|
|
Stranica: 219/327.
|
[ 8156 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 16:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Smeta vam Mujguri? Sve je naravno "do muzike" ali kad uz propratnu muziku idu takvi izrazi, onda je to itekako uvredjivo. Nije mi jasno zasto ljudi imaju toliki problem s oficijelnim nazivima. Ja bih mogao naci u startu deset razloga da Hrvate u BiH nazivam bosanskim katolicima, ili na osnovu poboznosti i konzervativnog stava jednog dobrog dijela tog naroda kolektivno i pausalno koristim izraz katolibani. Ali ne, ja samo onim najekstreminijim egzemplarima krstashima dajem takve epitete jer im i prilice, a nikad ne kazem "nasi BiH katolibani" i slicno. Zovete se Hrvatima, tako se osjecate, i tako cu vas zvati. Ne kontam zasto ne bih - nije mi to nikakva satisfakcija jednostavno.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 16:23 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Naša Kvačica je napisao/la: Smeta vam Mujguri? Bas je sexxi tko sexxi SElmo....stide se gigantskog naroda ino vjernog 20 x brojnijeg. Moze kompromis M_ujguri....(Muslimani Ujguri, jer ni oni nemaju drzavu, a Han Kinezi ih preodgajaju). HB org je PREODGOJILISTE.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 16:26 |
|
|
Izraz Muslimani takodjer nije adekvatan, ali posto je jos uvijek oficijelno u upotrebi - npr. u CG, tu se nema sta reci. A ako zelimo biti historijski korektni i precizni van PC-a, politicke korektnosti, onda je do 1993. ispravno koristiti izraz Muslimani, ali na sve sto se odnosi nakon tog vremena je naziv Bosnjaci ispravniji. Politicki korektni ce sadasnji izraz koristiti i retrospektivno ali to je vec cjepidlacenje i stvar pojedinca, i ne zelim biti bas toliki gnjavator.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 16:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
turbotakija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Smeta vam Mujguri? Sve je naravno "do muzike" ali kad uz propratnu muziku idu takvi izrazi, onda je to itekako uvredjivo. Nije mi jasno zasto ljudi imaju toliki problem s oficijelnim nazivima. Ja bih mogao naci u startu deset razloga da Hrvate u BiH nazivam bosanskim katolicima, ili na osnovu poboznosti i konzervativnog stava jednog dobrog dijela tog naroda kolektivno i pausalno koristim izraz katolibani. Ali ne, ja samo onim najekstreminijim egzemplarima krstashima dajem takve epitete jer im i prilice, a nikad ne kazem "nasi BiH katolibani" i slicno. Zovete se Hrvatima, tako se osjecate, i tako cu vas zvati. Ne kontam zasto ne bih - nije mi to nikakva satisfakcija jednostavno. Paralela je promašena. Muslimani - Kršćani Katolici - Suniti
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 16:31 |
|
|
Ma nije to uopste bitno. Uzmi bilo koji drugi izraz, a masti granica nema...
Ali hvala ti sto si me potvrdio, jer je u medjuvremenu zaista postalo inflacionarno. Otvoris forum, Mujguri ovo Mujguri ono..
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 17:41 |
|
|
Otvoriš Kliks - genocidaši ovo, UZP-ovci ono. Šta očekuješ, majke ti?
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:10 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
turbotakija je napisao/la: Protestujem protiv toga da se ovde dopusta otvaranje tema s pogrdnim nazivima za Bosnjake. Ok, zabranili ste onaj najogavniji izraz ali kakvog smisla to ima kad se samo nadje zamjena i koristi se neki drugi, tipa Mujguri i slicno. Jasno mi je da ce balkanski seljaci, kad namirisu "krv", sad jos vise udariti po takvim izrazima (cisto ko kad si s rajom pa te neko provali a ti se zakacis za to - onda se nikad toga nesh osloboditi), ali ipak mislim da "rasizmi" takve vrste ne doprinose kulturi dijaloga na ovom opcilistu.
Zamislite teme s naslovima poput "Smrdjiva vlahadija opet..."
Ili "Kamenjarske ustase..."
Itd..
Nije ok jednostavno. Ako ti se ne sviđa marš na histerije
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:14 |
|
|
teranova je napisao/la: Otvoriš Kliks - genocidaši ovo, UZP-ovci ono. Šta očekuješ, majke ti? Na klix forumu nisam bio ne znam otkad. Tj. znam, otkako su zakljucali fudbal za one koji nemaju prijevljen account. Ali ako je ovo ovde samo ogledalo klixa ili cega vec jos ne, onda to treba tako i deklarisati.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:50 |
|
|
turbotakija je napisao/la: teranova je napisao/la: Otvoriš Kliks - genocidaši ovo, UZP-ovci ono. Šta očekuješ, majke ti? Na klix forumu nisam bio ne znam otkad. Tj. znam, otkako su zakljucali fudbal za one koji nemaju prijevljen account. Ali ako je ovo ovde samo ogledalo klixa ili cega vec jos ne, onda to treba tako i deklarisati. Tvoj gazda Bakir iste reči koristi.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:54 |
|
|
BBC je danas, u obrisanom postu, prijetio rušenjem džamija. Neki razuman moderator je obrisao taj post, ali bes sankcije autoru, kao da nije. Primljeno k znanju.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:57 |
|
|
..bas s njim imam raspravu na nekoj drugoj temi negativna energija nikom nije dobra donila a razumi on je relativno mlad..il mlad bez relativno..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Samo vas upozoravam da je to Balkan i da se ne smijete igrati. Čudno podneblje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 18:59 |
|
|
laganini je napisao/la: ..bas s njim imam raspravu na nekoj drugoj temi negativna energija nikom nije dobra donila a razumi on je relativno mlad..il mlad bez relativno.. BBC je u najboljim godinama.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: laganini je napisao/la: ..bas s njim imam raspravu na nekoj drugoj temi negativna energija nikom nije dobra donila a razumi on je relativno mlad..il mlad bez relativno.. BBC je u najboljim godinama. ...mislis..prestar za roken rol premlad za umrit..
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:16 |
|
|
teranova je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Na klix forumu nisam bio ne znam otkad. Tj. znam, otkako su zakljucali fudbal za one koji nemaju prijevljen account.
Ali ako je ovo ovde samo ogledalo klixa ili cega vec jos ne, onda to treba tako i deklarisati.
Tvoj gazda Bakir iste reči koristi. Koristis li tampone ili uloske?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59814 Lokacija: DAZP HQ
|
turbotakija je napisao/la: teranova je napisao/la: Otvoriš Kliks - genocidaši ovo, UZP-ovci ono. Šta očekuješ, majke ti? Na klix forumu nisam bio ne znam otkad. Tj. znam, otkako su zakljucali fudbal za one koji nemaju prijevljen account. Koji je debos to smislio.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
jeremy10
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:50 |
|
|
dudu je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Na klix forumu nisam bio ne znam otkad. Tj. znam, otkako su zakljucali fudbal za one koji nemaju prijevljen account.
Koji je debos to smislio. s obzirom na uspjehe otključan bi im samo trebao biti pdf paraolimpijski šport
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: laganini je napisao/la: ..bas s njim imam raspravu na nekoj drugoj temi negativna energija nikom nije dobra donila a razumi on je relativno mlad..il mlad bez relativno.. BBC je u najboljim godinama. Za mirovinu, ili za umirovljenički dom. Gerontokracija dominira općilištem, tko i društvom i politikom.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:55 |
|
|
Dobar je BBC ali kako se kaže na nama mladima svijet ostaje
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:57 |
|
|
..iste ste pameti..da ne kazem bez
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:59 |
|
|
A ko nam se javlja ... ljubitelj terorista
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 20 stu 2021, 19:59 |
|
|
Promijenite lokaciju chata.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 23 stu 2021, 22:58 |
|
|
Šta je i divizija dobio ban samo zato što mu vlasnik ne može pera odbit?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 23 stu 2021, 23:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76336 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
zaba1111 je napisao/la: Šta je i divizija dobio ban samo zato što mu vlasnik ne može pera odbit? Meni je zao sto se to desilo, jer mi je drag, ali mislim da je teško, teško vrijedjao Riku. Ban mu istječe uskoro. Ja osobno ne dijelim banove za uvrede, nego za loše namjere, “kumulativni učinak”, suptilne elemente nastupa i hinjaluk koji ima za cilj potkopavanje foruma, izazivanje sukoba, propagandu i misionarenje za bizarne agende itd., ali zato drugi moderatori mare i za uvrede. Morate se paziti paljbe iz vise smjerova. Ako si od mene baniran to vjerojatno znaci da ti nije uspjelo ono sto si htio, a sto sam nanjušio.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Protestna nota moderaciji Postano: 23 stu 2021, 23:50 |
|
|
Sara cica je izuzetak. Bila je baš podla i zla.
Kada će Vujadin "vaskrsnuti"?...bilo je tih naznaka.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|