HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 ruj 2026, 16:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Otvaranje off shore bankovnog računa
PostPostano: 25 ruj 2012, 21:45 

Da li je legalno otvaranje off shore bankovnog računa?

To pitam pošto planiram da otvorim račun u inostranstvu (ne zbog pranja novca naravno, već zbog plaćanja putem interneta).

Vrh

Naslov: Re: Otvaranje off shore bankovnog računa
PostPostano: 25 ruj 2012, 22:12 

Kompliciraš bezveze. Prebaciš novac nekom iz rodbine ili prijatelju na njegov račun na zapadu, i on plati na Internetu što želiš naručiti. Svakako adresa za paket nema veze sa bankom.

Valjd imaš nekog na zapadu. Ako je on na svojoj Nuli, nema razloga da ti ne plati stvar.

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2012, 22:30 

Ne mislim samo za plaćanje (slanje) novca, nego i za primanje istog.

Plaćati (slati) novac mogu i koristeći internet karticu otvorenu ovdje, a spojenu na paypal, ali ne mogu recimo primati novac pošto ne radi primanje novca ovdje, radi preko WU, ali naplaćuje se najmanje 10 posto, tako da mi otvaranje off shore računa dodje nekako povoljnije riješenje.

Našao sam nešto. Ovo mi ne zvuči tako loše, a nije skupo koliko sam prvobitno mislio da jeste.

http://www.offshore-bank-account.eu/united-states-bank-account.html?gclid=CMzx3_y60bICFQfKtAodwVkAQw

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 07:53 

Ne znam kakvi su zakoni u mnogim zemljama glede otvaranja računa za osobe koji nisu državljani te zemlje. Treba biti skeptičan oko ovih internetskih rješenja i stranica koje nude otvaranja računa. Vjerojatno je lakše za građane EU, ali nisam siguran.

Vladek, zašto ne možeš otvoriti račun kod strane banke koja posluje u BiH? Ne vidim problem primanja novca samo zato što ti banka ima bosanskohercegovački IBAN kod (počinje sa BA).

Ja sam inače sa HSBC. Najjača stvar sa njima (osim sigurnosti) je to što su jako dobri sa globalnim poslovanjem, odnosno, možeš se preseliti u bilo koju zemlju (gdje posluju) bez potrebe da otvoriš novi račun. Osim toga, kada praviš konverziju iz jedne valute u drugu, to možeš napraviti kroz Online Banking, gdje uzimaju proviziju od samo 0.001% (u odnosu na pravi tržišni tečaj, a gdje te sve druge banke ogule za 2-3%). Šteta što ne posluju u BiH i RH.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: