|
|
Stranica: 1/14.
|
[ 349 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lili
|
Naslov: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 08:37 |
|
|
Hercegovci nisu nikakav problem hrvatske politike, a to je jasno ovih zadnjih deset godina kad smo što se tiče službenog Zagreba potpuno gurnuti u stranu. Problemi Hrvatske politike su na sasvim drugom mjestu i to je potpuno jasno. Dovoljno je poslušati kojeg trijeznog ekonomista što kaže o perspektivama Hrvatske pa će vam sve biti jasno. Dijelim mišljenje i sve ostalo sa autorom ovog natpisa: http://is.gd/b6glq
_________________ Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono sto znaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 08:56 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lili
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:05 |
|
|
Real gone je napisao/la: Već je izlizana tema, a i teza ne stoji.
I u situacijama gde se čini da je mržnja, u osnovi je strah. Ja nisam nigdje pročitao iscrpniju anlaizu, ova me je analiza oduševila, pa sam je morao poslati na forum, jer na jednom mjestu, se sjecira i analitički prati razlog "mržnje" prema Hercegovcima. Da se počnemo ponašati kao i početkom 90-tih godina u obranu Hrvatske, sada u obranu naših interesa u BH, postigli bi sve.
_________________ Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono sto znaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vitez
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:07 |
|
Pridružen/a: 01 lis 2009, 18:48 Postovi: 66 Lokacija: Lašvanska dolina
|
|
Nije baš da u Hrvatskoj mrze samo Hercegovce. Mrze se oni međusobno. Proveo sam u dalmaciji 5 godina dok sam studirao. Ta mržnja se uglavnom primječuje tamo gdje je neko uspiješniji recimo u poslu, ima veću kuću, bolji auto itd.... Uglavnom ljubomora i zavist pređu u mržnju.
Tamo je bio izražen jaz između "bodula" i "vlaja".
Problem Hrvatske i Hrvata je u tome što ih je uvijek netko tlačio. I Hrvati su oduvijek željeli svoju državu, od nekih banova pa do poglavnika i prolječa. I uvijek je netko drugi vladao Hrvatskom tako da su uvijek imali nekoga okriviti.
Sada napokon kada je Hrvatska slobodna i nezavisna nemaju više koga kriviti. A i predsjednika i vladu su sami izabrali (glasovi dijaspore su zanemarivi), dakle prvi put da je do njih, da su sami krivi za stanje u kojem je zemlja, ali ne žele to priznati. Pa uvijek je netko drugi bio kriv a sada odjednom sami moraju preuzeti odgovornost za svoju zemlju i reći "DO NAS JE I NIJE NAM NITKO KRIV". E to im je teško
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:34 |
|
|
|
ma kakva mržnja...
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lili
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:37 |
|
|
|
Jedan kineski mudrac je rekao: Svakog koga sam naučio da gađa lukom i strijelom, ja sam mu postao meta! Tako se ponaša i zvanična politika RH prema nama Hrvatima iz Hercegovine odnosno cijele BH. Pokušajmo nači onaj ENTUZIJAZAM kao početkom 90-tih i napravimo i mi nešto u BH sami za sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:43 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
|
A što ne mrze nas Bosance, ta nijesmo mi šugavi.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:53 |
|
|
|
Vitez je napisao/la: Nije baš da u Hrvatskoj mrze samo Hercegovce. Mrze se oni međusobno. Proveo sam u dalmaciji 5 godina dok sam studirao. Ta mržnja se uglavnom primječuje tamo gdje je neko uspiješniji recimo u poslu, ima veću kuću, bolji auto itd.... Uglavnom ljubomora i zavist pređu u mržnju.
Tamo je bio izražen jaz između "bodula" i "vlaja".
Problem Hrvatske i Hrvata je u tome što ih je uvijek netko tlačio. I Hrvati su oduvijek željeli svoju državu, od nekih banova pa do poglavnika i prolječa. I uvijek je netko drugi vladao Hrvatskom tako da su uvijek imali nekoga okriviti.
