|
|
Stranica: 1/14.
|
[ 334 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
 |
Naslov: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 16:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Poštovani korisnici i gosti foruma HercegBosna.org, najvećeg mjesta za kulturnu diskusiju, razmjenu mišljenja i međusobno učenje od Orašja do Neuma, Hrvati, Bošnjaci, Srbi i ostali građani HB, cijele Bosne i Hercegovine, te dobrostojeće dijaspore. Nastavljamo praksu ugošćavanja političara, s ciljem formalnog obrađivanja političkih tema, a nakon što odradite dobar posao, kasnije možda i neformalnog druženja.
Ovo je tema na kojoj možete u opuštenoj atmosferi razgovarati s političarkom Ljiljanom Lovrić (iako sam siguran da će Ljiljana htjeti iskusiti kako je biti forumaš i relaksirano sudjelovati i na drugim temama na forumu, kasnije). Pitajte što vas zanima, ne trebate biti stidljivi, a niti previše dosađivati. Pravila pristojnosti ne moram objašnjavat.
Kratki uvod u temu:
Ljiljana Lovrić Rođena je 21. kolovoza 1976. godine, u Sarajevu. Hrvatska političarka u BiH, nakon eutanazije HSS-NHI od strane janjičara Zubočolaka osnovala novi HSS, koji izlazi na slijedeće izbore. Sjedište stranke je u Kiseljaku (vrlo pohvalno). Djeluje i u Hrvatskom narodnom Saboru, zalaže se za federalizaciju BiH i okretanja Hrvata samima sebi.
Obrazovanje Osnovnu školu završila u Kiseljaku, a u Puli, Republika Hrvatska, Opću gimnaziju. Diplomu dodiplomskog studija stekla na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, smjer diplomirani sanitarni inženjer. Titulu magistra znanosti iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti, polje prehrambene tehnologije, stekla je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 16:22 |
|
|
Pozdrav Ljiljo i dobrodošla!
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 16:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61846 Lokacija: DAZP HQ
|
molio bih komentar na Hrvatski narodni sabor. čemu to, koja je svrha, hoće li donijeti ikad neku konkretnu ulogu ili će ostati na razini parlamenta zemalja Beneluxa (neki dan sam čitao i njima, pa me potsjetilo na nas)?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 16:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Za početak lagano pitanje:
1.Otkad čita i prati ovaj forum (nastao 2009. i od tada privlači sve više ljudi različitih profesija i dobi), i kakav dojam ima o istome?
2. Kakav ima stav o važnosti medija za hrvatski narod u BiH.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 16:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mene zanima organizacija HSS, malo detaljnije... Prostori koje stranka ima namjeru obuhvatit? Ko su vodeći ljudi po podružnicama? Web je malo neozbiljan za stranku kakvu ja očekujem da HSS bude (primjerice, udarna vijest počinje sa: "Jučer..."; a nema datuma), te na njemu nikakvih detalja nema. Zatim, što je to novo, originalno i bolje, što Ljiljana i HSS nude, u odnosu na HDZ-ove, pa i NHI? P.S. Ovo je tek za zagrijavanje... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
iconda
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 17:20 |
|
Pridružen/a: 21 ožu 2011, 15:43 Postovi: 344 Lokacija: Središnja Bosna - Lašvanska dolina
|
središnja bosna
bijednički županijski odbor hss-nhi iz središnje bosne predvođen mjeračem tlakova džambasom nije stao uz vas nakon onih nemilih događaja pred izbore i tako podržao onu sarajevsku gamad zubaka i co.
no zadnjih mjeseci vidljivi su znakovi da hss-nhi kao takav skoro pa nestaje (3 zastupnika u skupštinama županija, od ta 3 čak 2 su izašla iz te stranke i postali nezavisni zastupnici), među njima i lozančić iz središnje bosne koji je jučer u večernjaku spomenuo da ulazi u vaš hss
znači li to veće angažiranje i prisutnost hss-a u središnjoj bosni, jer sad ste i parlamentarna stranka i zajedno djelujete u tzv. bloku 10 s hdz-om i hdz-90?
postoje li i neki planovi za općinske izbore sljedeće godine, neka želja za koordinacijom čiji bi finalni produkt bila neka svehrvatska koalicija i kandidiranje jednog načelnika kog će podržati svi hrvatski politički čimbenici (naravno, oduzmemo podguze iz hsp-a i brazilske uvoznike junetine)?
|
|
Vrh |
|
 |
Rondo
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 17:31 |
|
|
Poštovanje, jedno brzo i kratko pitanje. Pošto vam je sjediste stranke u Kiseljaku, kako vi mene mislite zadrzate kao Hrvata iz Kiseljaka da ostanem tu? Lijep pozdrav
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 17:32 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Koliko je izgrađena stranačka infrastruktura HSS-a po krajevima s hrvatskom većinom u BIH i tko su vodeći ljudi u stranci, izuzev predsjednice?
Na koji način mislite privući i osvježiti članstvo te simpatizere i na koju strukturu ljudi i kadrove prvenstveno ciljate za popunjavanje stranačkih redova?
Ima li ikakvih stvarnih pomaka na terenu u pogledu najavljenog formiranja hrvatskog TV kanala i svojevrsnih diplomatskih lobističkih predstavništava HNS-a u europskim i svjetskim centrima političke moći? Očekuju li se uopće ikakvi pomaci?
Zašto već mjesecima nema vidljivog napretka u izradi službenih stranica HSS-a?
Hvala na odgovorima.
Pozdrav Ljiljani!
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 17:39 |
|
|
Da li shvaćate koliku važnost za hrv.narod ima masovni medij kao što je televizijski kanal(na hr.jeziku) i kada procjenjujete da bi smo ga najkasnije mogli dobiti?
Dodao bi da prosječna hrvatska omladina u BiH zna sve ili većinu stvari koje se događaju u Hrvatskoj, a malo ili gotovo ništa o državi u kojoj žive, položaju, povijesti itd...
LP i dobrodošlica.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 17:58 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6686 Lokacija: Izvan sebe
|
Moje najdublje postovanje. Veoma sam sretan da ste gost ovoga foruma. Malo sam nepovjerljiv, da li se mozda neko zeza na vas racun, pa vas najavljuje kao gosta. Sto zaista mislim da nije u redu. S druge strane postujem vasu hrabrost da ste pristali biti gost, ne vjerujem da ce nedostajati pitanja, cako i onih koja su malo nezgodna.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 18:48 |
|
|
Mozete li u tri crte kazati kako se vi razlikujete od sadasnjih vladaujucih stranaka sa hrvatskim predznakom.
|
 |
hutt
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 20:18 |
|
|
Zašto bi glasovao za vas, a ne za HDZ? Koje su razlike, tj. vaše prednosti? Hvala.
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 20:36 |
|
|
Poštovanje, dobrodošli na forum HercegBosne  veliki ,veliki pozdrav Pošto već duže vrijeme pratim rad Vaše stranke HSS-a (Vaš sam simpatizer ),poznate su mi inicijative pa slijedom toga evo i prvo pitanje za Vas , 1.Što je sa zakonom o Lustraciji , znam da ste ga proslijedili u skupštinsku proceduru ZHŽ , jeli HSS odustao od tog? -dalje, još jedno pod pitanje, 2.Jeste li "banirani" na FTV-u ?
|
|
Vrh |
|
 |
NiX
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 20:48 |
|
Pridružen/a: 15 tra 2011, 23:19 Postovi: 498 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg Bosna
|
Bah, više ne vjerujem političarima, pogotovo iz moga rodnog grada i nakon afere sa Ramljakom, sorry no hard feelings ... PS: Žalosno je da se ama baš svi političari aktiviraju kada se bliže nekakvi izbori ili šta ja znam šta već, no kada sve to prođe, piši propalo, zaboravili su na nas ..
_________________ I krv svoju, za Herceg Bosnu moju ...
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:04 |
|
|
NiX je napisao/la: Bah, više ne vjerujem političarima, pogotovo iz moga rodnog grada i nakon afere sa Ramljakom, sorry no hard feelings ... PS: Žalosno je da se ama baš svi političari aktiviraju kada se bliže nekakvi izbori ili šta ja znam šta već, no kada sve to prođe, piši propalo, zaboravili su na nas .. Šta ti lupaš ? 
|
|
Vrh |
|
 |
NiX
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:07 |
|
Pridružen/a: 15 tra 2011, 23:19 Postovi: 498 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg Bosna
|
Ono što svi znaju koji su iz Kiseljaka ;)
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:15 |
|
|
NiX je napisao/la: Ono što svi znaju koji su iz Kiseljaka ;) to "ONO" sveži mačku o rep. p.s.Nadam se kako će nas obrisati , ponajviše iz razloga što Ljiljana Lovrić nije na ikakvoj listi za ikakve izbore koji se dešavaju u HR .Koliko znam ,ne postoje sada neki drugi izbori osim tih ,hajde malo se informiraj.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:15 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Hoće li HSS aktivirati općinske odbore i u općinama RS?
|
|
Vrh |
|
 |
NiX
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:19 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: p.s.Nadam se kako će nas obrisati , ponajviše iz razloga što Ljiljana Lovrić nije na ikakvoj listi za ikakve izbore koji se dešavaju u HR .Koliko znam ,ne postoje sada neki drugi izbori osim tih ,hajde malo se informiraj. A ti se nauči čitati molim lipo :) Valjda znaš šta znači PS, no očigledno da ne .. To je bilo upućeno svim političarima, ne samo njoj .. No ok, neda mi se raspravljati sa osobom koja nema blage veze i koja krivo protumači napisano. I dalje ne vjerujem nikakvim političarima 
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:24 |
|
|
Citat: PS: Žalosno je da se ama baš svi političari aktiviraju kada se bliže nekakvi izbori ili šta ja znam šta već, no kada sve to prođe, piši propalo, zaboravili su na nas .. 
|
|
Vrh |
|
 |
Uskok
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 07 stu 2011, 21:53 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
- Kako komntarisete neizlazak HNS-a sa svojom listom za nastupajuce izbore u RH, nespremnost, neodlucnost ?
|
 |
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 08 stu 2011, 00:20 |
|
|
pjosip je napisao/la: Pozdrav Ljiljo i dobrodošla! Hvala na dobrodošlici!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 08 stu 2011, 00:31 |
|
|
dudu je napisao/la: molio bih komentar na Hrvatski narodni sabor. čemu to, koja je svrha, hoće li donijeti ikad neku konkretnu ulogu ili će ostati na razini parlamenta zemalja Beneluxa (neki dan sam čitao i njima, pa me potsjetilo na nas)? Moram priznati da me upit "čemu to" iznenadjuje. Uvjerena sam kako pratite politička dešavanja u BiH čim ste upoznati sa HNS-om. Ne znam koliko ste upoznati sa događanjima od prije 10 godina kad se dogodila Samouprava?! Uglavnom, i prije deset godina, formiranjem tzv. Samouprave, dogodio se institucionalni genocid amenovan od strane međunarodnih trećerazrednih fićfirića i Samouprava je bila odgovor tadašnjeg vodstva Hrvata u BiH na ta desavanja. No, tadašnji potezi su zbog poteza "grlom u jagode" završili kako su završili, nažalost. 2010 se scenarij ponovio. Hrvati su pokušani ponovno, po tko zna koji put, biti institucionalno zbrisani. naravno, uvijek ima onih koji jedva cekaju takve trenutke da unovce svoje ruke. U kriznim situacijama uvijek na povrsinu isplivaju budale pa je tako bilo i ovaj put. HNS je bio odgovor na ponovno djelovanje trecerazrednih diplomata i na one budale sto su isplivale na povrsinu, samo ovaj put mnogo mudrije i sve u okvirima vazeceih zakonskih prpisa u BiH. Jer jedna nasa greska je njihova pobjeda. To zadovoljstvo im necemo priustiti. Da je lako, nije, da ide brzo, ne ide, ali ide što je najvažnije. Znate onu Njegosevu: Tvrd je orah vocka cudnovata.......
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 08 stu 2011, 00:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
A jesmo svi navalili s pitanjima, pa niko da upita gdje se ljetovalo, omiljena jela, omiljenu glazbu... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 08 stu 2011, 00:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Za početak lagano pitanje:
1.Otkad čita i prati ovaj forum (nastao 2009. i od tada privlači sve više ljudi različitih profesija i dobi), i kakav dojam ima o istome?
2. Kakav ima stav o važnosti medija za hrvatski narod u BiH. 1. Ovo je lagano pitanje. Iskreno, za ovaj Forum saznala sam prije par mjeseci, nekoliko puta pogledala što se piše i komentira, ne previše. Podrzavam Forume jer sam i sama nekada sudjelovala u kreiranjima istih, doduse bili su napadački prema vladajućima pa su nas brzo ukinuli! 2. Ovo nije bas tako lagano. Mislim kako je nepotrebno više ponavljati floskule kako je nama Hrvatima u Bih neophodan elektronski medij na hrvatskom jeziku i koliko je to prevazno. To i ptice na granama znaju. to je laksi dio odgovora, tezi dio je onaj kako to ostvariti. to je jako tezak dio. sve price koje se pricaju kako cemo eto sutra imati kanal nemaju veze sa zdravim mozgom. da bismo dobili kanal na hrvatskom jeziku mora se promijeniti zakon o javnom rtv servisu u parlamntu BiH. da bi se taj zakon izmijenio potrebne su i ruke Srba i Bosnjaka. mi sami nemamo taj kapacitet. a Bosnjacima ne pada na pamet podrzati to jer su prije dvije godina kad se o tome glasovalo ulozili zastitu vitalnog nacionalnog interesa. znaci, Bosnjaci su stava da se uspostavom kanala na hrvatskom jeziku vrijeđa njihov nacionalni interes!!! to vam je otprilike to. znači to je sve po onoj crkni magarce dok trava naraste! ali, moze se to rijesiti na jednostavniji nacin. ugasiti federalnu podhitno a ojacati drzavnu tv-BHT i djelovati. ali i za to trebaju tri ruke. znaci opet ona stara narodna. nadam se kako sam uspjela pojasniti ovu zavrzlamu.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|