|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 191 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:11 |
|
|
Treba smanjit administraciju a ne još gomilat. Na tako malo stanovnika, to je ogroman birokratski aparat. Tako kad bi Herceg Bosna pripojila se, kompletan jug preraspodijeliti na splitsku, zadarsku i mostarsku regiju.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:13 |
|
|
oak je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Postoji redoslijed, prvo referendum u RH pa onda pripojenje.
Ishod referenduma je jako upitan, na žalost.
Zanima me baš kako bi bilo u ZG, glavnom gradu.
Znači ishod referenduma bi vjerojatno bio upitan hoće li nas primiti ili neće, sve da se svi uvjeti poklope  i onda im nije jasno kako postoje ideje i ljudi koji smatraju da bi trebalo i malo drugačije razmišljati.  Ishod referenduma nebi bio upitan, drži se štutgarta samo.
_________________ Alahov rob
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:17 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Već sada naši dijelovi imaju razvijenu ekonomiju i industriju. Po brojnosti bi bila odma treća ili četvrta županija u Hrvatskoj i kao takva bi bila jako značajna, a i presudna bi bila što se tiče diktiranja vlasti što povlači za sobom i ostale pogodnosti i privilegije
Pa ne bi to ostala jedna županija. Islo bi se u prekrajanje cijelog juga. Prvo bi moralo proći prijelazno razdoblje prilagodbe, HB sustav i ekonomija se ne bi lako prilagodila na HR sustav. Uvozna i trgovačka grana u hb predstavlja bitan dio, to bi teško opstalo u HR. HR bi to prijelazno razdoblje morala financirati i poticati, ali to ne bi bio prevelik zalogaj za HR .
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:24 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2113 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Li Zongren je napisao/la: oak je napisao/la: Znači ishod referenduma bi vjerojatno bio upitan hoće li nas primiti ili neće, sve da se svi uvjeti poklope  i onda im nije jasno kako postoje ideje i ljudi koji smatraju da bi trebalo i malo drugačije razmišljati.  Ishod referenduma nebi bio upitan, drži se štutgarta samo. Evo baš razmišljam o trajnom povratku u svoju HB. Treba raditi na samostalnosti, kad može Andora, Lihtenštajn i slične mini državice mogla bi i ponosna HercegBosna 
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:27 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Treba smanjit administraciju a ne još gomilat. Na tako malo stanovnika, to je ogroman birokratski aparat. Tako kad bi Herceg Bosna pripojila se, kompletan jug preraspodijeliti na splitsku, zadarsku i mostarsku regiju. Jel misliš realno da bi dio FBiH ili cijela mogla postati dio Hrvatske? Koliko je to realno i kada bi se to moglo desiti?
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:27 |
|
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ishod referenduma nebi bio upitan, drži se štutgarta samo.
Evo baš razmišljam o trajnom povratku u svoju HB. Treba raditi na samostalnosti, kad može Andora, Lihtenštajn i slične mini državice mogla bi i ponosna HercegBosna  Muslimani su jasno naglasili da nema podjele bez rata, pa čak i oni pacifisti tako vele. Ukoliko mislite da se možete obraniti bez Hrvatske, mislim da onda i zaslužujete državu.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:28 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la:
Pa sad, kad bi Herceg Bosna postala djelom Hrvatske, onda su jako male šanse da bi Možemo i slične opcije ikad osvojile vlast u Hrvatskoj.
Sve se svodi na ekonomiju, je li bi Herceg Bosna postala pasivni kraj Hrvatske ili bi tek onda procvala.
Postoji redoslijed, prvo referendum u RH pa onda pripojenje. Ishod referenduma je jako upitan, na žalost. Zanima me baš kako bi bilo u ZG, glavnom gradu. Tri dana promocije na svim medijskim kanalima i imao bi jedno 60% za, ako bi medijska priprema trajala dva tjedna valjda 75%. To je realnost o prosječnoj hrvatskoj budali, koja guta sve što medijska močvara servira. Odličan primjer je guranje soroševog pseta tomaševića.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 42460 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Perun_Velež je napisao/la: Treba smanjit administraciju a ne još gomilat. Na tako malo stanovnika, to je ogroman birokratski aparat. Tako kad bi Herceg Bosna pripojila se, kompletan jug preraspodijeliti na splitsku, zadarsku i mostarsku regiju. HNŽ i ZHŽ imaju više stanovnika nego pola županija u RH. Jedino je HBŽ u rangu LSŽ.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:29 |
|
|
Noname01 je napisao/la: oak je napisao/la: Evo baš razmišljam o trajnom povratku u svoju HB. Treba raditi na samostalnosti, kad može Andora, Lihtenštajn i slične mini državice mogla bi i ponosna HercegBosna  Muslimani su jasno naglasili da nema podjele bez rata, pa čak i oni pacifisti tako vele. Ukoliko mislite da se možete obraniti bez Hrvatske, mislim da onda i zaslužujete državu. Sad kad bih vas želio do kraja ispizditi, napisao bih da možemo sa Srbijom  Ja sam svjestan da će to teško ići a isto tako će teško ići gutanje FBiH od strane Hrvatske. Nema jednostavnog rješenja. Tako da mislim da će ovako ostati još dugo.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:30 |
|
|
Noname01 je napisao/la: oak je napisao/la: Evo baš razmišljam o trajnom povratku u svoju HB. Treba raditi na samostalnosti, kad može Andora, Lihtenštajn i slične mini državice mogla bi i ponosna HercegBosna  Muslimani su jasno naglasili da nema podjele bez rata, pa čak i oni pacifisti tako vele. Ukoliko mislite da se možete obraniti bez Hrvatske, mislim da onda i zaslužujete državu. Tko god je tražio rat, na kraju ga je dobio. Mošnjaci odnosno babo nacije izmetbegović je tako tražio rat 1992, ishod svi znamo.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:33 |
|
|
oak je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Muslimani su jasno naglasili da nema podjele bez rata, pa čak i oni pacifisti tako vele. Ukoliko mislite da se možete obraniti bez Hrvatske, mislim da onda i zaslužujete državu.
Sad kad bih vas želio do kraja ispizditi, napisao bih da možemo sa Srbijom  Ti si komić i zato imaš takav refleks i prema HR i prema SRB. I nisi ti jedini ovdje, ti si tipičan primjerak.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:34 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 42460 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Realno je i Hrvatska premala, a vi mislite da su Luksemburg i Andora mogući na Balkanu. Na Balkanu što si manji to si veća meta.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:38 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: oak je napisao/la: Sad kad bih vas želio do kraja ispizditi, napisao bih da možemo sa Srbijom  Ti si komić i zato imaš takav refleks i prema HR i prema SRB. I nisi ti jedini ovdje, ti si tipičan primjerak. Ja ih većinom zayebajem.  i ja sam čovjek bez države, kao i svi koje znam tako razmišljaju. Prisilno smo u BiH bez svog entiteta u hrvatsku nisi dobrodošao i to je većina prihvatila. To što sanjamo o HB nije grijeh još uz to kad ih dosta uz upise dobije napadaj tlaka, dobro je. 
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:45 |
|
|
oak je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Treba smanjit administraciju a ne još gomilat. Na tako malo stanovnika, to je ogroman birokratski aparat. Tako kad bi Herceg Bosna pripojila se, kompletan jug preraspodijeliti na splitsku, zadarsku i mostarsku regiju. Jel misliš realno da bi dio FBiH ili cijela mogla postati dio Hrvatske? Koliko je to realno i kada bi se to moglo desiti? Iskreno, ako se takvo nešto ne dogodi kroz 10tak godina, mislim da više neće nikad, kao što nažalost mislim da su i ovako male šanse. Da bi se takvo što dogodilo, trebao bi jedan novi Milošević koji bi nas doslovno prisilio da se pokrenemo, jer nisu hrvatski i slovenski komunisti napustili zasjedanje kongresa iz dokonosti, već što ih je Milošević na to prisilio. Zato i kažem bolje vrabac u ruci, nego golub na grani. Ako se može što veći komad BiH pripojiti Hrvatskoj super, nemam ništa protiv, ali treba bit realan, veća autonomija u Federaciji ili BiH je trentno maksimum koji bi mogli očekivati i borit se za to, jer nemamo ni to.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:46 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8748 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
zaba1111 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Pa ne bi to ostala jedna županija. Islo bi se u prekrajanje cijelog juga.
Prvo bi moralo proći prijelazno razdoblje prilagodbe, HB sustav i ekonomija se ne bi lako prilagodila na HR sustav. Uvozna i trgovačka grana u hb predstavlja bitan dio, to bi teško opstalo u HR. HR bi to prijelazno razdoblje morala financirati i poticati, ali to ne bi bio prevelik zalogaj za HR . Sve šta je sada uvozno, može se transformirati u izvozno, špedicijsko, transportno. Ne prestaje prostor mijenjanjem granica. Ima tu dosta prostora za apsorpciju. Može se financirati određene nasade, stočarstvo itd. Naravno da to ne ide preko noći, ali ne vidim potrebu za financiranjem nečega neodrživog, a nije strateški bitno.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
shteva
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:47 |
|
|
horus je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Postoji redoslijed, prvo referendum u RH pa onda pripojenje.
Ishod referenduma je jako upitan, na žalost.
Zanima me baš kako bi bilo u ZG, glavnom gradu.
Tri dana promocije na svim medijskim kanalima i imao bi jedno 60% za, ako bi medijska priprema trajala dva tjedna valjda 75%. To je realnost o prosječnoj hrvatskoj budali, koja guta sve što medijska močvara servira. Odličan primjer je guranje soroševog pseta tomaševića. Nemojte da vas zavaraju komentari na indexu. Ovi koji u ZG mrze hercegovce u 100% slucajeva mrze i Hrvatsku. Ima ih puno ali nisu vecina.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 19:52 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: oak je napisao/la: Jel misliš realno da bi dio FBiH ili cijela mogla postati dio Hrvatske? Koliko je to realno i kada bi se to moglo desiti? Iskreno, ako se takvo nešto ne dogodi kroz 10tak godina, mislim da više neće nikad, kao što nažalost mislim da su i ovako male šanse. Da bi se takvo što dogodilo, trebao bi jedan novi Milošević koji bi nas doslovno prisilio da se pokrenemo, jer nisu hrvatski i slovenski komunisti napustili zasjedanje kongresa iz dokonosti, već što ih je Milošević na to prisilio. Zato i kažem bolje vrabac u ruci, nego golob na grani. Ako se može što veći komad BiH pripojiti Hrvatskoj super, nemam ništa protiv, ali treba bit realan, veća autonomija u Federaciji ili BiH je trentno maksimum koji bi mogli očekivati i borit se za to, jer nemamo ni to. Da, teško će to ići. Hrvatska je premala da bi samostalno nešto mogla napraviti. Ako se uhvati entitet unutar FBiH isto neloša opcija. Ako Hrvatska uzme cijelu ili dio FBiH isto dobra opcija, ali uz toliko Bošnjaka koji su protiv toga (mislim da bi radije Srbiji išli nego Hrvatskoj) isto će teško ići. Po meni najrealniji je status q. ili otcjepljenje Srpske dok sa FBiH je pitanje šta će biti. Moguće i nova bošnjačka država što bi bilo izuzetno nepovoljno po nas.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:00 |
|
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Ishod referenduma nebi bio upitan, drži se štutgarta samo.
Evo baš razmišljam o trajnom povratku u svoju HB. Treba raditi na samostalnosti, kad može Andora, Lihtenštajn i slične mini državice mogla bi i ponosna HercegBosna  Te države postoje jer im susjedi dopuštaju, ajde vidi oce li ti tebi Mujo ili Čedo dat da postojiš.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:03 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: oak je napisao/la: Evo baš razmišljam o trajnom povratku u svoju HB. Treba raditi na samostalnosti, kad može Andora, Lihtenštajn i slične mini državice mogla bi i ponosna HercegBosna  Te države postoje jer im susjedi dopuštaju, ajde vidi oce li ti tebi Mujo ili Čedo dat da postojiš. Pa evo do sada ste jedino vi iz Hrvatske protiv  bar na ovoj temi. Dok vam je 90ih valjala, zašto li  Hoćemo nastaviti chatati i dalje?
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:08 |
|
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Te države postoje jer im susjedi dopuštaju, ajde vidi oce li ti tebi Mujo ili Čedo dat da postojiš.
Pa evo do sada ste jedino vi iz Hrvatske protiv  bar na ovoj temi. Neka ti je sa srećom dijasporašu u građenju tvoje jedne jedine onda pa mi javi kako ide. Hercegbosna ne može sama sebi bit krajnji cilj kao nekakva država i točka.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:13 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: oak je napisao/la: Pa evo do sada ste jedino vi iz Hrvatske protiv  bar na ovoj temi. Neka ti je sa srećom dijasporašu u građenju tvoje jedne jedine onda pa mi javi kako ide. Hercegbosna ne može sama sebi bit krajnji cilj kao nekakva država i točka.  zašto si protiv? U čemu bi bio problem ? Pa i korak ka konačnom ujedinjenju ako bi došlo do toga mora otpočeti sa HB. Tako da napravimo prvo HB pa se dogovorimo 
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:14 |
|
|
Neka ti je sa srećom dijasporašu u građenju tvoje jedne jedine onda pa mi javi kako ide. Hercegbosna ne može sama sebi bit krajnji cilj kao nekakva država i točka.  zašto si protiv? U čemu bi bio problem ? Pa i korak ka konačnom ujedinjenju ako bi došlo do toga mora otpočeti sa HB. Tako da napravimo prvo HB pa se dogovorimo  HB ti jedino Hrvatska može napravit kao što je Hrvatska realno napravila HB 90ih. Sigurno je nećemo pravit da se vi dugoročno igrate države, ili si hrvat ili nisi.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:18 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: oak je napisao/la:  zašto si protiv? U čemu bi bio problem ? Pa i korak ka konačnom ujedinjenju ako bi došlo do toga mora otpočeti sa HB. Tako da napravimo prvo HB pa se dogovorimo  HB ti jedino Hrvatska može napravit kao što je hrvatska realno napravila HB 90ih. Pa eto, vidiš da i ti nisi protiv. Samo mi ne bi da nam hrvatska pravi pa po potrebi ukida.  ovaj put nema ukidanja. Pa i forum se zove "forum herceg bosna" i ti cijeli dan pišeš protiv nje.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Hercegbosanska varijanta mi je estetski najbolja. Šutejev zoološki vrt mi se ne sviđa, ali je povijesno ovjeren i treba ga respektirati. A opcija šahovnice bez krune mi djeluje sakato na trobojnici: 
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: RH simboli i obilježja nakon aneksije Hercegbosne Postano: 20 tra 2025, 20:52 |
|
|
HB ti jedino Hrvatska može napravit kao što je hrvatska realno napravila HB 90ih.
Pa eto, vidiš da i ti nisi protiv. Samo mi ne bi da nam hrvatska pravi pa po potrebi ukida.  ovaj put nema ukidanja. Pa i forum se zove "forum herceg bosna" i ti cijeli dan pišeš protiv nje. Pa eto nek me moderacija banira ako im je neprihvatljivo ne podržavat partikularizam unutar hrvatske nacije.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|