HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 pro 2025, 10:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1302 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 53  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Humor u politici
PostPostano: 28 svi 2014, 22:49 

I fešta im "multikulturalna". Jah velikih govana od naroda. Laganje će im se u gene preslikati.

slika

slika

Vrh

PostPostano: 28 svi 2014, 23:04 

Političari su kao golubovi: kada te trebaju za ostvarenje nekog svog cilja onda ti jedu iz ruke a kada taj cilj ostvare onda ti seru po glavi.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2014, 23:12 

BBC je napisao/la:
I fešta im "multikulturalna". Jah velikih govana od naroda. Laganje će im se u gene preslikati.

Ahdnama je samo krinka, to oni slave smaknuće našega kralja Stjepana II. Kotromanića i osvajanje Bosne od strane Osmanlija. Tko ih ne zna skupo bi ih platio.
Ostat će proklete za vijeke vjekova izdajice roda svoga!

Vrh

PostPostano: 28 svi 2014, 23:34 

Podsvijest im malo brza. U tom naslovu sa Klix vidite kako oni zamišljaju Bosnu. Muslimani begovi i age, ostali kmetovi i nižerazredni narodi.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2014, 07:09 

"Smatramo da je sultan Fatih dolazeći u Bosnu donio ogroman broj sloboda, ljudskih prava, da je on Ahdnamom jednostavno utemeljio multikulturalnost, ljudska prava i slobode u Bosni, i ne samo u Bosni nego na svim prostorima Osmanske imperije. Ahdnama svjedoči da je Osmanska imperija bila multinacionalna državna zajednica", rekao je Halilović.

On je dodao da se na ovaj način pokušava pokazati Evropi i svijetu da je Osmanska imperija obezbjedila kontinutet na osnovu kojeg je tek onda Evropa usvojila slobode, prava i sve ono čemu današnji moderni svijet teži u izgradnji multikulturalnosti i novog svjetskog poretka.

O značaju 28. maja 1463. godine govorio je fra Luka Markešić, prošlogodišnji dobitnik Povelje Zlatna Ahdnama, kazavši kako danas svi zajedno u Milodražu slave Ahdnamu.

"Danas slavimo Ahdnamu. Prošle godine novinar me pitao šta za mene znači Ahdnama i ja sam mu rekao 'Ahdnama je dio mene'. Kao čovjek Bosne i Hercegovine ja u Ahdnami vidim pozitivan čin i pozitivno dijelo u vrijeme rata. Svaki rat je zlo, ali ratovi se razlikuju. U ratovima se može također učiniti i dobro djelo", kazao je on.

Fra Luka Markešić je dodao da je Ahdnama pozitivan čin i djelo sultana Fatiha kao velikog vladara tog doba te da je to izniman slučaj u povijesti čovječanstva.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2014, 07:18 

Bobovac je napisao/la:
"Smatramo da je sultan Fatih dolazeći u Bosnu donio ogroman broj sloboda, ljudskih prava, da je on Ahdnamom jednostavno utemeljio multikulturalnost, ljudska prava i slobode u Bosni, i ne samo u Bosni nego na svim prostorima Osmanske imperije. Ahdnama svjedoči da je Osmanska imperija bila multinacionalna državna zajednica", rekao je Halilović.

On je dodao da se na ovaj način pokušava pokazati Evropi i svijetu da je Osmanska imperija obezbjedila kontinutet na osnovu kojeg je tek onda Evropa usvojila slobode, prava i sve ono čemu današnji moderni svijet teži u izgradnji multikulturalnosti i novog svjetskog poretka.

O značaju 28. maja 1463. godine govorio je fra Luka Markešić, prošlogodišnji dobitnik Povelje Zlatna Ahdnama, kazavši kako danas svi zajedno u Milodražu slave Ahdnamu.

"Danas slavimo Ahdnamu. Prošle godine novinar me pitao šta za mene znači Ahdnama i ja sam mu rekao 'Ahdnama je dio mene'. Kao čovjek Bosne i Hercegovine ja u Ahdnami vidim pozitivan čin i pozitivno dijelo u vrijeme rata. Svaki rat je zlo, ali ratovi se razlikuju. U ratovima se može također učiniti i dobro djelo", kazao je on.

Fra Luka Markešić je dodao da je Ahdnama pozitivan čin i djelo sultana Fatiha kao velikog vladara tog doba te da je to izniman slučaj u povijesti čovječanstva.

ne znam šta bi reka majkemi, kakvi sve stvorovi kisik troše

Vrh

PostPostano: 29 svi 2014, 07:39 

Fra Luka Markešić: Odgovor protivnicima Ahdname

slika

Ovim dajem kratak a jasan odgovor svima koji se služe mojim imenom u svojem agresivnom nacionalizmu, po nekim portalima protiv mojeg angažiranog opredjeljenja za izgradnju crkve i društva u BiH u istini, pravdi, ljubavi i slobodi, prema vjeri u Boga Isusa Krista i Franje Asiškoga, koje bosanski franjevci nastoje vjekovima nasljedovati.

http://www.prometej.ba/index.php/zaniml ... ometej-hnv

Vrh

PostPostano: 29 svi 2014, 07:47 

Jesu, evo u Kreševu su se poslužili Ahdnamom i krenuli gradit samostan.

Citat:
Franjevački samostan s crkvom osnovan je vjerojatno pod konac 14. stoljeća. Od tadašnje gotičke crkve preostao je još krajnji dio zida svetišta u pravcu jugoistoka. Uz nju je, po svoj prilici već u 15. stoljeću, postojala kamena kapela Sv. Marije. U vrijeme progona 1521-24. god. porušeni su i samostan i crkva.

Uskoro su zacijelo ponovno izgrađeni, premda o tome nemamo vijesti. Obje su zgrade obnovljene 1763. ali nedugo iza toga nestale su u požaru što se dogodio 7. travnja 1765. godine. Izgorjele su tada i sve dragocjenosti (arhiv, knjižnica i dr.). Nakon dvogodišnjih mučnih traženja dopuštenja za gradnju i velikih izdataka kod turskih činovnika, franjevci su l767. uspjeli isposlovati odobrenje i započeti s izgradnjom crkve i samostana. Na gradnji su sudjelovali klesari, tesari i zidari od Mostara, Fojnice, Kreševa, Travnika, Žepča, Tuzle, Tešnja - njih više od stotine, među kojima je bio znatan dio pravoslavaca. Brojni su župljani sudjelovali kao pomoćni radnici. Radovi su trajali od 27. lipnja do 4. studenoga 1767. godine.

Kao i danas, daju ti papirnato pravo a onda pale, ubijaju i ruše.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2014, 12:55 

Bobovac je napisao/la:
Fra Luka Markešić: Odgovor protivnicima Ahdname

Ovim dajem kratak a jasan odgovor svima koji se služe mojim imenom u svojem agresivnom nacionalizmu, po nekim portalima protiv mojeg angažiranog opredjeljenja za izgradnju crkve i društva u BiH u istini, pravdi, ljubavi i slobodi, prema vjeri u Boga Isusa Krista i Franje Asiškoga, koje bosanski franjevci nastoje vjekovima nasljedovati.

http://www.prometej.ba/index.php/zaniml ... ometej-hnv

Srećom to se ne odnosi na nas građane i borce protiv bošnjačkog nacionalnog tora.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2014, 13:16 

Nasmijah se pošteno!

Kako će drukčije jalijaško-turska klika prikrivati istinu nego na ovakav način!

Vrh

PostPostano: 05 lip 2014, 21:33 

Sve BH stranke su, prema zadnjem izvještaju, u periodu od 2004. - 2013. iz svih proračuna dobile preko 191 milijun KM. Potražili smo mišljenja odgovornih, da nam pojasne, gdje je njihova stranka uložila novac tj. kako su ga trošili. Na to su nam odgovorili:

Izetbegović: "Moj rahmetli otac Alija Izetbegović mi je svjedok da sam sve svoje bogatstvo uložio u stranku. Ako išta nađete da je na meni - sve je vaše."

Tihić: "Znate, mi smo još od 90tih dali nalog štampariji da naprave po milion kalendara, ali zadnjih godina svaki ćetvti nismo uspjeli podjeliti. Puno se potrošilo. Kada je odem Bakir će to srediti sa štamparijom."

Silajdžić. "Pa vidite, ako vam je na isto pitanje Tihić pričao o kalendarima, u nas je bilo slično. Mi smo također mnogo novca za iste izdvajali. I šta se desilo? Niko ih nije htio. Em je svaki drugi dan bio pisan ćirilicom, em su mjeseci po hvatskom..., a mi sve još tiskali u Turskoj."

Čović: "Moje je odnijela rijeka Radobolja."

Ljubić: "Čujte, dok sam bio zajedno s Ćovićem, on mi je stalno govorio da prvo moramo urediti izgled naših rijeka. Nakon razlaska sve se trošilo za stranku. Ali čim je došao Raguž, neznamo dali je ostalo manje u blagajni ili u članstvu.

Radončić: "Ja kao poslovni čovjek i politički angažirana osobna, sam u samo nekoliko godina spržio toliko kerozina za moj avion."

Jurišić: "Mi smo malo dobili. Pa vidite i sami da nam je oko stožera velika travurina, nedostaje čak i boje da zgradu obojimo. Jeste li pitali Čovića sto je on radio sa svojim?"

Dodik: "Ako mislite da će te s tim pitanjem nešto moći nauditi RS, varate se."

Bosić: "Neznam gdje su pare. Neki kažu pojela ih maca, a neki da je dosta otišlo za "meleme" dr. Dabića."

Vrh

PostPostano: 06 lip 2014, 15:15 

Objavio Avaz:

slika

Vrh

PostPostano: 06 lip 2014, 15:36 

HDZ je pogodio, sve ostalo baba gatara. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 lip 2014, 17:58 

Ministry of Sound je napisao/la:
Objavio Avaz:

slika

Ako je avaz onda je skroz objektivno.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2014, 20:16 

Cigo kad laže ne zna slagati malo. Čuj da Cigo odbije 40.000 € za neki komad plastike. Nazif Mujić o svojoj filmskoj nagradi.
Već je ispolitizirana tema pa evo je ovdje.

Evo Senade, ona je živi svjedok. Jedan čovjek mi je nudio 40.000 eura, ali sam odbio takvu ponudu

Vrh

PostPostano: 06 lip 2014, 21:15 

Odoše u Kineze, ili Japance. Kriza, nema se ni za domene.

http://republikabih.net/

Vrh

PostPostano: 06 lip 2014, 21:58 

novem je napisao/la:
Sve BH stranke su, prema zadnjem izvještaju, u periodu od 2004. - 2013. iz svih proračuna dobile preko 191 milijun KM. Potražili smo mišljenja odgovornih, da nam pojasne, gdje je njihova stranka uložila novac tj. kako su ga trošili. Na to su nam odgovorili:

Izetbegović: "Moj rahmetli otac Alija Izetbegović mi je svjedok da sam sve svoje bogatstvo uložio u stranku. Ako išta nađete da je na meni - sve je vaše."

Tihić: "Znate, mi smo još od 90tih dali nalog štampariji da naprave po milion kalendara, ali zadnjih godina svaki ćetvti nismo uspjeli podjeliti. Puno se potrošilo. Kada je odem Bakir će to srediti sa štamparijom."

Silajdžić. "Pa vidite, ako vam je na isto pitanje Tihić pričao o kalendarima, u nas je bilo slično. Mi smo također mnogo novca za iste izdvajali. I šta se desilo? Niko ih nije htio. Em je svaki drugi dan bio pisan ćirilicom, em su mjeseci po hvatskom..., a mi sve još tiskali u Turskoj."

Čović: "Moje je odnijela rijeka Radobolja."

Ljubić: "Čujte, dok sam bio zajedno s Ćovićem, on mi je stalno govorio da prvo moramo urediti izgled naših rijeka. Nakon razlaska sve se trošilo za stranku. Ali čim je došao Raguž, neznamo dali je ostalo manje u blagajni ili u članstvu.

Radončić: "Ja kao poslovni čovjek i politički angažirana osobna, sam u samo nekoliko godina spržio toliko kerozina za moj avion."

Jurišić: "Mi smo malo dobili. Pa vidite i sami da nam je oko stožera velika travurina, nedostaje čak i boje da zgradu obojimo. Jeste li pitali Čovića sto je on radio sa svojim?"

Dodik: "Ako mislite da će te s tim pitanjem nešto moći nauditi RS, varate se."

Bosić: "Neznam gdje su pare. Neki kažu pojela ih maca, a neki da je dosta otišlo za "meleme" dr. Dabića."

Pristigle i zadnje izjave:

Komšić: "Ma hajde bolan, kakav novac? Ni marke. A i kako bi, kad nam je račun samo u US$."

Budimir: "Moja stranka još ništa nije dobila iz budžeta. Ali eto, ipak smo otvorili brojne podružnice. Sada ih ima koliko sam ja dobio glasova."

Lagumdžija: "Nas je Platforma toliko koštala, a tek onaj odmetnik, koji sada glumi što smo mi godinama usavršavali."

Vrh

PostPostano: 07 lip 2014, 13:36 

https://www.youtube.com/watch?v=kJg-odq-RXs#t=13

Tek sad vidim koliko su ovi opandrčili.
:ucelo

Vrh

PostPostano: 07 lip 2014, 16:15 

http://www.radiosarajevo.ba/novost/154253/policija-pretukla-povratnicu-u-selu-divic-prijetili-su-mi-da-ce-mi-i-u-sobu-uci

"Međutim, iz policije su samo rekli da nisu upoznati sa tim slučajem. Pa šta je ovo ako nije protjerivanje muslimana iz Zvornika, šta je ovo ako nije pritisak na povratnike? Ni prema ovci se ne bi ponijeli ovako kako su se ponijeli prema meni", tvrdi Mejra kroz suze i priča kako joj je i doktorica savjetovala da se bori i da policiju tuži zbog prekomjerne upotrebe sile.

a onda....

Pretpostavlja, kako nam je kazala, da je ovakav napad na nju naručen i to od prvog komšije Harisa Hadžiavdića sa kojim su se ona i njen suprug sukobili prošle sedmice zbog lokalnog puta.

:sega :sega

Vrh

PostPostano: 14 lip 2014, 21:43 

http://www.klix.ba/vijesti/bih/christiane-amanpour-fudbal-je-ujedinio-narode-u-bih/140614096

Ova pakistanska droljetina otkačila skroz.
Specijalne policijske postrojbe na vrhuncu pripravnosti zbog možebitnih teških nereda a ona priča 'futbal ujedinio zemlju'.

:smajl049

Ameri su stvarno degenerici malo žešći na ovoj planeti!!

Vrh

PostPostano: 15 lip 2014, 10:54 

slika

Vrh

PostPostano: 15 lip 2014, 11:11 

teranova je napisao/la:
slika

Vrh

PostPostano: 18 lip 2014, 15:33 

Citat:
Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas je prilikom privođenja u okviru akcije "Pandora" kazao da mu je ovo jedan od najsretnijih dana u životu.
-"Sad ću i ja ko Dario Kordić jest zlatnim kašikama a vi se jebite", rekao je Kemal čaušević za Klix.ba.

Vrh

PostPostano: 30 lip 2014, 02:00 

Ajde da smo i ovu brigu skinuli s vrata. :zubati

Privitak:
eu.jpg

Vrh

PostPostano: 30 lip 2014, 08:20 

vipera ammodytes je napisao/la:
https://www.youtube.com/watch?v=kJg-odq-RXs#t=13

Tek sad vidim koliko su ovi opandrčili.
:ucelo

Sigma.ba je portal iza kojeg stoje mladi i perspektivni kreativci koji će vam obogatiti i uljepšati svakodnevnicu korisnim i zanimljivim informacijama.

Razlog okupljanja sigma.ba tima jeste usmjeravanje populacije ka zdravijem razmišljanju i proširivanje svijesti građana naše zemlje, ali i šire!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1302 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 53  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Zmaj_od_patrijote i 54 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: