|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 33 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 00:45 |
|
|
|
Svaki put kad sam u nekom mjestu na obali, zamišljam se da živim tu na duže staze.
Međutim, kontam sebi, kakav je to život u nekom mjestu od par hiljada ljudi? Lijepo je tih par dana, ali valjda i to dosadi, a van sezone je sve mrtvo. Ako imaš neki posao van turizma, donji si, ako ga uopće ima tu u blizini. Jedino bi vrijedilo živjeti možda u Splitu ili Rijeci, jer su to veliki gradovi na obali. Zapravo, pitam se zašto Split nije popularniji za život i što ne konkuriše ZG-u u broju stanovnika. Možda i Istra, jer tamo ima i dosta posla van turizma, a sve je gusto naseljeno, tako da uvijek ima života, a Rijeka (a i Trst) su blizu.
Ovako, ako nisi apsolutni fan mora, bolje živjeti u nekom gradu u unutrašnjosti, odeš svake godine dvije sedmice na more i dosta. Ili živiš u Hercegovini, profitiraš od toga što živiš npr. u Mostaru, a vikendom možeš odletiti na more kad ti je volja.
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 07:42 |
|
|
|
U manjem mjestu na moru teško, i domaći odu preko zime, mladi na fakultet, ništa posebno se ne događa, dosta objekata zatvoreno. Lijepo je zato jer odeš kratko kao turist. Kad stalno živiš tu onda počneš primjećivati i mane. Mada ja osobno mogao bih, čak dapače. Sviđa mi se tišina i male sredine gdje viđaš iste ljude svaki dan. Za biznis svakako imam internet.
Hercegovina je na idealnoj poziciji, čak je Mostar tu najlošiji. Iz Posušja recimo imaš ljeti more za pola sata, zimi Kupres skijanje za otprilike sat vremena. Nije potreban veliki projekt, padne ti napamet odoh se kupati i tu si za pola sata. Posušaci odu popodne na kavu i kupanje ili skijanje.
Od velikih gradova naravno na prvom mjestu je Zagreb. Tko voli dinamiku, izlaske svake vrste, visoku razinu onog što neki zovu kvalitet života, raznovrsnu ponudu, Zagreb je tu broj jedan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 08:17 |
|
|
|
Hercegovina mi je ljeti pretopla. Jutro sa 30 stepeni - neka hvala. Volim sarajevsku rosu ujutro u julu/augustu.
Na more se svakako ode više puta tokom godine što vikendi, što regularni ljetni odmor. Zanimljivije je tako nego biti non stop dole. Radije biram manja mjesta, ove godine je izbor pao na Podgoru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 08:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29445 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
ultima_palabra je napisao/la:
Na more se svakako ode više puta tokom godine što vikendi, što regularni ljetni odmor. Zanimljivije je tako nego biti non stop dole. Radije biram manja mjesta, ove godine je izbor pao na Podgoru.
O pa bili smo u istom mjestu. :) Kad si točno bio, gdje si ti odsjeo, ja u Medori. :) Morali smo se vidjeti ako si zalazio u Bananu. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 08:39 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 1325 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Naša Kvačica je napisao/la: Hercegovina je na idealnoj poziciji, čak je Mostar tu najlošiji. Iz Posušja recimo imaš ljeti more za pola sata, zimi Kupres skijanje za otprilike sat vremena. Nije potreban veliki projekt, padne ti napamet odoh se kupati i tu si za pola sata. Posušaci odu popodne na kavu i kupanje ili skijanje.
Nije PO u nekoj prednosti što se tiče blizine mora. Posušje - Promajna 1h Ljubuški - Gradac 52min Čapljina - Komarna 45min Stolac - Klek 55min
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Čvrsnik
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 08:42 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2025, 15:43 Postovi: 333 Lokacija: Hrvatsko ozemlje
|
Naša Kvačica je napisao/la: U manjem mjestu na moru teško, i domaći odu preko zime, mladi na fakultet, ništa posebno se ne događa, dosta objekata zatvoreno. Lijepo je zato jer odeš kratko kao turist. Kad stalno živiš tu onda počneš primjećivati i mane. Mada ja osobno mogao bih, čak dapače. Sviđa mi se tišina i male sredine gdje viđaš iste ljude svaki dan. Za biznis svakako imam internet.
Hercegovina je na idealnoj poziciji, čak je Mostar tu najlošiji. Iz Posušja recimo imaš ljeti more za pola sata, zimi Kupres skijanje za otprilike sat vremena. Nije potreban veliki projekt, padne ti napamet odoh se kupati i tu si za pola sata. Posušaci odu popodne na kavu i kupanje ili skijanje.
Od velikih gradova naravno na prvom mjestu je Zagreb. Tko voli dinamiku, izlaske svake vrste, visoku razinu onog što neki zovu kvalitet života, raznovrsnu ponudu, Zagreb je tu broj jedan. Izlasci u zanimljivi prosječno 2-4 godine nečijeg života. Zbog toga dolaziti živjeti u Zagreb je suludo. Visoka razina kvalitete života u Zagrebu je zanimljiv upis, u Zagrebu nema kvalitete života ukratko. Kao općenito u niti jednom većem ili velikom gradu. To je prevara za naivne. Netko tko živi u Hercegovini ima vrlo slične mogućnosti "zabave" i ostalih budalaština kao i netko u Zagrebu. Što se teme tiče, biram unutrašnjost, ako je Hercegovina u pitanju, Posušje ili Ljubuški. Livno mi je isto prekrasno, položaj, priroda...Čapljina mi je ipak favorit, taj gradić je prekrasan, mediteranska klima blage zime. More, rijeke...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 08:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: ultima_palabra je napisao/la:
O pa bili smo u istom mjestu. :) Kad si točno bio, gdje si ti odsjeo, ja u Medori. :) Morali smo se vidjeti ako si zalazio u Bananu. :) Jest, Medora. Druga polovina augusta. Ti?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29445 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
ultima_palabra je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
O pa bili smo u istom mjestu. :) Kad si točno bio, gdje si ti odsjeo, ja u Medori. :) Morali smo se vidjeti ako si zalazio u Bananu. :)
Jest, Medora. Druga polovina augusta. Ti? I ja tada. Vidiš kako je svijet mali. Doduše ja se s vašim nisam družio osim sa Šemsom, onim ćelavim, tetoviranim konobarom što radi u lobiju hotela (ako si zalazio tamo).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:11 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Ako imaš neki posao van turizma, donji si, ako ga uopće ima tu u blizini. To uopće nije istina, ako si vodionstalater, električar ili neka slična struka, možeš zarađivati skoro kao u Njemačkoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:18 |
|
|
Čvrsnik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: U manjem mjestu na moru teško, i domaći odu preko zime, mladi na fakultet, ništa posebno se ne događa, dosta objekata zatvoreno. Lijepo je zato jer odeš kratko kao turist. Kad stalno živiš tu onda počneš primjećivati i mane. Mada ja osobno mogao bih, čak dapače. Sviđa mi se tišina i male sredine gdje viđaš iste ljude svaki dan. Za biznis svakako imam internet.
Od velikih gradova naravno na prvom mjestu je Zagreb. Tko voli dinamiku, izlaske svake vrste, visoku razinu onog što neki zovu kvalitet života, raznovrsnu ponudu, Zagreb je tu broj jedan. Izlasci u zanimljivi prosječno 2-4 godine nečijeg života. Zbog toga dolaziti živjeti u Zagreb je suludo. Visoka razina kvalitete života u Zagrebu je zanimljiv upis, u Zagrebu nema kvalitete života ukratko. Kao općenito u niti jednom većem ili velikom gradu. To je prevara za naivne. Netko tko živi u Hercegovini ima vrlo slične mogućnosti "zabave" i ostalih budalaština kao i netko u Zagrebu. Što se teme tiče, biram unutrašnjost, ako je Hercegovina u pitanju, Posušje ili Ljubuški. Livno mi je isto prekrasno, položaj, priroda...Čapljina mi je ipak favorit, taj gradić je prekrasan, mediteranska klima blage zime. More, rijeke... U principu slažem se, zato sam i izrazio kao "ono što neki zovu" kvalitet života. Prevara za naivne, moglo bi se i tako reći. 
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:19 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hercegovina je na idealnoj poziciji, čak je Mostar tu najlošiji. Iz Posušja recimo imaš ljeti more za pola sata, zimi Kupres skijanje za otprilike sat vremena. Nije potreban veliki projekt, padne ti napamet odoh se kupati i tu si za pola sata. Posušaci odu popodne na kavu i kupanje ili skijanje.
Nije PO u nekoj prednosti što se tiče blizine mora. Posušje - Promajna 1h Ljubuški - Gradac 52min Čapljina - Komarna 45min Stolac - Klek 55min Ne ako vozi Posušak. 
1689 of 2558 - 66.03%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:24 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48698 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Kvalitet života prije svega ovisi od veličine primanja, sve ostalo su priče za budale. "Zabava" je zanimljiva par godina, dovoljan period studiranja u većem gradu, kasnije obiteljskom čovjeku kvaliteta života ovisi od toga da u mjestu ima školu i vrtić. Život u kući nudi daleko veću kvalitetu života nego stan, to je samo tješenje malograđana koji žive u kutiji da oni imaju kvalitetniji život od nekoga tko živi u kući u manjem mjestu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: ultima_palabra je napisao/la:
Jest, Medora. Druga polovina augusta. Ti?
I ja tada. Vidiš kako je svijet mali. Doduše ja se s vašim nisam družio osim sa Šemsom, onim ćelavim, tetoviranim konobarom što radi u lobiju hotela (ako si zalazio tamo). Šemso ko onaj iz Naša mala klinika Eh sad, pamtim ljude onako kako ih vidim, imena malo teže. Opet, nemam pojma kako izgledaš tako da ako sam te i vidio, nisam te vidio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Kvalitet života prije svega ovisi od veličine primanja, sve ostalo su priče za budale. "Zabava" je zanimljiva par godina, dovoljan period studiranja u većem gradu, kasnije obiteljskom čovjeku kvaliteta života ovisi od toga da u mjestu ima školu i vrtić. Život u kući nudi daleko veću kvalitetu života nego stan, to je samo tješenje malograđana koji žive u kutiji da oni imaju kvalitetniji život od nekoga tko živi u kući u manjem mjestu. Koja je bitna razlika u kvaliteti života s primanjima od dvije tisuće eura ili deset tisuća eura, ako živiš na Visu? Dijete ti ide u istu školu, bolesna osoba mora svaki put na isti trajekt da vidi specijalista u Splitu, hranu kupuješ u istim Plodinama? Za dio sa životom u kutiji se slažem, ali ne možeš reći onima koji takvu kutiju otplaćuju 30 godina da su se zajebali, imaju priče kao agenti za nekretnine "blizu je kiosk, pekara i vrtić".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 09:46 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: daramo je napisao/la: Kvalitet života prije svega ovisi od veličine primanja, sve ostalo su priče za budale. "Zabava" je zanimljiva par godina, dovoljan period studiranja u većem gradu, kasnije obiteljskom čovjeku kvaliteta života ovisi od toga da u mjestu ima školu i vrtić. Život u kući nudi daleko veću kvalitetu života nego stan, to je samo tješenje malograđana koji žive u kutiji da oni imaju kvalitetniji život od nekoga tko živi u kući u manjem mjestu. Koja je bitna razlika u kvaliteti života s primanjima od dvije tisuće eura ili deset tisuća eura, ako živiš na Visu? Dijete ti ide u istu školu, bolesna osoba mora svaki put na isti trajekt da vidi specijalista u Splitu, hranu kupuješ u istim Plodinama? Za dio sa životom u kutiji se slažem, ali ne možeš reći onima koji takvu kutiju otplaćuju 30 godina da su se zajebali, imaju priče kao agenti za nekretnine "blizu je kiosk, pekara i vrtić". Kuća je komfornija svakako, ali i zahtjevnija za održavanje. Kad imaš kuću imaš i okućnicu koju moraš održavati. Kuća baš i nije zgodna ako živiš u gradskoj sredini (osim ako nisi negdje na periferiji).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 10:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48698 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: daramo je napisao/la: Kvalitet života prije svega ovisi od veličine primanja, sve ostalo su priče za budale. "Zabava" je zanimljiva par godina, dovoljan period studiranja u većem gradu, kasnije obiteljskom čovjeku kvaliteta života ovisi od toga da u mjestu ima školu i vrtić. Život u kući nudi daleko veću kvalitetu života nego stan, to je samo tješenje malograđana koji žive u kutiji da oni imaju kvalitetniji život od nekoga tko živi u kući u manjem mjestu. Koja je bitna razlika u kvaliteti života s primanjima od dvije tisuće eura ili deset tisuća eura, ako živiš na Visu? Dijete ti ide u istu školu, bolesna osoba mora svaki put na isti trajekt da vidi specijalista u Splitu, hranu kupuješ u istim Plodinama? Za dio sa životom u kutiji se slažem, ali ne možeš reći onima koji takvu kutiju otplaćuju 30 godina da su se zajebali, imaju priče kao agenti za nekretnine "blizu je kiosk, pekara i vrtić". Sad si otišao u krajnost, tema je primorje vs unutrašnjost. Život na Visu koji je izoliran svakako ne nudi istu kvaliteta života kao recimo na Krku, kamoli obali.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 10:23 |
|
|
|
Sve je to individualno i mijenja se tijekom života. A neki vole i cijeli život provesti isto.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 11:11 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Sve je to individualno i mijenja se tijekom života. A neki vole i cijeli život provesti isto. Ovo je prilična istina (kažem prilična, s drugim dijelom se malo manje slažem). Kao mlađi sam voli gužvu, daj Makarsku, Budvu, špicu Dubrovnika, sad mi je nekako draže neko manje mjesto, sa manje frekvencije, bitniji mi je moj mir. Pa i na planini, obzirom da su naše planine uzuzrpirane neplanskom i pretjeranom gradnjom, tek kad se odmaknem od toga osjećam zadovoljstvo. To je neki prirodan slijed, nema istu energiju 25-godipšnjak i 60-godišnjak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 12:51 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 5025 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Ja živim u malom mjestu na moru i van sezone je sve prilično mrtvo, ali ajde blizu je Split pa to nije toliki problem.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fullback
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 14:09 |
|
|
|
Mislim da je tema krivo koncipirana, zivot na moru u malom mjestu nije nista razlicit od zivota u malom mjestu u unutrasnjosti. Primjerice onaj tko zivi u Rogoznici imati ce slicno iskustvo kao onaj tko zivi u Grudama npr. Nisi u velikom gradu ali opet imas doktora, skolu, postu zubara i trgovine… ako zelis u trgovacki centar biras split ili sibenik… poznajes 50% mjesta barem iz viđenja. Razlika je sto se ljeti u Rogoznici osjecas kao da si u centru svjeta, imas taj visoki turizam, jahte itd. Priliku da zaradis ozbiljan novac ako se znas snaci.
A sad zivot u gradu poput Splita ili Zadra mislim da nije usporediv s nicim drugim za nas koji smo tu rođeni. Ja imam firmu u Zagrebu i tamo sam svaki tjedan ali odbijam zivjeti u Zagrebu, imam stan naravno ali bez mora ne mogu. Dinamika zivota je nepodnosljiva, guzve i cijeli ambijent… nebo je tamnije i nema mora… mrzim maglu ujutro.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 14:16 |
|
|
Fullback je napisao/la: Mislim da je tema krivo koncipirana, zivot na moru u malom mjestu nije nista razlicit od zivota u malom mjestu u unutrasnjosti. Primjerice onaj tko zivi u Rogoznici imati ce slicno iskustvo kao onaj tko zivi u Grudama npr. Nisi u velikom gradu ali opet imas doktora, skolu, postu zubara i trgovine… ako zelis u trgovacki centar biras split ili sibenik… poznajes 50% mjesta barem iz viđenja. Razlika je sto se ljeti u Rogoznici osjecas kao da si u centru svjeta, imas taj visoki turizam, jahte itd. Priliku da zaradis ozbiljan novac ako se znas snaci.
A sad zivot u gradu poput Splita ili Zadra mislim da nije usporediv s nicim drugim za nas koji smo tu rođeni. Ja imam firmu u Zagrebu i tamo sam svaki tjedan ali odbijam zivjeti u Zagrebu, imam stan naravno ali bez mora ne mogu. Dinamika zivota je nepodnosljiva, guzve i cijeli ambijent… nebo je tamnije i nema mora… mrzim maglu ujutro. Ovi "veliki" gradovi tipa Split ili Rijeka su meni jednaki kao život na kontinentu, more možeš samo gledati ako se nisi spreman kupati u kanalizaciji tipa Bačvice ili Pećine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 14:16 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Svaki put kad sam u nekom mjestu na obali, zamišljam se da živim tu na duže staze.
Međutim, kontam sebi, kakav je to život u nekom mjestu od par hiljada ljudi? Lijepo je tih par dana, ali valjda i to dosadi, a van sezone je sve mrtvo. Ako imaš neki posao van turizma, donji si, ako ga uopće ima tu u blizini. Jedino bi vrijedilo živjeti možda u Splitu ili Rijeci, jer su to veliki gradovi na obali. Zapravo, pitam se zašto Split nije popularniji za život i što ne konkuriše ZG-u u broju stanovnika. Možda i Istra, jer tamo ima i dosta posla van turizma, a sve je gusto naseljeno, tako da uvijek ima života, a Rijeka (a i Trst) su blizu.
Ovako, ako nisi apsolutni fan mora, bolje živjeti u nekom gradu u unutrašnjosti, odeš svake godine dvije sedmice na more i dosta. Ili živiš u Hercegovini, profitiraš od toga što živiš npr. u Mostaru, a vikendom možeš odletiti na more kad ti je volja. Split nema toliki broj stanovnika jer se nema gdje širiti više praktički, loš teren i za grade ovolike veličine sa užom okolicom od 300tinjak tisuća, a kamoli sa 500-600. Zadar je po tom pitanju bolji, ali Zadarska okolica je slabije naseljenja i Zadar je sjebalo pripajanje Italiji čime je na 20 godina izgubio okolicu i egzodus Hrvata 1920e i Talijana 1945e. Kad zamislim Split sa užom okolicom da ima 500 tisuća već mi loše dođe to bi bile faveletine na faveletinama, a promet tek.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 14:17 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Fullback je napisao/la: Mislim da je tema krivo koncipirana, zivot na moru u malom mjestu nije nista razlicit od zivota u malom mjestu u unutrasnjosti. Primjerice onaj tko zivi u Rogoznici imati ce slicno iskustvo kao onaj tko zivi u Grudama npr. Nisi u velikom gradu ali opet imas doktora, skolu, postu zubara i trgovine… ako zelis u trgovacki centar biras split ili sibenik… poznajes 50% mjesta barem iz viđenja. Razlika je sto se ljeti u Rogoznici osjecas kao da si u centru svjeta, imas taj visoki turizam, jahte itd. Priliku da zaradis ozbiljan novac ako se znas snaci.
A sad zivot u gradu poput Splita ili Zadra mislim da nije usporediv s nicim drugim za nas koji smo tu rođeni. Ja imam firmu u Zagrebu i tamo sam svaki tjedan ali odbijam zivjeti u Zagrebu, imam stan naravno ali bez mora ne mogu. Dinamika zivota je nepodnosljiva, guzve i cijeli ambijent… nebo je tamnije i nema mora… mrzim maglu ujutro. Ovi "veliki" gradovi tipa Split ili Rijeka su meni jednaki kao život na kontinentu, more možeš samo gledati ako se nisi spreman kupati u kanalizaciji tipa Bačvice ili Pećine. Na rubu Splita ima sasvim okej plaža.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 14:23 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ovi "veliki" gradovi tipa Split ili Rijeka su meni jednaki kao život na kontinentu, more možeš samo gledati ako se nisi spreman kupati u kanalizaciji tipa Bačvice ili Pećine. Na rubu Splita ima sasvim okej plaža. Tamo negdje na Duilovu, prema Stobreču? To je jedno 7-8 km od centra, mora se ići autom, nije da ćeš uzeti ručnik i šlape i okupati se. Isto kao i u Rijeci Kostabela ili Preluk, nalazi se na administrativnom području grada, ali tamo se pješke iz centra ne ide.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Život na moru vs. život u unutrašnjosti Postano: Jučer, , 14:26 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Na rubu Splita ima sasvim okej plaža.
Tamo negdje na Duilovu, prema Stobreču? To je jedno 7-8 km od centra, mora se ići autom, nije da ćeš uzeti ručnik i šlape i okupati se. Isto kao i u Rijeci Kostabela ili Preluk, nalazi se na administrativnom području grada, ali tamo se pješke iz centra ne ide. Da, ima i gradski bus redovno do tamo, nije baš problem za doći. To je 5-6km od centra(palače), može se doći i pjehe za sat-sat i kvarat.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|