Sada napokon kada je Hrvatska slobodna i nezavisna nemaju više koga kriviti. A i predsjednika i vladu su sami izabrali (glasovi dijaspore su zanemarivi), dakle prvi put da je do njih, da su sami krivi za stanje u kojem je zemlja, ali ne žele to priznati. Pa uvijek je netko drugi bio kriv a sada odjednom sami moraju preuzeti odgovornost za svoju zemlju i reći "DO NAS JE I NIJE NAM NITKO KRIV". E to im je teško u svim zemljama postoje nekakve slične "mržnje", animoziteti građeni generacijama bez realnog pokrića. hajka na hercegovce nema nikakve veze sa tim. ona je namjerno inicirana i podupirana hrvatskim medijima, ljevicom i onima koji, ma koliko to otrcano zvučalo, uistinu niti vole niti žele samostalnu hrvatsku državu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:58 |
|
|
|
Ma ta ljevičarska mržnja prema Hrvatima iz Hercegovine ti je nešto slično onome kako hollywoodska lijevo-liberalna kvazielita u SAD-u mrzi ruralne bijelce iz južnih država (tzv. Rednecks). Pa možeš vidjeti kako ih u svakom drugom američkom filmu ismijavaju.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 09:59 |
|
|
|
Može li mi netko objasniti kako su to Hercegovci garant opstojnosti samostalne hrvatske države?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:04 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28542 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
RajvoSa je napisao/la: A što ne mrze nas Bosance, ta nijesmo mi šugavi. Biti će da smo toliko beznačajni i nevažni da nas mrze. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:14 |
|
|
|
RajvoSa je napisao/la: Može li mi netko objasniti kako su to Hercegovci garant opstojnosti samostalne hrvatske države? radi se o tuđmanovom "rasadniku", ali možda si premlad da bi se toga sjećao...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: A što ne mrze nas Bosance, ta nijesmo mi šugavi. Biti će da smo toliko beznačajni i nevažni da nas mrze.  Biće da prosječan Hrvat misli da Hrvati u BiH žive samo na 2 lokacije - potezu od Međugorja do Širokog i u Sarajevu. Ovi prvi ustaše, ovi drugi raja i crkveni miševi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:16 |
|
|
Ilirka je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Može li mi netko objasniti kako su to Hercegovci garant opstojnosti samostalne hrvatske države? radi se o tuđmanovom "rasadniku", ali možda si premlad da bi se toga sjećao... Ali ne kontam tu logiku ovih koji brane Ere. Dakle, Hercegovce napadaju kriptoJugoslaveni jer su im Hercegovci i dan danas smetnja u uspostavi nove Jugoslavije na ruševinama Hrvatske? Jesam li dobro razumio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lili
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:17 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Može li mi netko objasniti kako su to Hercegovcii garant opstojnosti samostalne hrvatske države? Ekonomisti kažu da nema besplatnog ručka, tako su i naši emigranti na kraju ipak rekli da nema ni besplatne torbe, te da se u civiliziranom svijetu ponude i potražnje kad u nešto uložiš očekuješ da ti se to i vrati, pa su tako i očekivali nešto za uzvrat; bio je to zahtjev za participiranje u vlasti. I to ozbiljan. Jer, i njihovih 'pet minuta' je konačno došlo. Ruku na srce i teren je bio čist; ako znamo da su na sam spomen stvaranja Hrvatske 1941. partizani pobjegli u šume, nešto su slično se dogodilo i 1990.; ostali su u svojim partijskim stanovima i nisu se htjeli boriti za Hrvatsku, te je stvar netko morao uzeti u ruke. A, među prvima su je uzeli Hercegovci. I bilo je to pravedno; uloženo – vraćeno. No, problem s Hercegovcima se pojavio kad su se ti 'partizani' zavaljeni u svojim udobnim foteljama konačno krajem devedesetih probudili i 's dobrim namjerama' ponovno zaželjeli vlasti. A, kako je uvijek bilo naivaca koji će im u to i povjerovati, pronašli su ga u nes(p)retnom Budiši i time 'zakrpili' to svoje slabašno hrvatstvo, te su uvidjevši pukotine i slabosti koje je u međuvremenu ta vlast bila izrodila lako je se ponovno i domogli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:24 |
|
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ilirka je napisao/la: radi se o tuđmanovom "rasadniku", ali možda si premlad da bi se toga sjećao...
Ali ne kontam tu logiku ovih koji brane Ere. Dakle, Hercegovce napadaju kriptoJugoslaveni jer su im Hercegovci i dan danas smetnja u uspostavi nove Jugoslavije na ruševinama Hrvatske? Jesam li dobro razumio  krivo si razumio. hercegovci su simbol. jebaji ga, nitko ne želi vama bosanskim hrvatima umanjiti značaj, ali hercegovci u ovom slučaju su zapadnohercegovci koji su uživali popriličnu nacionalnu "čistoću" na prostorima koje su nekada javno, bez ikakvih usprezanja, dok ti još nisi bio u planu, a ja u materinoj utrobi, zvali - leglo ustaštva. i u zadnjem ratu, kad bi momci zapivali gange na položaju, ovima na suprotnoj strani bi se koža ježila od straha. radi se o mitovima, vrlo jednostavno. mitovima koji su gradili upravo ISTI oni koji danas potežu hercegovce kako im se digne. tako je i tuđman govorio o rasadniku iz čisto psihološkog učinka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:28 |
|
|
Ilirka je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ali ne kontam tu logiku ovih koji brane Ere. Dakle, Hercegovce napadaju kriptoJugoslaveni jer su im Hercegovci i dan danas smetnja u uspostavi nove Jugoslavije na ruševinama Hrvatske? Jesam li dobro razumio  krivo si razumio. hercegovci su simbol. jebaji ga, nitko ne želi vama bosanskim hrvatima umanjiti značaj, ali hercegovci u ovom slučaju su zapadnohercegovci koji su uživali popriličnu nacionalnu "čistoću" na prostorima koje su nekada javno, bez ikakvih usprezanja, dok ti još nisi bio u planu, a ja u materinoj utrobi, zvali - leglo ustaštva. i u zadnjem ratu, kad bi momci zapivali gange na položaju, ovima na suprotnoj strani bi se koža ježila od straha. radi se o mitovima, vrlo jednostavno. mitovima koji su gradili upravo ISTI oni koji danas potežu hercegovce kako im se digne. tako je i tuđman govorio o rasadniku iz čisto psihološkog učinka. To već ima smisla, mada sve manje u ovoj postnacionalnoj Hrvatskoj gdje Hercegovci igraju vrlo minornu ulogu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lili
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:34 |
|
|
|
Kada se ovoliko zadužila Hrvatska, kada su crveni došli zajedno sa Mesićom na vlast, i kada su počeli crniti Hercegovce a naši emigranti su večim dijelom iz Hercegovine, pa ko će im puniti proračun. Nema više đabe slanja torba punih novca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ilirka, jednom u ljeto te provodam kroz Središnju Bosnu na par lokaliteta, čisto da saznaš što su legla ustaštva...
Inače se Tito i njegovo osiguranje nisu bojali doći u Hercegovinu koliko u Zenicu.
Puna si predrasuda... Mi jesmo više živjeli s drugima ali...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ilirka, jednom u ljeto te provodam kroz Središnju Bosnu na par lokaliteta, čisto da saznaš što su legla ustaštva...
Inače se Tito i njegovo osiguranje nisu bojali doći u Hercegovinu koliko u Zenicu.
Puna si predrasuda... Mi jesmo više živjeli s drugima ali... Tito nije smio u Vareš, tu mu je pripremano par atentata. Problem bosanskih Hrvata je činjenica da ovi izrodi u Sarajevu stalno pokušavaju praviti umjetne podjele na relaciji Hercegovina vs Bosna. Komunjare, daidže i ini nikako ne predstavljaju bosanske Hrvate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:42 |
|
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ilirka je napisao/la: krivo si razumio. hercegovci su simbol. jebaji ga, nitko ne želi vama bosanskim hrvatima umanjiti značaj, ali hercegovci u ovom slučaju su zapadnohercegovci koji su uživali popriličnu nacionalnu "čistoću" na prostorima koje su nekada javno, bez ikakvih usprezanja, dok ti još nisi bio u planu, a ja u materinoj utrobi, zvali - leglo ustaštva. i u zadnjem ratu, kad bi momci zapivali gange na položaju, ovima na suprotnoj strani bi se koža ježila od straha. radi se o mitovima, vrlo jednostavno. mitovima koji su gradili upravo ISTI oni koji danas potežu hercegovce kako im se digne. tako je i tuđman govorio o rasadniku iz čisto psihološkog učinka.
To već ima smisla, mada sve manje u ovoj postnacionalnoj Hrvatskoj gdje Hercegovci igraju vrlo minornu ulogu. jednom davno, pokojni matiša mikulić, nekadašnji precjednik općine grude, žalio se branku mikuliću otprilike ovako: lako je tebi u sarajevu, ja ovdje muku mučim sa deset hiljada ustaša. mitovi su se uvijek gradili na šačici ljudi koji za čas prerastu u cijelu vojsku... ima ovdje, vjerujem, ljudi koji se sjećaju zadnjeg rata i kako su "pijane ustaše" bacali ručne bombe i po nekoliko stotina metara, a radilo se tek o zanimljivom izumu... no, u strahu, svake oči vide ustaše, i to još pijane. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:43 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ne znam zašto su ljudi poput Ilirke uvjereni da je ona (i slični njoj) etalon za hrvatstvo.
Boga mi smo ga mi Bosanci najskuplje platili.
I plaćamo...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:47 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 20:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 30 ožu 2010, 10:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ilirka, jednom u ljeto te provodam kroz Središnju Bosnu na par lokaliteta, čisto da saznaš što su legla ustaštva...
Puna si predrasuda... Mi jesmo više živjeli s drugima ali... Istina, Posavina, Sarajevo...  Ljute Ustase tu bijahu.... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
|
|
|
RajvoSa je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ilirka, jednom u ljeto te provodam kroz Središnju Bosnu na par lokaliteta, čisto da saznaš što su legla ustaštva...
Puna si predrasuda... Mi jesmo više živjeli s drugima ali... Tito nije smio u Vareš, tu mu je pripremano par atentata. Problem bosanskih Hrvata je činjenica da ovi izrodi u Sarajevu stalno pokušavaju praviti umjetne podjele na relaciji Hercegovina vs Bosna. Komunjare, daidže i ini nikako ne predstavljaju bosanske Hrvate. srugim riječima: josipi pejakovići nikako ne mogu predstavljati bosanske hrvate. s tim se u potpunosti slažem i to me ljuti isto kao kad netko kaže da je rojs prototip hercegovačkog hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|