Transformator - Biografija inteligentnog predsjednika Stjepana Mesica
SLuzbena biografija Stjepana Mesica nazalost ne otkriva svu istinu o dotiènom gospodinu. Previe je toga ta je hrvatskom puku skriveno.
U "Transformator - Biografija inteligentnog predsjednika Stjepana Mesiæa" razotkriti æemo nekoliko i te kako vanih podataka koje je vicmaher godinama pokuavao skriti.
Poglavlje I: Stjepan Mesiæ, KPJ, SKJ i Jugoslavija u srcu
Inteligentan predsjednik i struènjak za mozak Stjepan Mesiæ roðen je 24.prosinca 1934 u Orahovici. Prije nego to poènemo sa detaljnom biografijom, objaviti æemo korijene mrnje prema svemu to je Hrvatsko. Svoju patoloku mrnju Stjepan Mesiæ je naslijedio od svoga oca , partizanskog krvnika iz drugog svjetskog rata koji je sam priznao kako je osobno zaklao 12 Hrvata. Slobodna Dalmacija, dok je jo bila Hrvatska, je objavila sve dokaze o Mesiæevom ocu, a najbolje to znaju stanovnici Orahovice koji su oca Stjepana Mesiæa pogrdno zvali "tovari Joso"!
Rano se ukljuèuje u politiku i biva èlanom Komunistièke Partije Jugoslavije. 1965g je izabran u Parlament SR Hrvatske. Mladi komunist i struènjak za mozak veæ 1967g privlaèi pozornost. Tada se naime kao otar komunist i Jugoslaven energièno suprotstavljao poznatoj "Deklaraciji o Hrvatskom jeziku".
Upitan da prokomentira svoje tadanje stavove, Mesiæ kao skoro uvijek, progovara kako je pogreno interpretiran i da je Deklaraciju napao samo prividno. No, pogledajmo ta je stvarno rekao, skupa sa svojim veæ tadanjim mentorom koji æe ga pratiti èitav politièki ivot, UDBA-om Joom Manoliæem:
Vjesnik 31. oujka 1967: Stipe Mesiæ rekao je na poèetku svog izlaganja u diskusiji da ga nije toliko iznenadilo bacanje bombi na naa predstavnitva u Americi i Kanadi, bacanje bombi na nae konzulate u Zapadnoj Njemaèkoj, jer se zna tko baca te bombe i tko stoji iza tih grupica, koliko ga je iznenadila ova deklaracija.
Kada sam proèitao tu deklaraciju, rekao je, nije mi dugo trebalo da shvatim da je to politièka diverzija koja je uperena protiv socijalistièkog razvoja nae zemlje i koja je uperena protiv onoga to je najsvetije, to je izvojevano u naoj narodnooslobodilaèkoj borbi, a to je bratstvo i jedinstvo, èega se mi ne moemo odreæi i za to su pale velike rtve, za to su pale milijunske rtve.
Ovi bombai, s koje god strane dolazili, doæi æe sigurno pod udar ne samo naeg hrvatskog naroda, nego svih naroda nae socijalistièke domovine. Bez obzira na to na koji naèin se postavljaju obranaki potpisnici i sugovornici tih potpisnika, na koji naèin oni branili sebe, da li su to potpisali u pijanom ili kakvom drugom opojnom stanju.
Mislim da je deklaracija doivjela apsolutni krah, i da je javnost osudila sve njezine sastavljaèe. Pridruujem se onim drugovima zastupnicima koji trae da se objelodane imena potpisnika, da se ne samo drutveno i politièki osude stavovi i potpisnici deklaracije, nego da i tuilatvo pokrene krivièni postupak protiv odgovornih osoba.
Poruke struènjaka za mozak Mesiæa su jasne: "Uhvati bandu (ustaku naravno), goni, znamo mi tko stoji iza toga(Ustae naravno jel?)!" Bilo je to i prvo zalaganje Mesiæa da prorade pravni sistemi, u ovom sluèaju UDBA, KOS; SDB, Goli Otok, Lepoglava.
Bila je to prva javna prezentacija inteligentnog Stjepana Mesiæa, ovaj put kao okorjeli komunist koji brani pravno-sistematski poredak SFRJ.
Poglavlje II: Stjepan Mesiæ - Hrvatski nacionalist prvi dio
Nakon Deklaracije specijalist za inteligenciju Stjepan Mesiæ nastavlja poltièki ivot kao mali lokalni èinovnik KPJ, no jasno je, da èovjek takog kalibra nije zadovoljan tim poloajem.
1971 se Stjepan Mesiæ ukljuèuje u pokret "Hrvatsko proljeæe", ovaj put ne kao branitelj Jugoslavije kao 1967, veæ kao hrvatski nacionalist. Ovo je ujedno i prva transformacija poltièkog kursa struènjaka za mozak Mesiæa.
Nakon to je Mesiæev uzor i apsolvent dva razreda osnovne kole Josip Broz, uz pomoæ velikosrpskog vojnog aparata slomio hrvatsko proljeæe, Stjepan Mesiæ nastavlja sa radom za KPJ.
Poglavlje III: Stjepan Mesiæ - Back to the roots prvi dio (UDBA i istina o robiji)
Hrvatsko proljeæe je razbijeno, ali nisu ambicije lokalnog poltièara Stejpana Mesiæa. U vie navrata struènjak za mozak Mesiæ je izjavljivao kako mu je upravo sudjelovanje u Hrvatskom proljeæu bilo kobno i da je zbog toga zavrio na robiji u Gradici.
Ovo je jedna od veæih lai gospon predsjednika. Evo istine, koju neæemo proèitati u Nacionalu ili Feralu, istina svjedoka iz tadanjeg doba. Inteligentan Stjepan Mesiæ je u svom mjestu htjeo otvoriti go-go bar po imenu "MIK - MAK" i time se zamjerio lokalnim KPJovcima koji su ga osudili na zatvorsku kaznu u Gradici. No, Stjepan Mesiæ nije robijao kao drugi zatvorenici. Vidjelo se da Stipe ima potencijala za neto veæe. U zatvoru je imao svojeg konobara a i privilegiju da drugim zatvorenicima gasi televizore. U zatvoru je i prvi puta preko Duse Cakana stupio u kontakt sa jugoslavenskom tajnom slubom UDBAom. Ovaj mu je obeèavao benficije i privilegije pod uvjetom da struènjak za mozak Mesiæ pristane u "razbijanju ekstremnih (hrvatskih) snaga"! Karijerist Stjepan Mesiæ je naravno pristao. Odmah poslije zatvorske kazne je nagraðen dobro plaæenim poslom. Za Hrvatskog nacionalistu nezamislivo o to doba, ali ne za Mesiæa.
Poglavlje IV: Stjepan Mesiæ - Hercegovac,Hrvatski Nacionalist pa sve do "Idemo na Drinu"
Poèetkom 90-ih inteligentan predsjednik Stejpan Mesiæ ulazi prvo u pokret, pa kasnije u stranku HDZ pod vodstvom Dr Franje Tuðmana iza kojeg je Stjepan Mesiæ dugi niz godina bio druga ruka u dravi. Treba napomenuti da je Stjepan Mesiæ bio radikalan u to doba i miljenik dosta onih koje je kasnije izdao. Za vrijeme velikosrpske agresije Stjepan Mesiæ se naprosto svaki dan nadmaivao u radikalno-ekstremnim izjavama spram srpskog okupatora. Tako æe prezidente u jednoj emisiji u dnevniku reæi "kako treba vojno napasti Srbiju, jer ne moe biti da se na Terazijama pije kapuæino dok Vukovar gori". Nije tedio sunarodnjake svoje ene, i vie puta im poruèivao "kako æe iz Hrvatske odnijeti onoliko zemlje koliko su na opancima donijeli"! Znao je Mesiæ ta mase vole. Kao u Hrvatskoj, tako i u dijaspori gdje je organizirao nemalo susreta sa onima koje æce kasnije nazvati "ekstremistima". "Ustae su bili borci za Hrvatsku", vikao je uz pjesme "Evo zore , evo dana", na prepunim dvoranama u dijaspori Stjepan Mesiæ. Tako i u Australiji gdje je prvo organizirao susret sa tamonjim Hrvatima, i za vrijeme susreta otvorio vreæu sa novcima. Tu veèer se skupilo ca. 5 mio DM kojima se gubi svaki trag.
No, tada radikalan nacionalist Stjepan Mesiæ moe jo radikalnije i bolje. 1992g na tribini u irokom Brijegu Stjepan Mesiæ okupljenoj masi uz podieni glas poruèuje "kako se mogu smatrati Hrvatskim graðanima i da je iroki Hrvatska zemlja"!
Bila je to epizoda kada se Stjepan Mesiæ osjeæao Hercegovcem, Ustaom, i najveæim Hrvatom, a Srbima poruèivao"Srbi iz Krajine oru zemlju u Hrvatskoj, a mole Boga da kisa pada u Srbiji", ili onu sa razornim djelovanjem,
"Ne misle valjda Srbi iz Krajine da mi u ovim sleperima iz Madjarske vozimo NALIV PERA - malo sutra gospodo".
Poglavlje V: Stjepan Mesiæ - Poduzetnik i BiH
Nedugo nakon ratnohukaèkih i ekstremnih parola, i nakon to je napunio kesu hrvatskim devizama iz dijaspore, inteligentan predsjednik otkriva svoj talent za biznis i ekonomiju. Kao pripadnik tadanje poltièke elite Stipan je otrkio ljubav prema cementarama i ostalim blagodatima hrvatskog gospodarstva. Upitan da prokomentira svoj ekonomski angaman dok je drava jo u ratu Stjepan Mesiæ nudi inteligentan odgovor "kako ne vidi nita loe u tome da se hrvatski poltièari zanimaju za hrvatske tvrtke jer time vjeruju u prosperitet i potencijal hrvatskog gospodarstva!"
Privatizacija sa naièkom cementarom je propala, a u vezi s tim æe kasnije biti poznata Mesiæeva izreka "kako nema niti vreæu cementa, a kamoli cementaru!" Samo tjedna dana nakon te nejgove izjave demantirao ga je Nacional (tada Nacionalu nije reèeno da æe im Mesiæ kasnije biti pulen) objavivi vijest kako je Mesiæeva kæerka Saa Mesiæ morala prodati dionice Naicecementa. Bjesan to nije dobio svoj dio kolaèa, struènjak za mozak Mesiæ naputa HDZ i okolo kokodaèe "otiao sam iz HDZa zbog BiH"!
Mala informacija Stipi od urednitva:
"Stipe, rat sa Muslimanima je zavrio 1993. Ti si izaao iz HDZa sredinom 1994g!"
Poglavlje VI: "Stjepan Mesiæ: O Milka moja.....tako te volim, ali ne mogu protiv hormona! Mesicev vanbracni sin!"
U razdoblju izmedju 1991 i 1993 Stjepan Mesic je organizirao cesto skupove sa hrvatskom dijasporom, pa tako i u Svicarskoj. Pjevati, huskati pa kasnije kupiti vrece novca je islo Stipi u to doba...i ne samo to...Stipe je bio i sarmantan. U njegovoj sluzbenoj i friziranoj biografiji Stipe se osvrce na svoju veliku ljubav, "Ukrajinku" Milojku rijecima (izvadak iz sluzbene biografije *Gradjanin predsjednik*): "E, mala moja, bit æe Stipina ili nièija!
Bre-bolje ja prijatelju: Koja ti je ta, to studira, gdje stanuje? Vidi on, udarilo me, pa æe: Ne boj se kume, sve æemo srediti, zna, ona ti je prijateljica s ovom, a ja sam s onom, sastajemo se u sobi kod onih, doði tada i tada, bit æe i ona. Sve je krenulo kao po loju. Prvi sastanak, drugi, treæi... Moja djevojka Milka studira psihologiju, prva godina. Tiha, mirna, povuèena, kao da je èasna sestra, odmjerena, vae svaku rijeè, govori kad zaista neto eli i reæi. Iznenadila me, zaustavila i zadrala na udaljenosti. Boe, na to se namjerih! Ja brz u svemu, eksplozivan, nestrpljiv, nasrtljiv, ima me posvuda. Kad sam je htio prvi put poljubiti, draesno je to zaobila, kae - to si nestrpljiv, cijeli je ivot pred nama! Danas se i ne sjeæam kad sam Milku prvi put poljubio.
Bio sam zapao u nedoumicu: to æe mi takva djevojka, takva osoba, gotovo sve razlièito od mene? Ubrzo mi se upalila svjeæica u glavi: pa to se trai, to je za mene, u Milke ima svega to meni nedostaje, èega u mene nema. Nedoumica se sruila, ostala poruka: to Stipe, to, Milka je za tebe, Milka i nikoja i nikakva druga. Zagrli Milku!
Zagrlio sam Milku. I ne putam je."
Suze nam krenuse....toliko je volio svoju Milku i to mu cak vjerujemo....no na jednoj tribini u Svicarskoj je upoznao jednu zenu i pored tolike ljubavi prema Milki ("O Milka moja") hormoni su ipak bili jaci od brkatog Stipe. Stipe je sa tom zenom imao aferu iz koje je proizasao vanbracni sin kojeg se Stipe i dan danas ODRICE i NE ZELI ga priznati, a kamoli placati alimentaciju za jadnika koji jedva prezivljava a predjsednik gradjanin leti charterom od svake metropole do druge, kojemu su kcerke sagradile posovno carstvo u Srbiji kupovinom nekoliko poduzeca, koji za sebe trazi nakon sto bude u penziji ured sa 2 zaposlenika, auto, stan i tjelohranitelje te dodatnih 500.000 kuna uz nemalu penziju i kojem tjelohranitelji na Hvaru tjeraju kupace sa place jer se tu kupa predsjednik.
To je Stipe, predsjednik liberal.
Poglavlje VII: Stjepan Mesiæ - "Nisam bio u Haagu"
Nakon nespjelog puèa u HDZu, kojeg je skupa sa Manoliæem i pegeljom pokuao izvesti, mozak Mesiæ osniva HND. Bit æe to kratka epizoda, jer 1997 prelazi u HNS. No, to je doba intersantnije za hrvatsku povjest jer domoljub i ex-nacionalist Mesiæ ("Srbiju treba napasti..., iroki je Hrvatska, a vi ste graðani Hrvastke!" dobrovoljno ide u Haag da svjedoèi o zbivanjima na podruæju ex-Yu. Mesiæ je iao kao tajni svjedok ne eleæi da javnost ita dozna o njegovim svjedoèenjima. Nakon to je Slbodna Dalmacija doznala kako je Mesiæ iao u Haag da svjedoèi protiv Hrvatske Mesiæ laima pokuava umanjit aferu.
Prvo je rekao "kako nije bio u Haagu i svjedoèio protiv Hrvatske", ali nakon to ga je Slobodna Dalmacija(dok je jo bila hrvatska) razotkrila, onda je svoju izjavu promijenio u "bio sam u Haagu i svjedoèio protiv vukovarskog gradonaèelnika Slavka Dokamnoviæa!". Opet uhvaæen u lai i nakon objavljenih transkripta kako je svjedoèio "da je Hrvatska vodila agresiju prema BiH, kako je Tuðman sa Miloevièem dogovarao podjelu BiH,....", konaèno je priznao istinu i rekao "kako je bio u Haagu da ispuni svoju graðansku dunost!"
Treba napomenuti da je haako tuiteljstvo upravo Mesièeve iskaze koristilo pri osudi Blakiæa na 45 godina.
Poglavlje VIII: Stjepan Mesiæ - Back to the (Yu) roots ("Po umama i gorama", "Hercegovci su korpije"" src="http://www.ezboard.com/images/emoticons/wink.gif">
Jasno je bilo da je struènjak za mozak Stjepan Mesiæ bio interesantan i drugima, osobito inozemnim grupama koji su u nejmu vidjeli ogroman potencijal.
Stjepan Mesiæ postao je "njihov" kandidat za predsjednika RH. Interesantno je da je samo mjesec dana taj isti Stjepan IQ MEsiæ, na parlamentnim izborima, dobio jedva 5 % glasova.
Evo ta je èak Vjesnik napisao uoèi kandidature Mesiæa za predsjednika:
"Dok je bio u HDZ-u, obavljao je najvie dunosti, od predsjednika Vlade do predsjednika parlamenta. Mogao bi pomrsiti raèune Draenu Budii i Mati Graniæu, ali su mali izgledi da uðe u drugi krug.!"
www.vjesnik.hr/Izbori_2000/Predsjednik/Biografije.asp Svoje kampanju je gradio na rasistièkim izjavama uglavnom protiv Hrvata iz Hercegovine tipa "Hercegovci su korpije, Hercegovci se trebaju nauèiti raditi". Odmah nakon to je izabran za predsjednika otiao je u Sarajevo da se zahvali svojim sponzorima Ismetu Gutliæu i Asimu Kurjaku, naravno usput isprièavi koji vic o pokojnom Tuðmanu, kao i na susretima sa stranim diplomatima.
"Koja je razlika izmeðu Tuðmana i Miloeviæa? Ovaj prvi je ispod zemlje, a ovaj drugi ne moe iz zemlje, Ha-ha-ha" smijao se Stipe nakon to je stranim diplomatima prièao omiljeni vic. Nema ta, pravi predsjednik i dravnik.
Njegova slijedeæa akcija je bila zahvala svojim prijateljima Englezima na otvorenim danima u Pantovèaku. Mesiæ je organizirao dernek na Pantovèaku i pozvao sve britanske obavjetajce, ups, novinare, da se poslue u dravnoj arhivi i ponesu sve dokumente s prednosæu onim na kojima pie "Tajno".
Britanci nisu oklijevali. Nedugo nakon toga emitrana je emisija na britanskom "Channel 4" u kojima se autor zahvaljuje na Mesiæevoj suradnji i naravni blati i kompromitira Hrvatsku i Tuðmana.
Nako to se osvetio Tuðmanu i Hercegovcima, struènjak za mozak i predsjednik-liberal skupa sa malim Ivicom iz kumrovca ide na operaciju "Slobodna Dalmacija". Kritika je doputena i poeljna, izali smo iz mraka i terora no, ali sve i svata se smije kritizirati i napadati, osim Stipu himself. Kritika da, ali ne na Stipu naeg.
Mesiæ i Raèan su preko noæi izmjenili sve prohrvatske novinare iz SD i na njihovo mjesto postavile orjunae i poslunike malog Baje. Razlog - novina nema nakladu.
Poslije smjene urednitva u SD, naklada je pala za 25 %, ali se sada pie po kumroveèkoj direktivi pa naklada nikoga ne zanima.
Ovo je ukratko bila nefrizirana biografija struènjaka za mozak Stjepana Mesiæa. Ima toga jo puno, kao na primjer zaèto Mesiæ lae da mu je ena Ukrajinka i da se zove Milka. Pravo joj je ime Milojka Duduniæ, od oca Stojana Duduniæa.
Ili zaèto nije objavio finacijere svoje kampanje? Kako je dospio 2000 g sa 5 % na parlamentarnim izborima samo mjesec dana kasnije na 56 % ?
Gdje su transkripti njegovih izjava poèetkom 90-ih ? Gdje su dokazi o podjeli BiH ?
Zato je odlikovao Sorosa?
Sve u svemu moemo zakljuèiti kako je Mesiæ jedino bio dosljedan u svom ekstremizmu i radikalizmu, bilo to kao SKOJevac, kao (prikriveni) Hrvatski nacionalist, pa opet kao SKOJEvac !!!
A to da izdajnike i cinkarose nitko ne cjeni Stjepan Mesic je osjetio na svojoj kozi za vrijeme posjete u Izraelu. Mesic je dosao (naravno) da se isprica misleci u stilu Branda postati nekakva povjesna licnost. Izraelci su znali s kim imaju posla. Mesica je prvo na aerodromu docekao nekakav zamjenik bez sluzbene ceremonije a onda je Mesic htjeo odrzati svoj govor u Knesetu. Govor mu je zabranjen i morao je citati na glas govor koji mu je priredio Ephraim Zuroff. Nakon toga Mesic se ispricao za zlocine tzv. NDH, koja nije bila niti Nezavisna niti Hrvatska (Mesiceva omiljena fraza). Izraelski zastupnici su ga odmah prekinuli i rekli kako je NDH bila Hrvatska drzava priznata u dosta zemalja. Mesic je pokupio prnje i bez pratnje napustio Izrael.