|
|
Stranica: 39/64.
|
[ 1584 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NoviSeer
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2769 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Zadar1993 je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Opet se ne pobija činjenica da je u povijesti korišteno i crveno polje kao i prvo koliko i bijelo. Zato kažem da koje god polje bilo prvo nijedno nije neispravno, protupovijesno, ustaško ili komunističko itd.
To ću vidjeti, jer nisu svi grbovi bili pravilni, odnosno neki su pogriješkama tako nacrtani (prvo crveno polje) , raspitati ću se malo više o tome. Ovaj se koristio da ne kažem 100 godina a možda i više. Koliko je vjerojatno da ga je netko nacrtao pogreškom?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:06 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
NoviSeer je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: To ću vidjeti, jer nisu svi grbovi bili pravilni, odnosno neki su pogriješkama tako nacrtani (prvo crveno polje) , raspitati ću se malo više o tome.
Ovaj se koristio da ne kažem 100 godina a možda i više. Koliko je vjerojatno da ga je netko nacrtao pogreškom? Onda uzmi u obzir najstariji prikaz hrvatskog grba iz 14.st. : Pogledaj malo krunu, što primijetiš ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2769 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Onda su nam sigurno komunisti podmetnuli u 18 stoljeću .
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:16 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Onda su nam sigurno komunisti podmetnuli u 18 stoljeću . Ne govorim ti o tome, pogledaj malo bolje kako izgleda kruna, ne prvo polje. Koju biljčicu, odnosno cvijetić vidiš u kruni slavnog roda Hrvatskoga ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:21 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1140 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
dečki, mislim da ne možemo govorit o pogreški. jednostavno se radi ili o nestandardizaciji grba s bijelo-crvenim poljima ili o nepoznavanju iste... što nam je teško odrediti jer ne postoje valjani pisani dokumenti iliti detaljan blazon toga grba. možda zato i imamo toliko varijanti u uporabi glede broja polja, boje prvih polja ... etc. ipak, činjenica jest da su relevantni heraldički izvori ponajveć prikazivali hrvatski grb s početnim prvim bijelim poljem ... od francuza, nijemaca, mađara .... Privitak:
16. stoljeće, Francuska 1519..JPG [ 103.17 KiB | Pogledano 5215 put/a. ]
Privitak:
19. stoljeće Akademisches Gymnasium (1863-1866), Beethovenplatz, Beč.jpg [ 63.53 KiB | Pogledano 5215 put/a. ]
Privitak:
19. stoljeće, 1880. Ugarsko-hrvatsko-dalmatinski grb.jpg [ 39.33 KiB | Pogledano 5215 put/a. ]
....i tako dalje .... oliti itd.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:24 |
|
|
Bagulin je napisao/la: dečki, mislim da ne možemo govorit o pogreški. jednostavno se radi ili o nestandardizaciji grba s bijelo-crvenim poljima ili o nepoznavanju iste... što nam je teško odrediti jer ne postoji valjani pisani dokumenti iliti detaljan blazon toga grba. možda zato i imamo toliko varijanti u uporabi glede broja polja, boje prvih polja ... etc. ipak, činjenica jest da su relevantni heraldički izvori ponajveć prikazivali hrvatski grb s početnim prvim bijelim poljem ... od francuza, nijemaca, mađara .... Privitak: 16. stoljeće, Francuska 1519..JPG Privitak: 19. stoljeće Akademisches Gymnasium (1863-1866), Beethovenplatz, Beč.jpg Privitak: 19. stoljeće, 1880. Ugarsko-hrvatsko-dalmatinski grb.jpg ....i tako dalje .... oliti itd. Bagulin, jesi vidio možda grb Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvina ? Čudno mi je što se u njegovom slučaju za hrvatsku koristi današnji dalmatinski grb .
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:33 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1140 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
Zadar1993 je napisao/la: Bagulin je napisao/la: dečki, mislim da ne možemo govorit o pogreški. jednostavno se radi ili o nestandardizaciji grba s bijelo-crvenim poljima ili o nepoznavanju iste... što nam je teško odrediti jer ne postoji valjani pisani dokumenti iliti detaljan blazon toga grba. možda zato i imamo toliko varijanti u uporabi glede broja polja, boje prvih polja ... etc. ipak, činjenica jest da su relevantni heraldički izvori ponajveć prikazivali hrvatski grb s početnim prvim bijelim poljem ... od francuza, nijemaca, mađara .... Privitak: 16. stoljeće, Francuska 1519..JPG Privitak: 19. stoljeće Akademisches Gymnasium (1863-1866), Beethovenplatz, Beč.jpg Privitak: 19. stoljeće, 1880. Ugarsko-hrvatsko-dalmatinski grb.jpg ....i tako dalje .... oliti itd. Bagulin, jesi vidio možda grb Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvina ? Čudno mi je što se u njegovom slučaju za hrvatsku koristi današnji dalmatinski grb . ne mora bit čudno. naime diplomatičko ime tadašnje hrvatske jest regnum dalmatiae et croatiae. kako je ugarsko- hrvatsko kraljevstvo bilo u stalnom sukobu s bnetcima oko hrvatskog otočja i priobalja (tj. oko tadašnje dalmacije) ne treba čuditi da kralj uporabljuje baš taj dio grba regnuma dalmatiae et croatiae u svojem složenom grbu kako bi svima naglasio da on kao kralj baštini pravo i na tadašnju dalmaciju koja se u njegovo doba već nalazila u bnetačkim rukama. politika.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 13:43 |
|
|
Bagulin je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Bagulin, jesi vidio možda grb Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvina ? Čudno mi je što se u njegovom slučaju za hrvatsku koristi današnji dalmatinski grb . ne mora bit čudno. naime diplomatičko ime tadašnje hrvatske jest regnum dalmatiae et croatiae. kako je ugarsko- hrvatsko kraljevstvo bilo u stalnom sukobu s bnetcima oko hrvatskog otočja i priobalja (tj. oko tadašnje dalmacije) ne treba čuditi da kralj uporabljuje baš taj dio grba regnuma dalmatiae et croatiae u svojem složenom grbu kako bi svima naglasio da on kao kralj baštini pravo i na tadašnju dalmaciju koja se u njegovo doba već nalazila u bnetačkim rukama. politika. Logično, hvala na objašnjenju. Inače da smo imali više kraljeva kao Matija Turci ne bi prismrdili Banja Luci, a kamoli Sisku . Jedan od najboljih kraljeva Hrvatske i Ugarske .
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 23:30 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Bagulin je napisao/la: ne mora bit čudno. naime diplomatičko ime tadašnje hrvatske jest regnum dalmatiae et croatiae. kako je ugarsko- hrvatsko kraljevstvo bilo u stalnom sukobu s bnetcima oko hrvatskog otočja i priobalja (tj. oko tadašnje dalmacije) ne treba čuditi da kralj uporabljuje baš taj dio grba regnuma dalmatiae et croatiae u svojem složenom grbu kako bi svima naglasio da on kao kralj baštini pravo i na tadašnju dalmaciju koja se u njegovo doba već nalazila u bnetačkim rukama. politika.
Logično, hvala na objašnjenju. Inače da smo imali više kraljeva kao Matija Turci ne bi prismrdili Banja Luci, a kamoli Sisku . Jedan od najboljih kraljeva Hrvatske i Ugarske . ukupno gledajući vrlo dobar što se tiče ukupne konsolidacije kraljevstva .... ali s ludovikom velikim anžuvincem teško da se itko može mjerit. taj je, što bi se reklo, pojebao sve što se pojebat moglo od baltika do jadrana.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 23:39 |
|
|
Hercegbosanski grb treba ići u svim mogućim varijantama, a ne samo onim isfuranim i otrcanim znači treba ga kačit u svaku
moguću sliku. Recimo jednu na mjesecu, drugu kako okupira bliski istok, treću sa poznatim svetskim ličnostima itd... to je puno zabavnije i moćnije.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 23:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60694 Lokacija: DAZP HQ
|
MRSHO je napisao/la: Bagulin je napisao/la: ti jarca!!! priznajem da sam doista počašćen što se i moj uradak našao na tom wallpaperu. moj naklon i zahvala ekipi ..... Evo ja upravo radim na nečem sličnom :)... nek ispane barem približak :) ako se ne varam, to sam zatražio od jednog lika s SSC-a da napravi, s tim da sam mu poslao sliku bagulinovog grba. al da me režeš, nemam više pojma o kome se radi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 23:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24064 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Zadar1993 je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ovaj se koristio da ne kažem 100 godina a možda i više. Koliko je vjerojatno da ga je netko nacrtao pogreškom? Onda uzmi u obzir najstariji prikaz hrvatskog grba iz 14.st. : Pogledaj malo krunu, što primijetiš ? Ljiljani su jedan od simbola kršćanstva i dosta dvorova u Europi od 12. do 15. stoljeća ga ima u svojim grbovima.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 08 srp 2012, 23:55 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Hercegbosanski grb treba ići u svim mogućim varijantama, a ne samo onim isfuranim i otrcanim znači treba ga kačit u svaku
moguću sliku. Recimo jednu na mjesecu, drugu kako okupira bliski istok, treću sa poznatim svetskim ličnostima itd... to je puno zabavnije i moćnije. i jedan tebi tetovirat na čelo ... svaki put kad se pogledaš u ogledalo da te uhvati želja opizdit glavom u ..... što god, nek je samo tvrdo.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 09 srp 2012, 00:05 |
|
|
Bagulin je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Logično, hvala na objašnjenju. Inače da smo imali više kraljeva kao Matija Turci ne bi prismrdili Banja Luci, a kamoli Sisku . Jedan od najboljih kraljeva Hrvatske i Ugarske .
ukupno gledajući vrlo dobar što se tiče ukupne konsolidacije kraljevstva .... ali s ludovikom velikim anžuvincem teško da se itko može mjerit. taj je, što bi se reklo, pojebao sve što se pojebat moglo od baltika do jadrana. Definitivno, no takvi kao Ludovik se rode jednom u tisućljeću.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 09 srp 2012, 17:10 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Bagulin je napisao/la: ukupno gledajući vrlo dobar što se tiče ukupne konsolidacije kraljevstva .... ali s ludovikom velikim anžuvincem teško da se itko može mjerit. taj je, što bi se reklo, pojebao sve što se pojebat moglo od baltika do jadrana. Definitivno, no takvi kao Ludovik se rode jednom u tisućljeću. Istina. S time da je ipak u Vlaškoj, odnosno severinskoj banovini na području današnje Rumunjske popušio. Da toga nije bilo, bila bi Ugarska do Crnog mora Al za nas je bio car careva
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 09 srp 2012, 17:11 |
|
|
Ceha je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Definitivno, no takvi kao Ludovik se rode jednom u tisućljeću. Istina. S time da je ipak u Vlaškoj, odnosno severinskoj banovini na području današnje Rumunjske popušio. Da toga nije bilo, bila bi Ugarska do Crnog mora Al za nas je bio car careva Slažem se , mada nitko nije nikad dobio sve bitke u svom životu, ni car August, ni Trajan, ni Napoleon . Nije mogao ni Ludovik .
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 09 srp 2012, 17:13 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Istina. S time da je ipak u Vlaškoj, odnosno severinskoj banovini na području današnje Rumunjske popušio. Da toga nije bilo, bila bi Ugarska do Crnog mora Al za nas je bio car careva Slažem se , mada nitko nije nikad dobio sve bitke u svom životu, ni car August, ni Trajan, ni Napoleon . Nije mogao ni Ludovik . Istina
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 10 srp 2012, 15:00 |
|
|
Usora88 je napisao/la: Htjeo bih vas pitat jel imate kakvu ideju ili prijedlog za Udrugu Hrvatskih studenata Graz sto je u osnivanju samo treba jos prijavit je a nemamo jos logo tj napravili smo neki prijedlog no nije da mi se previse svidja.
Ako imate neku ideju volio bih da predlozite bilo bi ljepo da pise Udruga Hrvatskih studenata Graz i da ima nesto scim se moze identificirat da smo Hrvati i da studiramo trenutacno u Austriji. Ako imate barem neku pismenu ideju. Lijep Pozdrav je l' se slažeš da uz obvezni hrvatski grb u kombinaciji bude austrijski orao i grb graza tj. ovi elementi? ovako neš. ako da, razradit ćemo dalje. Privitak:
studenti graz.png [ 129.56 KiB | Pogledano 5079 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 11 srp 2012, 11:20 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Sadašnji grb Sveučilišta u Grazu, sa Suncem umjesto izvornog Kristovog monograma: Nekadašnji grb Sveučilišta u Grazu s Kristovim monogramom: Logotip Sveučilišta u Grazu: Čini mi se da je pantera u grbu Sveučilišta neokrunjena. Na poveznici se može jasnije vidjeti razlika između grba Štajerske i grba Graza, a sveučilišni grb je hibrid između ta dva. http://de.wikipedia.org/wiki/Steirisches_Wappen
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 11 srp 2012, 17:53 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Sadašnji grb Sveučilišta u Grazu, sa Suncem umjesto izvornog Kristovog monograma: Čini mi se da je pantera u grbu Sveučilišta neokrunjena. Na poveznici se može jasnije vidjeti razlika između grba Štajerske i grba Graza, a sveučilišni grb je hibrid između ta dva. http://de.wikipedia.org/wiki/Steirisches_Wappenhe, he ... di si maestro? nepresušan si izvor informacija. složit ćemo neš.
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 12 srp 2012, 13:46 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Čini mi se da je pantera u grbu Sveučilišta neokrunjena. Na poveznici se može jasnije vidjeti razlika između grba Štajerske i grba Graza, a sveučilišni grb je hibrid između ta dva. http://de.wikipedia.org/wiki/Steirisches_Wappenneokrunjena pantera s crvenim rogićima i običnim curkem jest simbol štajerske. okrunjeni s vatrom u međunožju je grb graza. bili su to neki veliki hebači izgleda .... .... stavit ćemo ovog od graza kad je sveučilište već tamo.
|
|
Vrh |
|
|
NiX
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 12 srp 2012, 22:13 |
|
Pridružen/a: 15 tra 2011, 23:19 Postovi: 499 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg Bosna
|
uvijek vjerni tebi ... naša suzo ponosna ...
_________________ I krv svoju, za Herceg Bosnu moju ...
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 16 srp 2012, 21:34 |
|
|
azo dakle ..... za hrvatske študente u štajerskom grazu (tj. u "gradcu") .... ovo bi bio neki početak koji možemo dalje razradit .... komentirajte malo da vidimo što bi bilo bolje ... ili ne bi .... .... bilo bi dobro da se i študent usora javi kad je već na ovoj temi molbu svoju našem općinstvu objavio .... . Privitak:
studenti graz1.png [ 70.49 KiB | Pogledano 4966 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 16 srp 2012, 22:59 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
Bagulin je napisao/la: azo dakle ..... za hrvatske študente u štajerskom grazu (tj. u "gradcu") .... ovo bi bio neki početak koji možemo dalje razradit .... komentirajte malo da vidimo što bi bilo bolje ... ili ne bi .... .... bilo bi dobro da se i študent usora javi kad je već na ovoj temi molbu svoju našem općinstvu objavio .... . Privitak: studenti graz1.png Javit ću mu ja na facebook-u da navrati na forum...
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: HRHB i RH grafički radovi Postano: 16 srp 2012, 23:06 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Bagulin je napisao/la: azo dakle ..... za hrvatske študente u štajerskom grazu (tj. u "gradcu") .... ovo bi bio neki početak koji možemo dalje razradit .... komentirajte malo da vidimo što bi bilo bolje ... ili ne bi .... .... bilo bi dobro da se i študent usora javi kad je već na ovoj temi molbu svoju našem općinstvu objavio .... . Privitak: studenti graz1.png Javit ću mu ja na facebook-u da navrati na forum... fala mršo.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|