|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ateist
|
Naslov: Vaša kućna riznica Postano: 09 lip 2013, 22:54 |
|
|
Što od vrijednih i dragih vam stvari imate doma? Koliko knjiga posjedujete? Ja imam 62 knjige ne uključujući gomilu školskih udžbenika i lektira, raznoraznih brošura i bilježnica, 13 brojeva časopisa National Geographic Hrvatska, 3 broja NGH Junior, 8 brojeva Hrvatske košarke, 1 broj Vojne povijesti, sve sveske Opće enciklopedije JLZ i puno brojeva starog časopisa iz 1980-ih Sam svoj majstor.
VAŽNIJE KNJIGE KOJE IMAM
* Tito - život i delo (1892 - 1980) * 1 000 zašto - 1 000 zato * Atlas Europe * Svijet oko nas - enciklopedija za djecu i omladinu (oba sveska) * Panorama hrvatske književnosti XX. stoljeća * Englesko-hrvatski ili srpski rječnik * Oxford - enciklopedija za mlade (Aboridžini - Biciklizam) * Gospođa tužiteljica (Carla del Ponte) * Europa - narodi i države * Hrvatski povijesni zemljovidi * Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika * Njemačko-hrvatski, hrvatsko-njemački džepni rječnik s gramatikom * Italijanski bez muke * Ribe, rakovi, školjke i ostali živi svijet jadranskog podmorja * Leksikon država svijeta * Rodoslov poglavara Totonikapana * GUINNES WORLD RECORDS 2007 * Novi zavjet * pjesmarice: (neka koju su četnici ostavili - sadrži pjesme uz gusle), Na rubu domovine, Remeta, Veličanstvena proslava Banovine Hrvatske u Dubrovniku, Krvava tragedija u Majkovima
OSTALO
* hrvatski grb koji sam ukrao iz škole i zalijepio na svoj zid u sobi * četnički minobacač koji sada na ulazu služi kao mjesto za držanje kišobrana * košarkaška i vaterpolska lopta * bjelovarska registracija s naljepnicom Torcide (našao na putu) * globus
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 09 lip 2013, 23:17 |
|
|
Zanimljiva tema... Neću biti ovako sistematičan, no izdvojit ću par stvari. Imam oko 120 knjiga, uglavnom enciklopedije, atlasi i manje vrijedni romani, no imam i par knjiga iz 18. i 19. stoljeća na francuskom i njemačkom. Također je zanimljiva zbirka pjesama o Zagrebu gdje se nalazi i ona poznata Jovanovića Zmaja o Hrvatu koji brani ognjište svoje. Skupljam dosta časopisa, imam po 30 brojeva NG-a, Vojne povijesti i Aeronautike. Od ovih malo čudnijih stvari, imam nekoliko ukradenih Zetovih brojeva, što je djelomično moralno opravdano činjenicom da isti odlaze u povijest, a budući da su u Holdingu debili vjerojatno ih neće prodavati...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 08:30 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
suprotno naslovu, ne spomenuste zlatninu i keš. neću ni ja. imam previše knjiga, barem 300-tinjak, nekih 50-100 sam podijelila. i dalje ih kupujem :hrčak i na tavanu imam jednu ili dvije kutije... razna područja - nešto religija, nešto prirodne znanosti (to mi je struka) i nutricionizam , beletristika, kuharice, dvadesetak rječnika u kombinacijama svih jezika koje govorim/učim... 4 kutije nakita (samo bižuterija, ne volim zlato), nekoliko figurica anđela - poklon od dragih ljudi. pošto su sve obiteljske fotke stradale u ratu, ljubomorno čuvam sve one koje su nastale u zadnjih 20 godina. kud ja, tu i moji albumi. cipele i haljine neću nabrajati, potrajalo bi, iako sam u njih ulupala dosta novca. imam i cd-a koje ću podijeliti, samo mi zauzimaju mjesto. ionako svu glazbu imam u mp3 formatu... sitnice s putovanja čuvam godinama.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:04 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8393 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
nemam ništa. sve je ženino.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:29 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: nemam ništa. sve je ženino. Da nisi političar da prostiš?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:37 |
|
|
Wind je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: nemam ništa. sve je ženino. Da nisi političar da prostiš? asketa, spartanac.... nemam ni klimu u autu.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:42 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Wind je napisao/la: Da nisi političar da prostiš? asketa, spartanac.... nemam ni klimu u autu. Isključi još internet i bit ćeš pravi.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:46 |
|
|
Wind je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: asketa, spartanac.... nemam ni klimu u autu. Isključi još internet i bit ćeš pravi. Dobra. Bih rado, ali ni priključak nije moj.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:50 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Wind je napisao/la: Isključi još internet i bit ćeš pravi. Dobra. Bih rado, ali ni priključak nije moj. Imaš dvojnika?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:55 |
|
|
Wind je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Dobra. Bih rado, ali ni priključak nije moj. Imaš dvojnika? pa nema toga u naprednoj digitalnoj tehnologiji. ali dosta o meni, šta ti imaš u svojoj kućnoj riznici?
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 09:59 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Wind je napisao/la: Imaš dvojnika? pa nema toga u naprednoj digitalnoj tehnologiji. ali dosta o meni, šta ti imaš u svojoj kućnoj riznici? Tek se kućim.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 10:08 |
|
|
Wind je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: pa nema toga u naprednoj digitalnoj tehnologiji.
ali dosta o meni, šta ti imaš u svojoj kućnoj riznici?
Tek se kućim. polako, tako je i moja žena počela.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 10:10 |
|
|
Moju riznicu čine knjige, ploče, CD-i, velika zbirka kristala, ruda i minerala, zbirka velikih i malih školjki i ono što mi je apsolutno najdraže - velika kutija puna prastarih i nešto mlađih staklenih novogodišnjih ukrasa.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 10:12 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Wind je napisao/la: Tek se kućim. polako, tako je i moja žena počela. Dobra!
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 10:38 |
|
|
Ateist je napisao/la: Što od vrijednih i dragih vam stvari imate doma? Koliko knjiga posjedujete? Ja imam 62 knjige ne uključujući gomilu školskih udžbenika i lektira, raznoraznih brošura i bilježnica, 13 brojeva časopisa National Geographic Hrvatska, 3 broja NGH Junior, 8 brojeva Hrvatske košarke, 1 broj Vojne povijesti, sve sveske Opće enciklopedije JLZ i puno brojeva starog časopisa iz 1980-ih Sam svoj majstor.
VAŽNIJE KNJIGE KOJE IMAM
* Tito - život i delo (1892 - 1980) * 1 000 zašto - 1 000 zato * Atlas Europe * Svijet oko nas - enciklopedija za djecu i omladinu (oba sveska) * Panorama hrvatske književnosti XX. stoljeća * Englesko-hrvatski ili srpski rječnik * Oxford - enciklopedija za mlade (Aboridžini - Biciklizam) * Gospođa tužiteljica (Carla del Ponte) * Europa - narodi i države * Hrvatski povijesni zemljovidi * Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika * Njemačko-hrvatski, hrvatsko-njemački džepni rječnik s gramatikom * Italijanski bez muke * Ribe, rakovi, školjke i ostali živi svijet jadranskog podmorja * Leksikon država svijeta * Rodoslov poglavara Totonikapana * GUINNES WORLD RECORDS 2007 * Novi zavjet * pjesmarice: (neka koju su četnici ostavili - sadrži pjesme uz gusle), Na rubu domovine, Remeta, Veličanstvena proslava Banovine Hrvatske u Dubrovniku, Krvava tragedija u Majkovima
OSTALO
* hrvatski grb koji sam ukrao iz škole i zalijepio na svoj zid u sobi * četnički minobacač koji sada na ulazu služi kao mjesto za držanje kišobrana * košarkaška i vaterpolska lopta * bjelovarska registracija s naljepnicom Torcide (našao na putu) * globus Mali sef u Komercijalnoj banci:nije za javnost,uglavnom,svašta ima.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 14:02 |
|
|
Da vidimo šta je u kući.
2 Kur'ana Bibliju Islamsku deklaraciju Sva djela Guy de Maupassanta u kvalitetnoj izradi Sva djela A.J. Cronin-a Veliki svjetski atlas na engleskom jeziku 100 najlijepših priča(ili djela, ne sjećam se tačno) svjetske književnosti 100 najlijepših djela jugoslavenske književnosti Komplet knjiga za učenje stranih jezika u 100 lekcija(francuski, španski, engleski, njemački, talijanski), staro 50 godina. Komplet malih knjižica iz 2007. o raznim stvarima, npr. "Demokratija", "Anarhizam", "Globalizacija", "Freud", itd. Nekakav "Narodni kuhar", štampan u Beogradu i još par velikih kuhara Zbirku enciklopedija o povijesti, iz SFRJ, od nekih Talijana, 4 knjige Neka debela knjiga sa poslovicama iz cijelog svijeta, preko 2000 stranica. 20-ak medicinskih enciklopedija i desetine knjiga iz medicine(ovo sam rijetko otvarao ali lijepo izgledaju) Enciklopedija o svjetskoj muzici, oko 250 KM iako je kao slikovnica Neka knjiga, piše na njoj TITO-CHURCHIL, valjda njihovi razgovori Nekih knjiga o marksizmu, SFRJ Solidna kolekcija knjiga o zavjerama, povijesti, tipa E. Deniken Zbirke zadataka iz fizike i matematike, može kome zatrebati Oko 50 knjiga iz oblasti engleskog jezika i književnosti, desetak knjiga o ekonomiji Par vojnih enciklopedija, ali su zastarile, iz devedesetih, na engleskom jeziku, većnom slike Dva riječnika njemačkog jezika, Englesko - srpsko-hrvatski recnik od Filipovića, hrv-eng eng-hrv od Bujasa, Oxfordov rječnik, Merriam Webster rječnik engleskog, Longmanov rječnik, zbirku idioma od Webstera
Beletristike gomila knjiga ....
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 10 lip 2013, 15:59 |
|
|
Imam i neke porcelanske predmete od moje čukunbabe, 19.vek, AU.
Više predratnih udžbenika - izdavač "Geca Kon"
Minijaturni "Gorski vijenac"
Plava vazica od stakla iz Budimpešte, šampion kolekcije
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 01 pro 2013, 21:36 |
|
|
To je moja kuća.
|
|
Vrh |
|
|
Vukan
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 01 pro 2013, 21:42 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 20:17 Postovi: 727 Lokacija: Glavni grad
|
Prijevor?
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Vaša kućna riznica Postano: 01 pro 2013, 22:11 |
|
|
Vukan je napisao/la: Prijevor? Da.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|