|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 28 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ateist
|
Naslov: Je li ijedan život promašen? Postano: 28 tra 2014, 22:19 |
|
|
Može li se za ikoga reći da mu je život promašen, da je bolje da se nije ni rodio? Je li život vrijedan sam po sebi kakav god bio? Skoro svatko ima urođeni nagon za preživljavanjem, želi živjeti što dulje pod svaku cijenu. Ni oni koji su rođeni bez obje ruke i noge ni oni koji su gluhonijemi i slijepi ni oni koji su mučeni u sabirnim logorima nisu izvršavali samoubojstva. Najbolje je ne zadavati si nikakve ciljeve i živjeti mirno, staloženo i opušteno bez ikakvog živciranja od danas do sutra. Ništa nije sveto, bez svega se može. Ionako ću za šest-sedam desetljeća umrijeti, uopće nije neophodno završiti školu, imati posao, svršavati u ženske, imati kuće i stanove, putovati po svijetu itd. Sa svime i bez svega se može, ni oko čega se nikad ne treba živcirati.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:19 |
|
|
Nije brate, i sad pristani kukati, sunce ti dubrovacko.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:28 |
|
|
Kome je život promašen-kafana je otvorena!Mrkva gratis-gazdarica časti!
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:32 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17398 Lokacija: יום טוב
|
Mar-kan je napisao/la: Kome je život promašen-kafana je otvorena!Mrkva gratis-gazdarica časti! kavanica, molit ću lijepo.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:33 |
|
|
da kažem nešto i na temu - ni jedan život nije promašen. možeš drugima biti dobar uzor, a možeš i upozorenje.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:36 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kome je život promašen-kafana je otvorena!Mrkva gratis-gazdarica časti! kavanica, molit ću lijepo. Aj dobro..dakle-kome je kavanica promašena,život je otvoren!Gazdarica gratis-mrkva časti!
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:37 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:39 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: :smijeh opet južina? Jok,Real rastura!:-) Glede teme-jašta da ima promašenih života.Kol'ko 'oćeš...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 29 tra 2014, 22:43 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: :smijeh opet južina? Jok,Real rastura!:-) ti uvijek za bijele navijaš?
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 01:01 |
|
|
Zanimljivo je da u grčkom originalu naša riječ grijeh znači promašiti metu.
Znači onaj čovjek koji je fulao smisao života je sagriješio.
Prema tome po Bibliji očito postoji promašen život.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 10:30 |
|
|
Vidi se da kršćansko učenje nije za mene. Ja sam samotnjak i ne osjećam nikakvu potrebu za društvom, uživam u samoći. Ja sam središte svog svijeta i ne trebam prijatelje, nemam se potrebu nikome dokazivati i sretan sam kad sam sam. pošto sam samotnjak, mišljenje drugih ljudi mi je bitno kao vremenska prognoza u Zambiji. Stoga ne vodim računa što će drugi reći. U kršćanskom učenju ključne su riječi ljubav, prijateljstvo, bližnji, žrtvovanje. Ljubite svoje prijatelje kao sami sebe, molite za svoje neprijatelje, dajte život za bližnjega itd. Međutim ja sam sam i nemam niti mi trebaju ni prijatelji ni neprijatelji, ljubim samo samoga sebe. To se nikako ne poklapa s kršćanskim učenjem, kako onda ja i da hoću mogu biti kršćanin?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 10:56 |
|
|
Ateist je napisao/la: Vidi se da kršćansko učenje nije za mene. Ja sam samotnjak i ne osjećam nikakvu potrebu za društvom, uživam u samoći. Ja sam središte svog svijeta i ne trebam prijatelje, nemam se potrebu nikome dokazivati i sretan sam kad sam sam. pošto sam samotnjak, mišljenje drugih ljudi mi je bitno kao vremenska prognoza u Zambiji. Stoga ne vodim računa što će drugi reći. U kršćanskom učenju ključne su riječi ljubav, prijateljstvo, bližnji, žrtvovanje. Ljubite svoje prijatelje kao sami sebe, molite za svoje neprijatelje, dajte život za bližnjega itd. Međutim ja sam sam i nemam niti mi trebaju ni prijatelji ni neprijatelji, ljubim samo samoga sebe. To se nikako ne poklapa s kršćanskim učenjem, kako onda ja i da hoću mogu biti kršćanin? Narcise,ma jes' to ti??
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 11:08 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 11:19 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ateist je napisao/la: Vidi se da kršćansko učenje nije za mene. Ja sam samotnjak i ne osjećam nikakvu potrebu za društvom, uživam u samoći. Ja sam središte svog svijeta i ne trebam prijatelje, nemam se potrebu nikome dokazivati i sretan sam kad sam sam. pošto sam samotnjak, mišljenje drugih ljudi mi je bitno kao vremenska prognoza u Zambiji. Stoga ne vodim računa što će drugi reći. U kršćanskom učenju ključne su riječi ljubav, prijateljstvo, bližnji, žrtvovanje. Ljubite svoje prijatelje kao sami sebe, molite za svoje neprijatelje, dajte život za bližnjega itd. Međutim ja sam sam i nemam niti mi trebaju ni prijatelji ni neprijatelji, ljubim samo samoga sebe. To se nikako ne poklapa s kršćanskim učenjem, kako onda ja i da hoću mogu biti kršćanin? Narcise,ma jes' to ti?? Ja sam autist (aspergerovac). Ti tvrdiš da ipak postoje promašeni životi. Zašto onda Crkva najoštrije osuđuje pobačaj, eutanaziju i samoubojstvo? Bez obzira na sve, treba živjeti što je moguće dulje. Misliš li da postoji neka potpuno beskorisna osoba koja nikome i ni za što nije bila korisna i bolje bi bilo da se nije rodila?
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 11:28 |
|
|
Ateist je napisao/la: Ti tvrdiš da ipak postoje promašeni životi. Zašto onda Crkva najoštrije osuđuje pobačaj, eutanaziju i samoubojstvo?
ovo dvoje nema veze jedno s drugim. netko može živjeti sto godina a da ništa ne napravi. Mozart je umro u 35.-oj a ostavio je besmrtnu glazbu iza sebe. Ateist je napisao/la: Bez obzira na sve, treba živjeti što je moguće dulje. zašto?
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 13:09 |
|
|
Zasto ne? Pa najveci nagon u coviku je da prizivi, ili produzi racu. Ljudi su u ekstremnin situacijama spremni svasta uraditi da prizive. To je instinkt.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 13:16 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Zasto ne? Pa najveci nagon u coviku je da prizivi, ili produzi racu. Ljudi su u ekstremnin situacijama spremni svasta uraditi da prizive. To je instinkt. nisam mislila na ekstremne uvjete i direktnu ugroženost, nego dokle bi trebalo produživati ljudski vijek. većina ljudi ionako ne iskoristi ni ove godine koje ima. šta bi im donijelo još 20-30 godina?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 16:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
puntar2.0 je napisao/la: Zasto ne? Pa najveci nagon u coviku je da prizivi, ili produzi racu. Ljudi su u ekstremnin situacijama spremni svasta uraditi da prizive. To je instinkt. To je precijenjeno već odavno. Židovi su mogli u svojim gheto-ima nacistima zadati velike glavobolje sa samo malo oružja, ali odlučili su mirno otići do vlaka i u logor. (skoro bez iznimke) Ljudi su izgubili tu sposobnost. Možda je nikad nisu ni imali, samo narodna legenda da se bolje osjećaju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 16:37 |
|
|
Promašen život ne postoji, to se zove "još se nisam našao" osjećaj. Ti ateist imaš 19 godina. Na svijetu postoje ljudi koji se pronađu u veoma ranim godinama, dok ima ljudi koji se snađu na vrijeme, ima i onih koji nešto malo kasnije, kao i onih kojih se mnogo kasnije snađu, a ima i onih koji se ne snađu tako da nemoj razmišljati nazvor pošto čovjek nije programirana mašina pa da svi dođu do samospoznaje u istom razdoblju. Evo jedan ne mnogo vezan za ovu temu primjer, ali interesantan su rok muzičari. Neki postanu slavni i prepoznatljivi tek usred karijere.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 18:21 |
|
|
BBC je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Zasto ne? Pa najveci nagon u coviku je da prizivi, ili produzi racu. Ljudi su u ekstremnin situacijama spremni svasta uraditi da prizive. To je instinkt. To je precijenjeno već odavno. Židovi su mogli u svojim gheto-ima nacistima zadati velike glavobolje sa samo malo oružja, ali odlučili su mirno otići do vlaka i u logor. (skoro bez iznimke) Ljudi su izgubili tu sposobnost. Možda je nikad nisu ni imali, samo narodna legenda da se bolje osjećaju. Pa ta situacija podrazumijeva poznavanje metoda nasilnika, u ovon slucaju nacista, i nije da Zidovi nisu znali, culi ili vec sami osjetili te metode. Tu je ostala samo nada da ipak nekako prizive. Znaci, instinkt govori suti, trpi, duraj.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 18:26 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Zasto ne? Pa najveci nagon u coviku je da prizivi, ili produzi racu. Ljudi su u ekstremnin situacijama spremni svasta uraditi da prizive. To je instinkt. nisam mislila na ekstremne uvjete i direktnu ugroženost, nego dokle bi trebalo produživati ljudski vijek. većina ljudi ionako ne iskoristi ni ove godine koje ima. šta bi im donijelo još 20-30 godina? Pa dobro, to je skoro pak filozofsko pitanje. Svako tumaci to izkoristavanje zivota drugacije, jedni bi ga najradije proveli citajuci i uceci, drugi bi putovali, trecima je ovo ili ono cilj...sto ljudi, sto cudi.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 19:39 |
|
|
doc je napisao/la: Zanimljivo je da u grčkom originalu naša riječ grijeh znači promašiti metu.
Znači onaj čovjek koji je fulao smisao života je sagriješio.
Prema tome po Bibliji očito postoji promašen život. post638750.html?hilit=avon#p638750
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 19:46 |
|
|
doc želi biti Markan kad odraste.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 19:55 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: doc želi biti Markan kad odraste. Doc je pametan momak,zna on što hoće,rijetkost je naći momka tih godina da ga zanimaju takve stvari...
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Je li ijedan život promašen? Postano: 30 tra 2014, 20:10 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: doc želi biti Markan kad odraste. Doc je pametan momak,zna on što hoće,rijetkost je naći momka tih godina da ga zanimaju takve stvari... k'o da gledaš sebe u mladosti, a? stalgija
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|