|
|
Stranica: 59/327.
|
[ 8163 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 23 tra 2014, 21:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Tu će Kurdi prosperirati i već jesu na žalost Turske koja se u to upetljala bezveze.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 30 tra 2014, 19:00 |
|
|
Neviđen teror Tri kršćanina bila raspeta tri dana sve dok nisu umrlaIslamski sud osudio ih je zbog ''neprijateljskog djelovanja'' Okrutnost pripadnika Islamske države Irak i Levante, koji su povezani s Al-Qa’idom, svaki dan sve više šokira svijet. Za njih je nevjernik i neprijatelj svatko tko ne prihvaća njihovu ideologiju i vjerovanje. Prema sirijskom opservatoriju za ljudska prava, u nedjelju je osuđeno na smrt 12 civila u gradu Raki u sjevernom dijelu centralne Sirije, smještenom na lijevoj obali Eufrata, oko 160 km istočno od Aleppa, koji je potpuno pod kontrolom pripadnika Islamske države Irak i Levante. Islamski sud, zbog ''neprijateljskog djelovanja'' osudio je 9 muslimana na strijeljanje, a tri kršćanina razapeta su na križ, kao što je bio i Isus Krist. Ostavili su ih tako tri dana dok nisu umrli. Kako kaže sud, morali su ostati razapeti tri dana da bi ljudi izvukli pouke. U sirijskom opservatoriju za ljudske prava ističu da je u gradu Raki najteže kršćanima jer su izloženi neviđenom teroru i represiji zbog toga što ih pripadnici ISIL-a smatraju bogohulnicima i nevjernicima. Interesantno je da je u redovima ISIL-a, uz dobrovoljce iz arapsko-islamskog svijeta, i 400-tinjak ljudi s područja bivše Jugoslavije. Najviše ih je iz BiH – oko 250. http://www.vecernji.hr/svijet/tri-krsca ... rli-936030
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 30 tra 2014, 19:01 |
|
|
Gazi bandu Bašare.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 30 tra 2014, 19:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39448 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ma evo koga je... priglupi Ameri podrzavaju, ovo treba satrati, da je taj zapad ima imalo pameti pustio bi Rusima odrijesene ruke da naoruzaju Assada kako treba da do kraja satare ove zivine, ali neka pokazali su Rusi zube
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 30 tra 2014, 20:25 |
|
|
Nisu oni priglupi.
Oni ovo svjesno podržavaju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 30 tra 2014, 20:27 |
|
|
Kako često u tim krugovima kažu "Poneki teroristički napad tamo ili ovamo je mala cijena za US dominaciju u svijetu". A ovi kozojebi se uzdigli u svojoj ulozi, igraju je dobro i misle neka sila su. Postali i Bošnjaci kozojebi koji misle da na nešto mogu utjecati.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 01 svi 2014, 23:53 |
|
|
Sto bi zapad zaustavljo sukob u Siriji ? Pa samo izracunajte koliko je iz Evrope otislo terorista da se bori tamo. Em im zapad prodaje oruzje i zaraduje em ciste svoje dvoriste malo !
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 04 svi 2014, 19:16 |
|
|
Pojma neman jel' se vec na threadu pojavila, ali ovo je valjda najzgodniji fan sjora Assada. OK. So not a particularly in depth one. But a rare word on a geopolitics none-the-less. Kardashian’s three-tweet series made what appears on the surface to be a simple appeal for the citizens of the Syrian town of Kessab, which has seen fighting intensify over the last couple of days. Until very recently, Kessab was a stronghold for Bashar al-Assad, the Damascus dictator. Kim Kardashian ✔ @KimKardashian Follow Please let's not let history repeat itself!!!!!! Let's get this trending!! Kim Kardashian ✔ @KimKardashian Follow If you don't know what's going on in Kessab please google it, its heart breaking! As an Armenian, I grew up hearing so many painful stories! http://www.independent.co.uk/news/peopl ... 31101.html
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 04 svi 2014, 19:21 |
|
|
Gospodine Bašar, kako napredujete u tamanjenju USA proxytalibana? Samo udrite i ne žalite, prijatelju moj
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 04 svi 2014, 21:20 |
|
|
Armenski lobi je najjači u SAD-u uz židovski, ako se nastave zvjerstva nad Armencima, Ameri bi mogli početi u tišini podupirati al Assada.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 21:02 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Pokrenuta je nova ofenziva Sirijske Vojske na Istočnu Ghoutu .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 22:05 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Homs je pao. Assadu je ostalo samo da riješi okolicu Homsa i Damask i onda je stabilna linija fronta uspostavljena i zaokružen teritorij od Damaska do Sredozemlja.
Nakon toga će se vjerojatno koncentrirati na Aleppo.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 22:11 |
|
|
Mislim da će ipak nakon Damaska prvo riješiti Daraau jer je to nezgodno blizu glavnom gradu, kad bi Daraa pala opet bi se ovi mogli ušuljati u Damask, a sada im je poprilično dobro zatvoreno sve sa padom Al-Zabadanija i Yabrude u planinama prema Libanonu.
Ukratko ovo sve više liči na jednu malo širu mop-up operaciju, nakon pada al-Qusayra se to još nije toliko osjetilo koliko nakon proboja prema Aleppu kada se inicijativa preokreće na svim frontovima, osim Daraae koja je granica sa Jordanom odakle i dolaze "dobrovoljci" .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 22:49 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Mislim da će ipak nakon Damaska prvo riješiti Daraau jer je to nezgodno blizu glavnom gradu, kad bi Daraa pala opet bi se ovi mogli ušuljati u Damask, a sada im je poprilično dobro zatvoreno sve sa padom Al-Zabadanija i Yabrude u planinama prema Libanonu.
Ukratko ovo sve više liči na jednu malo širu mop-up operaciju, nakon pada al-Qusayra se to još nije toliko osjetilo koliko nakon proboja prema Aleppu kada se inicijativa preokreće na svim frontovima, osim Daraae koja je granica sa Jordanom odakle i dolaze "dobrovoljci" . I da i ne. Daraa je bitna, ali činjenica je da ona ima vezu s Jordanom i nema smisla trošiti energiju na nju, budući da, ako ona i padne, opet ostaje prijetnja s druge strane granice. Ukratko, previše potrošnje da se osvoji nešto od čega neće biti tolike koristi. Ja bih se, da sam na mjestu Assada, tamo dobro ukopao da se spriječe iznenađenja, a onda se koncentrirao na pozadinu.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 22:56 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Mislim da će ipak nakon Damaska prvo riješiti Daraau jer je to nezgodno blizu glavnom gradu, kad bi Daraa pala opet bi se ovi mogli ušuljati u Damask, a sada im je poprilično dobro zatvoreno sve sa padom Al-Zabadanija i Yabrude u planinama prema Libanonu.
Ukratko ovo sve više liči na jednu malo širu mop-up operaciju, nakon pada al-Qusayra se to još nije toliko osjetilo koliko nakon proboja prema Aleppu kada se inicijativa preokreće na svim frontovima, osim Daraae koja je granica sa Jordanom odakle i dolaze "dobrovoljci" . I da i ne. Daraa je bitna, ali činjenica je da ona ima vezu s Jordanom i nema smisla trošiti energiju na nju, budući da, ako ona i padne, opet ostaje prijetnja s druge strane granice. Ukratko, previše potrošnje da se osvoji nešto od čega neće biti tolike koristi. Ja bih se, da sam na mjestu Assada, tamo dobro ukopao da se spriječe iznenađenja, a onda se koncentrirao na pozadinu. Imam sumnje glede toga jer je istini za volju lakše braniti utvrđene granične prijelaze nego stvarati nove + činjenica da je u Daraai velika koncentracija vojnih baza što ti opet omogućuje lakšu operativnu kontrolu nad tim sektorom nego nad vukojebinom između Daraae i Damaska.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 22:56 |
|
|
Dobili su ti "pobunjenici" neki dan 27 milijuna $ od USA. Sad to rade tiho bez medijske pompe.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 22:59 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: I da i ne. Daraa je bitna, ali činjenica je da ona ima vezu s Jordanom i nema smisla trošiti energiju na nju, budući da, ako ona i padne, opet ostaje prijetnja s druge strane granice. Ukratko, previše potrošnje da se osvoji nešto od čega neće biti tolike koristi.
Ja bih se, da sam na mjestu Assada, tamo dobro ukopao da se spriječe iznenađenja, a onda se koncentrirao na pozadinu.
Imam sumnje glede toga jer je istini za volju lakše braniti utvrđene granične prijelaze nego stvarati nove + činjenica da je u Daraai velika koncentracija vojnih baza što ti opet omogućuje lakšu operativnu kontrolu nad tim sektorom nego nad vukojebinom između Daraae i Damaska. Granica Jordana i Sirije je dugačka i dobrim dijelom pustinjska, tako da su upadi mogući s više strana. U svakom slučaju, vidjet ćemo. Činjenica je da su vladine snage do sada uglavnom radile ono što sam bio predvidio i da im je to bilo uspješno pa ne vidim zašto ne bi nastavili dalje.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 08 svi 2014, 23:03 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Imam sumnje glede toga jer je istini za volju lakše braniti utvrđene granične prijelaze nego stvarati nove + činjenica da je u Daraai velika koncentracija vojnih baza što ti opet omogućuje lakšu operativnu kontrolu nad tim sektorom nego nad vukojebinom između Daraae i Damaska.
Granica Jordana i Sirije je dugačka i dobrim dijelom pustinjska, tako da su upadi mogući s više strana. U svakom slučaju, vidjet ćemo. Činjenica je da su vladine snage do sada uglavnom radile ono što sam bio predvidio i da im je to bilo uspješno pa ne vidim zašto ne bi nastavili dalje. Da, no htjedoh reći da je isto tako i granica prefekture (Rif Dimashq) Damaska i Daraae. Pošteno.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 10 svi 2014, 00:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Tko ga volio ili ne volio, ali Assad razvaljuje bagru u Siriji. Ušli u Homs, najveće pobunjeničko uporište i treći po veličini grad u Siriji. Citat: Sirijska vojska je u petak ušla prvi put u posljednje dvije godine u stari dio grada Homsa, nakon povlačenja posljednjih pobunjenika u okviru sporazuma između zaraćenih strana. Odlaskom pobunjenika iz povijesnog središta po veličini trećeg grada u Siriji, izmučenog dvogodišnjom opsadom, jakim bombardiranjem i glađu, režim pojačava svoj položaj u ratu protiv onih koje nazivaju "teroristima". Ovo je prvi put od kraja 2011. godine da vojska uđe u stari Homs (središte), stari grad nazvan "glavni grad revolucije", odakle je krenula oružana pobuna protiv režima. Započeti su radovi na raščišćavanju i demontiranju bombi, rekao je guverner Homsa Talal el-Barazi. Čim je ušla vojska, počele su ulaziti na stotine civila, rekla je novinarka agencije AFP. Ganuti, sa suzama u očima, muškarci, žene i djeca su se vratili u svoje četvrti. Mnogi su morali razgrtati ruševine da bi došli do ruševina svojih domova. Mnogi su bili u šoku. Ovo je prvi put da jedan sporazum između režima i pobunjenika dozvoli povlačenje pobunjenika iz nekog grada u zemlji od početka rata koji je uništio zemlju i u kojem je poginulo više od 150.000 ljudi. Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (OSDH), u skladu s ovim sporazumom, stigla je hrana u petak u dva šiitska grada pod opsadom pobunjenika u regiji Alepa.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 10 svi 2014, 17:55 |
|
|
Ostat će Bošnjaci i Bošnjakinje tamo bez domova.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 19 svi 2014, 03:15 |
|
|
ja zbunjen
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 21 svi 2014, 15:50 |
|
|
Homs, kažu:
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 21 svi 2014, 20:10 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Sirijska vojska se nakon dvije godine napokon spojila sa Centralnim zatvorom u Alepu!! Centrali zatvor je bio "otok" u pobunjeničkom dijelu grada te je pune 2 godine odoljevao žestokim napadima pobunjenika. Ovaj proboj do centralnog zatvora je od krucijalne važnosti za Assada jer mu omogućava da totalno opkoli pobunjenike u Allepu. Isto tako važna informacija da je šehidio onaj Al-Shishani, vođa ISIL-a
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 26 svi 2014, 15:34 |
|
|
mig 21 ispušta bombu na položaj islamskih terorista
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Siriji Postano: 26 svi 2014, 16:48 |
|
|
Zašto uekberaju kad dobiju 200-500 kg eksploziva po položajima ?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|