|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 18 lis 2022, 22:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mogućnost postoji. Citat: Varhelyi je pobrojio sljedeće uvjete koje bi BiH trebala ispuniti da bi Europsko vijeće moglo odobriti kandidatski status u prosincu ove godine:
- hitno usvojiti amandmane o integritetu u postojećem zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću;
- usvojiti novi zakon o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću te zakon o sudovima Bosne i Hercegovine;
- usvojiti zakon o sprječavanju sukoba interesa;
- poduzeti odlučne korake u jačanju prevencije i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala;
- odlučno unaprijediti rad na osiguravanju učinkovite koordinacije na svim razinama u upravljanju granicama i na kapacitetima za upravljanje migracijama, kao i osigurati funkcioniranje sustava azila;
- osigurati zabranu mučenja, osobito uspostavom nacionalnog preventivnog mehanizma protiv mučenja i zlostavljanja;
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 18 lis 2022, 22:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25725 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Hajd dobro ovo oko VSTV i sprječavanja sukoba interesa, ali kako Odlukom nametnuti učinkovitu zaštitu granice i eliminiranje korupcije?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 18 lis 2022, 22:31 |
|
|
Je li to samo špekulacija ili ima nešto konkretno?
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 18 lis 2022, 22:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Harezm je napisao/la: Je li to samo špekulacija ili ima nešto konkretno? Pa nije, ovaj je sad pokazao kako kad nema dogovora on nameće. Mene sad samo zanima kako će natjerat RS na poštivanje VP-a. To je ključan korak u idućih mjesec dana.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 00:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nešto će biti.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 00:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59984 Lokacija: DAZP HQ
|
jel nama to išta znači?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 00:25 |
|
|
Sretanje teme.
Mala šansa da BiH ide ka EU i da se još više olakšaju radne vize.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 00:33 |
|
|
Pahor: BiH mora u EU, bez uvjeta, bez ikakvih uvjeta i blokada do kraja godine!
Hoće reći, ako ne bude milom, bit će silom. Do prosinca će lokalni političari još i moći nešto dogovarati a poslije toga ide diktat.
Inače, Mostar je odličan primjer kako trebaju funkcionirat i Federacija i BiH. Nije da se ne može.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 00:54 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Harezm je napisao/la: Je li to samo špekulacija ili ima nešto konkretno? Pa nije, ovaj je sad pokazao kako kad nema dogovora on nameće. Mene sad samo zanima kako će natjerat RS na poštivanje VP-a. To je ključan korak u idućih mjesec dana. Bombardovanje? Ne vidim drugog načina. Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 07:47 |
|
|
Za nas posebno zanimljiva priča oko VSTV
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 08:12 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa nije, ovaj je sad pokazao kako kad nema dogovora on nameće.
Mene sad samo zanima kako će natjerat RS na poštivanje VP-a. To je ključan korak u idućih mjesec dana.
Bombardovanje? Ne vidim drugog načina. Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno? tjah Niste ni CIK priznali pa eno vam pamet razvlače
|
|
Vrh |
|
|
Rutiner
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 08:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa nije, ovaj je sad pokazao kako kad nema dogovora on nameće.
Mene sad samo zanima kako će natjerat RS na poštivanje VP-a. To je ključan korak u idućih mjesec dana.
Bombardovanje? Ne vidim drugog načina. Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno? Biće redovne NATO vježbe na Manjači. Ne pita te niko hoćeš li. Jebo zakone i zajebancije, vi samo silu poznajete. Tako će vam i biti.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 08:35 |
|
|
Bombardovanje? Ne vidim drugog načina. Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno? Lijepo kako ste vi junaci, ali ostavite to u epske pjesme. Mogu svašta ako žele to je svjetska sila i banda ogrezla u nasilje. Mogu uvesti ozbiljne sankcije i iselit će se pola stanovništva što onda. A mogu i bombardovati, to ionako rade svake godine negdje u svijetu. Bolje ih je ne testirati preko neke granice.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 09:19 |
|
|
Rutiner je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bombardovanje? Ne vidim drugog načina. Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno? Biće redovne NATO vježbe na Manjači. Ne pita te niko hoćeš li. Jebo zakone i zajebancije, vi samo silu poznajete. Tako će vam i biti. Ah, tako ste slični. Islamizirani i pravoslavni Srbi. Zato smo tu, nositelji europskih vrijednosti da vas naučimo kulturnom odnosu punom poštovanja.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 10:06 |
|
|
Ne bih rekao da će od ovih prosvjeda bit išta. Ljudi nezainteresirani za borbu za hrvatske pozicije kriptohrvata. Općenito, idemo u drugi plan. Glavna tema Dodik i kako prisiliti RS na poštivanje VP.
Koliko vidim ima više pokušaja, burgija se.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 19:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bombardovanje? Ne vidim drugog načina. Može da nameće BiH i FBiH al nama može da duva jaja. Mi imamo svoju državu svoju zakonodavnu i izvršnu vlast i sve što on nametne mi ćemo odbaciti i nećemo objaviti u Sl. glasniku. Kao i do sad. Šta ti još nije jasno? Lijepo kako ste vi junaci, ali ostavite to u epske pjesme. Mogu svašta ako žele to je svjetska sila i banda ogrezla u nasilje. Mogu uvesti ozbiljne sankcije i iselit će se pola stanovništva što onda. A mogu i bombardovati, to ionako rade svake godine negdje u svijetu. Bolje ih je ne testirati preko neke granice. Pa kako će uvesti sankcije RS a da ne uvedu i BiH? Znamo da su Liberalni nacisti sila al dok ne pokažu silu jebemo im sve po spisku.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 19:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne bih rekao da će od ovih prosvjeda bit išta. Ljudi nezainteresirani za borbu za hrvatske pozicije kriptohrvata. Općenito, idemo u drugi plan. Glavna tema Dodik i kako prisiliti RS na poštivanje VP.
Koliko vidim ima više pokušaja, burgija se. Npr.?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Šmit nameće zakone potrebne za kandidatski status EU? Postano: 19 lis 2022, 19:18 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mogućnost postoji. Citat: Varhelyi je pobrojio sljedeće uvjete koje bi BiH trebala ispuniti da bi Europsko vijeće moglo odobriti kandidatski status u prosincu ove godine:
- hitno usvojiti amandmane o integritetu u postojećem zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću;
- usvojiti novi zakon o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću te zakon o sudovima Bosne i Hercegovine;
- usvojiti zakon o sprječavanju sukoba interesa;
- poduzeti odlučne korake u jačanju prevencije i borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala;
- odlučno unaprijediti rad na osiguravanju učinkovite koordinacije na svim razinama u upravljanju granicama i na kapacitetima za upravljanje migracijama, kao i osigurati funkcioniranje sustava azila;
- osigurati zabranu mučenja, osobito uspostavom nacionalnog preventivnog mehanizma protiv mučenja i zlostavljanja; Postoji mogucnost da ovo nametne i onda da se samoukine, posto je valjda jos jedan od uslova ukidanje OHR-a. Ovi zakoni koji se ticu pravosudja valjda bi trebalo da uklone strane sudije. Sta ce ostati kad ode? Manje vise situaciju kakva je sad, s tim sto vise nece biti smetnja za srpske i necije jos unilateralne poteze.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, mrnjav i 89 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|