|
|
Stranica: 156/180.
|
[ 4485 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:41 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Vidjeli smo već 1993 kako se nasmješeni musliman u sekundi pretvori u krvoločnog. Ne grize naravno, do prve prilike.
Ok Kvaki, sve mi je jasno. :) I budi siguran, ja grizem. Nadaj se samo da neces nikad doci u situaciju da ti dokazem da si u pravu. Nadam se.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:41 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Haram je napisao/la: Ma klinac je bio tipicno "zapusteno dijete". Odrastao bez oca, uz mater koja je morala sljakati i babu koja mu je garant popustala u svemu, kako to zna biti. Ja tu fakat ne vidim nikakvog islamizma, ne zeleci negirati cinjenicu DA ON POSTOJI, kako u Francuskoj, tako i u mnogim drugim evropskim drzavama. Pa ja bi prvi bio - mislim da munafik kazu - koji bi najebao u slucaju da "oni preuzmu". Da je on odgajan "tradicionalno", u ovom slucaju "muslimanski", jer mu je otac Alzirac tj. osoba sa FRA i alzirskim drzavljanstvom, vjerovatno isto rodjen u FRA, mozda cak i nebi otisao u kriminal jer su cesto djeca iz "tradicionalistickih familija" strozije odgajana.
Belgija ti ima slicnu strukturu stanovnistva i socijalno-ekonomske uslove kao Francuska. Cak su im i migranti vecinom istog porijekla.
Pa imas u BRD 6 Mio. Turaka ili osoba s turskim porijeklom. Sto tu nema palezi? Zar Turci nisu muslimani?
Meni to vase jednostavno nema logike. Da ima, ja bih priznao. Ali mi jednostavno bazdi na ustogljene i ustalozene islamofobicne stereotipe desnicarske provenijencije koje se zadovoljavaju povrsnim i jednostavnim objasnjenjima.
Meni je ovdje jedino povrsno objasnjenje koje si ti ponudio Belgija ti ima slicnu strukturu stanovnistva i socijalno-ekonomske uslove kao Francuska. Cak su im i migranti vecinom istog porijekla. To nema nikakvu vaznu poveznicu sa ovim neredima. Medjutim jednu si stvar tocno rekao Cak su im i migranti vecinom istog porijekla i upravo je to motiv i stvar ovih nereda, a ne famozno nezadovoljstvo drzavom kojemu se ni vise ni manje pridruzuju belgijanci. I to je sasvim logicno. Jer ako marokanci zapale pola belgije nakon sto maroko dobije belgiju na obicnoj jebenoj nogometnoj utakmici to nije nezadovoljstvo drzavom vec nezadovoljstvo sto ta drzava nije marokanska prcija i upravo se ti nezadovoljnici i pridruzuju neredima u Francuskoj koliko god ti to pokusao nijekati Trebali bi to u Belgiji malo bolje pogledati ali mislim da su i kod njih predgradja slicnih struktura kao i u Francuskoj. Barem ovi u francuskom dijelu Belgije. Ali ne negiram naravno da ima i tog "marokanskog patriotizma" posto su stvari zaista rijetko crno bijele.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:44 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Ok Kvaki, sve mi je jasno. :)
I budi siguran, ja grizem. Nadaj se samo da neces nikad doci u situaciju da ti dokazem da si u pravu.
Nadam se. Umereni islamista će u svakoj prilici opravdati tvrdokornog, I svaliti krivicu na druge. Umereni nastupa s moralno više pozicije .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:48 |
|
|
Haram je napisao/la: Da napomenemo jos jednu bitnu stvar. U 1., a pogotovo 2. S.Ratu su milioni muslimana iz francuskih kolonija ucestvovali u odbrani Francuske. U 1. SR su 500.000 francuskih vojnika bili Afrikanci iz kolonija a vecina od njih iz Sjeverne Afrike. Samo tokom bitke u Verdunu je poginulo preko 100.000 muslimana u francuskim uniformama. Iz zahvalnosti njima je napravjena prva dzamija u Parizu. U 2. SR razu su pogotovo vojnici iz Senegala i Cada igrali veliku ulogu, ali i dodatnih 500.000 africkih vojnika koji su se na strani "Slobodne Francuske" borili u Sjevernoj Africi. Nakon sto su 100.000 demobilisanih boraca iz Alzira trazili MAKAR AUTONOMIJU za svoju domovinu, 40.000 ih je POBIJENO tokom "Setif Masakra". Neposredno nakon 2. SR. Evo malo Wiki o Setif Masakru https://de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_S%C3%A9tifOvo su sve stvari koje nisu bas tako nebitno kao sto vi mislite koji se sjecate takozvanog "Danka u krvi" i kako je to tad sve islo. Nije isto 50 k tad i sad . Tad je 50 k predstavljalo veliku brojku .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:54 |
|
|
Haram je napisao/la: Da napomenemo jos jednu bitnu stvar. U 1., a pogotovo 2. S.Ratu su milioni muslimana iz francuskih kolonija ucestvovali u odbrani Francuske. U 1. SR su 500.000 francuskih vojnika bili Afrikanci iz kolonija a vecina od njih iz Sjeverne Afrike. Samo tokom bitke u Verdunu je poginulo preko 100.000 muslimana u francuskim uniformama. Iz zahvalnosti njima je napravjena prva dzamija u Parizu. U 2. SR razu su pogotovo vojnici iz Senegala i Cada igrali veliku ulogu, ali i dodatnih 500.000 africkih vojnika koji su se na strani "Slobodne Francuske" borili u Sjevernoj Africi. Nakon sto su 100.000 demobilisanih boraca iz Alzira trazili MAKAR AUTONOMIJU za svoju domovinu, 40.000 ih je POBIJENO tokom "Setif Masakra". Neposredno nakon 2. SR. Evo malo Wiki o Setif Masakru https://de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_S%C3%A9tifOvo su sve stvari koje nisu bas tako nebitno kao sto vi mislite koji se sjecate takozvanog "Danka u krvi" i kako je to tad sve islo. Ja mislim da ipak nismo losiji od onih koji tvrde da su matere u 16 stoljecu smatrale da su im dica bezvrijedna stoka Naravno samo krscanske matere.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 15:58 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Haram je napisao/la: Da napomenemo jos jednu bitnu stvar. U 1., a pogotovo 2. S.Ratu su milioni muslimana iz francuskih kolonija ucestvovali u odbrani Francuske. U 1. SR su 500.000 francuskih vojnika bili Afrikanci iz kolonija a vecina od njih iz Sjeverne Afrike. Samo tokom bitke u Verdunu je poginulo preko 100.000 muslimana u francuskim uniformama. Iz zahvalnosti njima je napravjena prva dzamija u Parizu. U 2. SR razu su pogotovo vojnici iz Senegala i Cada igrali veliku ulogu, ali i dodatnih 500.000 africkih vojnika koji su se na strani "Slobodne Francuske" borili u Sjevernoj Africi. Nakon sto su 100.000 demobilisanih boraca iz Alzira trazili MAKAR AUTONOMIJU za svoju domovinu, 40.000 ih je POBIJENO tokom "Setif Masakra". Neposredno nakon 2. SR. Evo malo Wiki o Setif Masakru https://de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_S%C3%A9tifOvo su sve stvari koje nisu bas tako nebitno kao sto vi mislite koji se sjecate takozvanog "Danka u krvi" i kako je to tad sve islo. Ja mislim da ipak nismo losiji od onih koji tvrde da su matere u 16 stoljecu smatrale da su im dica bezvrijedna stoka Naravno samo krscanske matere. Kako uobičajeno ide smajlić uz danak u krvi. Klasika.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 16:13 |
|
|
Drug Ateist se stvarno ufurao da mu je takija uvjerljiva. Je, je, uopće ne kužimo što pokušava.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 18:29 |
|
|
PP po potrebi
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 21:07 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Haram je napisao/la: Da napomenemo jos jednu bitnu stvar. U 1., a pogotovo 2. S.Ratu su milioni muslimana iz francuskih kolonija ucestvovali u odbrani Francuske. U 1. SR su 500.000 francuskih vojnika bili Afrikanci iz kolonija a vecina od njih iz Sjeverne Afrike. Samo tokom bitke u Verdunu je poginulo preko 100.000 muslimana u francuskim uniformama. Iz zahvalnosti njima je napravjena prva dzamija u Parizu. U 2. SR razu su pogotovo vojnici iz Senegala i Cada igrali veliku ulogu, ali i dodatnih 500.000 africkih vojnika koji su se na strani "Slobodne Francuske" borili u Sjevernoj Africi. Nakon sto su 100.000 demobilisanih boraca iz Alzira trazili MAKAR AUTONOMIJU za svoju domovinu, 40.000 ih je POBIJENO tokom "Setif Masakra". Neposredno nakon 2. SR. Evo malo Wiki o Setif Masakru https://de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_S%C3%A9tifOvo su sve stvari koje nisu bas tako nebitno kao sto vi mislite koji se sjecate takozvanog "Danka u krvi" i kako je to tad sve islo. Ja mislim da ipak nismo losiji od onih koji tvrde da su matere u 16 stoljecu smatrale da su im dica bezvrijedna stoka Naravno samo krscanske matere. Otvori temu o devsirmi pa cemo raspraviti o tome detaljno na osnovu cinjenica i onog sto je zabiljezile historija (a ne historijska nacional romantika). Uglavnom pretjerujes jer ja to NIKAD NISAM TVRDIO. Drugo, evo da vam malo braca Srbi objasne relacije u Francuskoj pa usporedite s onim sto sam ja govorio, PRVIH DESETAK MINUTA, pametnom dovoljno:
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 04 srp 2023, 23:22 |
|
|
Haram je napisao/la: dalate2020 je napisao/la:
Zasto da odbijam teze s kojima se slazem i koje su opcepoznate?
Dva modela, americki i sovjetski su se natjecala da bi pridobila simpatije radnicke klase. To se ispostavilo dobrim za radnike na Zapadu jer su kroz taj proces ostvarili visok nivo blagostanja. Kolapsom SSSR-a prestaje potreba za pridobijanjem radnika na svoju stranu jer na medjunarodnoj sceni zapadnjacki kapitalisticki model je potvrdjen kao neprikosnoven i bez konkurencije. I otada na Zapadau stvari krecu nizbrdo jer se vise ne treba boriti za naklonost radnicke klase. Vise ne treba 'biti dobar'.
To da opovrgavam je isto kao da opovrgavam da je Zemlja okrugla. Svaki maloljetni srednjoskolac koji je prosao barem prosjecno gimnazijsko skolovanje zna te stvari. Kada lik nesto banalno i opcepoznato predstavlja kao svoju dubinsku tezu.
Medjutim ne odvija se na svijetu uvijek samo jedan proces pa onda ili se u Francuskoj dogadja proces A ili proces B. Nego se istovremeno odvija XY procesa. Ti opisivanjem gore spomenutoga opcepoznatoga procesa zamisljas da opovrgavas procese zapocete imigracijom stanovnistva nespojivoga sa zapadnjackim mentalitetom, vrijednostima i stilom zivota. Sto je bedasto. Nitko ne osporava da je Zemlja okrugla niti da je raspadom SSSRa zapoceta nova dinamika na Zapadu. ALI to ovdje uopce tema. Uzalud se trudis skrenuti fokus s onoga sto nama Europljanima prvo upada u oci. Nije svatko tko se zatekne u Europi Europljanin. Pokusaj negdje drugdje sa manje upucenim sugovornicima ovdje samo trosis vrijeme i vrsis kontrapropagandu za samoga sebe. Evo i meni si sada potrosio 10 minuta da otipkama sve ovo.
Ono sto sam ja tebi pokusao ukazati je sljedece.
Postoje automatizirane ljudske reakcije - to su one nad kojima covjek nema kontrolu nego se odvijaju same od sebe bez svjesne odluke. One pokazuju mnogo toga, izmedju ostaloga tko se s cime identificira ('tko za koga navija'). A sve ostalo je naknadna racionalizacija.
Kada je oslobodjen Gotovina gotovo svi Hrvati su se automatizmom veselili a svi Srbi automatizmom razocarali.
Jer jedni osjete MI smo pobijedili, ovo je dobro za NAS. A drugi osjete MI smo izgubili, ovo je lose za NAS. A onda se naknadno traze razlozi. Srce je tu brze od pameti.
Nisu ni Hrvati ni Srbi sad zasjeli i procitali tisuce stranica haskih spisa pa tek onda nakon upoznavanja s materijom odlucili sto ce misliti i osjecati u vezi svega toga. Upravo obratno, prvo ide automatska emotivna reakcija a tek po tome darauf aufbauend racionalizacija te reakcije, te vec postojece predracionalne pozicije.
Svo to psiholosko znanje mozes iskoristiti za mnoge analize, izmedju ostaloga da vidis tko se s cime poistovjecuje ('tko je ciji'), tko se bori protiv nekoga tumacenja jer percepira da to tumacenje "za NAS nije dobro" - pa iz toga izvuces tko je za tu osobu "MI".
Ti kao samodeklarirani najveci Jugoslaven na forumu i covjek koji religiju smatras psihickim oboljenjem sasvim slucajno automatski nepogresivo zavrsis na strani ummeta i time pokazujes 'tko su tvoji i ciji si ti'. Ej ti kao veliki Jugoslaven i osoba koja religiju drzi psihickim oboljenjem sasvim slucajno:
- branis odcijepljenje od tvoje ateisticke Jugoslavije sljedbenika autora Islamske deklaracije koji je zelio u pola Europe na pragu 21. stoljeca uvesti serijatski poredak po uzoru na Pakistan. (?!?!?) - to radis kao samodeklarirani Jugoslaven i antireligiozna osoba. - relativiziras kidnapiranje krscanske djece od strane ummeta - boli te polozaj Turaka u Austriji (zasto ne Poljaka, ili Madjara itd.) - imas razumijevanja za Turke koji su protiv imigracije u Tursku, a ismijavas Austrijance koji su protiv useljavanja u Astriju. - Izrael ili Palestina? Palestina. - Ahdnama je veliko civilizacijsko postignuce koje treba braniti "sve i da je mit". Ej, pricu o velikom postignucu ummeta treba braniti SVE I DA JE MIT. - saljes u p.m. svakoga tko ima nesto protiv zamotavanja zena na Zapadu. - imas razumijevanja za tursko protivljenje imigraciji u Tursku, a onda deset dana nakon toga na temi o doseljavanju u Europu (doseljavaju vecinom muslimani) OBESMISLJAVAS SAM KONCEPT IMIGRACIJE i pises parafraza "kakvoga smisla ima pojam 'migrant' svi smo mi kad bolje pogledas migranti i odnekud smo dosli...". Ej u kontekstu razvodnjavanja identiteta Europe kroz muslimansku imigraciju covjek odbacuje sami koncept imigracije kao besmislen i nerazumljiv, ali mu je taj koncept sasvim smislen i razumljiv kada se radi o Turskoj. Pa o cemu mi pricamo uopce? - i evo te sada na temi o ponasanju ummeta u Francuskoj opet u obrani ummeta, jer kada netko 'napadne' ummet, bilo to u Palestini, u Bosni srednjega vijeka, u Francuskoj, pri raspadu Jugoslavije... ti se automatski osjecas napadnutim, to je tvoj 'mi', znas sto ti je ciniti i kreces o obranu tvoga 'mi'. - osmanska islamisticka okupacija pola svijeta - nista to, ne treba sada kaznjavati Tursku. Zapadnjacka kapitalisticka okupacija pola svijeta - imperijalizam bla bla, neka im se osvete, zasluzili su... - uvijek i svugdje isto... Svatko brani svoje a ti branis ummet. Dakle ummet je tvoj. - Kosovo: Srbi ili Albanci? Albanci naravno. Automatski.
Ne da mi se vise nabrajati, evo tipkam vec 40 minuta. Bjezi, trosis mi vrijeme, odoh citati.
Citat: Ne da mi se vise nabrajati, evo tipkam vec 40 minuta. Bjezi, trosis mi vrijeme, odoh citati Ovo sam ja mogo biti. Napisao si se zaista svega i svacega (nasiroko takoreci) ali si sve to argumentativno obrazlozio (barem pokusao, prvi dio dobro, drugi vec slabije jer se bazira na "ti si vakav i nakav ja to znam", pa cu i ja pokusati da ne izignorisem tvoje argumente. Da se razumijemo, JA NE ZELIM OPRAVDATI NASILJE vec dati logicno objasnjenje za isto van desnicarskog muljanja i jednostavnih i jeftinih recepta. Citat: To da opovrgavam je isto kao da opovrgavam da je Zemlja okrugla. Svaki maloljetni srednjoskolac koji je prosao barem prosjecno gimnazijsko skolovanje zna te stvari. Kada lik nesto banalno i opcepoznato predstavlja kao svoju dubinsku tezu. To uopste nije banalno vec srz problematike lezi u poslijedicama koje su se izrodile iz tog geopolitickog momentuma (kraj HRata, propast socijalizma). Mnogi Sjeveroafrikanci su dovezeni u Francusku kao radna snaga za kojom je nakon 2. SR vapila industrija. Tada su gradjena ta ogromna predgradja koja trenutno gore. Od kraja osamdesetih pa nadalje dolazi do "krize industrijske proizvodnje" a sama kriza je - pak - nusprodukt neoliberalizma i cinjenice da se industrijska proizvodnja prebacivala u zemlje u kojima je RADNA SNAGA jeftinija. Ljudi su izgubili radna mjesta, gubici radnih mjesta dovode do pada zivotnog standarda i ukupnih uslova zivota sve uz bezperspektivnost ogromnog broja mladih u tim predgradjima. Socijalni sunovrat dovodi do povecanja stope kriminaliteta..kriminalitet pak do pojacane aktivnosti policije...pojacana aktivnost policije i cesto njihova brutalnost do otpora prema drzavnih organima, itd..zacarani krug. Imali smo slucaj prije par godina kada su zadnji put gorile ulice. Sta se desilo? Pa policija gonila 3 maloljetnika, oni bjezeci zavrsili u nekoj trafo stanici ne znajuci u kakvoj se opasnosti nalaze. Policajci su znali, sto se poslije dalo razaznati na osnovu razgovora putem veze tokom kojih je receno nesto u fazonu "Ko ih jebe, kad vec bjeze gdje ne treba", pa su sva trojica poginuli. Doslo je do procesa radi "uskracivanja pomoci" ali i to je sve zataskano na kraju. Ovakvi i slicni slucajevi imaju kao posljiedicu MANJAK identifikacije sa drzavnim organima, pogotovo medju mladjim ljudima tamo. To pak oslikava i u agresivnosti prema policiji i drzavnim organima uopste, tako da napadaju gotovo sve drzavne institucije, skole, vrtici, policijske stanice, kuca nekog gradonacelnika u nekom gradicu itd... Iz neba se vidi da sve ovo nema veze s tim odakle je ko. Moze biti da kulturoloska komponenta djeluje kao pojacalo procesa ali sam proces nije poslijedica kulturoloskih razlika, bile one stvarne ili umisljene, vec je proces poslijedica socijalno-ekonomskog sunovrata koji nastaje gubitkom zivotne perspektive. A nista destruktivnije nema nego kad imas masu mladih, besperspektivnih ljudi koji uz sve to jos imaju osjecaj, bazirao on na realnim cinjenicama ili ne, da se ta drzava sere i pisa po njima i da je sve sto ima da im ponudi policijski pendrek u slucaju da prekrse zakon - a cesto i metak, kao sto vidimo. Citat: opisivanjem gore spomenutoga opcepoznatoga procesa zamisljas da opovrgavas procese zapocete imigracijom stanovnistva nespojivoga sa zapadnjackim mentalitetom, vrijednostima i stilom zivota. Sto je bedasto. Ako je mentalitet problem, zasto onda nije bilo ovakvih stvari dok je sve islo kako treba - DESETLJECIMA? Dok je industrija fercerala, dok su radnici koji su dovezeni imali perspektivu, imali radna mjesta, bili u stanju da prehrane i izdrzavaju svoje porodice, nije bilo ovakvih sranja. Pa vise kulturoloskih razlika je bilo izmedju tih taze dovezenih radnika i drustva u koje su devedeni, nego izmedju njihovih unuka koji sad divljaju po ulicama i "Francuza koji nemaju sjevernoafricko porijeklo". Kuzis..? Vase teorije jednostavno ne piju vode, nisu logicki postavljene i kao takve padaju kao kula od karata cim ih covjek torpedira s dva tri kriticki postavljena pitanja. Evo npr. ovaj ludak kojem je dopusteno da na forumu pise sve i svasta, da forumase naziva "gamad koja se nakotila", da forumase naziva "teroristima", sto nije fer iako se radi o Srbima koji su dosli da likuju "zbog propasti Zapada", je stavio video zene s maramom koja krade objasnjavajuci da ona krade jer ju je tako naucila vjera. A ja bas jucer postavih pjesmu benda Sublime koja se zove "april 92" i koji opisuje bas jednu takvu scenu tokom RIOTS nakon ubistva crnca Rodnija Kinga od strane policije L.A. koja je takodjer poznata po svojoj brutalnosti. Da se ne mucis slusajuci cijelu pjesmu evo strofa: Citat: When we returned to the pad to unload everything It dawned on me that I need new home furnishings So once again we filled the van until it was full Since that day, my livin' room's been much more comfortable 'Cause everybody in the hood has had it up to here It's getting hotter and hotter and harder each and every year Some kids went in a store with their mother I saw her when she came out, she was gettin' some Pampers They said it was for the black man They said it was for the Mexican, and not for the white man But if you look at the streets, it wasn't about Rodney King And this fucked up situation and these fucked up police It's about comin' up and stayin' on top And screamin' 1-8-7 on a motherfuckin' cop It's not in the paper, it's on the wall National Guard Smoke from all around
Da li je i nju "naucila vjera"? Retoricko pitanje. Cijela pjesma: Postavio sam pjesmu cisto da ukazem na paralelu i na to sta nas sve ceka ukoliko se asocijalni proces neoliberalizacije gotovo svih drustvenih i proizvodnih segmenata ne zaustavi. E sad, sta da se radi? Jedina mogucnost - izuzmemo li genocid i trpanje u vagone - je ulaganje desetina milijardi u socijalni i obrazovni sustav u tim gradovima. Za to pak ne postoje ni finansijska sredstva (a i kako kad ljudi poput Macrona NEPRESTANO rade na UKIDANJU gotovo svih dostignuca nekadasnje socijalne drzave, vidi sranje oko penzija i pobuna "Zutih prsluka") a ni politicka volja. Citat: Ti kao samodeklarirani najveci Jugoslaven na forumu i covjek koji religiju smatras psihickim oboljenjem sasvim slucajno automatski nepogresivo zavrsis na strani ummeta i time pokazujes 'tko su tvoji i ciji si ti'. Ej ti kao veliki Jugoslaven i osoba koja religiju drzi psihickim oboljenjem sasvim slucajno:
- branis odcijepljenje od tvoje ateisticke Jugoslavije sljedbenika autora Islamske deklaracije koji je zelio u pola Europe na pragu 21. stoljeca uvesti serijatski poredak po uzoru na Pakistan. (?!?!?) - to radis kao samodeklarirani Jugoslaven i antireligiozna osoba. - relativiziras kidnapiranje krscanske djece od strane ummeta - boli te polozaj Turaka u Austriji (zasto ne Poljaka, ili Madjara itd.) - imas razumijevanja za Turke koji su protiv imigracije u Tursku, a ismijavas Austrijance koji su protiv useljavanja u Astriju. - Izrael ili Palestina? Palestina. - Ahdnama je veliko civilizacijsko postignuce koje treba braniti "sve i da je mit". Ej, pricu o velikom postignucu ummeta treba braniti SVE I DA JE MIT. - saljes u p.m. svakoga tko ima nesto protiv zamotavanja zena na Zapadu. - imas razumijevanja za tursko protivljenje imigraciji u Tursku, a onda deset dana nakon toga na temi o doseljavanju u Europu (doseljavaju vecinom muslimani) OBESMISLJAVAS SAM KONCEPT IMIGRACIJE i pises parafraza "kakvoga smisla ima pojam 'migrant' svi smo mi kad bolje pogledas migranti i odnekud smo dosli...". Ej u kontekstu razvodnjavanja identiteta Europe kroz muslimansku imigraciju covjek odbacuje sami koncept imigracije kao besmislen i nerazumljiv, ali mu je taj koncept sasvim smislen i razumljiv kada se radi o Turskoj. Pa o cemu mi pricamo uopce? - i evo te sada na temi o ponasanju ummeta u Francuskoj opet u obrani ummeta, jer kada netko 'napadne' ummet, bilo to u Palestini, u Bosni srednjega vijeka, u Francuskoj, pri raspadu Jugoslavije... ti se automatski osjecas napadnutim, to je tvoj 'mi', znas sto ti je ciniti i kreces o obranu tvoga 'mi'. - osmanska islamisticka okupacija pola svijeta - nista to, ne treba sada kaznjavati Tursku. Zapadnjacka kapitalisticka okupacija pola svijeta - imperijalizam bla bla, neka im se osvete, zasluzili su... - uvijek i svugdje isto... Svatko brani svoje a ti branis ummet. Dakle ummet je tvoj. - Kosovo: Srbi ili Albanci? Albanci naravno. Automatski. Neda mi se na ovo adhominem sranje, na ove sumnje i sta vec ne, reagirati jer bi i meni trebalo "40 minuta", samo da ti kratko kazem, a nije zamisljeno kao uvreda upucena tebi: JEBO TE UMMET. (ovo valjda u dovoljnoj mjeri oslikava moj stav u vezi toga sto mi predbacujes) Ne branim vjeru, vec branim zdrav razum pred nasrtajem necovjecijeg bezumlja i gluposti. Ja sam ti vec rekao da se donekle slazemo u nekim ekonomskim procesima. Ali to su opcepoznate stvari. A onda sam ti napisao da ja zelim istaknuti nesto sasvim drugo, sto si ti lagano odbacio kao "ad hominem" argument. Ali to nije ad hominem argument, jer ja se ne bavim tvojom osobnoscu, niti tvojom inteligencijom i sl. Prva, doslovce prva definicija koja se pojavi kada u Google upises "ad hominem" je ova: "(of an argument or reaction) directed against a person rather than the position they are maintaining." Ja sam se skolski po definiciji bavio upravo pozicijama koje ti zastupas. Napravio sam cijelu listu tvojih pozicioniranja u razlicitim temama koje se nikako ne mogu svesti na neki zajednicki nazivnik. Moze biti veoma nejasno iz kojega principa proizlaze svi ti stavovi kad ih se pogleda pojedinacno jer su u potpunom protuslovlju i neuskladivi. Ali kada ih taksativno poslozis u listu, onda se (meni) namece jedna teza, a ta je da je princip koji uredjuje takvo pozicioniranje - princip pripadnosti kolektivu. Sto je i sasvim normalno. Evo ti dva primjera: 1. Biti najveci Jugoslaven poslije Tita i smatrati da je religija oblik psihickoga oboljenja je NESPOJIVO sa opravdavanjem kidanja Jugoslavije ito upravo od vojske okupljene oko islamista autora Islamske deklaracije okruzenoga vjerskim fanaticima iz raznih zemalja svijeta, a koji je otvoreno zelio uvesti serijatski poredak na tlu Europe na pragu 21. stoljeca. Kada ti se na to ukazalo, onda si rekao da je to bila medjunarodno priznata vlada. Onda ti je netko (daramo?) napisao da je i vlada tvoje drzave Jugoslavije koja se bori protiv separatizma kojega ti jos smatras i psihickim oboljenjem takodjer bila medjunarodno priznata. Dakle "priznatost vlade" takodjer NIJE kriterij razlikovanja i ono sto te vodi u svrstavanju. Ali ti si na to samo zasutio. Sto je onda kriterij svrstavanja? Ne znamo. 2. Biti vjeciti neutralni borac protiv imperijalizma, inspiriran apstraktnim idealom pravde i zazivati osvetu potlacenih je NESPOJIVO sa upiranjem prsta u zapadnjacki imperijalizam i kolonijalizam i istovremenom glasnom SUTNJOM i ne zazivanjem istih stvari za Tursku. Kolonijalna sila Turska je jucer protjerana iz Bosne i ne samo iz Bosne. 500 godina ucvrscivanja religijskih animoziteta, velika pomjeranja naroda, eksploatacija svake vrste, ZAOSTAJANJE za prirodnim europskim okruzenjem u svim mogucim pogledima. Sutnja. Nebitno. Otkud ovo? Ne znamo. Da ne nabrajam dalje Ahdname, danke u krvi i sve ostalo. Ima popis primjera tamo. Evo, samo ovako na brzinu (ne da mi se duljiti) 3. primjer o "danku u krvi". 3. Borba za potlacene i okupirane je nacisto NESPOJIVA sa davanjem prava na definiranje narativa i pojmova okupatoru i tlacitelju. Ako zrtva nesto smatra "dankom u krvi" onda to nije "tzv. danak u krvi a zapravo devsirme". Nego je to "tzv. devsirme a zapravo danak u krvi". Veliki borac za potlacene ismijava percepciju potlacenih (ito kod otimanja djece) a inzistira na pojmovniku okupatora i agresora. Ali zato, valjda slucajno, americko "sirenje demokracije" ne naziva jezikom americkoga kolonizatora "sirenje demokracije" nego (ispravno) "okupacija", "agresija" itd. OK. Dosta o tome, rekao sam ima popis primjera koji daje naslutiti da ti podrska jednome kolektivu veoma utjece na percepciju i da kad se ona uoci onda se ukidaju mnoga protuslovlja u tvojim pozicioniranjima. Teza. Moze biti pogresna, ali ne vjerujem da je. Evo ti najnoviji primjer od danas, opet nepogresivo isto. Haram je napisao/la: Da napomenemo jos jednu bitnu stvar. U 1., a pogotovo 2. S.Ratu su milioni muslimana iz francuskih kolonija ucestvovali u odbrani Francuske. U 1. SR su 500.000 francuskih vojnika bili Afrikanci iz kolonija a vecina od njih iz Sjeverne Afrike. Samo tokom bitke u Verdunu je poginulo preko 100.000 muslimana u francuskim uniformama. Iz zahvalnosti njima je napravjena prva dzamija u Parizu. U 2. SR razu su pogotovo vojnici iz Senegala i Cada igrali veliku ulogu, ali i dodatnih 500.000 africkih vojnika koji su se na strani "Slobodne Francuske" borili u Sjevernoj Africi. Nakon sto su 100.000 demobilisanih boraca iz Alzira trazili MAKAR AUTONOMIJU za svoju domovinu, 40.000 ih je POBIJENO tokom "Setif Masakra". Neposredno nakon 2. SR. Evo malo Wiki o Setif Masakru https://de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_S%C3%A9tifOvo su sve stvari koje nisu bas tako nebitno kao sto vi mislite koji se sjecate takozvanog "Danka u krvi" i kako je to tad sve islo. Opet jugoslavenska ateisticka (agnosticka, sto li vec) ptica u muslimanskom jatu iz africkih kolonija. Slucajno. P. S. Citao sam negdje nekoga imama koji objasnjava da je pogresno probleme u islamskome svijetu nazivati problemima islama. Nego to su, po njemu, problemi Egipta, Alzira, Maroka... Ali mrtav-hladan u istome tekstu pise o "zlatnome dobu islama". E ne moze ni to onda. Onda je to zlatno doba Egipta, Alzira, Maroka... Odluci se. Htio sam samo reci u komentarima ovih nemilih dogadjaja u Francuskoj Haram cijelo vrijeme pise "Alzirci", "Marokanci" itd. Valjda je pogresno napisati "muslimani". Ali zato kada smatra da se "Alzirci", "Marokanci" tko li vec javlja u pozitivnome svjetlu za Francusku, onda odjednom pise "muslimani", ito "milioni muslimana", "100.000 muslimana". Ponavljam, istovremeno nece napisati "tisuce muslimana pale po Francuskoj". Slucajno. Mozda, ne iskljucujem.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 06:21 |
|
|
Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 07:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti. Source: trust mi bro
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 07:32 |
|
|
Za ovu materijalnu štetu samo motka po leđima, suviše su blagi Francuzi zato tako i prolaze.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 09:40 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: Haram je napisao/la: Ovo sam ja mogo biti. Napisao si se zaista svega i svacega (nasiroko takoreci) ali si sve to argumentativno obrazlozio (barem pokusao, prvi dio dobro, drugi vec slabije jer se bazira na "ti si vakav i nakav ja to znam", pa cu i ja pokusati da ne izignorisem tvoje argumente. Da se razumijemo, JA NE ZELIM OPRAVDATI NASILJE vec dati logicno objasnjenje za isto van desnicarskog muljanja i jednostavnih i jeftinih recepta. To uopste nije banalno vec srz problematike lezi u poslijedicama koje su se izrodile iz tog geopolitickog momentuma (kraj HRata, propast socijalizma). Mnogi Sjeveroafrikanci su dovezeni u Francusku kao radna snaga za kojom je nakon 2. SR vapila industrija. Tada su gradjena ta ogromna predgradja koja trenutno gore. Od kraja osamdesetih pa nadalje dolazi do "krize industrijske proizvodnje" a sama kriza je - pak - nusprodukt neoliberalizma i cinjenice da se industrijska proizvodnja prebacivala u zemlje u kojima je RADNA SNAGA jeftinija. Ljudi su izgubili radna mjesta, gubici radnih mjesta dovode do pada zivotnog standarda i ukupnih uslova zivota sve uz bezperspektivnost ogromnog broja mladih u tim predgradjima. Socijalni sunovrat dovodi do povecanja stope kriminaliteta..kriminalitet pak do pojacane aktivnosti policije...pojacana aktivnost policije i cesto njihova brutalnost do otpora prema drzavnih organima, itd..zacarani krug. Imali smo slucaj prije par godina kada su zadnji put gorile ulice. Sta se desilo? Pa policija gonila 3 maloljetnika, oni bjezeci zavrsili u nekoj trafo stanici ne znajuci u kakvoj se opasnosti nalaze. Policajci su znali, sto se poslije dalo razaznati na osnovu razgovora putem veze tokom kojih je receno nesto u fazonu "Ko ih jebe, kad vec bjeze gdje ne treba", pa su sva trojica poginuli. Doslo je do procesa radi "uskracivanja pomoci" ali i to je sve zataskano na kraju. Ovakvi i slicni slucajevi imaju kao posljiedicu MANJAK identifikacije sa drzavnim organima, pogotovo medju mladjim ljudima tamo. To pak oslikava i u agresivnosti prema policiji i drzavnim organima uopste, tako da napadaju gotovo sve drzavne institucije, skole, vrtici, policijske stanice, kuca nekog gradonacelnika u nekom gradicu itd... Iz neba se vidi da sve ovo nema veze s tim odakle je ko. Moze biti da kulturoloska komponenta djeluje kao pojacalo procesa ali sam proces nije poslijedica kulturoloskih razlika, bile one stvarne ili umisljene, vec je proces poslijedica socijalno-ekonomskog sunovrata koji nastaje gubitkom zivotne perspektive. A nista destruktivnije nema nego kad imas masu mladih, besperspektivnih ljudi koji uz sve to jos imaju osjecaj, bazirao on na realnim cinjenicama ili ne, da se ta drzava sere i pisa po njima i da je sve sto ima da im ponudi policijski pendrek u slucaju da prekrse zakon - a cesto i metak, kao sto vidimo. Ako je mentalitet problem, zasto onda nije bilo ovakvih stvari dok je sve islo kako treba - DESETLJECIMA? Dok je industrija fercerala, dok su radnici koji su dovezeni imali perspektivu, imali radna mjesta, bili u stanju da prehrane i izdrzavaju svoje porodice, nije bilo ovakvih sranja. Pa vise kulturoloskih razlika je bilo izmedju tih taze dovezenih radnika i drustva u koje su devedeni, nego izmedju njihovih unuka koji sad divljaju po ulicama i "Francuza koji nemaju sjevernoafricko porijeklo". Kuzis..? Vase teorije jednostavno ne piju vode, nisu logicki postavljene i kao takve padaju kao kula od karata cim ih covjek torpedira s dva tri kriticki postavljena pitanja. Evo npr. ovaj ludak kojem je dopusteno da na forumu pise sve i svasta, da forumase naziva "gamad koja se nakotila", da forumase naziva "teroristima", sto nije fer iako se radi o Srbima koji su dosli da likuju "zbog propasti Zapada", je stavio video zene s maramom koja krade objasnjavajuci da ona krade jer ju je tako naucila vjera. A ja bas jucer postavih pjesmu benda Sublime koja se zove "april 92" i koji opisuje bas jednu takvu scenu tokom RIOTS nakon ubistva crnca Rodnija Kinga od strane policije L.A. koja je takodjer poznata po svojoj brutalnosti. Da se ne mucis slusajuci cijelu pjesmu evo strofa: Da li je i nju "naucila vjera"? Retoricko pitanje. Cijela pjesma: Postavio sam pjesmu cisto da ukazem na paralelu i na to sta nas sve ceka ukoliko se asocijalni proces neoliberalizacije gotovo svih drustvenih i proizvodnih segmenata ne zaustavi. E sad, sta da se radi? Jedina mogucnost - izuzmemo li genocid i trpanje u vagone - je ulaganje desetina milijardi u socijalni i obrazovni sustav u tim gradovima. Za to pak ne postoje ni finansijska sredstva (a i kako kad ljudi poput Macrona NEPRESTANO rade na UKIDANJU gotovo svih dostignuca nekadasnje socijalne drzave, vidi sranje oko penzija i pobuna "Zutih prsluka") a ni politicka volja. Neda mi se na ovo adhominem sranje, na ove sumnje i sta vec ne, reagirati jer bi i meni trebalo "40 minuta", samo da ti kratko kazem, a nije zamisljeno kao uvreda upucena tebi: JEBO TE UMMET. (ovo valjda u dovoljnoj mjeri oslikava moj stav u vezi toga sto mi predbacujes) Ne branim vjeru, vec branim zdrav razum pred nasrtajem necovjecijeg bezumlja i gluposti. Ja sam ti vec rekao da se donekle slazemo u nekim ekonomskim procesima. Ali to su opcepoznate stvari. A onda sam ti napisao da ja zelim istaknuti nesto sasvim drugo, sto si ti lagano odbacio kao "ad hominem" argument. Ali to nije ad hominem argument, jer ja se ne bavim tvojom osobnoscu, niti tvojom inteligencijom i sl. Prva, doslovce prva definicija koja se pojavi kada u Google upises "ad hominem" je ova: "(of an argument or reaction) directed against a person rather than the position they are maintaining." Ja sam se skolski po definiciji bavio upravo pozicijama koje ti zastupas. Napravio sam cijelu listu tvojih pozicioniranja u razlicitim temama koje se nikako ne mogu svesti na neki zajednicki nazivnik. Moze biti veoma nejasno iz kojega principa proizlaze svi ti stavovi kad ih se pogleda pojedinacno jer su u potpunom protuslovlju i neuskladivi. Ali kada ih taksativno poslozis u listu, onda se (meni) namece jedna teza, a ta je da je princip koji uredjuje takvo pozicioniranje - princip pripadnosti kolektivu. Sto je i sasvim normalno. Evo ti dva primjera: 1. Biti najveci Jugoslaven poslije Tita i smatrati da je religija oblik psihickoga oboljenja je NESPOJIVO sa opravdavanjem kidanja Jugoslavije ito upravo od vojske okupljene oko islamista autora Islamske deklaracije okruzenoga vjerskim fanaticima iz raznih zemalja svijeta, a koji je otvoreno zelio uvesti serijatski poredak na tlu Europe na pragu 21. stoljeca. Kada ti se na to ukazalo, onda si rekao da je to bila medjunarodno priznata vlada. Onda ti je netko (daramo?) napisao da je i vlada tvoje drzave Jugoslavije koja se bori protiv separatizma kojega ti jos smatras i psihickim oboljenjem takodjer bila medjunarodno priznata. Dakle "priznatost vlade" takodjer NIJE kriterij razlikovanja i ono sto te vodi u svrstavanju. Ali ti si na to samo zasutio. Sto je onda kriterij svrstavanja? Ne znamo. 2. Biti vjeciti neutralni borac protiv imperijalizma, inspiriran apstraktnim idealom pravde i zazivati osvetu potlacenih je NESPOJIVO sa upiranjem prsta u zapadnjacki imperijalizam i kolonijalizam i istovremenom glasnom SUTNJOM i ne zazivanjem istih stvari za Tursku. Kolonijalna sila Turska je jucer protjerana iz Bosne i ne samo iz Bosne. 500 godina ucvrscivanja religijskih animoziteta, velika pomjeranja naroda, eksploatacija svake vrste, ZAOSTAJANJE za prirodnim europskim okruzenjem u svim mogucim pogledima. Sutnja. Nebitno. Otkud ovo? Ne znamo. Da ne nabrajam dalje Ahdname, danke u krvi i sve ostalo. Ima popis primjera tamo. Evo, samo ovako na brzinu (ne da mi se duljiti) 3. primjer o "danku u krvi". 3. Borba za potlacene i okupirane je nacisto NESPOJIVA sa davanjem prava na definiranje narativa i pojmova okupatoru i tlacitelju. Ako zrtva nesto smatra "dankom u krvi" onda to nije "tzv. danak u krvi a zapravo devsirme". Nego je to "tzv. devsirme a zapravo danak u krvi". Veliki borac za potlacene ismijava percepciju potlacenih (ito kod otimanja djece) a inzistira na pojmovniku okupatora i agresora. Ali zato, valjda slucajno, americko "sirenje demokracije" ne naziva jezikom americkoga kolonizatora "sirenje demokracije" nego (ispravno) "okupacija", "agresija" itd. OK. Dosta o tome, rekao sam ima popis primjera koji daje naslutiti da ti podrska jednome kolektivu veoma utjece na percepciju i da kad se ona uoci onda se ukidaju mnoga protuslovlja u tvojim pozicioniranjima. Teza. Moze biti pogresna, ali ne vjerujem da je. Evo ti najnoviji primjer od danas, opet nepogresivo isto. Haram je napisao/la: Da napomenemo jos jednu bitnu stvar. U 1., a pogotovo 2. S.Ratu su milioni muslimana iz francuskih kolonija ucestvovali u odbrani Francuske. U 1. SR su 500.000 francuskih vojnika bili Afrikanci iz kolonija a vecina od njih iz Sjeverne Afrike. Samo tokom bitke u Verdunu je poginulo preko 100.000 muslimana u francuskim uniformama. Iz zahvalnosti njima je napravjena prva dzamija u Parizu. U 2. SR razu su pogotovo vojnici iz Senegala i Cada igrali veliku ulogu, ali i dodatnih 500.000 africkih vojnika koji su se na strani "Slobodne Francuske" borili u Sjevernoj Africi. Nakon sto su 100.000 demobilisanih boraca iz Alzira trazili MAKAR AUTONOMIJU za svoju domovinu, 40.000 ih je POBIJENO tokom "Setif Masakra". Neposredno nakon 2. SR. Evo malo Wiki o Setif Masakru https://de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_S%C3%A9tifOvo su sve stvari koje nisu bas tako nebitno kao sto vi mislite koji se sjecate takozvanog "Danka u krvi" i kako je to tad sve islo. Opet jugoslavenska ateisticka (agnosticka, sto li vec) ptica u muslimanskom jatu iz africkih kolonija. Slucajno. P. S. Citao sam negdje nekoga imama koji objasnjava da je pogresno probleme u islamskome svijetu nazivati problemima islama. Nego to su, po njemu, problemi Egipta, Alzira, Maroka... Ali mrtav-hladan u istome tekstu pise o "zlatnome dobu islama". E ne moze ni to onda. Onda je to zlatno doba Egipta, Alzira, Maroka... Odluci se. Htio sam samo reci u komentarima ovih nemilih dogadjaja u Francuskoj Haram cijelo vrijeme pise "Alzirci", "Marokanci" itd. Valjda je pogresno napisati "muslimani". Ali zato kada smatra da se "Alzirci", "Marokanci" tko li vec javlja u pozitivnome svjetlu za Francusku, onda odjednom pise "muslimani", ito "milioni muslimana", "100.000 muslimana". Ponavljam, istovremeno nece napisati "tisuce muslimana pale po Francuskoj". Slucajno. Mozda, ne iskljucujem. Kad ti kazem da se vodis ad hominem linijom onda naravno ne mislim u bukvalnom smislu rijeci jer me ni ne znas, pa kako ces se onda "baviti mojom licnoscu", vec da se bavis mojim "forumskim JA" na temi koja s tim nema nikakve veze, i onda na osnovu rasprava na drugim temama izvlacis zakljucke licne prirode koristeci ih kao pseudoargument u ovoj diskusiji. Ali hajde, pozabavimo se malo mnome, iako je tema Francuska i to, ali samo zato sto si koliko toliko ljubazan, jer inace ovakvu vrstu predbacivanja otresem sa sebe cinizmom i sarkazmom. Naravno da cu kao anti-imperijalista biti protiv carstva, pa tako i osmanskog. Naravno da je iz te perspektive posmatrano i principov cin - kako junastvo - tako i oslobodilacki akt, a i to bas nije u skladu s "bosnjackom historiografijom", kao sto je poznato. Oslobodilacki akt zato sto je on pokrenuo lavinu koja je survala evropska carstva. I naravno (vidis sad moram objasnjavati da je voda mokra, iako bi se neke stvari trebale podrazumjevati kad se radi o raspravi izmedju dvije inteligentne osobe), da je steta ljudskih zivota i da je iz tog ugla posmatrano sve to bila ogromna tragedija, ali bolje da su oni to odradili tad nego da mi moramo 100 godina poslije. Oslobodilacki akt, da navedem jos jedan primjer posto se Princip tice H.Monarhije, je i ustanak u Hercegovini 1876./77. godine protiv osmanske vlasti. A ni to nije u skladu s "bosnjackom historijografijom", a ni to iz bosnjackog ugla posmatrano, a p o g o t o v o muslimanskog, nije bas "politicki korektno" Iako je to za Bosnjake bila svojevrsna tragedija (kratkorocno gledano, dugorocno mislim da su i Bosnjaci profitirali nestankom sultanske vlasti na tim prostorima). Da ne nabrajam dalje. Kao sto vidis, stvari gotovo NIKAD nisu crno-bijele, one su uvijek viseslojne i sive, nekad sharene. Vase prdjenje o devsirmi pak nema veze sa viseslojnoscu - ono je cisto pseudoemotivne prirode (nesto sto je tako daleko u proslosti moze biti samo pseudo-emotivno, tj. projicirano, tj. produkt izopacene historiografije, produkt propagande, ako tako hoces, tj. u zargonu danasnjice). Pa i sam naziv DANAK u KRVI (bogtejebo da te jebo!) govori da tu nema mjesta, kako ni logici, tako ni kritickom osvrtu na taj - doista historijski - fenomen. Rekoh vec, bujrum - otvorite temu o tome pa cemo raspraviti i vidjeti ko sta kaze i ko kakve argumente ima da iznese, ali ti si zadnja osoba kojoj cu u vezi ovog stajati na raspolaganju tokom drugih tema u smislu haman pa policijskog saslusanja..aaa tiiii, znaaamo te mi, vid te kakav si..ma znali smo. :) Citat: Ako zrtva nesto smatra "dankom u krvi" onda to nije "tzv. danak u krvi a zapravo devsirme". Nego je to "tzv. devsirme a zapravo danak u krvi". Veliki borac za potlacene ismijava percepciju potlacenih (ito kod otimanja djece) a inzistira na pojmovniku okupatora i agresora. U tom i jest fora. TI NISI JEBENA ZRTVA devsirme, niti to mozes biti. Ti mozes samo biti neko kome se nacional romantika po tom pitanju, kao vjerovatno i po mnogim drugim pitanjima, pokakala u lubanju tako da sebe u 21. vijeku dozivljava zrtvom necem sto je bilo prije vise stotina godina. Cista projekcija i nista drugo, i to jos projekcija koja - i to se vrlo lako da dokazati - sa historijskim cinjenicama nema mnogo veze. Devsirma se ne uzima slucajno kao lajtmotiv u mnogim raspravama o Osmanlijama jer je akcent na "povredi majke", "povredi djeteta", dakle nesto sto je vecini ljudi sveto. A sve to sam naveo jer se daju vidjeti GOTOVO IDENTICNI motivi kad se radi o ukrajinskoj i zapadnjackoj "verziji istine" o Rusima (koja se moze gotovo 1:1 izjednaciti s ukrajinskom posto NATO mediji preuzimaju gotovo sve sta im ovi proslijede iz Kijeva). Tako da nisam mogao vjerovati cime se sluze i to cak mediji koji su za sebe rezervisali pojam "Qualtätsmedien" ("kvalitet mediji", naziv bi trebao da ucini vidljivom razliku izmedju njih i shund medija itd..) - upravo ta prica o "otetoj ukrajinskoj djeci koja su oteta 2014. jos a sad se vracaju u Ukrajinu da ubijaju Ukrajince". Pa zamisli samo kakav efekat to mora imati na prosjecne kokine mozgove citaoca..??? Kakav to efekat mora imati po pizanju unapredjivanja mrznje medju Ukrajincima a prema Rusima..??!! Moja kritika, a zbog toga mi je Drug Divizija rekao da sam "bestijalna gnjida", kaj ne, je bila PRIJE SVEGA kritika zapadnjackih NATO medija u njihovom odnosu prema Rusiji, a nisam ni sanjao da u 21. vijeku na forumu na kojem se ipak vecinom nalaze, moraju nalaziti, pismenije osobe (nece buzdovan iz teretane doci da raspravlja na internetu vol. 2 u vrijeme tik tokova i pickinih materina), moram objasnjavati tablicu jebenog mnozenja. Citat: Citao sam negdje nekoga imama koji objasnjava da je pogresno probleme u islamskome svijetu nazivati problemima islama. Nego to su, po njemu, problemi Egipta, Alzira, Maroka... Ali mrtav-hladan u istome tekstu pise o "zlatnome dobu islama". E ne moze ni to onda. Onda je to zlatno doba Egipta, Alzira, Maroka... Odluci se.
Htio sam samo reci u komentarima ovih nemilih dogadjaja u Francuskoj Haram cijelo vrijeme pise "Alzirci", "Marokanci" itd. Valjda je pogresno napisati "muslimani". Ali zato kada smatra da se "Alzirci", "Marokanci" tko li vec javlja u pozitivnome svjetlu za Francusku, onda odjednom pise "muslimani", ito "milioni muslimana", "100.000 muslimana". Ponavljam, istovremeno nece napisati "tisuce muslimana pale po Francuskoj". Slucajno. Mozda, ne iskljucujem. E, ovo ti je vec argument i nesto sto stvarno ima smisla. Samo, za razliku od tebe, ja za tog imama nikad nisam ni cuo nit idem slusati sta kojekakvi imami govore (izgleda da si ti veci musliman od mene), vec je to bio ljudski refleks, priznam neobjektivan, u interesu vlastite argumentacije, a prije svega zato sto vi uglavnom govorite o muslimanima i kako su to oni toboze nastetili Francuskoj, a Francuska ih je bukvalno gazila desetljecima. Pa reko da saznate nesto i iz francuske historije, kad ste se vec uzdigli na nivo eksperata po pitanjima koja se ticu francuskog drustva. :) Ali da, nije bilo objektivno s jedne strane govoriti o Alzircima a s druge o muslimanima. No, kako velite vi katolici: Ko je bezgresan, ili bez grijeha, neka prvi baci kamen. (prevedeno sa svapskog, nisu mi poznate crkvene fraze na nasem zajednickom jugoslovenskom jeziku) A sad se vratimo, makar za kraj, temi. Ova omladina koja tamo divlja se rodila u Francuskoj, je dio Francuske. Oni govore perfektno francuski jezik i sociologizirani su u Francuskoj. Oni su dio francuske kulture koju upraznjavaju i - u to sam siguran - na svoj nacin i vole. Ono sto preziru je francuska drzava, i to je ocigledno. Ovo je odlicna definicija tog stanja tamo, definicija koju sam, priznam, cuo od onog srpskog akademika na Sputniku. PS: Ne mogu se zaista osvrnuti na svaku sitnicu koju mi predbacujes - ali ovo bi trebalo biti gro stvari, srz, vecina - posto zaista cjepidlacis kao nekakva zenturaca.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 09:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Haram je napisao/la: A sad se vratimo, makar za kraj, temi. Ova omladina koja tamo divlja se rodila u Francuskoj, je dio Francuske. Oni govore perfektno francuski jezik i sociologizirani su u Francuskoj. Oni su dio francuske kulture koju upraznjavaju i - u to sam siguran - na svoj nacin i vole. Ono sto preziru je francuska drzava, i to je ocigledno. Pa dobro brate, znaju i arapski, vrlo lako su moguće migracije. Lijepo se preseliš tamo gdje voliš. Maroko, Alžir, Egipat, SA... bar arapskih država ima hejbet.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 09:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti. A onda svinjetinu rasporediti po čitavom marketu. Prosvjednike gađati čvarcima. Tko pobjegne, Francusku ne voli
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 09:53 |
|
|
Haram je napisao/la: A sad se vratimo, makar za kraj, temi. Ova omladina koja tamo divlja se rodila u Francuskoj, je dio Francuske. Oni govore perfektno francuski jezik i sociologizirani su u Francuskoj. Oni su dio francuske kulture koju upraznjavaju i - u to sam siguran - na svoj nacin i vole. Ono sto preziru je francuska drzava, i to je ocigledno. Osnovno pitanje je zasto preziru francusku drzavu?
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 09:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti. Meni je ovdje veca enigma ovdje znaci li to da je veci grijeh i haram pojesti svinjetinu nego devastirati i opljackati trgovinu
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 10:01 |
|
|
Bosnjaci, iliti Muslimani kako su se zvali za vrijeme SFRJ, su uprkos cinjenici da su prije rata bili najsekularniji muslimani planete (po tadasnjim anketama je samo 17% uopste vjerovalo da Bog postoji!), nikad nisu nesto previse furali svinjetinu. Tj. svinjetina je kod ogromne vecina vazda bila TABU. To ne znaci nista. Et, ja ju jedem, ali iskljucivo u preradjenom obliku, dakle uprzena slanina, sendvici, pa na picama i slicno, ali ni ja nesto nisam voljan naruciti u restoranu svinjski odrezak, sniclu, i tako to. Nije mi gust. To su jednostavno stvari koje su vise kulturoloske prirode i tradiraju se vise podsvjesno nego svjesno (barem kod mene u familiji jer je stari jos i prije rata znao donijeti citavu shunku, dakle svinjsku nogu, koju bi dobio tu i tamo na poklon - jer mu je "poso bio takav" ). I da li sam sad zbog toga islamista? Ne budite smijesni, matere vam. Mladezi se gadi, pa kaj sad?! I vi biste da imate izbor izmedju mlade janjenite i teletine ispod saca kao odabrali svinjski odrezak..aha..malo morgen.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 10:05 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti. Meni je ovdje veca enigma ovdje znaci li to da je veci grijeh i haram pojesti svinjetinu nego devastirati i opljackati trgovinu Et, sam si sebi dao objasnjenje i argument za to da te pljacke i sve to nemaju apsolutno nikakve vjere sa religijom. :) Sad samo trebas dopustiti da ti saznanje, produkt mozga, prodre i u stomak i prste kojima tipkas po tastaturi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 10:10 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti. Meni je ovdje veca enigma ovdje znaci li to da je veci grijeh i haram pojesti svinjetinu nego devastirati i opljackati trgovinu Niie to bilo koja trgovina. To je neprijateljska trgovina. Neprijateljski karavani se smiju pljačkati, to je obaveza i junačko djelo.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 10:10 |
|
|
Haram je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Meni je ovdje veca enigma ovdje znaci li to da je veci grijeh i haram pojesti svinjetinu nego devastirati i opljackati trgovinu
Et, sam si sebi dao objasnjenje i argument za to da te pljacke i sve to nemaju apsolutno nikakve vjere sa religijom. :) Sad samo trebas dopustiti da ti saznanje, produkt mozga, prodre i u stomak i prste kojima tipkas po tastaturi. Vjera je u svakom slucaju stvar je smao kako tko vjeru interpretira
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 10:20 |
|
|
Haram je napisao/la: Bosnjaci, iliti Muslimani kako su se zvali za vrijeme SFRJ, su uprkos cinjenici da su prije rata bili najsekularniji muslimani planete (po tadasnjim anketama je samo 17% uopste vjerovalo da Bog postoji!), nikad nisu nesto previse furali svinjetinu. Tj. svinjetina je kod ogromne vecina vazda bila TABU. To ne znaci nista. Et, ja ju jedem, ali iskljucivo u preradjenom obliku, dakle uprzena slanina, sendvici, pa na picama i slicno, ali ni ja nesto nisam voljan naruciti u restoranu svinjski odrezak, sniclu, i tako to. Nije mi gust. To su jednostavno stvari koje su vise kulturoloske prirode i tradiraju se vise podsvjesno nego svjesno (barem kod mene u familiji jer je stari jos i prije rata znao donijeti citavu shunku, dakle svinjsku nogu, koju bi dobio tu i tamo na poklon - jer mu je "poso bio takav" ). I da li sam sad zbog toga islamista? Ne budite smijesni, matere vam. Mladezi se gadi, pa kaj sad?! I vi biste da imate izbor izmedju mlade janjenite i teletine ispod saca kao odabrali svinjski odrezak..aha..malo morgen. Može ovako pršut ?
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 11:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Meni je ovdje veca enigma ovdje znaci li to da je veci grijeh i haram pojesti svinjetinu nego devastirati i opljackati trgovinu
Niie to bilo koja trgovina. To je neprijateljska trgovina. Neprijateljski karavani se smiju pljačkati, to je obaveza i junačko djelo. Da metnemo par slika opljackanih radnji pred rat kod nas? Pa i nacionalna biblioteka je zapaljena jer je "bila neprijateljska". Kakvi kurcevi karavani.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|