Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24515 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ovdje možemo ostaviti općenito preporuke za filmove. Poželjno je subjektivno, naravno. E ovako od mene - dakako za početak :
Iskupljenje u Shawshanku Slučaj Pelikan Bournov identitet Heat Zelena Milja Od sumraka do zore Hurricane Privedite osumnjičene Hrabro srce Miris žene Donnie Brasco Kum 1,2,3 The Truman show
Ovdje možemo ostaviti općenito preporuke za filmove. Poželjno je subjektivno, naravno. E ovako od mene - dakako za početak :
Iskupljenje u Shawshanku Slučaj Pelikan Bournov identitet Heat Zelena Milja Od sumraka do zore Hurricane Privedite osumnjičene Hrabro srce Miris žene Donnie Brasco Kum 1,2,3 The Truman show
Nedostaje ti jedan od boljih filmova, Bilo jednom u Americi
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
Evo i moja lista nabrzinu: LOTR trilogija Hrabro srce Gladijator Hitler: konačan pad Generacija X Ratnici podzemlja Dvoboj Nepomirljivi Prljavi Harry Odmetnik Josey Wales Iskupljenje u Shawshanku Pasija Lorenzovo ulje Vjetar koji povija ječam Zelena milja Crna knjiga (Zwartboek-nizozemski) Apocalypto
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24515 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Pessimus dux je napisao/la:
Evo i moja lista nabrzinu: LOTR trilogija Hrabro srce Gladijator Hitler: konačan pad Generacija X Ratnici podzemlja Dvoboj Nepomirljivi Prljavi Harry Odmetnik Josey Wales Iskupljenje u Shawshanku Pasija Lorenzovo ulje Vjetar koji povija ječam Zelena milja Crna knjiga (Zwartboek-nizozemski) Apocalypto
Ajme kako sam boldani zaboravio. Inače ih barem 6 nisam pogledao sa ove tvoje liste.
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
lider30 je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Evo i moja lista nabrzinu: LOTR trilogija
Generacija X
Lorenzovo ulje Vjetar koji povija ječam . . . Crna knjiga (Zwartboek-nizozemski) Apocalypto
Ako ovu trilogiju računamo kao tri filma, onda i više.
Svi su odlični, a posebno sam slab na LOTR, iako su knjige u svakom slučaju bolje, kao i u većini slučajeva interpretacije knjiga na filmskom platnu. Inače, svakako bih preporučio ovu Crnu knjigu (Zwartboek), nizozemski film koji me totalno iznenadio i oduševio. Tematizira sudbinu jedne Židovke za vrijeme Drugog svjetskog rata, no totalno je udaljen od klišejiziranih filmova te vrste, te crno-bijele karakterizacije likova i zaraćenih strana. Zapravo su sve strane prikazane i u lošem i u dobrom svjetlu, počevši od Židova, nacista pa do nizozemskog pokreta otpora, iako po meni prevladava prikazivanje u lošem svjetlu u slučaju sve tri strane. Fabula i kompozicija filma također izvrsne, kao i tehnike u oblikovanju fabule. Osim toga, daje odličan presjek ondašnjeg predratnog, ratnog i postratnog društva.
Ne znam kako da to kažem LOTR je odličan ali Peter Jackson je izbacio neke po meni važne likove iz knjige, pa mogu reć da je film mogao bit puno bolji. Što se tiče preporuka,o starijim neću govorit jer ih je većina gledala ja bih iz tog razdoblja samo preporučio Francuski Vezu Od ovih novijih filmova 2008.-2009. preporučio bih samo Vitez Tame jer je film fenomenalan, najbolja adaptacija stripa daleko ispred konkurencije. Scenariji odličan, gluma odlična šta još reć??
Der_Stürmer je napisao/la:
Ne znam kako da to kažem LOTR je odličan ali Peter Jackson je izbacio neke po meni važne likove iz knjige, pa mogu reć da je film mogao bit puno bolji.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.