HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 08:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 9/11
PostPostano: 12 ruj 2010, 15:38 

Zgrade su se srušile usled kontrolisanih, namerno izazvanih eksplozija u kulama bliznakinja. Sam avion nije mogao da sruši onakvu zgradurinu. Zanivljivo je to što su zgrade projektovane da izdrže udarce ovakvih i još većih aviona. Morao ja da se napravi dobar povod za "rat protiv terorizma", nikako ne verujem da je neka grupa fanatika mogla i bila sposobna sama sve ovo da izvede.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 15:43 

teranova je napisao/la:
Pentagon je pogođen navođenim projektilom, nikakvog aviona nije bilo. A to je samo jedan detalj cele priče. Odgledala sam skoro sve što je snimljeno na tu temu i moj zaključak je - gnusna podvala sa žrtvovanjem vlastitog naroda.

I ja tako mislim. Naime, oko Pentagona, posle udara, nije nađen ni jedan jedini deo nekog putničkog aviona, već krhotine nečega sasvim drugog, moguće projektila.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 15:55 

drago mi je vidit da većina forumaša na hbforumu ne pada na cionističku propagandu i podmetanja..

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 16:22 

Ae to je isto kao onaj izmišljeni napad na Markale kad je A BiH granatirala vlastite civile, a krivnju prebacila na VRS i time dala povod snagama NATO da bombardira srpske položaje.
Ili ono kad su Dubrovčani sami palili gume po gradu, ne bi li svijetu prikazali kako ih navodno tuku Srbi i JNA s okolnih brda.

Sve samo propaganda i podvale.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 17:34 

Alex je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Pentagon je pogođen navođenim projektilom, nikakvog aviona nije bilo. A to je samo jedan detalj cele priče. Odgledala sam skoro sve što je snimljeno na tu temu i moj zaključak je - gnusna podvala sa žrtvovanjem vlastitog naroda.

I ja tako mislim. Naime, oko Pentagona, posle udara, nije nađen ni jedan jedini deo nekog putničkog aviona, već krhotine nečega sasvim drugog, moguće projektila.

Ja sam pak uvjerena da ste vi izmislili cjelu pricu kako vas je Klinton bombardirao :neznam ono jebalo se njemu za vas sa Monikom pod stolom :smajl047

Kao da vas je sve onaj psihopata Seselj napravijo :gunsmilie

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 18:14 

chichonina je napisao/la:
Alex je napisao/la:

Ja sam pak uvjerena da ste vi izmislili cjelu pricu kako vas je Klinton bombardirao :neznam ono jebalo se njemu za vas sa Monikom pod stolom :smajl047

Kao da vas je sve onaj psihopata Seselj napravijo :gunsmilie

Ni posle trećeg čitanja nisam razumeo poentu tvoje replike, totalno odsustvo smisla :tongue_smilie :blink :surrender Biće da si ženka od trola. Trolica?

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:08 

da onakve 2 zgradurine sruse avioni i to do temelja... mua-HA-HA.. nebi da su im projektanti iz Bangladeša a radnici koji je pravili iz Albanije..

a ona 3. zgrada.. nigdje je.. 90% amera nikad za nju nije ni culo

zanimljivo kako su se sve 3 urusile same u sebe..
inace ljudi godinama proucavaju strukture i manjih zgrada da im isplaniraju onakvo urusavanje prilikom miniranja.. postoji citava grana znanosti o tome.. koje li slucajnosti..

Samo jedno ime Široki, samo jednom klubu odani!!!
***Škripari 1996 Široki Brijeg***

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:21 

limach je napisao/la:
da onakve 2 zgradurine sruse avioni i to do temelja... mua-HA-HA.. nebi da su im projektanti iz Bangladeša a radnici koji je pravili iz Albanije..

a ona 3. zgrada.. nigdje je.. 90% amera nikad za nju nije ni culo

zanimljivo kako su se sve 3 urusile same u sebe..
inace ljudi godinama proucavaju strukture i manjih zgrada da im isplaniraju onakvo urusavanje prilikom miniranja.. postoji citava grana znanosti o tome.. koje li slucajnosti..

Blago nama s tobom tako bistrim :ucelo
Srbina nece nitko ubjediti u istinu ali jadnog Hrvata ce srbi bez problema ubjediti u njihovu laz :smajl006

bravo :stupid

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:29 

Ovi što su u islamu u Londonu su dali svoj doprinos, naravno nisu ostali dužni :

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:37 

nisu meni srbi nista, cak nisam ni vidjeo da je ovo dvoje postera iz BG do maloprije... davno sam skuzio neke stvari.. svjetska me politika oduvijek zanimala.. rat zbog nafte u iraku.. trazenje nekog cobana kinder ladena po vukojebinama afganistana.. fasciniran sam inace takvim stvarima bio :P

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:40 

a film - "sljetanje amerikanaca na mjesec" klasika samo taka..

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:49 

Ernani je napisao/la:
Ovi što su u islamu u Londonu su dali svoj doprinos, naravno nisu ostali dužni :

imam osjecaj da ce ovakvi protesti probuditi veliku ljubav
gradjana EU, prema ovim ljudima, ili sto li su vec!?

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 23:40 

limach je napisao/la:
nisu meni srbi nista, cak nisam ni vidjeo da je ovo dvoje postera iz BG do maloprije... davno sam skuzio neke stvari.. svjetska me politika oduvijek zanimala.. rat zbog nafte u iraku.. trazenje nekog cobana kinder ladena po vukojebinama afganistana.. fasciniran sam inace takvim stvarima bio :P

Da si fasciniran onda bi znao puno vise nego li znas :no
Jesi li se ikad zapitao "kako su talibani izabrali avione kao oruzje"??? :smajl052 pa tek onda zasto su izabrali twin towers??

Dobro su proucili gradju tornjeva i sta ce ih najlakse unistiti :neznam i to ti je sve dostupno, ti fascinirani ljeni pero :ucelo prouci a neslusaj sta ti srbi prodaju :evotigana

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 15:22 

jadan ja sto me bre srbi oslepise..

curo spricas covekom sto je vrsio veoma istrazivanje revizionizmu holokausta.. objektivnost i skrivena namera su mi nadimci na ulici :)

Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija!!!!

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2010, 16:27 

Limach ti si toliko upao u conspiracy theories da ćeš početi sumnjati koji je dan danas :zubati

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2010, 20:26 

nisam burazeru, cini ti se, uvijek gledam vjerodostojnost dokaza i namjere..

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2010, 13:29 

Uvijek postoje teorije zavjere, pa tako i ovdje!Informacija da nijedan židov 9/11 nije došao na posao, govori nešto.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2010, 15:24 

http://majorityrights.com/index.php/web ... er_on_911/

“A total of 2,071 occupants of the World Trade Center died on September 11, among the 2,749 victims of the WTC attacks. According to an article in the October 11, 2001, Wall Street Journal, roughly 1,700 people had listed the religion of a person missing in the WTC attacks; approximately 10% were Jewish. A later article, in the September 5, 2002, Jewish Week, states, “based on the list of names, biographical information compiled by The New York Times, and information from records at the Medical Examiner’s Office, there were at least 400 victims either confirmed or strongly believed to be Jewish.” This would be approximately 15% of the total victims of the WTC attacks. A partial list of 390 Cantor Fitzgerald employees who died (out of 658 in the company) lists 49 Jewish memorial services, which is between 12% and 13%.”

Nijedan nije došao na posao a poginulo ih oko 12 % ukupnih žrtava, mislim da je problem u tome što neki misle da je od preko 2000 poginulih trebalo biti 98 % Židova. Manje gluposti i ksenofobije, više učenja i izlazaka :kava

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2010, 17:46 

Ernani je napisao/la:
http://majorityrights.com/index.php/weblog/comments/how_many_jews_died_at_the_world_trade_center_on_911/

“A total of 2,071 occupants of the World Trade Center died on September 11, among the 2,749 victims of the WTC attacks. According to an article in the October 11, 2001, Wall Street Journal, roughly 1,700 people had listed the religion of a person missing in the WTC attacks; approximately 10% were Jewish. A later article, in the September 5, 2002, Jewish Week, states, “based on the list of names, biographical information compiled by The New York Times, and information from records at the Medical Examiner’s Office, there were at least 400 victims either confirmed or strongly believed to be Jewish.” This would be approximately 15% of the total victims of the WTC attacks. A partial list of 390 Cantor Fitzgerald employees who died (out of 658 in the company) lists 49 Jewish memorial services, which is between 12% and 13%.”

Nijedan nije došao na posao a poginulo ih oko 12 % ukupnih žrtava, mislim da je problem u tome što neki misle da je od preko 2000 poginulih trebalo biti 98 % Židova. Manje gluposti i ksenofobije, više učenja i izlazaka :kava

Ko malo zna puno piše!

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2010, 22:03 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
drove1983 je napisao/la:
Uvijek postoje teorije zavjere, pa tako i ovdje!Informacija da nijedan židov 9/11 nije došao na posao, govori nešto.

Ovo ipak mislim da je urbani mit, koji se naknadno razvio. Ova teza kruži samo po internetskim forumima i komentarima.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2010, 23:07 

lider30 je napisao/la:
drove1983 je napisao/la:

Ovo ipak mislim da je urbani mit, koji se naknadno razvio. Ova teza kruži samo po internetskim forumima i komentarima.

9 /11 teorije zavjere navodi da je bilo napada 11. rujna 2001 bilo namjerno dozvoljeno da se dogodi, ili su lažne zastave operaciju orkestriran od strane organizacija sa elementima unutar Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Anketa snimljen 2006 by Scripps Howard i Ohio University pokazalo je da, " Više od trećine američke javnosti sumnja da savezni dužnosnici pomagao u 9 / 11 terorističkih napada ili su nikakve mjere da ih zaustavi, tako Sjedinjene Države mogle ući u rat na Bliskom istoku. " Najistaknutiji teorije je da kolaps World Trade Center i 7 World Trade Center su rezultat kontrolirane rušenja nego strukturalne oslabljivanje zbog požara. Drugi istaknuti je uvjerenje da je Pentagon pogodio projektil ispaljen od strane elemenata unutar američka vlada ili da komercijalnih putničkih zrakoplova bilo dopušteno obaviti putem učinkovit standdown od američke vojske.Motivi citira teoretičari zavjere su opravdavali invazije na Afganistan i Irak, i geostrateški interesi u Mideast, uključujući i cjevovod planova pokrenut je početkom 1990-ih od strane Unocal i drugih naftnih kompanija.

Objavljeno izvješća i članci koje su američki Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST), Popularne Mehanika i mainstream mediji su odbacili 11/09 teorije zavjere. građevinarstvu osnivanje općenito prihvaća da je utjecaj na mlazni zrakoplov velike brzine u kombinaciji s naknadnim požarima, a ne kontrolirano rušenje, dovela je do kolapsa u Twin Towers. NIST je izjavio da nije bilo koju test za ostatak eksplozivnih tvari bilo koje vrste u krhotine.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2010, 00:38 

Ja ipak mislim da to nikakva zavjera nije bila, niti nesto smisljeno od strane U.S.A
Mislim da je jedan "genijalac" smislio sve , i sihronizovao cijeli zadatak, koji je bio ocito nepojmljiv
u U.S.A sa svojom savrsenoscu,i da do istoga ikad moze doci ovim razmjerima.
Jedna lekcija koja im je rekla, niste ne ranjivi, drugi put ce mozda biti i gore,
Ovo pak sto se desilo u Spanjoslskoj je cista odmazda,i prijetnja sto ce se desiti ako se
vojne postrojbe ne vrate u pocetne baze... Nakon CEGA se vojska te zemlje
povukla skroz iz Iraqa,

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 14:28 

Od napada 11. rujna, razne teorije zavjere u vezi 9 / 11 napada su stavili naprijed u web stranice, knjige i filmovi. Mnoge grupe i pojedince zagovaranje 9 / 11 teorije zavjere identificiraju kao dio 9 / 11 istine pokret. Za razliku od drugih teorija zavjera, poput onih o smrti princeze Diane, 9 / 11 teorije zavjere ne pojavljuju odmah nakon događaja. Doista, većina profesionalnih teoretičari zavjere u SAD-u pojavio se kao šokirani kao i ostatak stanovništva.Prvi teorije koje su se pojavile usmjerena prvenstveno na razne anomalije u javno dostupnim dokazima, a zagovornici kasnije razvio više specifičnih teorija o navodne parcele.Jedna tvrdnje da je bio široko cirkulisan putem e-maila i na web, je da ni jedan Židov je poginuo u napadu, te da napada mora biti djelo Mossada, a ne islamski teroristi.

Prvi razradio teorije pojavio u Europi. Oni uključuju blogu objavio Mathias Bröckers, urednik u njemačkom listu Die Tageszeitung u to vrijeme, knjiga 9 / 11: Big Lie francuskog novinara Thierry Meyssan, knjige CIA i 11. rujna bivši njemački ministar Andreas von države Bülow i knjigu operacije 9 / 11, koju je napisao njemački novinar Gerhard Wisnewski [8].

Iako ove teorije bili su popularni u Europi, oni su bili tretirani od strane američkih medija s bilo bafflement ili su zabavne i razrješava Vlada SAD kao proizvod antiamerikanizam.U obraćanju Ujedinjenih naroda na Studeni 10, 2001, predsjednik SAD George W. Bush osudio pojavu "nečuveno konspiracije [...] taj pokušaj smjene kriv od terorista, sami, daleko od krivnje."

Do 2004, teorije zavjere o napadima 11. rujna je počeo steći prednost u Sjedinjenim Državama. Jedno objašnjenje za porast popularnosti je da nije bilo novih otkrića ili više uvjerljiv dokaz ili poboljšanje tehničkih kvaliteta prezentacije teorije, nego sve kritike rata u Iraku i predsjedništvo Georgea W . Busha, koji je bio izabran u 2004. Objave spin doktora i laganje saveznim dužnosnicima, kao što su tvrdnje o postojanju oružja za masovno uništenje u Iraku, zakašnjeli izdanje predsjednika Daily Brief od 6. kolovoza 2001 i izvješća da je NORAD je lagao 11/09 Komisije, može imati fueled teorije zavjere.

Između 2004 i petu godišnjicu napada 11. rujna 2006, mainstream pokrivenost konspiracije povećana . Reagirajući na rastuće publicitet, američka vlada izdala odgovore na teorije, uključujući formalne analize od strane Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) oko kolapsa WTC, 2006 izmijenjenih web stranica State Departmenta raskrinkati teorije, i strateškom dokumentu navedeno da predsjednik Bush u govoru kolovoz 2006, koje je proglasilo da je terorizam izvire iz "subkulture zavjere i dezinformacija" i da "teroristi regrutirati učinkovitije od populacija čije informacije o svijetu zagađen lažima i korumpiran od teorije zavjere. distorzije održati živim nepravde i filtrirati podatke koji bi izazov popularnim predrasudama i samouprave -posluživanje propagande. " Al-Kaida je u više navrata preuzela odgovornost za napade, s glavnom zamjenik Ayman al-Zawahiri optužuje Shia Iran i Hezbollah namjerno počinju glasine da je Izrael izveli napade na sunitski ocrniti uspjehe u Americi ranjavanje.

Neki od teorije zavjere o napadima 11. rujna ne uključuju reprezentativnu strategija tipično za mnoge teorije zavjere koje ostvare jasnu dihotomiju između dobra i zla, ili krivi i nevini. Umjesto toga, oni pozvati prijelazima nemara i saučesništva. Matija Bröckers, rani zagovornik takvih teorija, odbacuje službena račun napada 11. rujna kao sama teoriju zavjere koja nastoji "za smanjenje složenosti, razmrsiti ono što je zbunjujuće , "i" objasniti neobjašnjivo ".

Neposredno prije pete obljetnice napada, mainstream vijesti poslovnice objavio nalet članaka na rast 11/09 teorije zavjere, uz članak u časopisu Time navodi da "To nije skuta fenomen. To je mainstream političke realnosti. "Nekoliko istraživanja su uključeni u pitanja o vjerovanjima u svezi s napadima 11. rujna. Kolovoz 2007 Zogby anketi koju je naručio 911Truth.org utvrđeno da 63,6% Amerikanaca vjeruje da arapskih fundamentalista su bili odgovorni za 11/09, a 26,4% od vjeruje da je "određeni elementi u američka vlada znala napadi dolazi, ali svjesno neka njima postupati za razne političke, vojne i ekonomskih razloga ", a 4,8% ih vjeruje da je" Vlada SAD-a određene elemente aktivno planiranim ili pomagao nekim aspektima napada ". In 2008, 9 / 11 teorije zavjere vrhu" najveće zavjere Teorija "je sastavio listu Daily Telegraph. popisu je bio baziran na sljedeće i vuču. studija provedena od strane novinarke Elizabeth Woodworth za Centar za istraživanje o globalizaciji zaključuje da povećana prisutnost u mainstream medijima odražava poboljšan stručne pristupa unutar 9 / 11 istine pokret.

U 2010, "Međunarodni centar za 11/09 studije", privatne organizacije koja je je rekao biti sluha za teorije zavjere, je uspješno tužio za puštanje videa o 11. rujna 2001, da je američki Nacionalni institut za standarde i tehnologija nisu dostupni za javnost već godinama. Prema njemačkom dnevniku Frankfurter Allgemeine Zeitung videa koji su objavljeni neposredno prije devete godišnjice napada daju "nove hrane za teoretičari zavjere" . Mnogi od snimkama slike 7 World Trade Center, nebodera u blizini WTC tornjeva koji također srušila na 11. rujna 2001. Svjedoci su u više navrata izvijestili događa eksplozija pred kolapsom obje kule, a stručnjaci uzeti u obzir te teorije da bude nerazuman.

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 14:40 

Dana 11. rujna 2001, 19 al-Qaeda teroristi oteli četiri komercijalna zrakoplovi putnički avion. Otmičari namjerno srušio dva putnička aviona u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku, ubivši sve putnike i mnogi drugi koji rade u zgradama. Oba objekta su propali u roku od dva sata, uništavanje najmanje dvije obližnje zgrade i drugih oštećenja. Otmičari su pala trećina zrakoplova u Pentagon i četvrti zrakoplov srušio se u polju blizu Shanksville, Pennsylvania, nakon putnika i posade pobunio.

9 / 11 komisije izvješće objavljeno prije upozorenja različitih pojedinosti planiranog napada na Sjedinjene Države od strane al-Qaede. U izvješću se navodi da je Vlada ta upozorenja ignorirana zbog nedostatka komunikacije između različitih provođenje zakona i obavještajne osoblja. Za nedostatak međuaresorsko komunikacije, izvješće navodi birokratske tromosti i zakoni doneseni u 1970 sprečavanja zloporabe skandala koji je izazvao tijekom tog razdoblja. Izvješće faulted Clinton i Bush administracije s "neuspjehom mašte". Većina članova Demokratske i Republikanske stranke pozdravio rad Povjerenstva.
U kontekstu 9 / 11 teorije zavjere, uvjete 'mainstream računa "," službeni račun "i" službene teorije zavjere' sve značit:

Izvješća iz vladinih istraga - 9 / 11 komisije izvješće (što utjelovljena obavještajne informacije iz ranijih FBI istrage (PENTTBOM) i Zajednički istražna 2002), a studija na zgradu performanse koje provodi Federalni Emergency Management Agency [40] (FEMA) i Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST).

nvestigations prema nevladinim organizacijama koje podupiru mainstream račun - poput onih koje je National Fire Protection Association, a znanstvenici Purdue University i na Sveučilištu Northwestern.

Članci podržava ove činjenice i teorije koji se pojavljuju u časopisima kao što su Popular Mechanics, Scientific American, i vrijeme.

Slični proizvodi u medijima diljem svijeta, uključujući The Times of India, kanadskog Broadcasting Corporation (HBK), Le Monde, Deutsche Welle, Australian Broadcasting Corporation (ABC), i Chosun Ilbo Južne Koreje.

Predsjednik Barack Obama's lipnja 2009 govor muslimanskom svijetu, gdje je rekao: "Svjestan sam da neki pitanje ili opravdavaju događaje od 9 / 11. Ali, neka nam bude jasno: al-Qaide ubijeno gotovo 3.000 ljudi na taj dan."

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 15:28 

http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/debunking-911-myths-pentagon#bigplane[/quote]

Da ponovim link...obavezno štivo za sve konspiratore i paranoičare koji su većina u susjednim narodima, a sad mi žao kad vidim da ni Hrvati nisu puno bolji.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: