Fil Kolins (
Phil Collins) je najavio da će uskoro napustiti muzičku scenu.
Dugogodišnje sviranje i sjedenje za bubnjevima kao i stalna kritika njegovih kolega mu zadnjih godina nisu olakšali život, kaže Kolins. "Sumnjam, da ću nekome nedostajati. Biću puno sretniji kada se povučem iz posla", rekao je vođa grupe "Genesis" magazinu za muškarce "FHM"
Unatoč njegovim musičkim uspjesima, koji su mu donjeli 7 Gremija, brojne Broj-jedan-hitove i čak i jednog Oskara
za najbolju skladbu u Diznej-filmu "Tarzan", za vrijeme njegove karijere često su mu se podsmijavalii mediji i drugi muzičari i sumnjali u njegov muzički talent. "Žao mi je što smo bili uspješni. Zaista nisam imao namjeru da u tolikoj mjeri budem uspješan. Ne iznenađuje me dakle to, da su me ljudi počeli mrziti, rekao je Kolins za "FHM".
Ovaj muzičar je zadnjih godina patio od niza zdravstvenih problema, između ostalog je dobio oštečenje sluha i iščašenja kičme. I oštećenja nerava koja je dobio od stalnog sviranja bubnjeva su prouzročila sve više bolova.
Colins od razvoda od njegove treće žene 2006-te godine živi u malom selu Féchy u francuskom govornom području Švajcarske.
dpa/jw
Prijevod: Sicani