HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 01:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 16 sij 2013, 19:25 

Jes' to ludo mesto. :zubati

A čini mi se da ovde ima dva-tri Srbina i Hrvata koji petljaju i tamo.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 19:46 

Nego, Janje, šta se to dešava u Novom Sadu? Čujem da gradske vlasti Novog Sada uvode Ćirilicu na gradskim autobusima.

Neko se drznuo uvesti ćirilicu u Srbiji? Nečuveno! :zubati

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 19:56 

jedan korak naprijed, dva nazad

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 20:00 

Vladimir RUS je napisao/la:
Nego, Janje, šta se to dešava u Novom Sadu? Čujem da gradske vlasti Novog Sada uvode Ćirilicu na gradskim autobusima.

Da... Zapanjujuće. U NVO sektoru je veća pobuna nego kod uvođenja ćirilice u Vukovar.

I dok podržavam korak ako imaju nameru pisati i engleske prevode... Mislim da je vreme da se nova gradska vlast okrene nekim hitnijim, da ne kažem bitnijim stvarima. Zasad, veoma, veoma slabo. A 6 meseci su tu skoro.

pagan je napisao/la:

Šta to?

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 20:48 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Da... Zapanjujuće. U NVO sektoru je veća pobuna nego kod uvođenja ćirilice u Vukovar.

Nisam pratio reakcije, muka mi je da to čitam, iskreno.

Ako može neki kratak siže. Zbog čega su se zabrinute građanke i građani digli na noge u odbranu građanskih vrednosti svih građanki i građana vaše euro-regije, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost i seksualnu orijentaciju.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 20:59 

Karmelo, pa kakvo je to pitanje? Zar ne znaš da je pisanje ćirilicom potpuno "out" i da je to jasan znak da si velikosrpski klerofašista koji je protiv bezalternativnog "euro"atlanskog puta?

Zajedno sa proslavom pravoslavnog klerofašističkog Božića, ja ovo cenim kao nesumnjivi povratak u devedesete i jednu matricu ponašanja karakterističnu za vulgarne nacionaliste iz 19. veka. Ako se sad ne organizuje jedan međunarodni panel NVO pod pokroviteljstvo NED, NDI uz direktan prenos na Radio Slobodna Europa i gostovanje danskog ambasadora, možda će biti kasno. :crying

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:16 

U pravu si, nažalost. Polako, ali sigurno, tonemo u pravoslavnu teokratiju i klerikalni fašizam. Moramo da organizujemo protest svih građanki i građana i da obavestimo Deutche Welle, Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa o kršenju naših prava kao građanki i građana.

Gde nam je @Pridak btw? Fali neka njegova depresivna misao u ovom teškom trenutku za sve građanke i građane.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:23 

Vladimir RUS je napisao/la:

I dok podržavam korak ako imaju nameru pisati i engleske prevode... Mislim da je vreme da se nova gradska vlast okrene nekim hitnijim, da ne kažem bitnijim stvarima. Zasad, veoma, veoma slabo. A 6 meseci su tu skoro.

pagan je napisao/la:

Šta to?

cirilica u NS

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:26 

pagan je napisao/la:
cirilica u NS

Pa što? De nemoj da čupam svaku rečenicu kao kleštima. :zubati

Carmello Šešelj je napisao/la:
U pravu si, nažalost. Polako, ali sigurno, tonemo u pravoslavnu teokratiju i klerikalni fašizam. Moramo da organizujemo protest svih građanki i građana i da obavestimo Deutche Welle, Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa o kršenju naših prava kao građanki i građana.

Građanke i građani se dati neće. Samo što je trenutno LSV spuštenih gaća pošto je u raspadu. :zubati

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:31 

Nisu u raspadu, drug Bojan je još sa njima. :zubati

Interesantno da osim debelog crnokošuljaša i druga Bojana, ne znam više ni za jednog ligaša. Sad kada ih je drugarica Saška razočarano napustila.

Koga još ima tamo, a da se pojavljuje u medijima? Ja ne mogu da se setim ni jednog. :neznam

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:34 

pagan je napisao/la:
cirilica u NS

Pa što? De nemoj da čupam svaku rečenicu kao kleštima. :zubati

Građanke i građani se dati neće. Samo što je trenutno LSV spuštenih gaća pošto je u raspadu. :zubati

NS pojam za srbiju i masina koja vuce srbiju u eu. cirilici svaka cast, ali ovo nije vise ni smijesno

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:37 

pagan je napisao/la:
NS pojam za srbiju i masina koja vuce srbiju u eu. cirilici svaka cast, ali ovo nije vise ni smijesno

Da li bi mogao, ako ti nije teško, da malo detaljnije pojasniš ovo oko motora, vuče, EU, ćirilice i njihove međusobne uzročno-posledične povezanosti? Baš me zanima. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:44 

@Karmelo

Who is who>>>

Aca "Rasp'o mi se gradski odbor" Marton

slika

Đorđije "Jedna sarma previše" Stojšić

slika

Aca "Opalio sam Balaševićevu ćerku" Jovanović

slika

Brane "Kažu mi da treba da promenim bricu" Bogoroški (btw vidim li ja to ćirilični klerofašizam na slici?)

slika

i na kraju... kako je Saška prebegla, cica maca No.1

Maja "Previše sam urbana da se izjasnim Srpkinjom na popisu" Sedlarević

slika

@pagan

Pa ne znam kakve veze ima jedno sa drugim. 80% Novosađana su Srbi, ostalih 20% (mislim da Mađara ima najviše 3-4%) su školovani u našem školskom sistemu, tj. znaju ćirilicu... I zaista je blesavo da npr novosadski Srbi vide ćirilicu samo ako odu do fasade neke zgrade starije od WWII i da se tek sad obnavlja proslava Božića i sl. stvari. Stavi neki hrvatski grad u sličnu situaciju.

I ovo i dalje ne menja činjenicu da u NS i pored toga što je pojedinih manjina 0.5%, 1%, 2%... stoje natpisi na 4-5 jezika, postoji mogućnost školovanja na jezicima nacionalnih manjina, postoje programi na radiju i emisije na TV. E sad ako zbog par hiljada ljudi treba i autobusi da rade na 5 jezika i dva pisma... :neznam

Srećom pa su linije obeležene brojem. Tako da će se svi snaći. :zubati

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 21:54 

@jagnjeća
=)) =)) =))
Idi u ***, zamalo se nisam udavio sam se od smeha na ova objašnjenja pod navodnicima.

Ja sam mislio da je ovaj Marton iz LDP, ne znam zašto.

@pagan
Pa daj objasni više, kako ćemo da napredujemo ako nam ne objasniš štetnost ćirilice? Budi drug, nemoj da nas držiš u neznanju, daj da ni mi više ne budemo nazadni. :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:05 

Gde nam je @Pridak btw? Fali neka njegova depresivna misao u ovom teškom trenutku za sve građanke i građane.

Ponekad mi je žao što sam žensko pa ne mogu da uradim ono što bi uradio "živahni" @pridak. Zato zamisli sliku sa srednjim prstom, to mu je bila najžešća misao. Skoro me je do suza dovodila. :zastavanezavisnedrzavevojvodine: ali sutra malo evotigana (skini dvotačku, ne pristaje meni :zubati )

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:29 

Je li Vrilo iz Sombora ili Subotice??
Jedan Bunjevac iz Sombora je nadavno dao oglas da mijenja stan u Somboru za stan u Mostaru :D

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:32 

volvoks je napisao/la:
Jedan Bunjevac iz Sombora je nadavno dao oglas da mijenja stan u Somboru za stan u Mostaru :D

Ako sam ja dobro upoznat ,mislim da je iz Subotice.
Neznam da će tome ko je to stavio uspjet taj trade jer nema toliko Srba u Mostaru ,statistička pogreška su tamo.
Takvi tradeovi uspijevaju u Slavoniji recimo.Ima hrpa oglasa za razmjena stanova-kuća po Mirkovcima i još par Srpskih sela. Naši Bunjevci dolaze ovdje ,a neki Srbi odlaze u Srbiju.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:38 

mario_cro je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Ako sam ja dobro upoznat ,mislim da je iz Subotice.
Neznam da će tome ko je to stavio uspjet taj trade jer nema toliko Srba u Mostaru ,statistička pogreška su tamo.
Takvi tradeovi uspijevaju u Slavoniji recimo.Ima hrpa oglasa za razmjena stanova-kuća po Mirkovcima i još par Srpskih sela. Naši Bunjevci dolaze ovdje ,a neki Srbi odlaze u Srbiju.

Ima Srba oko 1000 sigurno, ali teško da bi se netko preselio iz Mostara u Sombor, mostar je ipak puno gradskiji...
Ali dobar je znak da je Mostar počeo privlačiti Hrvate izvan HB, polako, ali sigurno postajeetropola južnih Hrvata :D

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:41 

Ja bih se preselio iz Mostara u Sombor. :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:43 

volvoks je napisao/la:
Ali dobar je znak da je Mostar počeo privlačiti Hrvate izvan HB, polako, ali sigurno postajeetropola južnih Hrvata :D

Naravno ja kao multietničar već pikiram na Istočnu Obalu i kakvu garsonijeru,malo se raspitujem i to.. :D

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:49 

mario_cro je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Naravno ja kao multietničar već pikiram na Istočnu Obalu i kakvu garsonijeru,malo se raspitujem i to.. :D

To ti je super, nađeš nekog Srbina poklapača, on poklopi Vinkovce, ti Mostar :D

@jagnje, očito previše voliš Vojvodinu, demokratsku i multietniĆku zemlju svih njenih građana, a vjerujem da zlo ćirilice još nije stiglo do Sombora :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 12:55 

volvoks je napisao/la:
To ti je super, nađeš nekog Srbina poklapača, on poklopi Vinkovce, ti Mostar :D

Kakvo poklapanje ,sviđa mi se Istočni dio Mostara i to je to. :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 18:03 

Karmelo, pa kakvo je to pitanje? Zar ne znaš da je pisanje ćirilicom potpuno "out" i da je to jasan znak da si velikosrpski klerofašista koji je protiv bezalternativnog "euro"atlanskog puta?

Zajedno sa proslavom pravoslavnog klerofašističkog Božića, ja ovo cenim kao nesumnjivi povratak u devedesete i jednu matricu ponašanja karakterističnu za vulgarne nacionaliste iz 19. veka. Ako se sad ne organizuje jedan međunarodni panel NVO pod pokroviteljstvo NED, NDI uz direktan prenos na Radio Slobodna Europa i gostovanje danskog ambasadora, možda će biti kasno. :crying

=)) :palacgore2

P. S. Kako si samo u onom nabrajanju dužnosnika LSV-a zaboravio ovu mladu damu:

slika

S njom bih čak i popio kavicu u Petrovaradinu, bastionu hrvatstva, gore na tvrđavi, dok gledamo preko Petrovaradinski Šanac kako tone u suton. Očekujem da mi to središ kad svratim u Novi Sad! :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 18:11 

Saška je napustila LSV i prešla u DS. Čitaj malo ovu temu...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 18:18 

Pessimuse, pa u tome i jeste čitava frka... Gospođica Jerkov se pridružila časnom jatu preletača. Eno je sad u DS. :zubati

A ako ispijaš kahvicu na tvrđavi... pazi da ne naletiš na gazdu.

slika

:scared

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: