Zanima me misljenej Srba i Hrvata a prethodno znam kakvo vam je otprilike o Bošnjacima, prodali vjeru za večeru itd. Da su na mjestu Palestinaca Bošnjaci šta mislite da li bi priznali Izrael kao državu i potkapali ka iznutra.
Birali zidovskog člana predsjedništva
Nije jevrejima u prilog ni da asmiliraju sve Palestince u jednu drzavu, sta mislite bil Bošnjaci na njihovom mjestu na to pristali, eto priznati ćemo državu Izrael ko npr NDH ili SHS i biti neki faktor, jer kad se Gaza sa Zapadnom Obalom ubroji i br stanovnistva , Palestinci u tom Izraelu bi bili značajna većina.
West Bank (Palestine) 3,190,000 (of whom 912,879 are registered refugees as of 2024)
– Gaza Strip (Palestine) 2,170,000 (of whom 1,476,706 are registered refugees as of 2024)
Nek je 7 miliona Jevreja na tom teritoriju, Palestinci bi čilini ogromnu većinu u Izraelu i onda kao trojanski konj opstruisati drzavu i kočiti je?
Znam znam Palestinci su Arapi ponosan narod ne bi to dozvolili, ali kakve bi sanse imali da hoće multetnički Izrael i hamas se razoruza, recimo sto smatrate da je ARBiH Hamas i osniva se OSBIH tamo?
To bi Jevreje dovelo u nezavidan polozaj.
Baliye priznaj svakog okupatora, mozda bi taj sistem i za Palestince bio dobar.
Građanski izrael jedan čovjek jedan glas.