|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 58 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Josip321
|
Naslov: Jel se učmario??? Postano: 05 lip 2014, 21:53 |
|
|
|
Ljudi, jel se vama čini da forumska populacija polagano "izumire", općenito? Pod izumiranjem mislim na odustajanjem od forumarenja. Kada sam ja počimao zavirivati po forumima, bilo ih je nekoliko u Hrvatskoj koji su bili jaki i pisani. Ovdje je od hrvatskih bio bljesak, poskok, i još je puno drugih manjih portala imalo svoje forume koji su bili koliko toliko pisani. Sada mi se čini da će u HR ostati samo forum.hr i sportnet.hr. Ovdje smo ostali bez bljeska. Ruku na srce, ovaj forum nema zavidnu pisanost. Prođe cijeli dan a ne izmjenja se pola stranice pod aktivnim temama.
Jesu li nas pobjedile socijalne mreže? Ima li još zainteresiranih ljudi koji bi radije forumarili nego chatali na FB? Jesu li malilm forumima odbrojani dani zbog poznavanja međusobnog poznavanja forumaša i prožvakanih tema?
ja se nadam da nije.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 05 lip 2014, 22:17 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29075 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Mali forumi propadaju, veliki opstaju, fb je uništio sve.
Što se tiče ovoga foruma, i on je pod udarom, ali ne bih rekao da je toliko kritično i nije cijeli dan da prođe a da se izmjenja pola stranice pod aktivnim temama. Ja uvijek kada dođem uvečer ovdje nađem obično 2, a ponekad i 3 stranice nepročitanih tema, što je relativno solidno.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 05 lip 2014, 22:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Meni FB dosadio. Više ne idem tamo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 05 lip 2014, 22:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Mi smo se diverzificirali (jedan član ekipe je srećom napravio FB stranicu Hercegbosna vrlo rano) tako da imamo i jedno i drugo. FB stranica je čak važnija od foruma, iako u zadnje vrijeme nova FB pravila ograničavaju razvoj fan grupa.
120 000 nije mala stvar.
To obuhvaća možda 1/8 svih Hrvata porijeklom iz BiH.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 05 lip 2014, 22:54 |
|
|
Jel se učmario?? U tvom žargonu, jest! Previše supozitorija oko glavne guzice! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 16:33 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
|
Starija raja koja je forumasila na samim pocecima nema vise volje. Dosadi ljudima prosipati iz supljeg u prazno. A mladji vise na fb. Ali eto, bice par foruma koji ce uvijek biti koliko toliko aktivni. Koji je najveci forum za Srbe iz BiH, jel Nezavisne ili neki drugi. Ako su Nezavisne onda nista. Davno je propao.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 16:39 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Sayuri je napisao/la: Starija raja koja je forumasila na samim pocecima nema vise volje. Dosadi ljudima prosipati iz supljeg u prazno. A mladji vise na fb. Ali eto, bice par foruma koji ce uvijek biti koliko toliko aktivni. Koji je najveci forum za Srbe iz BiH, jel Nezavisne ili neki drugi. Ako su Nezavisne onda nista. Davno je propao. Ja pretpostavljam da je srpski Banjaluka in forum.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 16:44 |
|
|
|
Aha. Malo cu skoknuti na taj forum. Vec duuuuze vrijeme samo sam na ovom i zna se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 16:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sayuri je napisao/la: Starija raja koja je forumasila na samim pocecima nema vise volje. Dosadi ljudima prosipati iz supljeg u prazno. A mladji vise na fb. Ali eto, bice par foruma koji ce uvijek biti koliko toliko aktivni. Koji je najveci forum za Srbe iz BiH, jel Nezavisne ili neki drugi. Ako su Nezavisne onda nista. Davno je propao. Neko je rekao da je Banjaluka nešto... Inače se ne slažem sa tezom da su forumi tihi zbog nekih unutarnjih uzroka. Fakt je da se apsolutno ništa novo ne događa politički, i da se dosta toga svodi na reprizu diskusija koje se vode već 10-ak godina. No, kada se god dogodi nešto neočekivano (prosvjedi - proljeće) izbori, uvijek primjetim baš ogroman skok u posjeti gostiju, kao i povratak forumaša koji nisu duže bili tu. Činjenica je da su forumi brži od novina i vijesti što se tiče analiza i dojava. Mislim da će se za ove izbore (ili kada se objave rezultati popisa) postignuti novi rekord u posjetama, pogotovo ako se dogodi nešto kontroverzno.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 16:53 |
|
|
Pa dobro ali ti skokovi su privremeni. Kazem inace malo je nas koji volimo forume. Imas likova koji su poceli forumasiti 2001, 2002 i zasitili su se, nemaju vise volje. A slabo ima podmlatka. Mladju raju vise zanima fb. Ali kako rekoh, za neke forume, pa i ovaj, nema zime. Ima ovdje dosta likova koji su tu godinama i povremeno ih odvuku obaveze ali se uvijek vracaju i vracat ce se. I ja isto. Makar da pozdravim Janjeta 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Nema sumnje da je FB uzeo dio kolača, pogotovo kada su uveli mogućnost direktnog odgovora na nečiji komentar.
No činjenica je da se stvarno ništa ne mijenja što se tiče politike. Ljudi sa sve tri "sukobljene" strane su prije 5-10 godina imali grandiozne i optimističke vizije, ali ih sve jebe činjenica da su svi na neki način zaglavili u živom blatu. Ostaje samo prosipanje žuči ili kukanje, a i polaka spoznaja da nas ovo stanje (plus minus 10%) čeka do sudnjeg dana.
Niko nema toliko energije da po milionti put jebe mater Dodiku, Čoviću ili Izetbegoviću, da proglašava unitarnu Bosnu, treći entitet ili otcjepljenje RS-a.
Nema više maksimalističkih vizija, teorija, želja, ostaje samo komentiranje blijede dnevnopolitičke zbilje.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:05 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
Ministre, stariš. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:14 |
|
|
|
Istina, ali zanima me može li neko udariti jaku kontraargumentaciju. BTW, Hroboatos, Metemma i ja smo veterani sa najdužim stažom mlaćenja prazne slame na forumima i onome što im je prethodilo. Riječ je o cirka 17 godina :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:22 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Istina, ali zanima me može li neko udariti jaku kontraargumentaciju. BTW, Hroboatos, Metemma i ja smo veterani sa najdužim stažom mlaćenja prazne slame na forumima i onome što im je prethodilo. Riječ je o cirka 17 godina :) pola života si potrošio na forumarenje.  forum.hr je dosta masovan, bez obzira na 503 i no server available to handle this request, ali bi ga mogla dotući kriminalna moderacija. čitam ga godinama i sve je gori i gori. a možda je i do ljudi. meni fb nije zamjena za forum. ovdje klafram s nepoznatim ljudima, fb profil imam zbog rodbine i prijatelja razasutih po svijetu.  različiti mediji za različite svrhe. tako da se ne bih složila s kovanjem u zvijezde silnih lajkova vaše fb stranice. i ja sam je lajkala a nikad je ne pogledam. podržavam medijsku prisutnost Herceg-Bosne ali za nekakvu dublju komunikaciju forum je prikladniji.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:25 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: i ja sam je lajkala a nikad je ne pogledam. To znači da si svjesno izbacila H-B sa svog Wall. Inače bi vidjela sve što se na toj FB page objavi. Ili imaš tisuće Friends pa u toj masi ne vidiš ono sa H-B page.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:26 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: meni fb nije zamjena za forum. ovdje klafram s nepoznatim ljudima, fb profil imam zbog rodbine i prijatelja razasutih po svijetu.  različiti mediji za različite svrhe. tako da se ne bih složila s kovanjem u zvijezde silnih lajkova vaše fb stranice. i ja sam je lajkala a nikad je ne pogledam. podržavam medijsku prisutnost Herceg-Bosne ali za nekakvu dublju komunikaciju forum je prikladniji. Apsolutno se slažem i nadam se da nisam ostavio dojam da mislim da su zamjene za jedno drugo. Definitivno su komplementarni proizvodi za različite dobne grupe i različite razine involviranosti za politiku. FB je za "raju", bacanje komentara od rečenicu dvije (često sa CAPS LOCK), a forum je ajmo reći salonski (ili "elitni" način da se određene teme dublje seciraju).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:28 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: forum.hr je dosta masovan, bez obzira na 503 i no server available to handle this request, ali bi ga mogla dotući kriminalna moderacija. čitam ga godinama i sve je gori i gori.
Pridružujem se stavovima o moderaciji na forum.hr. Ponašaju se kao da su oni zapravo mainstream u Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:29 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: meni fb nije zamjena za forum. ovdje klafram s nepoznatim ljudima, fb profil imam zbog rodbine i prijatelja razasutih po svijetu.  različiti mediji za različite svrhe. tako da se ne bih složila s kovanjem u zvijezde silnih lajkova vaše fb stranice. i ja sam je lajkala a nikad je ne pogledam. podržavam medijsku prisutnost Herceg-Bosne ali za nekakvu dublju komunikaciju forum je prikladniji. Apsolutno se slažem i nadam se da nisam ostavio dojam da mislim da su zamjene za jedno drugo. Definitivno su komplementarni proizvodi za različite dobne grupe i različite razine involviranosti za politiku. FB je za "raju", bacanje komentara od rečenicu dvije (često sa CAPS LOCK), a forum je ajmo reći salonski (ili "elitni" način da se određene teme dublje seciraju). Griješite. FB je koristan zbog linkova na vanjske medije i stranice. Puno ljudi klikne na to i otvori im u nov tab. U zadnje vrijeme treba biti oprezan jer recikliraju vijesti stare par godina, a FB ne javi koliko je star članala. Pa obavezno gledati datum objave. Ali to nije toliko rasprostranjeno. Više oni retardi kakvi vise na advance.hr recikliraju stare konspiracije i "lijek za sve tumore".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Apsolutno se slažem i nadam se da nisam ostavio dojam da mislim da su zamjene za jedno drugo. Definitivno su komplementarni proizvodi za različite dobne grupe i različite razine involviranosti za politiku.
FB je za "raju", bacanje komentara od rečenicu dvije (često sa CAPS LOCK), a forum je ajmo reći salonski (ili "elitni" način da se određene teme dublje seciraju).
Griješite. FB je koristan zbog linkova na vanjske medije i stranice. Puno ljudi klikne na to i otvori im u nov tab. U zadnje vrijeme treba biti oprezan jer recikliraju vijesti stare par godina, a FB ne javi koliko je star članala. Pa obavezno gledati datum objave. Ali to nije toliko rasprostranjeno. Više oni retardi kakvi vise na advance.hr recikliraju stare konspiracije i "lijek za sve tumore". FB je masovniji i puno utjecajniji od foruma, to nisam ni sporio. Samo sam govorio o razini diskusija na FB i onih na forumu. Ako ništa drugo, na forumu možeš složiti puno bolju argumentaciju (kompletnu sa slikama, grafovima, klipovima) sve sadržano u konciznom obliku. Na FB bi ti za to trebala 3-4 zasebna statusa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:34 |
|
|
BBC je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: i ja sam je lajkala a nikad je ne pogledam. To znači da si svjesno izbacila H-B sa svog Wall. Inače bi vidjela sve što se na toj FB page objavi. Ili imaš tisuće Friends pa u toj masi ne vidiš ono sa H-B page. ne, imam 40-ak "prijatelja" (više je rodbine nego prijatelja), oni su mi važniji od vijesti.  većinu stranica sam isključila iz news feeda. stvar prioriteta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: meni fb nije zamjena za forum. ovdje klafram s nepoznatim ljudima, fb profil imam zbog rodbine i prijatelja razasutih po svijetu.  različiti mediji za različite svrhe. tako da se ne bih složila s kovanjem u zvijezde silnih lajkova vaše fb stranice. i ja sam je lajkala a nikad je ne pogledam. podržavam medijsku prisutnost Herceg-Bosne ali za nekakvu dublju komunikaciju forum je prikladniji. Apsolutno se slažem i nadam se da nisam ostavio dojam da mislim da su zamjene za jedno drugo. Definitivno su komplementarni proizvodi za različite dobne grupe i različite razine involviranosti za politiku. taj dio komentara nije se odnosio na tebe, vidiš da sam odvojila novi pasus. i daj više instaliraj multiquote.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:36 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: BBC je napisao/la:
To znači da si svjesno izbacila H-B sa svog Wall. Inače bi vidjela sve što se na toj FB page objavi. Ili imaš tisuće Friends pa u toj masi ne vidiš ono sa H-B page.
ne, imam 40-ak "prijatelja" (više je rodbine nego prijatelja), oni su mi važniji od vijesti.  većinu stranica sam isključila iz news feeda. stvar prioriteta. Tvoja stvar. Ali ne možeš govoriti za druge. Siguran sam da velika većina vidi objave sa H-B na svom Wall. Jer to nije Page koja spama sadržajem, već precizno objavljuje vijesti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:37 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Apsolutno se slažem i nadam se da nisam ostavio dojam da mislim da su zamjene za jedno drugo. Definitivno su komplementarni proizvodi za različite dobne grupe i različite razine involviranosti za politiku.
taj dio komentara nije se odnosio na tebe, vidiš da sam odvojila novi pasus. i daj više instaliraj multiquote. Postoji multiquote, scrollaj ispod ovog prozora i udri gumb citiraj unutar svih postova na koje želiš odgovoriti u ovom prozoru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: FB je masovniji i puno utjecajniji od foruma, to nisam ni sporio. Samo sam govorio o razini diskusija na FB i onih na forumu. Ako ništa drugo, na forumu možeš složiti puno bolju argumentaciju (kompletnu sa slikama, grafovima, klipovima) sve sadržano u konciznom obliku. Na FB bi ti za to trebala 3-4 zasebna statusa.
Nema na FB diskusije. Tamo svi znaju izvući državu iz problema u 3 poteza.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Jel se učmario??? Postano: 10 lip 2014, 17:38 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: FB je masovniji i puno utjecajniji od foruma, to nisam ni sporio. Samo sam govorio o razini diskusija na FB i onih na forumu. Ako ništa drugo, na forumu možeš složiti puno bolju argumentaciju (kompletnu sa slikama, grafovima, klipovima) sve sadržano u konciznom obliku. Na FB bi ti za to trebala 3-4 zasebna statusa.
i možeš direktno odgovoriti određenoj osobi, citirajući njen upis. na fb imaš 100 komentara i ako odgovaraš na prvi, teško će te autor zamijetiti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|