|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.klix.ba/vijesti/bih/predsjed ... /120813101Predsjednici parlamenata Srbije i Republike Srpske, Nebojša Stefanović i Igor Radojičić, postigli su danas u Beogradu dogovor o jačanju parlamentarne saradnje i realizaciji protokola potpisanog između dvije skupštine 2008. godine. Najavljujući intenzivniju saradnju između Srbije i bh. eniteta Republika Srpska, predsjednik srbijanske skupštine Nebojša Stefanović rekao je da parlamenti žele da uvedu saradnju u oblasti ekonomije i prodor na treća tržišta. Stefanović je Republiku Srpsku, tokom obraćanja novinarima, sve vrijeme oslovljavao kao državu i zemlju, javio je dopisnik agencije Anadolija. "Želimo da uvedemo još jednu dimenziju koja bi se ticala ekonomske saradnje između dvije zemlje i da državni parlamenti osim klasične saradnje mogu da imaju i doprinos koji će se ticati saradnje u ekonomskoj sferi i pomoći privrede naše dvije države da budu mnogo snažnije", izjavio je Stefanović i dodao da je to, kako je kazao, interes dvije države. Predsjednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić je u svom obraćanju kazao da dijeli sve riječi kolege Stefanovića i istakao da postoji strateški interes za saradnju između Srbije i Republike Srpske. "Sve institucije, a naravno građani imaju prirodnu želju za saradnjom i dužnost je svih institucija, a evo i nas iz parlamenta da tu saradnju produbljuju. Imamo potpunu saglasnost da ta sardnja ne bude samo na nivou predsjednika parlamenata o svemu što se dešava u naše dvije zemlje, nego i da se širi i na ostele službe i poslanike, kako to protokol i predviđa", izjavio je Radojičić i dodao da se o razgovaralo o spoljnotrgovinskoj razmjeni, energetici i poljoprivredi. Izražavajući zadovoljstvo zbog posjete Beogradu Radojičić je naglasio da je iznio niz ideja o konkretnoj saradnji.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:24 |
|
|
Case closed.
Junuz mora kalibrirati svoj velikoSrb Neutralizator, baca mu u stranu.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:40 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
BBC, znas ti gdje Raca ? Ovo je slika sa tog granicnog prijelaza Sad kljuc na temu.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:41 |
|
|
Kao iskreni 100% patrijota sam konsterniran ovakvim govorom iz Beograda.
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:50 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: BBC, znas ti gdje Raca ? Ovo je slika sa tog granicnog prijelaza Sad kljuc na temu. Sad si im ga metnula... Boli ih guzica za granični prelaz, ko što bi i Martića da mu je ostala nekakva RSK u sastavu Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:52 |
|
|
Srbiji treba uputiti oštru protestnu notu. Lagumdžija kojeg vole sva 3 naroda je najbolja osoba za taj zadatak.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:54 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Hocu reci pozitivac da sve dok je ta zastava, RS je dio medjunarodno priznate drzave BiH.A to sto kojekakvi politicari po Srbiji izjavljuju, samo nam moze ici u prilog.Pod povecalom su zbog Nikolica i nhegovih istupa, predali pristupnicu EU a jos se nisu probudili iz mokrih snova, oslobodili teritorijalnih pretenzija i velikosrpske politike.
To samo moze biti pozitivno za BiH.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
BBC je napisao/la: Srbiji treba uputiti oštru protestnu notu. Lagumdžija kojeg vole sva 3 naroda je najbolja osoba za taj zadatak. A zasto si ti napisao ovaj post, ja ga ne kuzim da ga jebes. De reci... A ljudi dragi... je mi dopizdilo ovo sve...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 19:55 |
|
|
Emt, svaka država ima i svoju himnu koja pokazuje vrijednosti na kojima počiva.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:00 |
|
|
Manje se rugajte. Srbija je bar normalna demokratska država. BiH je protektorat i diktatura "visokog predstavnika".
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:03 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Hocu reci pozitivac da sve dok je ta zastava, RS je dio medjunarodno priznate drzave BiH.A to sto kojekakvi politicari po Srbiji izjavljuju, samo nam moze ici u prilog.Pod povecalom su zbog Nikolica i nhegovih istupa, predali pristupnicu EU a jos se nisu probudili iz mokrih snova, oslobodili teritorijalnih pretenzija i velikosrpske politike.
To samo moze biti pozitivno za BiH. Ma dobro, neće ni Srbi krenuti u nezavisnost ako ne budu imali podršku tzv. međunarodne zajednice. Čisto sumnjam da njihovo vodstvo ozbiljno planira proglašenje nezavisnosti, mislim da to govore samo da dobiju političke poene i kontriraju Sarajevu, kao odgovor na muslimansko osporavanje RS. Nego, htjedoh reći da mi čudno to vaše naglašavanje kako je RS dio države BiH i nabijanje toga na nos Srbima. Pritom glumite kao nekakvu sreću što je to tako. Ne kontam to jer ne mogu recimo zamislit da mi ja nabijao to na nos nekom iz Knina da je opstala RSK u sastavu Hrvatske. Šta bi njega bilo briga za formalnu pripadnost državi i zašto bi takva situacija mene činila sretnim, pogotovo kada bi RSK držala pola Hrvatske kao što je slučaj sa RS u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Manje se rugajte. Srbija je bar normalna demokratska država. BiH je protektorat i diktatura "visokog predstavnika". Demokrati ? Treba pitati one rukometne navijace kako su se osjecali kad su im Srbi demonstrirali demokratiju.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:06 |
|
|
To nema veze sa parlamentarnim izborima. U Ubuntu BiH "visoki predstavniK" i ilegalne vlade postavlja.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76975 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Oštrom reakcijom smjesta odgovoriti na ovo. RS nije mogla biti država ni krajem prošlog stoljeća, 93. godine, kada smo u patikama i s tekbirom na usnama obranili 124% Bosne, a kamoli danas.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:10 |
|
|
Srbi im piju krv na slamku
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:13 |
|
|
U pravu je Emt, ali više podsvjesno. Alija ih je zajebao za 16 generacija unaprijed. Samo zato što ih uvalio u situaciju da će stalno morati patiti za teritorijima koje nikad više neće dobiti, niti će imati na njima ikakav utjecaj.
A mogli su iskoristiti rat da dobiju svoju nacionalnu državu. Sačuvali bi obraz, nitko Aliji zbog toga ne bi zamjerio.
Sad je tu što je, jebi ga.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:19 |
|
|
Pozitivac, kao sto bi vi Hrvati rekli tamo gdje je dvoriste jednog Bosnjaka, tamo ne vrijedi zakon RS-a.A mi imamo citave opcine u koje ce se ljudi vratiti i vracaju.
Dakle ja nemam razloga likovati.RS sigurno jos dugo nece nigdje.Mislim u biti da NIKAD nece nigdje.To bi bio poraz svijeta.Presedan.Ozakonjen zlocin.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:19 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
PCM je napisao/la: Srbi im piju krv na slamku Ovakvu pjesmu kakvu Srbi imaju za Kosovo i mi trebamo za BiH složiti, po mogućnosti nek se najviše spominje Vrhbosna (Sarajevo), Soli (Tuzla) i Travnik .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
...
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:24 |
|
|
BBC je napisao/la: U pravu je Emt, ali više podsvjesno. Alija ih je zajebao za 16 generacija unaprijed. Samo zato što ih uvalio u situaciju da će stalno morati patiti za teritorijima koje nikad više neće dobiti, niti će imati na njima ikakav utjecaj.
A mogli su iskoristiti rat da dobiju svoju nacionalnu državu. Sačuvali bi obraz, nitko Aliji zbog toga ne bi zamjerio.
Sad je tu što je, jebi ga. Svi se mi kuhamo skupa u bosanskom loncu BBC.Sto se Alije tice izjasnila sam se.No kako stvari stoje, bosnjacki prestavnici nikad nece imati legitimitet i podrsku naroda ponuditi ocjepljenje RS-a.Ma koliko zeljeli neku fildzan drzavu.Vi mozete likovati da mi nemamo uticaja na 100% teritorije, no takodje ni vi nemate na dobrom dijelu koje vam po pravu pripada.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:27 |
|
|
Kakvi su zločinci ovi izabrani predsednici narodnih skupština RS i RS. Bitno da je n.a. Anadolija sve to lepo javila svojima u Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:28 |
|
|
A tko će vas nešto pitati. Kao i za Dayton. Mogu vas mediji ufurati da ste dobitnici kad se to bude raspadalo. I danas su vas ufurali da imate državu.
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pozitivac, kao sto bi vi Hrvati rekli tamo gdje je dvoriste jednog Bosnjaka, tamo ne vrijedi zakon RS-a.A mi imamo citave opcine u koje ce se ljudi vratiti i vracaju. Vaše je tamo gdje možete postaviti zastavu sa ljiljanima, a takva mjesta zauzimaju veoma malen dio RS Citat: Dakle ja nemam razloga likovati.RS sigurno jos dugo nece nigdje.Mislim u biti da NIKAD nece nigdje.To bi bio poraz svijeta.Presedan.Ozakonjen zlocin. Sve je moguće, propadala su mnoga velika carstva, pa tako može i BiH. To ne bi bio nikakav strašan presedan, skoro svaka država ima u svojoj povijesti krvi do koljena.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:44 |
|
|
Pa vidjecemo, pred nama je buducnost.Zalosna je cinjenica da ce neki docekati duboku starost u nadanjima.Evo vec 20 g BiH se odrzava, vjestacki Ali dise Za 20 tko zna, mozda budemo svi velika Eu porodica :) Pozitivac, puno vjerujes u smijesne sarene karte obojene vristecim bojicama.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predsjednik Skupštine Srbije nazvao RS državom Postano: 13 kol 2012, 20:46 |
|
|
Kao da je ovo nesto novo...
Ajde da se ne lazemo, srpska politika se nikad nije odrekla svojih ljudi preko Drine, ma ko bio na vlasti... to ne moze da se promeni...
Ono sto je kvalitativna promena u odnosu na pre 20 godina je sto se i Srpska i Crna Gora posmatraju kao drzave srpskog naroda koje ne treba usisasti u Veliku Srbiju, vec omoguciti im svoj put, pa cemo se sigurno u buducnosti negde sastati.
Gde je tu BiH...samo onoliko koliko Srbima tamo odgovara, ni manje ni vise... smatram vec duze vremena da tu drzavu ne treba potpuno razoriti, da ona ima svoju funkciju kao ekonomska, saobracajna, geografska celina... i tu negde zastati, jer pokusaji formiranja zajednicke nacije, kao, mi Bosanci i Hercegovci... to je zavrsilo u jami tamo negde u prolece 1992...a mozda tacnije u prolece 1941....
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Banya i 38 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|