|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Najbolji forumski programi? Postano: 17 stu 2012, 12:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 17 stu 2012, 13:09 |
|
|
Koji forum koristi IPB? Meni se phpBB sviđa, posebno ovaj za HercegBosnu koji omogućava i dodavanje slika u diskusiju, te je jednostavan za upotrebu... E da, jedan forum na kojem sam bio aktivan (željeznice.net , vodi ga ovdašnji forumaš Anton) koristi IPB platformu i jako je slaba, ne sviđa mi se ni sučelje, a čak ni ne stavlja likove automatski , ova platforma je ipak superiorna 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 17 stu 2012, 17:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pregledao bih taj zeljeznice.net ali mi ne da moj Internet Security softver :) A znao sam da je Anton atipičan Hercegovac, čuj željeznički entuzijast (Train spotting?)
Vrlo moguće je da je na nekoj prastaroj verziji IPB-a. Meni je IPB grafički najjači forum, i u bazičnoj inačici (bez custom skina), a o mogućnostima foruma je suvišno i govoriti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 17 stu 2012, 18:28 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 17 stu 2012, 18:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pregledao bih taj zeljeznice.net ali mi ne da moj Internet Security softver :) A znao sam da je Anton atipičan Hercegovac, čuj željeznički entuzijast (Train spotting?)
Vrlo moguće je da je na nekoj prastaroj verziji IPB-a. Meni je IPB grafički najjači forum, i u bazičnoj inačici (bez custom skina), a o mogućnostima foruma je suvišno i govoriti. Vinkovci to naprave od čovjeka, jedino po čemu je grad poseban je gomila vlakova  Mene su zanimali tramvaji, ali ekipa je ipak malo, onako luda 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 17 stu 2012, 18:56 |
|
|
Izgleda da sam ja jedini fan vBulletin forumske skripte (  ). Razlog: Prva ljubav zaborava nema. To, a i činjenica da je i dan danas jako zastupljen. Najkrupnija mana kod te skripte je što se naplaćuje, tačnije licenca, dok mi je druga ljubav, kada su u pitanju skripte forumskog tipa jeste phpBB, na kojoj je između ostalog i ovaj forum. Kod ove zadnje skripte sviđa mi se to što je free i što je, uprkos tome, odlično odrađena, u nekim segmentima bolja skripta i od samog vBulletina, kao i to što postoje i verzije sa prijevodom.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 19 stu 2012, 13:55 |
|
|
Evo ovi nekakvi partizani iz Rijeke (nekakvi online playeri igrica) imaju IPB sa skoro najnovijom verzijom i sa hrvatskim prevodom (do stranice sam im došao sa IPB add-on stranice gdje stoji njihov prevod). Imaju svoj custom skin i instalirane sve pogodnosti IPB foruma - blog, download manager, galerije. Nemaju chat i Nexus (e-commerce). http://www.mrcine.org/boards/
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 26 stu 2012, 02:30 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Jeste da je nekako zastario, ali meni je ipak najbolji phpbb. Ali stilovi i templejti su mi isto bitni. Ne volim prosilver, crne podloge, neke jarke boje, ni forume koji nisu preko cijele stranice, već imaju sa strana neka čuda itd. SMF je definitivno najlakši za upravljanje i on je moj drugi izbor iako je prejednostavan. A vBulletin mi je pomalo iritantan. Za ovaj prvi iz ankete pojma nemam 
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 26 stu 2012, 08:33 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8699 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
vBulletin
jedini kojim sam se koristio.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 26 stu 2012, 13:32 |
|
|
ne znam koliko je mudro stavljati u isti koš besplatne i komercijalne skripte, ali ajd... od free je najbolji phpbb3, a onda za njim smf... imaju odličnih besplatnih dodataka i mogu zadovoljiti i zahtjevnije korisnike. od komercijalnih sam isprobala vbulletin, jive i ezboard, ali 'navijam' za ovaj prvi... kad kažem 'isprobala', ne mislim pri tom kao forumaš, nego ono što vam ga ovdje ministar dođe... i više od tog.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
Anton
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 13 pro 2012, 17:26 |
|
Pridružen/a: 26 kol 2009, 11:51 Postovi: 110 Lokacija: među cmiljem, rudeljom i dračom
|
Kad me se proziva... :) Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da su u anketnom pitanju obuhvaćeni skoro svi forumi iz "regiona". Moj favorit je uvjerljivo Invision Power Board. Postoje 2 razloga zašto ga mi nismo instalirali. I u oba slučaja si u krivu. Citat: 1. Nema prevoda na hrvatski (a meni i drugim se ne da praviti naš prevod od nule) 2. Mislim i dalje da nema opciju izbora broja citata unutar svake poruke. Kao što ste primjetili, mi imamo mod koji ograničava citate na 2 zadnja, što je optimalno za diskusiju. vBulletin podržava samo jedan citat, što je po meni nedovoljno za praćenje duže diskusije, a neki drugi forumi uopće nemaju ograničenje, poput recimo net.hr (ako se ne varam) gdje se stvori ružan i nepregledan niz citata u jednoj poruci. Kada bi se te dvije stavke nekako i sredile, uvijek ostaje problem migracije foruma... Ima i jedno i drugo. I hrvatski prijevod i ograničenje na broj citata. Definitivno, po meni, najbolja forumska skripta koja trenutno postoji na tržištu. Mjesecima sam razmišljao što uzeti, pregledao sve moguće veće forume, odnosno skripte, one besplatne i one koje se plaćaju i izbor je pao na IPB. Mogu reći samo pohvale. Odlična korisnička podrška, intuitivno sučelje, jednostavna integracija sa svim modernim tehnologijama. volvoks je napisao/la: Koji forum koristi IPB? Meni se phpBB sviđa, posebno ovaj za HercegBosnu koji omogućava i dodavanje slika u diskusiju, te je jednostavan za upotrebu... E da, jedan forum na kojem sam bio aktivan (željeznice.net , vodi ga ovdašnji forumaš Anton) koristi IPB platformu i jako je slaba, ne sviđa mi se ni sučelje, a čak ni ne stavlja likove automatski , ova platforma je ipak superiorna  Slaba nije sigurno, a o tome kakvo je sučelje je ipak stvar ukusa, a phpbb3 je sve samo ne superioran IPB-u i to odgovorno tvrdim, pošto sam vlasnik još jednog velikog foruma u phpbb3. Ministry of Sound je napisao/la: Pregledao bih taj zeljeznice.net ali mi ne da moj Internet Security softver :) A znao sam da je Anton atipičan Hercegovac, čuj željeznički entuzijast (Train spotting?) Eh, da samo znaš što si napisao. Bolje da to povučeš odmah. Hercegovci su izgradili vinkovačku željeznicu. Poslije Drugog svjetskog rata, cca 50 % zaposlenih su bili ljudi iz Hercegovine, oni su ti koji su izgradili grad. Danas skoro svaka obitelj u Vinkovcima ima nekog pretka iz Hercegovine ( majka, otac, baka, djed, prabaka, pradjed ). Citat: Vrlo moguće je da je na nekoj prastaroj verziji IPB-a. Meni je IPB grafički najjači forum, i u bazičnoj inačici (bez custom skina), a o mogućnostima foruma je suvišno i govoriti. Pogledaj opet, imao sam nekih problema sa serverom, malo se zarazio, ali sada je ustao kao Feniks iz pepela. http://zeljeznice.netSve je najnovije na njemu. volvoks je napisao/la: Vinkovci to naprave od čovjeka, jedino po čemu je grad poseban je gomila vlakova  Mene su zanimali tramvaji, ali ekipa je ipak malo, onako luda  Pravit ću se da ovo nisam pročitao. To bi napisao samo netko tko ne poznaje Vinkovce.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 13 pro 2012, 17:30 |
|
|
Ovo sam malo grubo rekao, zapravo sam mislio po čemu se ističe u odnosu na ostatak Slavonije... Meni je baka rođena tamo, tako da sigurno nemam ništa protiv  Vidim da ste napravili i portal, dobro izgleda...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 23 pro 2012, 17:28 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Meni je najbolji softver korišten za http://bug.hr/forumMislim da je to ručni rad,unikat.
|
|
Vrh |
|
 |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Najbolji forumski programi? Postano: 29 sij 2013, 13:09 |
|
|
Glasao sam za vBulletin ,ali je to naravno stvar ukusa, sve one imaju svoje neke nedostatke. Nije ni ova losa Woltlab Burning Board
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|