso
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 24 svi 2024, 02:32 |
|
|
Danas predstavnici naše države nisu ni govorili a imali su povoda i te kako da govore. To je dokaz da je rezolucija djelo Zapada a ne ovih naših demoraliziranih političara. Ipak, Bosna ima neke koristi od ovoga.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici Postano: 24 svi 2024, 06:22 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1130 of 2558 - 44.18%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|