HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 21:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: DORA
PostPostano: 06 vel 2021, 22:42 

Evo intro za Doru...nije loše, osim ove Nine (loša kopija Legena i Lidije) pokušava hrvatsku glazbu progurat ko balkansku, da bi dobila glasove muja i srba...

https://www.24sata.hr/show/poslusajte-p ... ori-744045

Ja sam glaso za ovu malu Betu Sudar vesela stvar (sad poslije korone mislim da će se to tražit) i odlično je skinula vokal...plus cura je nogometašica :zubati

Dobra je i ova Albina, ova njena aluzija na Tik-Tok bi mogla ostat u uhu klincima i dovuć joj hrpu glasova....

Privitak/ci:
Screenshot_2021-02-06 Tko vam je favorit Poslušajte pjesme koje će biti na Dori 2021 24sata.png
Screenshot_2021-02-06 Tko vam je favorit Poslušajte pjesme koje će biti na Dori 2021 24sata.png [ 56.15 KiB | Pogledano 5667 put/a. ]

Naslov: Re: DORA
PostPostano: 07 vel 2021, 00:04 

Ja glasujem za urednicu Dore,Uršulu Tolj. :zubati

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 13:14 

Čestitke Albini...Bravo mala i nek ti je sa srećom

Citat:
Pjesmu “Tick-Tock” autorski potpisuju Branimir Mihaljević, Max Cinnamon i Tihana Buklijaš Bakić. Branimir Mihaljević, potpisnik glazbe pobjedničke pjesme, čestitao je HRT-u na organizaciji Dore – ‘sve je bilo kao da se ne događa ništa…’, a Max Cinnamon tekstopisac pobjedničke pjesme izuzetno je sretan i ponosan što je dio ove ekipe. Max je francuski pjevač koji je nastupao na francuskom izboru za Eurosong 2018. Destination Eurovision. Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za novinare, koja se ove godine zbog epidemioloških mjera održala putem Zooma, autor pjesme Branimir Mihaljević je rekao da nije imao uzor za ovu pjesmu i da je nastala iskreno, ali u trendu s onim što se sad sluša. Dodao je da je spot za pjesmu Tick-Tock već snimljen i to najnovijom tehnologijom, a režirala ga je Sandra Mihaljević.

Nina i Yu-list nariču...ukraše, pokraše...( ironija da kad je 2016 Nina pobijedila onda nije bilo krađe...)

Privitak/ci:
Screenshot_2021-02-14 Nina silno ogorčena nakon Dore ‘Mnogi se ljute na glasovanje, na ždrijeb, mnoge stvari se ni ne znaju‘.png
Screenshot_2021-02-14 Nina silno ogorčena nakon Dore ‘Mnogi se ljute na glasovanje, na ždrijeb, mnoge stvari se ni ne znaju‘.png [ 34.9 KiB | Pogledano 4843 put/a. ]
Screenshot_2021-02-14 Nina silno ogorčena nakon Dore ‘Mnogi se ljute na glasovanje, na ždrijeb, mnoge stvari se ni ne znaju‘(1).png
Screenshot_2021-02-14 Nina silno ogorčena nakon Dore ‘Mnogi se ljute na glasovanje, na ždrijeb, mnoge stvari se ni ne znaju‘(1).png [ 50.63 KiB | Pogledano 4843 put/a. ]

PostPostano: 14 vel 2021, 13:45 

Veliki sam fan Madonne, Albina je kopira

Hrvatska verzija

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 13:49 

Nisam ni znao da se održava. Kakav je to "projekt Alconost of Balkan"?

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 13:51 

Užas. Kakve veze s Hrvatskom ima ova pjesma?
Eurosong bi trebao bit da svaki narod predstavlja neku svoju tradicionalnu glazbu, obavezno na vlastitom jeziku.
Ovo je američki pop. Nikakve veze s Hrvatskom.
Uostalom ako bude neki sodomit na natjecanju drugi nemaju šanse. Dakle nema veze ni s glazbom natjecanje. Nebitno potpuno.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 13:55 

Citat:
Nina Kraljić otvara ovogodišnju Doru u Opatiji sa pjesmom “Rijeka” za koju kaže da je totalno u njezinom stilu, te da se mislilo o svakoj sitnici, svakom detalju.

Ninu je šira javnost upoznala kada je uvjerljivo pobijedila na prvom hrvatskom The Voiceu – upravo glasovima publike u rekordnom broju u odnosu na ostale kandidate!

Za pjesmu „Rijeka“ sama Nina kaže da je moćna etno pop pjesma “balkanskog” izričaja na hrvatskom, pravi eurovizijski „materijal“, što će se vidjeti i u scenskom nastupu, kostimima, scenografiji i na samoj Dori!

Sigurna je u svoj nastup, za nju je ta pjesma dokaz da imamo najljepšu kulturnu baštinu i najljepšu prirodu, staroslavensku dušu, te to želi pokazati i u svom budućem glazbenom pravcu.

Pjesma je Ninina osobna karta za daljnji nastavak karijere i novog projekta zanimljivog naziva “Alkonost of Balkan”.

Nina objašnjava da je Alkonost mitološka žena ptica slavenskih korijena (originalno porijeklom iz Rusije) koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira). Ptica je česti arhetip velikih pjevača i zaštitnica drevnih pjesama i nota, prenositelj zvuka i starog korijena glazbe i plemena; onog zaboravljenog, korijen koji je dio svake glazbe. Naš početak, ono na čemu stojimo danas i ono što trebamo njegovati u svrhu očuvanja baštine naroda, u ovom slučaju Slavena i cijelog područja Balkana i naravno, ljepote Hrvatske.

„Alkonost of Balkan“ projekt je koji će se bazirati isključivo na etnu cijelog Balkana sa obradama napravljenim na potpuno nov način.

Od kad je pušten isječak prve minute pjesme „Rijeka“ na Youtube kanalu Hrvatske radio televizije, buknule su društvene mreže i Ninu jako raduje što pjesma već sada prepoznata i visoko kotira na svim ljestvicama, što je prva po slušanosti na YouTube kanalima, kotira odlično na domaćim i stranim anketama, kao i anketama raznih hrvatskih i inozemnih foruma, te svih fanova koji prate natjecanje Dora i Eurosong!

Pripreme za ovogodišnju “Doru” jako su intenzivne, Nina ima odličan tim i sigurnija je u ovu pjesmu nego u pjesmu “Lighthouse” s kojom je bila na Eurosongu.

Njoj i njenom timu mladih umjetnika ovaj uspjeh samo daje dodatan vjetar u leđa, iznimno se raduju nastupu na pozornici Dore i uvjereni su da će njihov nastup oduševiti domaću publiku ali i onu eurovizijsku!

https://www.novilist.hr/scena/nina-kraljic-uoci-dore/

Kao normalnom Hrvatu na sam spomen Balkana minus 10 bodova.

Da nema tih balkanskih gluposti još bi bila zanimljiva pjesma.

Slažem se. Pjesme na engleskom nemaju nikakvog smisla.

Trebalo bi propisati da samo pjesma na hrvatskom može ići. Ali danas je to sve nebitno. Tko to više uopće prati.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 14:01 

Rika sv Vida je napisao/la:
Eurosong bi trebao bit da svaki narod predstavlja neku svoju tradicionalnu glazbu, obavezno na vlastitom jeziku.
Uostalom ako bude neki sodomit na natjecanju drugi nemaju šanse. Dakle nema veze ni s glazbom natjecanje. Nebitno potpuno.

Eurosong nije etno festival

Za ljubitelje etno milozvuka https://www.youtube.com/results?search_ ... o+festival

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 14:07 

Mala Albina moze postati svjetska zvijezda, ima pamtljivo ime, lijepo izgleda, glas je ok- Nesto poput albanke Dua Lipa ili Rita Ora

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 14:24 

Vidi ovog. Ja čitavo vrijeme mislio tip punk/rocker.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 14:28 

imali ste priliku glasovati za tursko-balkanski melos

kao da je glazbu potpisao Mojmir

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 14:46 

BBC je napisao/la:
Vidi ovog. Ja čitavo vrijeme mislio tip punk/rocker.

Dosta ljudi misili da sam narkoman :zubati

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 16:58 

Mislim da nema više izvođača poput ABBA na tim eurosongovima a ova cura Albina je zgodna i vrlo
lijepo pleše i pjeva i baš je dobro da takva osoba predstavi Hrvatsku. Meni su se svidjeli i Cambi ali
nedovoljno za pobjedu, još dva tri prosječna ostalo ispodprosječno.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 17:08 

Gledao sam, jer nisam imao ništa pametnije za raditi, u stvari žena pratila pa i ja.

Klapa Cambi je bila solidna, ali naravno djeca glasuju, neće odrastao čovjek zvati i tako je pobijedio Tik Tok. :zubati

Ali dobro, Albina je simpatična cura, vesela, neka se malo zabavi, sigurno će dati sve od sebe i lijepo predstaviti Hrvatsku. :palacgore1

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 17:59 

Ja bi njih kume na ledinu i sve mitraljezom. Ne znam kako bolje da ispoljim moje osjećaje prema njima.

Već sjećam se to Dora nešto imalo veze sa Oliverom Dragojevićem, Doris Dragović ? Na što je to spalo.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2021, 22:10 

Citat:
Pobjednica Dore Albina već godinama pjeva u crkvenom bendu, župnik ističe: Uputili smo joj blagoslov

Pobjeda prelijepe Albine Grčić na Dori oduševila je sve njezine obožavatelje, pa i one – iz crkvenih krugova. Naime, Albina je dugogodišnja glazbenica, pjevačica u crkvenom bendu VIS Konkatedrala koji djeluje pri crkvi Svetog Petra u Splitu.

Sastav nema “ovlaštenog voditelja”, ali zato konkatedralu vodi u narodu omiljeni župnik, don Radojko Vidović, koji nije krio veselje što je njihova pjevačica i dobra vjernica Albina proglašena pobjednicom, javlja Slobodna Dalmacija.

Inače je simpatični don Radojko često s drugim prijateljima i prisutan na Albininim nastupima; tako je nazočio i zadnjem “Voiceu” u Zagrebu, gdje je Albina bila finalisticom. U telefonskom razgovoru povjerio je za Slobodnu Dalmaciju da bi rado išao i na nastup u Rotterdam u svibnju, dakako bude li to uopće moguće… Na žalost, na Doru se nije moglo doći zbog nesretne korone koja je “desetkovala” i misna slavlja, pa kud neće i ova svjetovnog predznaka.

“Ne, sinoć nisam bio u Opatiji jer se nije ni smjelo doći, ali odavde smo iz Splita navijali. Jutros smo Albini na pobjedi čestitali na svim svetim misama u konkatedrali, bilo ih je ukupno pet. I na popodnevnoj ćemo joj misi uputiti čestitke i blagoslov”, najavio je tijekom nedjelje karizmatični župnik, poznat po dobroti i skromnosti, ali i ljubavi prema glazbi.

Uz Božji zagovor i kaplju sreće, možda i – tko zna? – naša Albina pobijedi u Nizozemskoj. No, za početak je najvažnije da se Eurosong – uopće održi…

Iz sastava VIS Konkatedrala su dan ranije pozvali svoje pratitelje da podrže Albinu, ističući da je svaki glas bitan.

https://narod.hr/kultura/pobjednica-dor ... -blagoslov

Simpa.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 00:24 

Ukrajina šalje neku korona černobil Slavic etničku pjesmu

Nije loše, ali previše repetitivno, mada to se očekuje od electro muzike, a ovo je neki ukrajinski electro folk.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 00:26 

BBC je napisao/la:
Ja bi njih kume na ledinu i sve mitraljezom. Ne znam kako bolje da ispoljim moje osjećaje prema njima.

