HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 lip 2025, 00:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 145 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka?
PostPostano: 29 sij 2013, 09:47 

Prošlo je više od 20 godina od početka sukoba.

Danas imamo Republiku Srpsku i Federaciju koja će se uskoro mijenjati.

Stanovništvo je manje više podijeljeno, mržnja nije ništa manja nego 1991., ako nije i veća. Djeca odrastaju odvojeno.

Povratnici su većinom stariji ljudi, primjetno je da sve općine u BiH postaju sve više etnički čiste.

Integrativni faktor je deklarativna podrška USA, i deklarativno bošnjačko samopouzdanje ("kad niste mogli 1993. ne možete ni sad" itd.). To ne možemo provjeriti bez stvarnog sukoba na koji ni jedna od strana nije spremna.

Očito je da će agonija u BiH trajati još neko vrijeme.

Ali pitanje je jesmo li već prešli točku s koje više nije moguće održati BiH?

Jutros mi je naime u jednom trenutku sinulo :zubati da BiH previše podsjeća na pacijenta na odjelu intenzivne njege. Tu dolaze najteži pacijenti kojima život visi o koncu i koji su pod 24 satnim nadzorom liječničke ekipe. Prate se svi parametri i hitno se reagira. To je efikasno na kraće vrijeme.

Ali ono što je zanimljivo je da ako je pacijent duže vrijeme na intenzivnoj njezi, ako se stanje ne popravlja nego ostaje isto, to redovito znači lošu prognozu. Liječenje se naravno nastavlja, ali više nitko nema ideja što pokušati. Obitelji se javi da je pacijent stabilno što je dobro i utješno, ali i da je stanje još uvijek teško što je još točnije ali obitelj nekako otupi od stalne strepnje pa se ovo "stabilno" više računa. A zapravo nitko od liječnika više ne vjeruje u preživljavanje.

Sad kad razmišljam, točka bez povratka je bio drugi izbor Komšića.

1226 of 2558 - 47.93%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka?
PostPostano: 29 sij 2013, 10:03 

Krećeš od pogrešne premise, da je država BiH ikad postojala.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:06 

Opet opsesivno lamentiranje da je planetarno važno pitanje podijeliti BiH kako bi svako balkansko kljuse bilo sretno i spokojno u svojoj jednonacionalnoj sreći. Tada bi krenulo i Hrvatskoj i Srbiji dok ne bi apetiti došli do Makedonije, Crne Gore, pa onda se usplahire Bugari, Rumuni, Grci, Turci...pa nanovo glasovi tudi tukaj je Slovenija... Balkanoidna opsesija podjelama i granicama zbilja potvrđuje da ovdašnje društvo nije u emancipatorskom smislu došlo niti do tekovina francuske revolucije, ovo je društvo prije politike i kulture.

Posebno komično jeste što su ovdašnji narodi i države u ekonomskom, vojnom i političkom smislu nepostojeće, ovisne, beznačajne i smiješne, pa u svojim opsesovnim težnjama stvarno isijavaju tom nekom provincijalnošću palanke/i.

Ne mislim da će se BiH podijeliti i da će nestati (bar ne u narednih 90-100 godina), ne zbog toga što njeni većinski stanovnici to ne žele (nisu toliko pronicljivi), nego što jednostavno to nije trend i to nema smisla, jer se zapravo osim nacionalističkih apetita koji postoje sebe radi, ništa drugo ne zadovoljava. Šansa da BiH nestane je bila 1992. godine i čekalo se da terenske akcije i pregovori jačeg preurede karte i grupiraju etnose zarad nove balkanske geopolitičke slike, ali kako to tada nije uspjelo izgubljena je šansa. Danas je ipak sasvim jasno da dezintegracija nije najbolje rješenje i ta pandorina kutija će se držati zatvorenom iz nužde, jer njeno otvaranje nikad nije opcija. Vrijeme ne radi za secesioniste generalno i to je činjenica koju posebno možemo primjeniti u slučaju BiH. Zato mislim da je važno vidjeti kako živjeti skupa u pokušaju stvaranja funkcionalnog okvira, dok ove teorije iscrtavanja novih nacionalnih karata mi djeluju kao zamlaćivanje.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:07 

Metemma je napisao/la:
Krećeš od pogrešne premise, da je država BiH ikad postojala.

BiH je priznata kao država od strane UN, pa ćemo to uzeti za kriterij.

Nije suverena država naravno, ali je još uvijek država.

1226 of 2558 - 47.93%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:10 

Popisnova je napisao/la:
Vrijeme ne radi za secesioniste generalno i to je činjenica koju posebno možemo primjeniti u slučaju BiH.

Na koji način vrijeme ne radi za secesioniste?

Popisnova je napisao/la:
Zato mislim da je važno vidjeti kako živjeti skupa u pokušaju stvaranja funkcionalnog okvira.

Bošnjaci nisu zainteresirani za to.

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:11 

Eutanazija je čin s ciljem, da se uzrokuje smrt, kako bi se uklonila svaka bol. Sastoji se u nakani volje i u primijenjenim postupcima....

Pa sve dok " porodica " pacijentice ne odobri ovaj nehuman čin, moraćete radi " susjestva " obilaziti " pacijenticu ".( zivjeti zarobljeni u njenom bolu, mukama, gledajući ga pasivno)

Nazalost vas pojedinaca, a mogu reći i većine.Najgore što će ovo stanje sigurno još potrajati a generacije će odrasti mrzeći zemlju u kojoj zive " zarobljeni sa roditeljskim pričama "

Riješenja ni na vidiku ....

Da se ta negativna energija, usmjerila pozitivno, " pacijentica " bi do sad bila otpuštena kući ....:)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:16 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Eutanazija je čin s ciljem, da se uzrokuje smrt, kako bi se uklonila svaka bol. Sastoji se u nakani volje i u primijenjenim postupcima....

Pa sve dok " porodica " pacijenta ne odobri ovaj nehuman čin, moraćete radi " susjestva " obilaziti " pacijenticu ".

Ne zagovaram eutanaziju, nego mislim da BiH umire i da je aparati više neće moći održati u životu.

Riješenja ni na vidiku ....

Da se ta negativna energija, usmjerila pozitivno, " pacijentica " bi do sad bila otpuštena kući ....:)

Istina, da je narod drugačiji mi bi davno pretekli Švicarsku.

Ali imamo to što imamo.

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:22 

Nazalost vas pojedinaca, a mogu reći i većine.Najgore što će ovo stanje sigurno još potrajati a generacije će odrasti mrzeći zemlju u kojoj zive " zarobljeni sa roditeljskim pričama "

ne mrzi se zemlja, Bosna odnosno zemlja Hercegovina, nego trenutni administrativni okvir,

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:24 

Pa te prognoze o " umiranju " BiH daju godinama kojekakvi šalabajzeri.Dakle sačekajmo, da sa sigurnošću mozemo postaviti dijagnozu.Mora doći " kvalificiran liječnik " i" mrtvozornik " :)

Ja ih ne vidim.Pa je svaka priča o " umiranju protektorata " kao dijagnoza nekog nadriliječnika bez znanja i diplome :)

Takvi mogu jedino varati babe po pijacama eliksirima mladosti a obećavajući im vječnu ljepotu i mladost gospodine Kvačica :)

Nadam se da se slazete :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:25 

Popisnova je napisao/la:
Šansa da BiH nestane je bila 1992. godine i čekalo se da terenske akcije i karađorđevski pregovori jačeg preurede karte i grupiraju etnose zarad nove balkanske geopolitičke slike, ali kako to tada nije uspjelo izgubljena je šansa.

To je valjda godina kada je hArmija "sila nebeska" to spriječila,...dok se 1991 ništa od rata nije događalo u BiH, jelde?
Jest ali u qrcu i samo u tim vašim ispranim sjećanjima, napunjenim "patriJotskim bljuvotinama" gdje ste vi kao spriječili neku agresiju u starkama i lovačkim puškama, naravno zaboravio sam mahanje titovim slikama...

Šansa da netko nešto dijeli sa ovakvim likovima i njihovim lažima su minimalne, jer raditi sustavno na obespravljivanju i lažima spram naroda koji je prvi ustao u obranu BiH je potkopavanje i rušenje te "bih", a to previše dugo radite da bi je ponovo upakovali i nekome prodali, zato će se svako normalan odvojiti od takvog "okvira" kojeg vi nudite. Jer vama je vitalni interes nestanak ili asimilacija Hrvata u BiH, zato priču od "jedinstvenoj i po svačijoj mjeri beha" prodajite nekoj podguznoj ucjenjenoj muhi.

Za opetovano pominjanje "karađorđeva" i te Ashdownove salveta-laži slijedi ti banana, druže.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:27 

Bosram je napisao/la:
Nema vise Dobrih Bosnjana niti ih vise interesuje Multi-Kulti ublehe. :biceovodobro

Bosnjanima odgovara sto gore stanje u tim bolje po njih jer oni nemaju rezervne domovine. Bosnjaci imaju dugorocnu strategiju pretvaranja BiH u nacionalnu drzavu Bosnjaka i ostalih. Bosnjaci vise nisu zainteresovani za graDjansku BiH vec kao bosnjacku nacionalnu drzavu BiH,.. :smajl010

Apsolutno se slažem. :palacgore1

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:29 

Naša Kvačica je napisao/la:
Popisnova je napisao/la:
Vrijeme ne radi za secesioniste generalno i to je činjenica koju posebno možemo primjeniti u slučaju BiH.

Na koji način vrijeme ne radi za secesioniste?

Popisnova je napisao/la:
Zato mislim da je važno vidjeti kako živjeti skupa u pokušaju stvaranja funkcionalnog okvira.

Bošnjaci nisu zainteresirani za to.

Ekonomska politika je čudo i zanimljivo je da je ovo prva ekonomska kriza u povijesti gdje rat ili ratnohuškačka težnja za prekrajanjima životnih prostora nije prepoznata kao rješenje. Za mene je ovo znak da društvo evoluira i odrasta u nekom drugom pravcu. Mislim da su kriteriji moći i opstanka društva i države prepoznati izvan okvira etničkih i teritorijalnih podjela i zbog toga mislim da vrijeme ne radi za secesioniste.

Po čemu Bošnjaci nisu zainteresirani za funkcionalnost, a Srbi recimo jesu? Da li zato što te se Srbi ne tiču, jer imaju svoj entitet, pa ćemo stvari promatrati selektivno?

Ne bih se složio da Bošnjaci jedini nisu zainteresirani za funkcionalnost nego da se samo, kapitulirajući, nastoje prilagoditi većinskim srpskim i hrvatskim politikama u BiH koji i dalje misle da je sreća u rastakanju i pripajanju maticama, pa kako u tim antagonostičkim težnjama nikome ne ide hajmo odgovornost prebaciti na one koji su protiv i u njima vidjeti nužne krivce koji nas tjeraju da radimo to što radimo.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:32 

ivica je napisao/la:

ne mrzi se zemlja, Bosna odnosno zemlja Hercegovina, nego trenutni administrativni okvir,

Pa je, njega treba mijenjati.No nekako te promijene idu sporo.Pa su svi, svima krivi.Mislim da ne postoji ni volja ni zelja kod vladajućih stranaka, odnosno prestavnika bilo kojeg od tri konstitutivna naroda za promijenama.

To su činjenice.Sad što je nekom lakše pri duši okriviti druge za svoj neuspijeh i Pat poziciju, to su druga pitanja.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:37 

Pa te prognoze o " umiranju " BiH daju godinama kojekakvi šalabajzeri.Dakle sačekajmo, da sa sigurnošću mozemo postaviti dijagnozu.Mora doći " kvalificiran liječnik " i" mrtvozornik " :)

Ja ih ne vidim.Pa je svaka priča o " umiranju protektorata " kao dijagnoza nekog nadriliječnika bez znanja i diplome :)

Takvi mogu jedino varati babe po pijacama eliksirima mladosti a obećavajući im vječnu ljepotu i mladost gospodine Kvačica :)

Nadam se da se slazete :D

Nemam se ja što slagat ili ne slagat. Nisam ja Obama pa da odlučujem. :zubati

Ja samo posmatram. Ono što vidim je da BiH ni nakon 17 godina od Daytona nije profunkcionirala.

S druge strane, donacije izvana se smanjuju, izmiješanost stanovništva se smanjuje i gotovo da ne postoji, pritisci na Srbe i Hrvate od strane svijeta su se smanjili, bošnjački natalitet se smanjio, muslimani su u svijetu daleko manje popularni nego 1991., Srbi i Hrvati se manje mrze nego 1991., Hrvatska je danas u NATO savezu, ulaskom u EU dobit će dodatnu težinu, Srbija i dalje bira četnike u parlament itd.

Također, s bošnjačkog gledišta, gustoća naseljenosti bošnjačkog dijela je na razini Slovenije, pa nema nužne potrebe za neka osvajanja zbog životnog prostora. U slučaju secesije, morali bi voditi napadački rat što je teže nego se braniti i za to se mora imati jaka ekonomija koju opet nemaju itd.

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:41 

Pa je, njega treba mijenjati.No nekako te promijene idu sporo.Pa su svi, svima krivi.Mislim da ne postoji ni volja ni zelja kod vladajućih stranaka, odnosno prestavnika bilo kojeg od tri konstitutivna naroda za promijenama.

To su činjenice.Sad što je nekom lakše pri duši okriviti druge za svoj neuspijeh i Pat poziciju, to su druga pitanja.

promjene koje idu na bolje teku sporo ili nikako ali zato promjene koje idu na štetu jednog naroda, nepopravljivu, idu ubrzano.

dakle, ipak se kreće, samo je pitanje u kojem smjeru.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:43 

Popisnova je napisao/la:
Po čemu Bošnjaci nisu zainteresirani za funkcionalnost, a Srbi recimo jesu? Da li zato što te se Srbi ne tiču, jer imaju svoj entitet, pa ćemo stvari promatrati selektivno?

Zapravo da. Ja živim u Federaciji kao i većina Hrvata. Zbog toga sam najviše zainteresiran za popravljanje vlastitog položaja. Svatko je sebi najvažniji, zar ne? :neznam

Onaj tko brani Hrvatima TV kanal, tko im bira predsjednika, tko ih konstantno preglasava su Bošnjaci a ne Srbi.

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:43 

Napadački rat ?Za koje dijelove BiH bi ga Bošnjaci trebali voditi ?

Više ima neriješenih hrvatskih općina u srednjoj BiH ?I zašto bi uopće netko vodio rat 2012 ?Stvarno ne razumijem...

Na kraju kako bi VI to na zadovoljstvo svih interesnih strana podijelili gospodine Kvačice ?

Pretpostavljam da ostajete u trećem entitetu, pa je samim tim trgovanje sa tudjim bezbolnije i lakše ?:)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:49 

Napadački rat ?Za koje dijelove BiH bi ga Bošnjaci trebali voditi ?

Pa npr. ako RS proglasi neovisnost ili Hrvati samoupravu, Bošnjaci to moraju ili napasti ili priznati.

Na kraju kako bi VI to na zadovoljstvo svih interesnih strana podijelili gospodine Kvačice ?

Pretpostavljam da ostajete u trećem entitetu, pa je samim tim trgovanje sa tudjim bezbolnije i lakše ?:)

Kad ima volje ima i načina. Bitno je da nema bošnjačke volje za razgraničenje, pa onda nema ni potrebe za pričanjem o konkretnim granicama.

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 10:58 

Neće se BiH raspasti generalno kao okvir nekakvih entiteta dokle god na globalnoj razini imamo stav
o ne mijenjanju granica. Evo sad će referendum u Kataloniji, sjeverni Cipar je država ali nema priznanje,
Palestina je "država", Škotska, Flandrija i ostale već postojeće autonomije mogu ali i ne moraju steći neovisnost.
To sve ovisi o njihovom izboru.
Mislim da su balkanski odnosi najlošije uređeni, nema autonomije osim RS, i sve skupa
neće se riješiti na normalan način.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 11:00 

Najbolji su mi ovi koji krenu sa neke visine da se obraćaju ostalima... kao on je iznad svega toga...

Popisnova je napisao/la:
Opet opsesivno lamentiranje da je planetarno važno pitanje podijeliti BiH kako bi svako balkansko kljuse bilo sretno i spokojno u svojoj jednonacionalnoj sreći. Tada bi krenulo i Hrvatskoj i Srbiji dok ne bi apetiti došli do Makedonije, Crne Gore, pa onda se usplahire Bugari, Rumuni, Grci, Turci...pa nanovo glasovi tudi tukaj je Slovenija... Balkanoidna opsesija podjelama i granicama zbilja potvrđuje da ovdašnje društvo nije u emancipatorskom smislu došlo niti do tekovina francuske revolucije, ovo je društvo prije politike i kulture.

Rotkve strugane. Obožavam likove koji misle da će ih neko ozbiljnije shvatiti ako napišu gomilu besmislica.
Tzv. država BiH ima tri naroda koji ne žele njeno postojanje. Za svakog normalnog to bi bio problem koji treba rješavati, a ti ovde baljezgaš o Turskoj, Grčkoj i francuskoj revoluciji.

Citat:
Posebno komično jeste što su ovdašnji narodi i države u ekonomskom, vojnom i političkom smislu nepostojeće, ovisne, beznačajne i smiješne, pa u svojim opsesovnim težnjama stvarno isijavaju tom nekom provincijalnošću palanke/i.

Oprosti nam što ne dijelimo tvoju perspektivu Kineza već diskutujemo iz naše, Bosanaca ili Hercegovaca. Sem toga, ako ti je sve to toliko beznačajno, zašto se trudiš da kuckaš?

Citat:
Ne mislim da će se BiH podijeliti i da će nestati (bar ne u narednih 90-100 godina), ne zbog toga što njeni većinski stanovnici to ne žele (nisu toliko pronicljivi), nego što jednostavno to nije trend i to nema smisla, jer se zapravo osim nacionalističkih apetita koji postoje sebe radi, ništa drugo ne zadovoljava.

Istorija je dakle pokazala da se ne dešava ono što žele milioni ljudi, već ono za šta ti ocijeniš da je svrsishodno?
Podjela BiH rješava probleme koji ne bi postojali da te izmišljene države nema.

Citat:
Šansa da BiH nestane je bila 1992. godine i čekalo se da terenske akcije i pregovori jačeg preurede karte i grupiraju etnose zarad nove balkanske geopolitičke slike, ali kako to tada nije uspjelo izgubljena je šansa.

Kako reče bubmar, al našla se tu sila nebeska sa heklerom i u tenama...

Citat:
Danas je ipak sasvim jasno da dezintegracija nije najbolje rješenje i ta pandorina kutija će se držati zatvorenom iz nužde, jer njeno otvaranje nikad nije opcija.

Danas je sasvim jasno da Bosna kao država nikad nije zaživjela, i da njeno formalno postojanje ne znači ujedno i odsustvo dezintegracije.
Ne znam šta ti znači "nije opcija"... nešto što je već činjenično stanje "nije opcija" jer si ti tako odlučio?

Citat:

rotflmao

Citat:
Zato mislim da je važno vidjeti kako živjeti skupa u pokušaju stvaranja funkcionalnog okvira, dok ove teorije iscrtavanja novih nacionalnih karata mi djeluju kao zamlaćivanje.

U ovom trenutku je faktička podjela BiH puno realnija od "viđanja kako živjeti skupa".

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 11:06 

Popisnova je napisao/la:
Ekonomska politika je čudo i zanimljivo je da je ovo prva ekonomska kriza u povijesti gdje rat ili ratnohuškačka težnja za prekrajanjima životnih prostora nije prepoznata kao rješenje. Za mene je ovo znak da društvo evoluira i odrasta u nekom drugom pravcu. Mislim da su kriteriji moći i opstanka društva i države prepoznati izvan okvira etničkih i teritorijalnih podjela i zbog toga mislim da vrijeme ne radi za secesioniste.

Odmah se vidi kad se neko loži na anonimusa... svjetske tendencije... kao da problemi Bosne počinju sa ovom sadašnjom ekonomskom krizom.

"Kriteriji moći i opstanka" prepoznati "izvan podjela"... da, vidimo nacionalne države po Evropi kako listom odumiru.

Citat:

Po tome što umjesto težnji kompromisu njihovi političari, intelektualci i mediji podilaze najnižim i najfašističkijim porivima svog društva, hraneći ih i održavajući u životu.

Citat:
Ne bih se složio da Bošnjaci jedini nisu zainteresirani za funkcionalnost nego da se samo, kapitulirajući, nastoje prilagoditi većinskim srpskim i hrvatskim politikama u BiH koji i dalje misle da je sreća u rastakanju i pripajanju maticama, pa kako u tim antagonostičkim težnjama nikome ne ide hajmo odgovornost prebaciti na one koji su protiv i u njima vidjeti nužne krivce koji nas tjeraju da radimo to što radimo.

Ma tako je, nije da oni zagovaraju onaj isti hegemonizam koji je i počeo rat, već eto, prilagodili se siroti Srbima i Hrvatima...

Inače, ova pisanja dijasporaca tipa Sarajke i ovog Merhametlije ne zaslužuje komentar.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 11:12 

Naša Kvačica je napisao/la:
deklarativno bošnjačko samopouzdanje ("kad niste mogli 1993. ne možete ni sad" itd.). To ne možemo provjeriti bez stvarnog sukoba na koji ni jedna od strana nije spremna.

To je već provjereno. Nakon proglašenja hrvatske samouprave, odnosno trećeg entiteta, izostala je bilo kakva reakcija "100% patriota". Hrvati su funkcionirali paralelno i neovisno (institucije, vojska, gospodarstvo, platni promet) od Federacije par mjeseci (dakle u potpunosti izvan ustavnog okvira Bosne i Hercegovine), i tako bi se nastavilo da nije intervenirala međunarodna zajednica. Danas za to nemaju previše apetita.

Ja sam malo veći optimist od tebe, štovani druže Kvačica, jer imam dojam da neki određeni bošnjački lideri žele riješiti probleme sa Hrvatima. Sa obzirom na ekstremizam koji vlada u narodu (koji su lideri sami izgrađivali), a i čudan stav SAD, ne mogu još dopustiti stvari poput kanala, ali implementacija sporazuma SDP-HDZ bi u budućnosti trebala otkloniti problem "Komšić" i "Platforma", koji su rak-rana odnosa u Federaciji.

Mislim da će popis i ustavne reforme do izbora 2014., kao i ponašanje RH nakon što uđe u EU, dati nekakve smjernice i trebalo bi barem Hrvatima do tada biti jasno je li se treba boriti za rješenje situacije unutar zadatog okvira, ili treba rušiti okvir (okov).

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 11:16 

Mislim da bi za vas težak udarac bio da bošnjački lideri pristanu na treci, jedinstven Mostar, televiziju ili šta već. Ne biste imali sa čime kukati niti optuživati za fašizam.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 11:19 

Lebowski je napisao/la:
Mislim da bi za vas težak udarac bio da bošnjački lideri pristanu na treci, jedinstven Mostar, televiziju ili šta već. Ne biste imali sa čime kukati niti optuživati za fašizam.

Nitko sretniji od nas da nemamo razloga za kukanje osim onih gospodarskih. Ovdje se čak i ne govori o trećem entitetu nego prvenstveno o legitimnim predstavnicima.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2013, 11:31 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ja sam malo veći optimist od tebe, štovani druže Kvačica, jer imam dojam da neki određeni bošnjački lideri žele riješiti probleme sa Hrvatima. Sa obzirom na ekstremizam koji vlada u narodu (koji su lideri sami izgrađivali), a i čudan stav SAD, ne mogu još dopustiti stvari poput kanala, ali implementacija sporazuma SDP-HDZ bi u budućnosti trebala otkloniti problem "Komšić" i "Platforma", koji su rak-rana odnosa u Federaciji.

Htjeli bi mnogi, ali izgleda bošnjački političar koji se dogovori sa Srbima i Hrvatima mora izgubiti sljedeće izbore. I Suljo je bio pokušao dogovoriti Prud pa su ga razapeli.

A Amerikanci, manje više jedno pričaju, drugo misle, treće rade. Uvijek mi padne na pamet kako USA podržava Jugoslaviju, ili (kao da sad gledam TV dnevnik) kaže EU "neće davati 6 stolica za svaku državicu posebno". Pa nemamo pamćenje od juče, ne znam koliko ih se može držati za riječ. :zubati

1226 of 2558 - 47.93%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 145 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Marko80, Naša Kvačica, Teuton i 57 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: