|
|
Stranica: 369/403.
|
[ 10074 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
sera
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ruj 2023, 21:00 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Croato je napisao/la: Bilo bi lipo raspravljat uživo na Zoom ili tako nekoj video platformi pa da se vidi s kim pričaš, a ne kad se nekome ćefne proglašavat druge klonovima. Razumiješ li ti da na svakome klonu radiš iste karakteristične jezične greške. Možda i postoji neki musliman koji je osobno vezan za Imotski, ali je apsolutno nemoguće da trojica različitih uvijek rade iste jezične pogreške. Moguće mnogo je snezibilan glede bh muslimana . Ta senzibilnsot se vidsela na temi zašto musliani nemaju nijednu medalju s OI . Pun je razumevanja za njih .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ruj 2023, 21:42 |
|
|
…prodali se Srbi.. VELEPOSLANIK Srbije u Washingtonu, Marko Đurić, izjavio je da je jedini put koji Srbija vidi kao "put naprijed" da NATO snage preuzmu kontrolu nad sjeverom Kosov….
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ruj 2023, 22:39 |
|
|
sera je napisao/la: A šta bi se radilo s ogrobnim brojem muslimana u državi ? Kako da ih se rešiš bez rata ? Ništa se ne bi desilo. Imali su 40 godina dobra iskustva. Ništa drugo ne bi bilo s krnjom YU. Vidiš kako Sandžaklije poštuju Srbiju, koja im priznaje ono glavno što traže, njihovu vjeru.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ruj 2023, 22:58 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
AV je imao zapadno zeleno svjetlo za ovo, samo je traljavo izveo. Kupio je naklonost zapada prodajom oružja za Ukrajinu.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ruj 2023, 23:53 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: AV je imao zapadno zeleno svjetlo za ovo, samo je traljavo izveo. Kupio je naklonost zapada prodajom oružja za Ukrajinu. Zeleno svetlo za sta?
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ruj 2023, 23:55 |
|
|
Antijunak je napisao/la: Evo jedne zanimljive sličice. Radoiciceva kriminalna grupa je bliska sa Haradinajevim klanom, koji je u sukobu sa Kurtijevim klanom.
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 08:44 |
|
|
Svet nije video većeg izdajnika od Vučića . Traži da NATO snage dođu na sever Ksosva . A i ako bi došli , došli bi Turci i time nam otežali vraćanje Kosova . Turcima bi Kosovo bilo poligon za daljnje širenje .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 08:47 |
|
|
Da se vidi ko je stvarno terorista
Privitak/ci: |
napadi na Srbe.jpg [ 314.53 KiB | Pogledano 1167 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 08:52 |
|
|
Loš vam je marketing.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1001 of 2558 - 39.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:42 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Otvaram šampanjac kad zaživi ZSO i kad se suzbije kosovsko "gradžanstvo". A na koncu, to bi bilo dobro i za njih. Vidjeli smo kako je Rusko-Ukrajinski rat otpuhao Arcah. Jesu li 100% sigurni da ih Srbija ne bi otpuhala ako bi došlo do neke veće globalne tarapane (Kina i Tajvan npr)?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:47 |
|
|
novem je napisao/la: Mogu li? Na osnovu čega sad?
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: novem je napisao/la: Mogu li? Na osnovu čega sad? Pritisaka, kao i do sada.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:52 |
|
|
novem je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Mogu li? Na osnovu čega sad? Pritisaka, kao i do sada. Hm, ne znam, kosovari tek sada neće ni da čuju za ZSO. Ako ih ameri baš ne pritisnu...
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:54 |
|
|
Možda će Ameri i dalje inzistirati na ZSO, možda neće.
To tek treba vidjeti. Tekst o deeskalaciji i pregovorima mi zvuči kao uobičajena hrpa praznih fraza.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 11:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: novem je napisao/la: Pritisaka, kao i do sada.
Hm, ne znam, kosovari tek sada neće ni da čuju za ZSO. Ako ih ameri baš ne pritisnu... Zvuči kao da si protiv autonomije za Srbe tamo. Može li se znati zašto?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:00 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: novem je napisao/la: Pritisaka, kao i do sada.
Hm, ne znam, kosovari tek sada neće ni da čuju za ZSO. Ako ih ameri baš ne pritisnu... Kao prvo, ne znam da je itko Srbiju izričito osudio za taj čin, dakle lokalni incident. Kao drugo, nitko ne će zbog incidenta prekinuti proces koji već godinama traje, a u zadnje vrijeme bio u zamahu. Kao treće, ZSO nema alternativu. Ako bi to propalo, onda bi takve incidente imao svaki tjedan. Zapad ne želi da Srbija ima odriješene ruke. Kao četvrto, Albanci kao slabija strana će morati popustiti. Srbe se uspjelo pridobiti, za ove je samo pitanje jačine pritisaka, pa i mogućih sankcija te vremena.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:06 |
|
|
Novdan je napisao/la: Možda će Ameri i dalje inzistirati na ZSO, možda neće.
To tek treba vidjeti. Tekst o deeskalaciji i pregovorima mi zvuči kao uobičajena hrpa praznih fraza. Prijevod. Novdan je napisao/la: Možda će Ameri i dalje inzistirati na ZSO, nadam se da neće.
To tek treba vidjeti, a nadam se da su Srbi najebali, jer Albanci su naša braća rođena iz 90ih, a kontra sam Srba u svakoj situaciji. Tekst o deeskalaciji i pregovorima mi zvuči kao uobičajena hrpa praznih fraza, što nadam se Albancima daje prostora da kroz policijsko-pravosudni teror polako rastjeraju sve Srbe sa sjevera Kosova. Kako bi sve bilo ljepše kad na temi o Ukrajini i ovdje forumaši ne bi plesali ko mačak oko vruće kaše.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:12 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Hm, ne znam, kosovari tek sada neće ni da čuju za ZSO. Ako ih ameri baš ne pritisnu... Zvuči kao da si protiv autonomije za Srbe tamo. Može li se znati zašto? Ne. Moje simpatije su na srpskoj strani u ovom slučaju. Čak imam rodbine u KM Međutim, (srpska) politika im je katastrofalna. Napraviti ovako nešto u ovom trenutku, može samo retardirana politika čija god bila. Ostavljam opciju da su i neke zakulisne igre u pitanju. Da li će međunarodna zajednica odustati od formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu? https://www.klix.ba/vijesti/regija/da-l ... /230929058
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Zvuči kao da si protiv autonomije za Srbe tamo. Može li se znati zašto?
Ne. Moje simpatije su na srpskoj strani u ovom slučaju. Čak imam rodbine u KM Međutim, (srpska) politika im je katastrofalna. Napraviti ovako nešto u ovom trenutku, može samo retardirana politika čija god bila. Ostavljam opciju da su i neke zakulisne igre u pitanju. Da li će međunarodna zajednica odustati od formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu? https://www.klix.ba/vijesti/regija/da-l ... /230929058Sve sa Klixa je u funkciji ipak plemensko-religiozne podrške, njihovim muslimanima na Kosovu, tako da će odabir svih članaka tamo biti stvari koje im gode. Svi ti veliki muslimanski mislioci koji i nama sapunjaju dasku su najveći pobornici Prištine. Vidio si koliko se brzo tamo nacrtao Avdo Avdić. Kurti je govorio o tome da "Sarajevo" treba ojačati. Iz RepublikoHrvatske perspektive, "neprijatelj moga neprijatelja" ima smisla, ali ne mislim da to vrijedi unutar BiH i za naše specifične probleme. Naši dušmani, najviše drkaju na Prištinu, a ovi ih tamo i simpatiziraju. Ne bih podržao albansko "gradžanstvo" ni kad ne bi bili u talu sa najgorim šljamom iz Sarajeva. A s obzirom da jesu, izbor je za mene vrlo lagan, jer interesi Hrvata BiH su ispred nekih "emocija" iz 80ih i 90ih, i nekakvih zapovjednika iz HV-a. BTW, na puno mjesta sam kao pripadnike ABiH viđao baš albanska imena. Možda ih je bilo nešto u HVO-u (katolika), ali u BiH je vjerojatno na djelu bila vjerska solidarnost. Uglavnom, još jedna tema gdje treba biti mudar i ne zaboraviti da se dinamika i razmišljanja iz RH ne mogu tek tako bez mozganja usvojiti u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:25 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kako bi sve bilo ljepše kad na temi o Ukrajini i ovdje forumaši ne bi plesali ko mačak oko vruće kaše. Vidi, ja sam govorio već da nema smisla ta teorija "ako Hrvati imaju konstitutivnost u BiH, moraju i Srbi u Hrvatskoj" ili "Ako je stvorena Republika Srpska, mora i Republika Sandžak". Svaka država je priča za sebe Na temi o Ukrajini skoro da ništa nisam ni pisao
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:29 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: BTW, na puno mjesta sam kao pripadnike ABiH viđao baš albanska imena. Možda ih je bilo nešto u HVO-u (katolika), ali u BiH je vjerojatno na djelu bila vjerska solidarnost.
Bilo je i u HVO albanaca, ali nijedan nije bio katolik (koliko znam). Zapravo, čak ni u HV ne znam da je bio ijedan katolik. Moguće da je bilo, ali sigurno u manjini. Mahom "muslimani" (nereligiozni naravno). Postojala je u Žepču diverzantska postrojba "Albančevi anđeli", svi Albanci s Kosova, "muslimani". Borili se protiv ARBiH. Točno je da Bošnjaci po vjerskom principu podržavaju Albance ovdje, ali Albanci inače nemaju dobro mišljenje o Bošnjacima, naprotiv
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:38 |
|
|
Albanci vjerojatno imaju jedinstvenu priliku da se osiguraju na Kosovu zauvijek. Uvjeren sam da je na stolu opcija autonomije za Srbe + priznanje Kosova, ili možda nekakve podjele. Uz to priznanje, i garancije velikih sila, bili bi sigurni i kad bi u svijetu bilo velikih turbulencija.
Ovako, izgleda da idu na sve ili ništa, na pokušaj mirnodopskog etničkog čišćenja kroz "gradžanstvo". U ovome trenutku se populacija od 120.000 Armenaca trajno seli iz Arcaha, bez da se itko počeše.
Je li tako teško vidjeti scenarij gdje za 5 ili 10 godina, u svijetu puno jače uzdrmanom možda nekakvim ratom protiv Kine, Srbi ulaze na Kosovo (područje zamrznutog sukoba), a 500.000 Albanaca u kolonama auta idu u "matičnu" zemlju?
Zašto se ne trajno osigurati od takvog scenarija, pa makar da je i šansa takvog nečega samo 10%?
Hrvati na temi o Armeniji kude Armence što nisu nešto ispregovarali dok su mogli, a ovdje huškaju Albance da naprave možda istu, fatalnu grešku?
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:39 |
|
|
Podržavaju ih jer se nadaju da će i oni jednog dana ovoako tretirati Srbe. Oni su im uzor .
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ruj 2023, 12:49 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Albanci vjerojatno imaju jedinstvenu priliku da se osiguraju na Kosovu zauvijek. Uvjeren sam da je na stolu opcija autonomije za Srbe + priznanje Kosova, ili možda nekakve podjele. Uz to priznanje, i garancije velikih sila, bili bi sigurni i kad bi u svijetu bilo velikih turbulencija.
Ovako, izgleda da idu na sve ili ništa, na pokušaj mirnodopskog etničkog čišćenja kroz "gradžanstvo". U ovome trenutku se populacija od 120.000 Armenaca trajno seli iz Arcaha, bez da se itko počeše.
Je li tako teško vidjeti scenarij gdje za 5 ili 10 godina, u svijetu puno jače uzdrmanom možda nekakvim ratom protiv Kine, Srbi ulaze na Kosovo (područje zamrznutog sukoba), a 500.000 Albanaca u kolonama auta idu u "matičnu" zemlju?
Zašto se ne trajno osigurati od takvog scenarija, pa makar da je i šansa takvog nečega samo 10%?
Hrvati na temi o Armeniji kude Armence što nisu nešto ispregovarali dok su mogli, a ovdje huškaju Albance da naprave možda istu, fatalnu grešku? 1. Ti polaziš od pretpostavke da bi Srbija odmah potpisala priznanje Kosova, samo da dobiju neku autonomijicu. Da citiram Vučića "nikada vam nećemo priznati Kosovo, možete sve da nas pobijete". Dakle ZSO služi kao sredstvo pritiska, kupovanja vremena, otezanja itd. To nikad nije bio krajnji cilj, pa čak niti neki minimum s kojim bi se Srbi zadovoljili. 2. Čak i da Srbi priznaju Kosovo, zašto misliš da bi Albanci bili sigurni od njih u slučaju "tarapane"? Misliš da ih ne bi napali? Pa i Rusija je priznala Ukrajinu u svojim granicama pa je najnormalnije anketirala Krim. A onda i ovaj rat. Potpis na papiru vrijedi sve dok postoje geopolitičke i lokalne vojno-političke osnove. Kad se odnosi promijene, taj papir ne vrijedi ništa. 3. Ne možeš Arcak i Kosovo uspoređivati. Arcak je bila nepriznata država. Nije ih priznala čak niti Armenija. Kosovo je priznala i SAD i Britanija i Francuska itd. NATO snage jamče opstojnost te države. Osim toga, Arcak nije bio zona američke dominacije. Zapad se nije miješao niti 1990ih, kada su Armenci etnički čistili Azere. S druge strane, na Kosovu se jesu miješali 1990ih. Nisu isti odnosi snaga ni vojno. Kosovo ima flotu borbenih dronova, naoružava se pomalo, a imaju i daleko više stanovnika od Arcaka, Arcak je sav rijetko naseljen, dok je Kosovo gusto naseljeno itd. Može se do sutra o razlikama 4. U slučaju sukoba Zapad-Kina/Rusija, vjerojatnije je da bi Srbi dobili po lampi, pošto su oni najistureniji i najizložeiji proruski dio.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|