|
|
Stranica: 1/10.
|
[ 233 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
jure split
|
Naslov: Vladika Grigorije: Episkop zahumsko-hercegovački Postano: 22 kol 2011, 14:17 |
|
|
Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Vladika Grigorije naglasio je da su mnogi vjerovali da neće ni biti povratka u Mostar, ali da je sjedište Eparhije zahumsko-hercegovačke i vraćeno u Mostar upravo kako bi se pokazalo da se Srbi ne odriču Mostara.
"Mi ovdje ne možemo biti ni gosti ni povratnici. Mi smo ovdje svoji na svome i to je ono što daje prednost. Ovo je stara srpska zemlja u kojoj žive Bošnjaci muslimani, Hrvati katolici i u kojoj može da živi tko god hoće i u kojoj ima mjesta za sve", rekao je vladika Grigorije za Radio-televiziju RS.
On je dodao da je danas u dolini Neretve moguće živjeti lijepo, ali da je teško, te da je neophodna pomoć cjelokupne zajednice da se stvore bolji uvjeti za život i da se u glavama ljudi savlada strah od toga da će se zlo ponoviti.
Vladika Grigorije rekao je da Srbi u Mostaru žive i na jednoj i na drugoj strani Neretve, da u starom gradu Srbi imaju dosta svoje imovine koja je u procesu vraćanja, te gruntovno prevedene zemlje u cijeloj Hercegovini.
On je naglasio da povijesno gledano unazad postoji tendencija da se Srbi odgurnu sa Mediterana i da je s obzirom na tu činjenicu za Srbe veoma opasno da se sami odriču svoje povijesti i kulture.Prema njegovim riječima, i dan danas se na Srbe u Crnoj Gori vrši stravičan pritisak, dok su za vrijeme rata iz devedesetih i Drugog svjetskog rata protjerivani i ubijani u Dalmaciji i Hercegovini.
Vladika Grigorije rekao je da Srbi i Hrvati ni u Sarajevu nisu smjeli da dozvole da budu marginalizirani i da je tu borbu trebalo da vodi intelektualna elita na kulturan način. Vladika zahumsko-hercegovački ocijenio je i da su aktualni politički i ekonomski problemi u svijetu uzrokovani duhovnim problemima zbog čega ljudi treba da se okreću dobru, pravim vrijednostima, vjeri i odgovornosti.
"Nažalost mnogi ljudi u crkvu dolaze kad je već kasno, kad su potrošeni i duhovno i fizički", rekao je Grigorije i dodao da je upravo jedna od dobrih stvari u Hercegovini veliki broj mladih vjernika.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Dobar je Grigi. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61860 Lokacija: DAZP HQ
|
jel da kako Srbi postanu simpatični kad ih malo ima? skoro kao i Muslimani. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:37 |
|
|
Da, zajebani su skroz. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:38 |
|
|
Uz vino "Tvrdoš" sve je veselije 
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:50 |
|
|
Jes' da ne volim crkvu i popove , ali Grigorije je jedni koji ima malo mozga i dobrog u sebi za razliku od ostale mantijaške žgadije koja je čisto zlo.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:54 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 14:54 |
|
|
joe enter je napisao/la: Jes' da ne volim crkvu i popove , ali Grigorije je jedni koji ima malo mozga i dobrog u sebi za razliku od ostale mantijaške žgadije koja je čisto zlo. nemoj da lažeš, znam da voliš. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7737 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Stara srpska zemlja,al' na Blidinju... Vladika, ne odriču se ni Hrvati Banjaluke,to je stara hrvatska zemlja. A vašu ljubav prema Mediteranu su najbolje osjetili Dubrovčani 1991. godine.Čak su i gume palili da se zagriju.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 15:24 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 15:49 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Jes' da ne volim crkvu i popove , ali Grigorije je jedni koji ima malo mozga i dobrog u sebi za razliku od ostale mantijaške žgadije koja je čisto zlo. nemoj da lažeš, znam da voliš.  Pa jedini koji mi je drag je sv.Sava zaštitnik Hercegovine i njen knez pre monaških halja , a ostali naročito ovi koji su živi su mi tako dragi tako da ne bih trepnuo kad bi ih streljali partizani. Hoću zapravo reći da su mi najdraži pokojni popovi. Nego hoće li se dogovoriti tj.hoće li vaša nejebačka žgadija dozvoliti da i pravoslavci sagrade jedan krst onako veliki kao vaš?! , čisto u inat Muslimanima i naravno da u ekumenskom duhu puste bežični internet i mobilnu telefoniju preko njih eto da ima i neke prave koristi od toga. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 15:53 |
|
|
tko im brani da laserima iz istočne Hercegovine formiraju križ iznad Mostara?! 
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:02 |
|
|
dudu je napisao/la: tko im brani da laserima iz istočne Hercegovine formiraju križ iznad Mostara?!  Videćeš ti kad se sližu vaši i naši mantijaši tj.kad vam dođe naređenje iz Vatikana da zbog ekumenizma i hrišćanske ljubavi mora biti sagrađen krst i još plus laserka projekcija sv.Save na nebesima i po brdima da se oda počast zaštitniku Hercegovine i njenim jedinom svecu. I još kalauzula u vatikanskom naređenju da svi katolici moraju bar jednom mesečno ići na hodočašće u Žitomislić. A vi kao pravi katolici moraćete kao i uvek poslušati svoga naslednika sv.Petra! 
|
|
Vrh |
|
 |
epikur27
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:37 |
|
|
Grigorije je ok, Srbi su dobrodošli u Mostar a u krajnjoj konsekvenci bolje Srbija nego Bošnjakistan :)
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:42 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Jes' da ne volim crkvu i popove , ali Grigorije je jedni koji ima malo mozga i dobrog u sebi za razliku od ostale mantijaške žgadije koja je čisto zlo. nemoj da lažeš, znam da voliš.  pogotovo popove 
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:42 |
|
|
epikur27 je napisao/la: Grigorije je ok, Srbi su dobrodošli u Mostar a u krajnjoj konsekvenci bolje Srbija nego Bošnjakistan :) 
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:45 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
zapovjednik je napisao/la: epikur27 je napisao/la: Grigorije je ok, Srbi su dobrodošli u Mostar a u krajnjoj konsekvenci bolje Srbija nego Bošnjakistan :)  Sto se ti petljas oko mostara?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:47 |
|
|
totem je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Sto se ti petljas oko mostara? Sto se ti petljas oko BiH,drzi se svoje Istocne Albanije,Bugarine...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 16:56 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: dudu je napisao/la: nemoj da lažeš, znam da voliš.  pogotovo popove  Momče okani se grešnih misli valjda ti je onaj ramazan sada !
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 21:32 |
|
|
Stara srpska zemlja 
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 21:38 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Stara srpska zemlja  U "staroj srpskoj zemlji", Srbi su svedeni na krajnje prihvatljiv postotak, nadam se da vladika dijeli moje oduševljenje tim podatkom. 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 21:43 |
|
|
Još jača od sintagme "stare srpske zemlje" jeste ona "Srbi i Meditaran" 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 22:03 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Stara srpska zemlja  Di si Bogec.  Ša mai. 
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 22:17 |
|
|
Aztec je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Stara srpska zemlja  Di si Bogec.  Ša mai.  A ništa prika, evo se kupan u znoju. Što od muke kad bacin oko na ovu knjigu isprid sebe, što od bolesne vrućine :) Ali "stara srpska zemlja" i "Srbi i Mediteran" me diglo iz pepela 
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Vladika Grigorije: Srbi se ne odriču Mostara Postano: 22 kol 2011, 22:22 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Aztec je napisao/la: Di si Bogec.  Ša mai.  A ništa prika, evo se kupan u znoju. Što od muke kad bacin oko na ovu knjigu isprid sebe, što od bolesne vrućine :) Ali "stara srpska zemlja" i "Srbi i Mediteran" me diglo iz pepela  
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|