Polako bbc,nemoj baš tako bolan. :zubati

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 00:28 

DrMag je napisao/la:
Mala Albina moze postati svjetska zvijezda, ima pamtljivo ime, lijepo izgleda, glas je ok- Nesto poput albanke Dua Lipa ili Rita Ora

Da, i mene podsjeća na njih.

Ali sve te Albanke su rođene u dijaspori u engleskom govornom području a ova Albina ima naglasak ko Rus iz američkih filmova, i jednostavno ne živi vani gdje se pravi showbiz. Nije ni Shakira znala riječ engleskog doduše (kod one prve pjesme uopće nije znala što izgovara :zubati ), ali je morala doselit u Ameriku da ju se čuje dalje od Kolumbije i Venecuele.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 01:05 

Rika sv Vida je napisao/la:

hrvati uvijek žele poslati ono što misle da je prigodno i moderno iako to veze nema sa šansom za pobjedu. kasnije se isčuđavaju. iskreno me zaboli ovo *** od eurovizije, ali taj mentlitet mi je fascinantan. ako su već željeli do kraja isfurati priču trebali su okupiti tercet cetinski, houdek i nižetić sa nekim trendy pjesmuljkom i prikladno smotri gurati narkomaniju, fat positivity i ******** narativ 3u1.

hercegbosanski predstavnik bi po meni trebao izgledati ovako. zvuci prošlosti u metal izričaju
radije i posljednji, već sa pokušajem kopiranja zapadnih zvjezdica prvi :zubati

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 01:09 

Robbie MO je napisao/la:

Nije loše, ali previše repetitivno, mada to se očekuje od electro muzike, a ovo je neki ukrajinski electro folk.

mogu pod ruku sa drugoplasiranom ninom, piskutavi zenski etno slavic vokali.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 01:31 

Nešto me ova glazba dosta podsjeća na ET.

DrMag je napisao/la:

Hrvatska verzija

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 01:52 

DrMag je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

mogu pod ruku sa drugoplasiranom ninom, piskutavi zenski etno slavic vokali.

Preciznije piskutavo kreštanje, kao babe iz KUDova. Ali dobro to je naša kultura.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 01:54 

DrMag je napisao/la:

Hrvatska verzija

Baca i na Kylie Minogue, ona Australka. Pa i izgleda kao ona donekle. I naravno ove planetarne Albanke.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 02:02 

Citat:
Albina čiju pjesmu za prvi nastup na Dori potpisuju Branimir Mihaljević, koji je ujedno i producent

Otac mu je napisao Džuli za Danijela 1983.

Citat:
Uvidom u matice krštenih stare župe Sinj (od 1699. do 1727. godine), u kojima je ponekad zapisivano i odakle su neke osobe ili obitelji doselile u tu župu, J. A. Soldo je utvrdio da su Grčići u Cetinsku krajinu došli iz Duvna (danas općina Tomislavgrad).

Stigli su u sklopu velike seobe katoličkog življa s herceg-bosanskih prostora 1687/1688. godine s harambašom Grgurom Buljanom iz Duvna, čiju su banderiju venecijanske vlasti smjestile na područje Bitelića, podinarskog sela na rubu Sinjskog polja. Kako je Bitelić i cijeli prostor na lijevoj obali Cetine Karlovačkim mirom iz 1699. godine vraćen Turskoj, harambaša Buljan je privremeno sklonio obitelji svoje banderije na mućko područje, u Postinje. Među njima se nalazila i tročlana obitelj Mate Grčića.[3]

Svugdje Herceg-Bosna.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: